Τώρα έγινα ανώριμος και άρρωστος οπαδός

Ωραία.
Σίγουρα αυτό που είπες οτι οι παναθηναϊκοί βρίζουν τους ολυμπιακούς και αντίστροφα όταν δεν παίζουν μεταξύ τους είναι λάθος. Αλλά το δικό μου σχόλιο απευθυνόταν στη Φενέρ και μόνο στη Φενέρ. Είδες κάποια αναφορά περί ΠΑΟ; Θα βρίσεις στο γήπεδο όπως λες κι εσύ γιατί γίνονται διάφορα. Σε τι διαφέρει όμως η χυδαιολογία από την απλή ύβρι;

Μήπως το ζήτημα που τίθεται είναι αμιγώς υποκειμενικό; Για κάποιον το μ@λάκας είναι χυδαίο, για εμένα όμως όχι. Είναι η “φύση“ του γηπέδου τέτοια που δημιουργεί μια φιλική ατμόσφαιρα για τον εκάστοτε γηπεδούχο και εχθρική για τον αντίπαλο. Στα πλαίσια του πολιτισμού πάντα. Άλλο χυδαιολογώ και άλλο καίω καθίσματα. Όντως ο οπαδός είναι αυτός που ακολουθεί πιστά την ομάδα του κλπ αλλά γιατί αυτό το θεωρείς αρνητικό; Μπορείς κάποιος να είναι φίλαθλος και οπαδός ταυτόχρονα. Ποιος μπορεί να μου στερήσει το δικαίωμα να ακολουθώ την αγαπημένη μου ομάδα; Δεν είμαι και στην 7 να παίζω ξύλο, αλλά έχω επίσης διαρκείας για μπάσκετ. Αν ήμουν παίχτης προφανώς δεν θα μου άρεσαν τα βρισίδια, αλλά τα εκατομμύρια θα ήταν βάλσαμο στην πονεμένη μου ψυχούλα!

Εξάλλου λίγα μπινελίκια απευθυνόμνται σε έναν μόνο αθλητή. Συνήθως είναι γενικά. Στην τελική chill out για ποδόσφαιρο και μπάσκετ μιλάμε, διασκέδαση, πως το λένε; Όλα γίνονται για το χρήμα πια και δεν μπορούμε να μιλάμε για υψηλά αθλητικά ιδεώδη. Οι παίχτες είναι υπάλληλοι και πληρώνονται, δεν παίζουν (όλοι) για την φανέλα σαν άλλοτε. Γιαυτό και δε δίνουν δεκάρα για την ομάδα. Μια πρόταση από μεγαλύτερη ομάδα και μην τον ειδατε τον Παναή! Αυτά τα ολίγα από εμένα. Συμβουλή μου; Χαλάρωσε λίγο και ξεκίνα να βρίζεις

Οκ πλάκα κάνω

Απλώς δες το όλο θέμα σαν πανηγυράκι, όπως και είναι.
Βρε συ Άκη μη το παίρνεις προσωπικά! Δε σε ξέρω για να σε αποκαλώ ανώριμο! Δεν αποκάλεσα εσένα έτσι! Σου είπα απλά πως θεωρώ κάποιους άρρωστους και ανώριμους οπαδούς όταν αρέσκονται πχ να βρίζουν την οικογένεια του κάθε αθλητή, και αντί να δουν το παιχνίδι είναι γυρισμένοι πλάτη και χοροπηδούν σαν κατσίκια λες και τους έχουν καιρό κλεισμένους σε μπουντρούμια δίχως το φως του ήλιου!

Δηλαδή θεωρώ κάποια πράγματα λίγο παράλογα. Και καλά το δεύτερο είναι θέμα του οπαδού, δεν με απασχολεί. Το πρώτο όμως, ε με ενοχλεί πως θα το κάνουμε. Λες ότι για τα λεφτά που παίρνουν δεν τους πολυκαίγεται καρφί γι αυτά που ακούν. Εμένα πάντως και όλα τα λεφτά του κόσμου να μου δίνανε, την οικογένειά μου δε θα επέτρεπα σε κανέναν να τη βάλει στο στόμα του. Έτσι έχω μάθει από το σπίτι μου και γι αυτό όπως απαιτώ τον σεβασμό στο πρόσωπό μου και προς την οικογένειά μου από τους τρίτους, έτσι ακριβώς αισθάνομαι πως οφείλω να σέβομαι και κάθε συνάνθρωπό μου, ο οποίος στο κάτω κάτω δεν με έχει βλάψει.
Το ξέρω ότι στο σχόλιο σου ήταν για την Φενέρ, το είπα και εγώ άλλωστε, απλά για μένα το χυδαίο ( το οποίο και είναι υποκειμενικό για κάθε άνθρωπο ) παραμένει χυδαίο, είτε μιλάμε για τον έναν (πχ Φενέρ στην προκειμένη περίπτωση ) είτε για τον άλλο ( πχ Παο-οσφπ κλπ). Δηλαδή δε θα με πείραζε περισσότερο αν αυτό που είπες στο 1ο μήνυμά σου ήταν για τον Παναθηναϊκό που είναι η ομάδα μου.
Χυδαίος σημαίνει πρόστυχος. Ο υβριστικός χαρακτηρισμός συχνά μπορεί να μην είναι ευπρεπής αλλά ταυτόχρονα να μην είναι και πρόστυχος. Το να αποκαλέσω,πχ, τον άλλο ηλίθιο, μ*λ*κα( όπως χρησιμοποιείται σήμερα έτσι; Εννοώ συχνά κάποιοι το χρησιμοποιούν και ως προσφώνηση) είναι αρκετά διαφορετικό από το να τον αποκαλέσω π**στη,π**τ*να, ξεχειλωμένο μ***ι ( που όπως και να το κάνουμε δεν αποκαλείς ποτέ τους δικούς ανθρώπους έτσι!) και ένα σωρό άλλά που ακούγονται στο γήπεδο από τους φανατικούς κυρίως. Δηλαδή τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ, το να γιουχάρεις απλά φερειπήν τον Σπανούλη,Διαμαντίδη(κάτι με το οποίο δε συμφωνώ )κλπ οκ, είναι λάθος αλλά όχι και άσεμνο. Το να του προσβάλλεις κάτι ιερό όπως η οικογένεια, ε, είναι τραβηγμένο. Αυτό που προσπαθώ να πω, είναι πως δεν είναι όλοι οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί το ίδιο. Υπάρχει μια διαβάθμιση απρέπειας ας την πούμε.
Συμφωνώ με το ότι το γήπεδο έχει συχνά αυτή τη "φύση" όπως λες, αλλά αυτό οφείλεται στο ότι συγκεντρώνεται μια μάζα εντός του που εύκολα ξεφεύγει και παρασύρεται και εξομοιώνεται. Ε, δεν είναι και ότι καλύτερο να απορροφάσαι από τη μάζα? Δηλαδή αν δε βρίσω δεν είμαι καλή φίλαθλος? Δεν έχω δικαίωμα να στηρίξω την ομάδα μου? Δηλαδή γιατί εγώ και όσοι ενστερνίζονται τις ίδιες απόψεις πρέπει να "τραβήξουμε σε κανά γκολφ ή κατηχητικό" ?
Ξέρεις πολλούς οπαδούς και συνάμα φιλάθλους? Γιατί εγώ όσους οπαδούς ξέρω είναι φανατισμένοι, με παρωπίδες, που πιο πολύ μισούν τον αντίπαλο ( και δη Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό ), παρά αγαπούν την ομάδα τους, και τα σχόλιά τους εκτείνονται στο "πόσο μεγάλη την έχουν την ομάδα", "πόσο καλύτερη είναι και πιο τίμια και ξάστερη σε σχέση με την αντίπαλη", "πόσο πιο βρώμικη είναι εντέλει η ομάδα της αντίπερα όχθης". Και το μόνο που κάνουν είναι να την χλευάζουν λες και έτσι θα κερδίσουν πόντους για κείνους... Μιλάμε για τόσο στενόμυαλα άτομα. Που συνήθως είναι τόσο χρήσιμα στην κοινωνία που επδ δεν έχουν κατορθώσει κάτι σε προσωπικό επίπεδο αναλώνονται σε εκφράσεις τύποι "ΕΓΩ έχω 6, ΕΣΥ έχεις 3", "ΕΓΩ έχω 40 πρωταθλήματα", "Β2Β μόνο ΕΓΩ" και άλλα τέτοια περίφημα προσωπικά κατορθώματα!

Δηλαδή όχι πες μου, πόση λογική συγκρότηση διακρίνεις σε τέτοια άτομα που μπορείς να τους αποκαλείς υγιείς φιλάθλους? Γιατί εγώ, με όλο το σεβασμό, δεν διακρίνω...
Στα τελευταία έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ! Αλλά αν δεν αλλάξουμε εμείς προς το καλύτερο σε κάθε τομέα ( ακόμα και στον αθλητισμό που κάποιοι του χρεώνουν μόνο την εκτόνωση ) ε, να πάμε μπροστά ??? Π Ο Τ Ε.
Φιλικά πάντα και στα πλαίσια της συζήτησης.
Για αυριανή πτυχιούχα Φυσικής είναι αρκετά alternative.

Δεν είν' κακό...χαχαχ Πέρα από τη πλάκα, γιατί είναι κακές αυτές οι λέξεις; Π***τσα και Μ**νί είναι γεννητικά όργανα. Δηλ., όταν κάνεις σεξ τα αποκαλείς με την ιατρική ορολογία;
Η πρώτη στη φωτογραφία Άκη, σε τι ακριβώς κάνει να με τα χέρια; Ξέρω ότι οι γυναίκες δεν έχουν όρχεις.

Πολύ μου τη σπάει αυτή η χειρονομία από γυναίκες.
Σου τη σπάει αυτή η χειρονομία, αλλά δε σου τη σπάει να ακούς μία γυναίκα να μιλά με τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς... Οκ...