Οι απόψεις μας καταγράφηκαν . Ας αφήσουμε τα παιδιά να διαλέξουν , να μάθουν και να ρωτήσουν .
Προφανώς τα χρήματα είναι μεγάλο μέρος της όποιας απόφασης . Αλλιώς γιατί νομίζεις ότι άλλοι ξοδεύουν σε φροντιστήρια γιά να μπούν σε μουράτες σχολές , άλλοι γίνονται μονιμάδες του στρατού και της αστυνομίας , άλλοι μέχρι τώρα γίνονταν δάσκαλοι , όταν πριν 30 χρόνια οι δάσκαλοι ήταν στις τελευταίες προτιμήσεις .
Αντίστοιχα βέβαια πολλοί μηχανικοί όταν δεν βρίσκαν δουλειά εδώ , πήγαιναν και πηγαίνουν σε έργα στην Αραβία , όπου εκεί όπως ξέρεις περνάς τρέλλα . Ολο στην διασκέδαση και στο ποτό είσαι .
Πολλοί νέοι γιατροί δουλεύουν εδώ σε ιδιωτικές κλινικές γιά 20-25 € μεροκάματο . Να μην πούμε γιά τους ασκούμενους δικηγόρους .
Κανείς δεν είπε ότι η ζωή στο καράβι είναι εύκολη και ότι τώρα που οι παραμονές στα λιμάνια είναι ελάχιστες , όλα αυτά δεν είναι προβλήματα . Είναι και σημαντικά προβλήματα .Αλλά μιλάς λές και οι άλλοι δεν έχουν προβλήματα στις δουλειές τους .
Σου μίλησα γιά στρατιωτικούς και μου έπιασες τους αξιωματικούς του ΠΝ , πού όλοι έχουν επίπεδο .
Γιά δες τους υπαξιωματικούς του στρατού που η βάση της σχολής τους είναι πιό κοντά στην βάση των ΑΕΝ .
Να δείς πως περνάς τα 40 γιά να ηρεμήσεις από τις προσοχές και τις μεταθέσεις .
Εσύ στα 26 σου είσαι ήδη δεύτερος και στα 30 σου μπορεί να είσαι και πρώτος .
Τα παιδιά εδώ και οι γονείς τους χρειάζονται αντικειμενική πληροφόρηση , με όλα τα συν και πλήν κάθε δουλειάς .
Και το πρώτο σχόλιο σου δεν ήταν αντικειμενικό γιατί είχε μόνο τα πλήν .
Εγώ συμπλήρωσα και τα συν και νομίζω ότι ο ρόλος μου στο συγκεκριμένο θέμα τελείωσε .
Οπως σου είπα , ο γιός μου είναι πρωτοετής φοιτητής σε στεριανό επάγγελμα .
Αρκετοί φίλοι του και παιδιά φίλων μου , όμως βρέθηκαν λόγω κακής ενημέρωσης και κακών επιλογών στο μηχανογραφικό σε σχολές που δεν τους αρέσουν και δεν έχουν όλοι , γιά να μην πω σχεδόν κανένας την αντοχή να ξαναδώσουν πανελλήνιες και έτσι σπουδάζουν ένα αντικείμενο που δεν τους πολυενδιαφέρει .
Αυτό το λάθος είναι πολύ σημαντικό μιά και με αυτό θα ζήσουν την ζωή τους .
Καλό είναι να βοηθήσουμε κάποιους να το αποφύγουν .
Καλές θάλασσες να έχεις .