Αν μου το έλεγες τοτε όταν έκανα την αίτηση δεν θα πήγαινα πραγματικά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πέρυσι οι επιλογές μου είχαν ως εξής: Ή πήγαινα στρατό, η οποία θα ήταν και η σωστή επιλογή ή θα πήγαινα να συνεχίσω τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Διάλεξα το δεύτερο, διότι δεν ήθελα να πάω στρατό ακόμα. Και γιατί δεν ήθελα να πάω στρατό; γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν δύσκολα με διάβασμα και σχεδόν μηδενική κοινωνική ζωή και ο στρατός θα με κατέστρεφε ψυχολογικά σίγουρα. Έχω ακούσει πολλά από οσα γίνονται μεσα στον ελληνικό στρατό.
Οι διάφοροι μηχανικοί εισάγονται στο 5ο εξάμηνο στους πολιτικούς μηχανικούς. Όλοι οι υπόλοιποι πτυχιουχοι στο 3ο. Τουλάχιστον έτσι είναι στο ΕΜΠ από όσο έχω ψάξει.
Να παρατήσω την δουλειά και το μεταπτυχιακό δηλαδή; Την δουλειά δεν μπορώ γιατί δεν θα έχω λεφτά ενώ στο μεταπτυχιακό μου έχει μείνει η πτυχιακή. Επίσης δεν έχω καμία όρεξη να κουβαλάω πιάτα σε ταβέρνες πάλι.
Το έχω σκεφτεί και αυτό αλλά αν το αποφασίσω αυτό τώρα σημαίνει ότι δεν θα πάω στρατό τον Σεπτέμβριο. Επίσης, προφανώς δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Αν πάω για κατατακτήριες τώρα σημαίνει πως θα πρέπει να δουλεύω και ταυτόχρονα για το πληρώνω το φροντιστήριο, που σημαίνει ότι θα χάνω χρόνο από το διάβασμα. Αυτό έτσι απλά τώρα επειδή καταστρωνω ένα σχέδιο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 30 Δεκεμβρίου 2023
Έχεις δίκιο
Νομίζω πως πήρα το μάθημά μου.
Δυστυχώς δεν μου αρέσει ούτε στο αντικείμενο μου η δουλειά αλλά ούτε και στην εστίαση που είναι η δεύτερη επιλογή. Νομίζω θα ήταν καλό να βάλω σε εφαρμογή το σχέδιο αυτό τώρα για να τελειώνω. Δεν μπορώ να περιμένω άλλο.