Εγώ προσωπικά, είμαι αντίθετος με την απιστία.Έχουμε παρεξηγήσει πολύ το θέμα και δίνουμε τόπο στην οργή πολύ εύκολα.Λέμε πολλές φορές ...''ε ξέρεις τα έχω με το/τη χ,ψ,ω''.Καλά ως εδώ αλλά τρέφουμε αληθινά αισθήματα για το συγκεκριμένο άτομο ή απλώς τα έχουμε για να λέμε πως τα έχουμε??....Όταν αγαπάς κάποιον/κάποια πραγματικά, δηλαδή όταν έχεις δεθεί μαζί του πραγματικά, τότε δεν γίνεται να διαπράξεις απιστία.Δεν έχει σημασία τι ''πειρασμούς'' αντιμετωπίζεις.Και το ωραιότερο μοντέλο να έχεις μπροστά σου δε πρόκειται να ''προδώσεις'' τη/το σύντροφό σου απλά επειδή την/τον αγαπάς στ'αλήθεια.Τώρα, αν υποπέσεις στο ''αμάρτημα'', σημαίνει πως κάτι δε πάει καλά.Σημαίνει πως δεν ολοκληρώνεσαι στη σχέση που έχεις.Στο πρόσωπο του άλλου δε βλέπεις το έτερον ήμισυ.
Εγώ δε θα το έκανα ποτέ.Όχι γιατί θεωρώ τον εαυτό μου πολύ ισχυρό απέναντι σε πειρασμούς, αλλά γιατί θεωρώ τη συντροφό μου άνθρωπο.Γιατί θεωρώ πως αν διαπράξεις απιστία, όχι μόνο δεν υπολογίζεις τον άλλο ως το έτερον σου ήμισυ, αλλά και ως άνθρωπο επίσης.Ακόμα θα έλεγα πως δεν εκτιμάς και τον ίδιο σου τον εαυτό καταπατώντας την αξιοπρέπειά σου με πράξεις όπως αυτή...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.