Μ'αρεσει σε ολα τα θεματα υπαρχει τροπος καποιοι να εξωτερικευουν τον κομπλεξισμο τους.
Αγαπητε chaos,πλεον τωρα σε κεντρικα ακομη νοσοκομεια βρισκεις ειδικοτητα απο τα 25.Τι 4 χρονια αναμονης μου τσαμπουνας;Οι ειδικοτητες πλεον ειναι,οι περισσοτερες,6 χρονια οποτε μαζι με το αγροτικο εχουμε 7+ χρονια εργασιας,τα οποια παρατεινονται γιατι ανανεωνονται οι συμβασεις πολλες φορες.Εσυ πως εφτασες εναν γιατρο να τελειωνει στα 35 και να μην εχει να φαει ενας θεος το ξερει.Δεν λεω οτι ειναι ροδινα με 1000 ευρω/μηνα αλλα το να λετε τραβα φυσικο και δεν θα πεινασεις ενω ιατρικη πεινας....Γενικα,ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του.
Γενικα,
mister no one,σπουδαζω και γω ιατρικη σε μεγαλυτερο ετος και δεν εχω καταλαβει ακριβως τι σε απασχολει.Ο ογκος των μαθηματων,το ειδος ή το αντικειμενο;Αυτη τη στιγμη μου φαινεσαι ψυχικα φορτισμενος και νομιζω τα χεις μπερδεμενα εσυ ο ιδιος στο μυαλο σου .
Ο ογκος των μαθηματων δεν σημαινει οτι πρεπει να διαβαζεις κατεβατα διοτι χρειαζεται διαβασμα μονο των σημαντικων και δη στα 1α ετη.Δεν τα διαβαζουμε ΟΛΑ..Το ειδος των μαθηματων δεν ειναι το ιδιο σε ολα τα ετη,οπως και το αντικειμενο.Εγω στο 3ο κανω κλινικα μαθηματα,εσυ στο 1ο θεωρητικα.Εγω κανω παθολογια και χειρουργικη,εσυ ξεκινας με ανατομιες και φυσιολογιες.
Κατ'αρχας παρε μια βαθια ανασα.Τιποτα δεν τελειωνει στα 19 που βρισκεσαι εσυ.Εχεις ενα μελλον μπροστα σου που φανταζει ευοιωνο.Σκεψου τι σου αρεσει στην ιατρικη ,περα απο τα εμφανη προβληματα που προφανως σε κανουν να στεναχωριεσαι.Ειναι επαρκη αυτα;
Κατι βασικο:Φιλους εχεις κανει;Παρεες εκανες;Πολλες φορες και δη στα πρωτα ετη πολλα παιδια δυσκολευονται να κανουν παρεες,ειναι και γενικα εξωστρεφη οποτε αποδιδουν τα οποια αρνητικα συναισθηματα στη σχολη.
Τελος,αν οντως δεις οτι η σχολη δεν σου αρεσει καθολου,πηγαινε σε αλλη σχολη.Τους γονεις σου νομιζω οτι ΕΣΥ τους θεωρεις 'μπαμπουλες'.Αν μιλησεις ωριμα μαζι τους θα καταλαβουν.Δεν θελουν ντε και καλα να σπουδασεις εκει,απλα στο μυαλο τους το 'εκει' ειναι η καλυτερη επιλογη και συ την απορριπτεις.Κατσε,μιλας τους,εξηγησε τους.Παιδι τους εισαι,σ'αγαπουν ανυστεροβουλα,πιστευω.Το ΄'εκει' αντικατεστησε το με το 'εδω'=οποια αλλη σχολη θες.
Αυτο που λες οτι θες να καταπιανεσαι με κατι μαθηματικο,τι να κανουμε η σχολη εχει ελαχιστα μαθηματικα με την αυστηρη εννοια των μαθηματικων.
Τελος,αν χρειαστεις κατι, ΠΜ.Παντως,σκεψου ωριμα πριν αποφασισεις κατι τελεσιδικα.Ολοι μας λιγο πολυ εχουμε αισθανθει δυσανασχετηση απο τη σχολη μας σε καποιο βαθμο,οπως σωστα εθεσε καποιος παραπανω.Οι μισες αποψεις εδω δεν εχουν καν λογικο ερεισμα και κυριως συζητα και με κανεναν αλλο.εναν ημμυτη πχ ή εναν συμφοιτητη σε ενα μεγαλυτερο ετος.
Στον μικρόκοσμο του φόρουμ, όλοι οι γιατροί έχουν δουλειά. Πάσο.
Το να κρινεις εναν ολοκληρο κλαδο npb με βαση την πατρα ειναι σωστο;Ημαρτον.
Και αυτοι οι γιατροι που αναφερεις δεν ριχνουν το κασε τους.Και αυτο στο υπογραφω.
Τη στιγμη που ενας γιατραρας θελει να μενει πχ στην πατρα και να δουλευει πχ ως ενδοκρινολογος οπου υπαρχουν αλλοι 20 ενδοκρινολογοι και ισως πιο εξειδικευμενοι απο αυτον και να περιμενει και παχυλο μισθο ειναι εκτος τοπου και χρονου.
Τη στιγμη που η γειτονικη τριπολη εξυπηρετειται απο εναν ενδοκρινολογο,ο οποιος μενει καλαματα ,παει τριπολη μια φορα την εβδομαδα και κανεις χρυσελεφαντινες δουλειες.
Γιατι λοιπον αυτος που μενει πατρα να μην δεχτει να πηγαινει καποιες μερες τριπολη;Το ιδιο συμβαινει σε ΟΛΗ την ελληνικη περιφερεια με το 80% των γιατρων να ειναι στα μεγαλα αστικα κεντρα,οπου σαφως δημιουργειται υπερπληθωρα.Αλλα,βεβαια το επαγγελμα μας φταιει μετα μονο...και οχι εμεις που ονειρευομαστε να ειμαστε στην παραλιακη στην αθηνα και με καμπριο απο τις εισπραξεις ως ιατροι @@