21-02-24

19:14
Δηλαδή αν πιστεύω ότι μπορώ να περάσω τα μαθήματα χωρίς να τα παρακολουθώ και μπω στρατό , διατηρώ την φοιτητική μου ιδιότητα και μπορώ να δηλώσω μαθήματα και να συμμετέχω στις εξετάσεις?
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.207 μηνύματα.

21-02-24

19:20
Ακριβώς αυτό, ναι.Δηλαδή αν πιστεύω ότι μπορώ να περάσω τα μαθήματα χωρίς να τα παρακολουθώ και μπω στρατό , διατηρώ την φοιτητική μου ιδιότητα και μπορώ να δηλώσω μαθήματα και να συμμετέχω στις εξετάσεις?

21-02-24

19:23
Τέλεια. Σε ευχαριστώ πολύ!
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.207 μηνύματα.

21-02-24

19:27
Μη ξεχνάς ότι πρέπει τουλάχιστον τρεις μήνες πριν την επιθυμητή ΕΣΣΟ με την οποία θες να μπεις στο στράτευμα να κόψεις αναβολή.Τέλεια. Σε ευχαριστώ πολύ!
Αυτά!

21-02-24

19:38
Αν κόψω την αναβολή πχ Ιούλιο θα με δεχθούν τον Νοέμβριο? Διότι αν την κόψω Ιούνιο ,δεν θα ήθελα να με καλέσουν Σεπτέμβριο για να μην χάσω την επαναληπτική εξεταστικη. Εκτός αν όταν κόβω την αναβολή επιλέγω πότε θα μπω. Δεν ξέρω τι ισχύει?
cha0s
Περιβόητο μέλος
Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.598 μηνύματα.

21-02-24

19:43
Παιδιά να σας κάνω μια ερώτηση : Μπορώ να πάω στρατό κατά την διάρκεια των σπουδών μου ; Δηλαδή να μπω στρατό στις αρχές του 4ου έτους σπουδών μου και να δίνω κανονικά τα μαθήματα μου (εφόσον δεν απαιτούν παρουσία) με τις άδειες για την εξεταστική περίοδο ;
Η φοιτητική άδεια απ' όσο ξέρω είναι ειδική άδεια, είναι στην ευχέρεια του διοικητή αν στη δώσει ή όχι.
Αν υπάρχει "εμπλοκή", δύσκολα να στη δώσει. Θυμάμαι κάποιοι ήθελαν φοιτητική άδεια για να δώσουν μαθήματα, ήμασταν μετρημένοι στα δάχτυλα τότε εκείνη την περίοδο για τις υπηρεσίες, και δεν πήραν. Κάποιοι πήραν υπηρεσιακό σημείωμα, πήγαν έδωσαν το μάθημα και γύρισαν στο στρατόπεδο.
Συνήθως δίνουν, αλλά μη το θεωρείς δεδομένο.
Δε ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα τώρα, πριν 6 χρόνια πήγα στρατό εγώ.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος

21-02-24

19:52
Για να καταταγείς με συγκεκριμένη ΕΣΣΟ στο Στρατό Ξηράς θα πρέπει να διακόψεις την αναβολή σου μέσα στα παρακάτω χρονικά διαστήματα:Αν κόψω την αναβολή πχ Ιούλιο θα με δεχθούν τον Νοέμβριο? Διότι αν την κόψω Ιούνιο ,δεν θα ήθελα να με καλέσουν Σεπτέμβριο για να μην χάσω την επαναληπτική εξεταστικη. Εκτός αν όταν κόβω την αναβολή επιλέγω πότε θα μπω. Δεν ξέρω τι ισχύει?
Α/Α | ΕΣΣΟ | ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ | ΜΗΝΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ |
1 | Α΄ | Από 01 Σεπ έως 31 Οκτ | Ιανουάριος |
2 | Β΄ | Από 01 Νοε έως 01 Ιαν | Μάρτιος |
3 | Γ΄ | Από 02 Ιαν έως 28 Φεβ (ή 29 Φεβ, εφόσον το έτος είναι δίσεκτο) | Μάιος |
4 | Δ΄ | Από 01 Μαρ έως 30 Απρ | Ιούλιος |
5 | Ε΄ | Από 01 Μαΐ έως 30 Ιουν | Σεπτέμβριος |
6 | ΣΤ΄ | Από 01 Ιουλ έως 31 Αυγ | Νοέμβριος |
Αντίστοιχα για το Πολεμικό Ναυτικό ή την Πολεμική Αεροπορία θα πρέπει να διακόψεις την αναβολή σου μέσα στα παρακάτω χρονικά διαστήματα:
Α/Α | ΕΣΣΟ | ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ | ΜΗΝΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ |
1 | Α΄ | Από 01 Αυγ έως 31 Οκτ | Φεβρουάριος |
2 | Β΄ | Από 01 Νοε έως 31 Ιαν | Μάιος |
3 | Γ΄ | Από 01 Φεβ έως 30 Απρ | Αύγουστος/Σεπτέμβριος |
4 | Δ΄ | Από 01 Μαΐ έως 31 Ιουλ | Νοέμβριος |
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τονίζεται ότι οι ανωτέρω προθεσμίες είναι δυνατόν να μεταβάλλονται για λόγους υπηρεσιακών αναγκών με διαταγή των Γενικών Επιτελείων
Δηλαδή αν θες να μπεις Νοέμβρη, πρέπει να κόψεις αναβολή ήδη εως 31 Αυγούστου.

21-02-24

20:10
Σε ευχαριστώ πολύ , να σαι καλά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 172 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nickthegreek6
- Irianna
- shuuu
- phleidhs
- Mapz
- panaman
- Nickelhead
- spap2124
- Arvacon
- xristarac
- ένας τυχαίος
- Totreno