Αλλαγή σχολής

Anonyme

Δραστήριο μέλος

Η Anonyme αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 645 μηνύματα.
Είναι στιγμές που με πιάνει έντονος προβληματισμός γύρω από τις σπουδές μου.Αρχικά, το αντικείμενο δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει αλλά επίσης δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποιο αντικείμενο που να με ενδιαφέρει απόλυτα.
Μετά είναι και το θέμα της απόστασης.Σπουδάζω Μυτιλήνη και είμαι από Θεσσαλονίκη οπότε δεν μπορώ να πω ότι θα πάρω το πλοίο όποτε θελήσω για να γυρίσω σπίτι μου.Έχω να πάω σπίτι μου από τότε που γύρισα από τις διακοπές Χριστουγέννων(περίπου από τα μέσα Ιανουαρίου) και μου έχει κάτσει πολύ άσχημα.
Πολλές φορές νιώθω μοναξιά, οι παρέα που έχω κάνει εδώ δεν είναι όπως φανταζόμουν μια παρέα στην φοιτητική μου ζωή και όταν μένω μέσα στο σπίτι με πιάνει κατάθλιψη.

.΄Ενας ωραίος τρόπος για να καταλάβεις αν πραγματικά φταίει το αντικείμενο της σχολής για την κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι ή όλα τα υπόλοιπα, θα ήταν να ρωτήσεις τον εαυτό σου πώς θα αισθανόσουν αν η σχολή αυτή βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελες και τότε να αλλάξεις αντικείμενο ή όλα θα ήταν καλά? Νομίζω πως η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση θα σε βοηθήσει να πάρεις την απόφασή σου.

Η αλήθεια είναι ότι αν ήταν Θεσσαλονικη η σχολή μου, δεν θα το συζητούσα.Απλά ώρες ώρες νιώθω τόσο αποκλεισμένη εδώ πέρα και δεν ξέρω πως θα αντέξω άλλα 3 χρόνια(τουλάχιστον).Ίσως να βελτιωθεί η κατάσταση...Δεν ξέρω.

Με ενοχλεί και το ότι είναι μακριά και μου λείπουν πολύ κάποια άτομα και το ότι είναι μικρό το μέρος και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.Πλέον δεν έχω όρεξη ούτε να βγω από το σπίτι γιατί κάθε φορά βλέπω τις ίδιες φάτσες και δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό.
Αλλιώς φανταζόμουν την φοιτητική μου ζωή και τελικά είναι εντελώς διαφορετική...
Σκέφτομαι να δηλώσω και κάποιες σχολές στον Βόλο.Τουλάχιστον να βρίσκομαι σε στεριά ρε παιδί μου!:P

Από τα παραπάνω μηνύματά σου φαίνεται ξεκάθαρα πως το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζεις δεν είναι το αντικείμενο των σπουδών σου, αλλά ο τόπος που βρίσκεσαι και εννοείται πως δεν είναι κακό. :) Πέρασα τα ίδια 4 χρόνια πριν και σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να κάνω 10% αλλά υπήρχε μια βασική διαφορά ανάμεσα μας: δεν θα άλλαζα με τίποτα τις σπουδές μου, οπότε έπρεπε να "υπομείνω" τον τόπο. Ξέρω πως ειναι να σου λείπουν οι φίλοι και οι συγγενείς, να επιστρέφεις στις γιορτές σπίτι και να νιώθεις πως έχεις χάσει τόσα πολλά πράγματα και καταστάσεις όσο ήσουν μακριά, να αισθάνεσαι outsider. Επίσης ξέρω πως τώρα που είναι η αρχή της φοιτητικής ζωής όλοι προσπαθούν να αποδείξουν ποσο τέλεια περνάνε, με τις εξόδους, τα ποτά και τα ανάλογα status κι είναι φυσικό να ζηλεύεις. Όμως τις περισσότερες φορές όλα αυτά αφενός ειναι μεγαλοποιημένα, αφετέρου τα διογκώνουμε εμείς οι ίδιοι σκεπτόμενοι "Γιατί να μην ειμαι κι εγώ εκεί..."

Εκ των υστέρων, εχω να σου πω ότι δεν μετανιώνω την απόφαση να μείνω για πολλούς λόγους:
-Ξέρω πως ειναι σκληρό, αλλά η απόσταση ειναι ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμαστούν οι ανθρώπινες σχέσεις και δη οι φιλίες. Θα δεις ποιοι ειναι πραγματικά δίπλα σου κι ας σας χωρίζουν πόσα χιλιόμετρα και ποιοι θα σε θυμούνται μόνο το καλοκαίρι που θα θέλουν μέρος για διακοπές.
-Επίσης σκληρό, αλλά ειναι η καλύτερη ευκαιρία για να δοκιμάσεις τα όριά σου και πάνω απ'ολα να απογαλακτιστείς. Βλέποντας όσους έμειναν Αθήνα για σπουδές, ούτε που τους περνάει από το μυαλό η ιδέα να ζήσουν μόνοι τους.
-Το βλέπω από τα μηνύματά σου πως δεν έχεις βρει τα κατάλληλα άτομα και ξέρω πως δεν είναι εύκολο. Αλλά σίγουρα η Μυτιλήνη έχει πολλούς φοιτητές κι ίσως να πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή. Οι παρέες που κάνεις όσο σπουδάζεις μακριά γίνονται η οικογένειά σου: διαβάζετε μαζί, τρώτε μαζί, βγαίνετε μαζί, συζητάτε, κάνετε όνειρα. Δεν μπορεί να μην ταιριάζεις με κανέναν εκεί! Επίσης ο χειμώνας ειναι πάντα πιο δύσκολος, τώρα που θα φτιάξει ο καιρός θα δεις πόσες ομορφιές κρύβει ένα νησί! ;)

Όλα τα παραπάνω στα λέω με το σκεπτικό πως η σχολή δεν σου ειναι εντελώς αδιάφορη και πως έχεις όρεξη να ασχολείσαι με το αντικείμενο. Η φοιτητική ζωή ειναι 4 μόνο χρόνια, το θέμα ειναι το μετά, αυτό κράτα καλά στο μυαλό σου, ακομα κι αν δεν ειναι ακριβώς όπως την είχες φανταστεί.

Πάντως αν αποφασίσεις να μείνεις σου προτείνω να δραστηριοποιηθείς όσο περισσότερο μπορείς για να γνωρίσεις κόσμο και να ομορφύνεις την μέρα σου. Ενδεικτικά από όσα εχω ακούσει κατά καιρούς εχω να σου προτείνω τα εξής: ξένες γλώσσες, χορός/γυμναστική, εκδρομές στο νησί, φωτογραφία, εθελοντισμός, ιστιοπλοΐα, ναυαγοσωστική, part time απασχόληση. Με άλλα ασχολήθηκα η ίδια και με άλλα φίλοι μου και βοήθησαν πάρα πολύ!

Δεν θέλω επουδενί με το μήνυμά μου να πω πως όλα θα είναι ρόδινα γιατί θα πω ψέματα. Επειδή αυτό που περνάς το βίωσα κι εγώ και πολλές στιγμές ήταν παρα πολύ άσχημες, πρέπει να ζυγισεις τα υπέρ και τα κατά. Για μένα ήταν τεράστιο υπέρ οι ώρες μαθημάτων και μελέτης ενός αντικειμένου για το οποίο είμαι φτιαγμένη. Τώρα πια ξέρω πως αν είχα μείνει σπίτι μου θα είχα περάσει πολύ πιο ήρεμα χρόνια, με λιγότερο άγχος και διάφορες τάσεις (άλλοτε φυγής κι άλλοτε κατάθλιψης) όμως δεν θα ήμουν τόσο δυνατός άνθρωπος όσο ειμαι τώρα.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν βοήθησα καθόλου, απλά είπα να μοιραστώ την προσωπική μου εμπειρία μιας και μοιάζει. :) Και τώρα που τα γράφω με πιάνει ένας κόμπος από ένα κράμα συγκίνησης και θλίψης και νιώθω και γριά που τελειώνω. Αμάν βραδιάτικα. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KeepDreaming!

Δραστήριο μέλος

Η KeepDreaming! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 634 μηνύματα.
Δυστυχώς οι βάσεις του 10% για πολλά τμήματα είναι αρκετά πιο ασταθείς ακόμη και από τις βάσεις του 90%, καθώς μιλάμε για λίγες θέσεις στα τμήματα. Το σημαντικότερο είναι να βρεις πού θα αισθάνεσαι εσύ καλύτερα, άρα, οτιδήποτε (συνδυασμός πόλης και τμήματος) θα σε ευχαριστήσει περισσότερο από την πόλη και το τμήμα στα οποία ζεις και φοιτάς επί του παρόντος, να μπουν στο μηχανογραφικό σου οπωσδήποτε. Το μόνο που μπορώ να σου προτείνω είναι να δεις ένα-ένα τα τμήματα και να δώσεις ιδιαίτερα μεγάλη σημασία σε αυτά που βρίσκεις ενδιαφέροντα και δεν απέχουν πολύ βαθμολογικά από τα μόρια που συγκέντρωσες, για να επιλέξεις αναλόγως. Αν έχεις απορίες για συγκεκριμένα τμήματα, πόλεις ή οτιδήποτε άλλο, ρωτάς! :)

Παρεμπιπτόντως, να ξέρεις ότι με προβλημάτισες αρκετά. Έχω στις πιθανές επιλογές μου το Ρέθυμνο (και Κόρινθο έχω σκεφτεί λόγω απόστασης, ως πόλη όμως σίγουρα πίσω από το Ρέθυμνο), και σκέφτομαι μήπως το μέγεθος της πόλης αποδειχθεί σημαντικό πρόβλημα και για μένα, που είμαι από Αθήνα. Πιθανότατα να επικοινωνήσω με προσωπικό μήνυμα αν βρεθώ πολύ κοντά σε κάποια τέτοια απόφαση, για να δω τη δική σου εμπειρία.

Οπωσδήποτε, αν πραγματικά δεν είσαι ευχαριστημένη με την επιλογή σου ακόμη και όταν αντιμετωπίζεις την κατάσταση ψύχραιμα, ίσως να είναι καλή ιδέα να δεις για αλλού. Καλή συνέχεια με οτιδήποτε επιλέξεις! :)

Κοιτά, νομίζω ότι έχει να κάνει και με τον άνθρωπο.Ας πούμε σε κάποιους ταιριάζει αυτό το λίγο πιο ήσυχο, έχουν βαρεθεί να ζουν 18 χρόνια της ζωής τους σε μια μεγαλούπολη και θέλουν να δουν πως είναι να ζεις σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.Προσωπικά, δεν είμαι σίγουρη ότι μου ταιριάζει ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής.Επειδή ζούσα λίγο πιο έξω από τη Θεσσαλονίκη και η κοινωνία ήταν αρκετά κλειστή, μου έκατσε κάπως περίεργα.Εννοείται, ότι θες πες.

Anonyme, σε ποια πόλη σπουδάζεις;
Ναι, σίγουρα η απόσταση είναι κάτι που συνηθίζεται.Και με τον καιρό μαθαίνεις να ζεις μακριά από κάποια άτομα και απογαλακτίζεσαι.Ήδη δηλαδή νιώθω κάπως πιο "αυτόνομη" ας το πούμε.Έχω μάθει να αυτοσυντηρούμαι.Αλλά δεν ξέρω...Είναι φάσεις που με πιάνει πολύ έντονα αυτό το συναίσθημα που λέω "Δεν υπάρχει περίπτωση.Θα σηκωθώ και θα φύγω απ'αυτό το νησί.".
Έχω λίγο χρόνο ακόμα να σκεφτώ τι θα κάνω.Το δίλημμα θα είναι σίγουρα μεγάλο αλλά μέχρι να έρθει η ώρα να αποφασίσω ίσως να έχει αλλάξει κάτι μέσα μου.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας!Το εκτιμώ!:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos Papaion

Νεοφερμένος

Ο Giorgos Papaion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Εδωσα πανελληιες το 2014 και συγκεντρωσα 17502 μορια.... Θα κανω χρηση του 6 %. Πιστευετε οτι εχω ελπιδες για ΗΜΜΥ Βόλου Ξάνθης Ή Πατρας?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ManolisCrete

Νεοφερμένος

Ο ManolisCrete αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Είμαι φοιτητής και φέτος θα μπω στο 4ο έτος αλλά έχω απογοητευτεί αρκετά.Η σχολή είναι πολύ ζόρικη κι επειδή δε μπορώ να πω ότι με τρελαίνει το αντικείμενο δυσκολεύομαι στο να κάθομαι να διαβάζω με τις ώρες.
Κάτι που με ενδιαφέρει αρκετά είναι η αθλητική δημοσιογραφία και σκέφτομαι να πάω σε μια σχολή.όμως το ότι μετά τη σχολή αυτή τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα και το ότι θα πρέπει να πληρώνω και τα δίδακτρα + το νοίκι διότι στην πόλη μου δεν υπάρχει τέτοια σχολή, με βάζουν σε σκέψεις.επίσης δε θέλω να επιβαρύνω τους γονείς μου κι άλλο οικονομικά επειδή ξαφνικά αποφάσισα να πάω σε ιδιωτική σχολή.το ιδανικό σενάριο θα ήταν να βρω μια δουλειά να πληρώνω τουλάχιστον τα δίδακτρα της σχολής αλλά κι αυτό δεν έιναι κάτι εύκολο πλέον..
Από τη μία τη σχολή μου δεν ξέρω πότε και αν θα καταφέρω να την τελειώσω αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν αξίζει να κάνω μια τέτοια αλλαγή...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GiorgosAsi

Δραστήριο μέλος

Ο GiorgosAsi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 781 μηνύματα.
Σε τι σχολη εισαι τωρα?πες να το συζητησουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ManolisCrete

Νεοφερμένος

Ο ManolisCrete αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Επιστήμης Υπολογιστών σπουδάζω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

GiorgosAsi

Δραστήριο μέλος

Ο GiorgosAsi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 781 μηνύματα.
Φιλε εισαι στην καλυτερη σχολη.Ουτε συζητηση...
Αθλητικη δημοσιογραφια οχι μονο δεν θα βγαζεις λεφτα αλλα για να πετυχεις πρεπει να εισαι παρα πολυ καλος,εαν οντως εχεις ταλεντο στον αθλητισμο και θυμασαι τους παιχτες των ομαδων απεξω τοτε καντο σαν δευτερη ενασχοληση.Γιατι θα βγαλεις λεφτα απο τους υπολογιστες ενω απο τη δημοσιογραφια ξερω παρα πολλα ατομα που εχουν στραφει εντελως αλλου στα 30 35 τους γιατι δεν μπορεις να φανταστεις ποσο δυσκολα ειναι.Θα καταληξεις να δουλευεις σε κανα sιτε gia 400 ευρω...

Εαν θες να το εξασκησεις σαν δευτερη ενασχοληση ,καθοτι δεν ξερω εαν υπαρχει πανεπιστημιακη σχολη αθλητικης δημοσιογραφιας μονο σε ιεκ.Μπορεις να το κανεις το απογευμα.Ειναι και δυο χρονια οποτε ανετα.
Τωρα εαν δεν μπορεις να βγαλεις τη σχολη η σου φαινεται δυσκολη,σε ολους ετσι μας φαινεται,επισης θα παρεις τα πανω σου,θα ερθει χρονια που θα περασεις πολλα μαθηματα ,οταν το παρεις αποφαση δηλαδη,εμενα ηταν στο 6 ετος οπου και καταφερα σε 1 χρονο να μαζεψω τα ασυμαζευτα και να παρω πτυχιο.Οποτε κοιταξε να στρωθεις με τους υπολογιστες.Μπορει να μην ειναι το πιο ωραιο...αλλα να ξερεις οτι τα αλλα ειναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.Σαν αθλητικος δημοσιογραφος οχι μονο θα πηξεις αλλα και δεν θα βγαζεις λεφτα.Ενω αντιθετα στους υπολογιστες θα εισαι αρχοντας,ΑΠο τα πιο καλοπληρωμενα.

Επισης να σου αναφερω οτι περαν των υπολογιστων,μπορεις να ασχοληθεις με εγκαταστασεις τεχνολογιας,αυτοματισμους,και διαφορα στο ευρυτερο αντικειμενο του μηχανικου και αυτα θα τα κανεις μολις δεις στην πραξη τις δυνατοτητες ενος μηχανικου στην ΕΛλαδα,τωρα δεν ξερεις τιποτα.Εχω δει παιδια απο τη σχολη σου να κανουνε παπαδες σε εγκαταστασεις αυτοματισμων,και τα εμαθαν πανω στην εργασια τους.Δηλαηδ βγαζουν λεφτα και απο περιφερειακα.\

Τωρα αυτα τα δεν μαρεσει και μαρεσει αυτο και ταλλο,απλα στρωσε κωλο και δροσισου απο το αγγουρι που ειναι οι σπουδες,βρες ενδιαφερον γιαιτ ειναι δημιουργικο αντικειμενο ,απλα ειναι τα τεχνικα που πρεπει να μαθεις,Μετα ειναι πολυ δημιουργικο.

Πρεπει να αποδομησεις οτι τα αλλα ειναι καλυτερα και να αφοσιωθεις στο στοχο σου και να τρεξεις να τελειωσεις τη σχολη πιο υπευθυνα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

odysseaspan

Νεοφερμένος

Ο odysseaspan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 57 μηνύματα.
Χμμμ καλός το λέμε τώρα, πού στην δημοσιογραφία; Πρέπει να δεχτείς ανήθικες προτάσεις για να σε πάρουν και μάλιστα απο ΙΕΚ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

konstantinab199

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η konstantinab199 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 301 μηνύματα.
Είμαι φοιτητής και φέτος θα μπω στο 4ο έτος αλλά έχω απογοητευτεί αρκετά.Η σχολή είναι πολύ ζόρικη κι επειδή δε μπορώ να πω ότι με τρελαίνει το αντικείμενο δυσκολεύομαι στο να κάθομαι να διαβάζω με τις ώρες.
Κάτι που με ενδιαφέρει αρκετά είναι η αθλητική δημοσιογραφία και σκέφτομαι να πάω σε μια σχολή.όμως το ότι μετά τη σχολή αυτή τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα και το ότι θα πρέπει να πληρώνω και τα δίδακτρα + το νοίκι διότι στην πόλη μου δεν υπάρχει τέτοια σχολή, με βάζουν σε σκέψεις.επίσης δε θέλω να επιβαρύνω τους γονείς μου κι άλλο οικονομικά επειδή ξαφνικά αποφάσισα να πάω σε ιδιωτική σχολή.το ιδανικό σενάριο θα ήταν να βρω μια δουλειά να πληρώνω τουλάχιστον τα δίδακτρα της σχολής αλλά κι αυτό δεν έιναι κάτι εύκολο πλέον..
Από τη μία τη σχολή μου δεν ξέρω πότε και αν θα καταφέρω να την τελειώσω αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν αξίζει να κάνω μια τέτοια αλλαγή...

οσο πιο πολυ κατανοεις το αντικειμενο και οσο πιο πολυ ασχολεισαι τοσο πιο πολυ θα σου αρεσει:)
Απλα οι σπουδες θελουν συνεχη ενασχοληση.
Βαλε προγραμμα πες θα περασω τοσα μαθηματα σε καθε εξεταστικη και μετα θα ξελαφρωσεις.Απλα σιγουρα τωρα σε αγχωνει και ο αριθμος μαθηματων που χρωστας.Κατα τη γνωμη μου προσπαθησε τα επομενα 2 χροννια να τελειωσεις και μονο κερδισμενος θα βγεις αν μην τι αλλο θα νιωθεις πολυ περηφανος.Ακομα ολοι λενε οτι ειναι πολυ καλη σχολη με πολλες προοπτικες:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 863023

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
4o ετος ρε .... :( αργησες να το καταλαβεις :(
Οπως στα ειπε ο Giorgosasi δημοσιογραφια για χομπι μονο :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Κάτι που με ενδιαφέρει αρκετά είναι η αθλητική δημοσιογραφία...
Όπως και στους μισούς τουλάχιστον άρρενες Έλληνες...

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Είμαι φοιτητής και φέτος θα μπω στο 4ο έτος αλλά έχω απογοητευτεί αρκετά.Η σχολή είναι πολύ ζόρικη κι επειδή δε μπορώ να πω ότι με τρελαίνει το αντικείμενο δυσκολεύομαι στο να κάθομαι να διαβάζω με τις ώρες.

Και το θυμήθηκες τώρα ; Τώρα που είσαι 4ο έτος; Δεν ξέρω αν χρωστάς πολλά ή πάρα πολλά μαθήματα αλλά αν δεν χρωστάς πολλά πάρε το πτυχίο να υπάρχει και κάνε ότι θες μετά.
Είσαι σε μια ενδιαφέρουσα επιστήμη μέσω της οποίας ουσιαστικά μπορείς να δουλέψεις οπουδήποτε. Δεν είναι σχολή που πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις βιβλία, χρειάζεται πρακτική άσκηση. Το ότι είναι ζόρικη δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει. Δεν πάμε κάπου που είναι εύκολα αλλά κάπου που μας αρέσει. Αυτό το λέω απλά επειδή το ανέφερες, για κανέναν άλλο λόγο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,985 μηνύματα.
Δεν γνωρίζω για δημοσιογραφία αλλά οι σπουδές στην πληροφορική δίνουν ένα αδύναμο πτυχίο. Aν δεν έχεις αποκτήσει γνώσεις που ζητά η αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα. Επίσης στο δημόσιο τομέα υπάρχει πολύ ανταγωνισμός γιατί οι απόφοιτοι ισοδύναμών ή παρεμφερών σχολών είναι πάρα πολλοί. Γενικά ακόμα και διδακτορικό να έχεις αν δεν έχεις ουσιαστικές γνώσεις θα παλεύεις για μια δουλειά των 500 €.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

olgalicious97

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η olgalicious97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 281 μηνύματα.
Δεν γνωρίζω για δημοσιογραφία αλλά οι σπουδές στην πληροφορική δίνουν ένα αδύναμο πτυχίο. Aν δεν έχεις αποκτήσει γνώσεις που ζητά η αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα.

Αυτό ισχύει για πολλά τμήματα, αναμέσα σε αυτά και αυτό της δημοσιογραφίας. Γενικά, το πτυχίο "μόνο του" δε λέει πολλά αλλά τα extra χαρτιά. Ο ξάδερφός μου, παραδείγματος χάρη, τέλειωσε το ίδιο τμήμα με εσένα (ΑΠΘ tho) και κανα δυο χρόνια μεγαλύτερός σου. Πίστεψέ με, "αξιοπρεπή" δουλειά βρήκε περίπου 3 χρόνια αφού τέλειωσε τη σχολή και με επιπλέον πιστοποιήσεις, όχι στην πόλη του (αλλά Αθήνα) και φυσικά όχι ακριβώς στο αντικείμενο/σε ένα από τα αντικείμενα της σχολής/ίσως καλύτερα να πήγαινε Πληροφορική ΑΠΘ. Και ακόμη διαβάζει.

Επίσης στο δημόσιο τομέα υπάρχει πολύ ανταγωνισμός γιατί οι απόφοιτοι ισοδύναμών ή παρεμφερών σχολών είναι πάρα πολλοί.

και αυτό ισχύει για πολλά τμήματα, για τις λεγόμενες "καθηγητικές σχολές", που δυστυχώς στην Ελλάδα δε θα γίνουν και "ερευνητικές" στο άμεσο μέλλον .. Αλλά: τουλάχιστον σου αφήνει ένα παραθυράκι, είτε για διορισμό (:D) είτε για ιδιωτικά σχολεία, παραπαιδεία/φροντιστήρια, κ.λπ...

Γενικά ακόμα και διδακτορικό να έχεις αν δεν έχεις ουσιαστικές γνώσεις θα παλεύεις για μια δουλειά των 500 €.

Βασικά, αν έχεις διδακτορικό, δε θα σε πολυθέλουν για να μη σου στάζουν extra φράγκα. Για Ελλάδα. Νομίζω.

Όσο για εξωτερικό, στον τομέα της Πληροφορικής, και χωρίς προπτυχιακό/αν έχεις και αποδεικνύεις τις γνώσεις σου.. Αν σε θέλουν, λέει..!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Δεν γνωρίζω για δημοσιογραφία αλλά οι σπουδές στην πληροφορική δίνουν ένα αδύναμο πτυχίο. Aν δεν έχεις αποκτήσει γνώσεις που ζητά η αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα. Επίσης στο δημόσιο τομέα υπάρχει πολύ ανταγωνισμός γιατί οι απόφοιτοι ισοδύναμών ή παρεμφερών σχολών είναι πάρα πολλοί. Γενικά ακόμα και διδακτορικό να έχεις αν δεν έχεις ουσιαστικές γνώσεις θα παλεύεις για μια δουλειά των 500 €.

Μόνο που κάποιος που σπουδάζει πληροφορική δεν θα κάτσει Ελλάδα.
Αυτός ο τομέας είναι πολύ πίσω στην χώρα μας. Έξω όμως υπάρχει.ζήτηση, είναι από τους πιο ανερχόμενος κλάδος τα τελευταία χρόνια. Αν το χεις θα βρεις δουλειά έξω, αλλιώς εδώ κι αν σου κάτσει. Υπάρχουν κι εδώ πολλές αξιόλογες εταιρίες, για τα πρώτα βήματα τουλάχιστον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alan

Δραστήριο μέλος

Ο Alan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 696 μηνύματα.
Μόνο που κάποιος που σπουδάζει πληροφορική δεν θα κάτσει Ελλάδα.
Αυτός ο τομέας είναι πολύ πίσω στην χώρα μας. Έξω όμως υπάρχει.ζήτηση, είναι από τους πιο ανερχόμενος κλάδος τα τελευταία χρόνια. Αν το χεις θα βρεις δουλειά έξω, αλλιώς εδώ κι αν σου κάτσει. Υπάρχουν κι εδώ πολλές αξιόλογες εταιρίες, για τα πρώτα βήματα τουλάχιστον.

Θα το άλλαζα σε "Μόνο που κάποιος που σπουδάζει πληροφορική, δεν κοιτάζει μόνο την ελληνική αγορά εργασίας".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
βασικα οχι μονο στην ελλαδα,αλλα και στο σπιτι του καποιος καθεται και κανει την δουλεια

απλα εχει καλυτερες απολαβες το εξωτερικο,που ελαχιστες εγχωριες εταιρειες μπορουν να δωσουν και να γινουν ανταγωνιστικες
σημειωνω εκ νεου,πως μολονοτι οι σχολες πληροφορικης εχουν πολλαπλασιαστει τα τελευταια χρονια οι αποφοιτοι με υψηλου επιπεδου δεξιοτητες ειναι λιγοι και δυσευρετοι
https://news247.gr/eidiseis/weekend-...-na-doyleueis-kai-den-to-ksereis.3356909.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dizys

Νεοφερμένος

Ο Dizys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Καλησπέρα σας, ο αδελφός μου έδωσε φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις (90% ΓΕ.Λ.) και είχε δηλώσει στις 4 πρώτες θέσεις του μηχανογραφικού του στρατιωτικές σχολές και στη συνέχεια κάποια άλλα τμήματα ΑΕΙ. Τελικά πέτυχε στη 2η επιλογή του που ήταν Ευελπίδων (Όπλα) και πήγε και έκανε εγγραφή στην σχολή. Παρόλα αυτά, το έχει μετανιώσει και δεν θέλει να συνεχίσει στη σχολή Ευελπίδων. Έτσι υπέγραψε αίτηση παραίτησης η οποία έως αύριο θα έχει γίνει δεκτή.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να εγγραφεί στην σχολή που βρίσκεται αμέσως μετά από τις στρατιωτικές σχολές αλλά δεν βρίσκεται στην επόμενη (3η) θέση του μηχανογραφικού;; Υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιου είδους αίτηση προς το υπουργείο και να αναφέρει ότι θέλει να περάσει στην αμέσως επόμενη σχολή που δεν είναι στρατιωτική;; Αυτά ήθελα να ρωτήσω, θα σας παρακαλούσα να απαντήσετε το συντομότερο δυνατό στην περίπτωση που γίνεται κάτι τέτοιο ώστε να προλάβουμε τις εγγραφές. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δυστυχώς δεν γίνεται. ΄Οπως ξέρουμε αν με το σύνολο των μορίων σου εισάγεσαι σε περισσότερα από ένα τμήματα από αυτά που έχεις δηλώσει τότε θα εισαχθείς σε αυτό που έχεις δηλώσει με προγενέστερη προτίμηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Από στρατιωτικές σχολές γίνεται, αλλά δε γνωρίζω τη διαδικασία :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top