mariavsk
Νεοφερμένος
ευχαριστω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yiannis123
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Wolfie
Δραστήριο μέλος
epsilon
Δραστήριο μέλος
Στο εξωτερικό οι μηχανολόγοι και οι αεροναυπηγοί είναι ξεχωριστές σχολές.Για αγγλία υπάρχουν πολλά καλά πανεπιστήμια.Ενδεικτικά αναφέρω:Imperial,Loughborough,Bristol,Surrey,Bathκαλημερα ,ενδιαφερομαι να μαθω για σπουδες μηχανολογων μηχανικων και αεροναυπηγων στην Ευρωπη.κυριως αν ξερει καποιος να με ενημερωσει για χωρες εκτοσ Αγγλιας
ευχαριστω
Επίσης εκτός αγγλίας υπάρχει το Delft
Για μεταπτυχιακά το Cranfield που είναι κορυφαίο
Για αμερική υπάρχουν πολλά αλλά εκεί πρέπει να είσαι πλούσιος για να σπουδάσεις.Τα δίδακτρα είναι πάρα πολλά.Ίσως το καλύτερο στην αμερική σε αυτό το αντικείμενο να είναι το Embry-Riddle.
mariavsk
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
ειδα τιν σελιδα του wikipedia με την λιστα αλλα ειμαι λιγο ασχετη και δεν ξερω πως να τα ψαξω ακριβωσ
ρωταω πιο πολυ για την υπολοιπη ευρωπη γτ εχω ακουσει οτι η αγγλια ειναι απλα πιο εμπορικη σε θεμα σπουδων ενω χωρες οπως γερμανια ολλανδια η οι σκανδιναβικες εχουν ποιοτητα στις σπουδες χωρις να χρειαζεται να δουλεψεις 4ζωες για να ξεπληρωσεις οσα ξοδεψες
koufontinas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απο οτι είδα, τα δίδακτρα είναι περίπου 15000 ευρώ(4 χρόνια σπουδές).
Πάντως δεν είναι ανάγκη να πληρώσει κανείς τρελά λεφτά μόνο και μόνο για να σπουδάσει Αγγλία.
Αν όντος σε ενδιαφέρει ψαξ'το το θέμα.
Απο οσα πρόλαβα να δω απο το site που σου παρέθεσα, αν εισαι TOP μπορείς και να δουλέψεις στην Roskosmos(ρωσική αντίστοιχη της NASA).
epsilon
Δραστήριο μέλος
Κοίταξε,στην αγγλία υπάρχουν όντως πολλά πανεπιστήμια της πλάκας αλλά αυτά που σου ανέφερα είναι πολύ καλά και με καλές πιθανότητες να μπεις.Τα αγγλικά πανεπιστήμια δεν έχουν πολλά δίδακτρα.Μη σε αγχώνει αυτό.Και να ξέρεις ότι η αγγλία είναι τοπ στον τομέα αεροναυπηγική.Το cranfield το οποίο όμως είναι μόνο για μεταπτυχιακές σπουδές είναι ίσως το καλύτερο πανεπιστήμιο αεροναυπηγικών σπουδών στην ευρώπη.Γενικά πες μας τί γλώσσες μιλάς για να σου προτείνουμε.Γιατί καλά αγγλόφωνα πανεπιστήμια εκτός της αγγλίας δεν θα βρεις πολλά.Καλά πολυτεχνεία έχει στη Στουτγκάρδη και γενικά η γερμανία έχει καλά πολυτεχνεία.Όμως εκεί είναι λίγο περίεργος ο τρόπος εισαγωγής.Εγώ πάντως προτείνω αγγλία.Τα πανεπιστήμια που σου ανέφερα και ίσως μερικά άλλα είναι πολύ καλά σε αυτό το αντικείμενο και συνεργάζονται με διεθνείς αεροναυπηγικές βιομηχανίες για να βοηθήσουν αργότερα να βρεις δουλειά.Θεωρώ βέβαια ότι λογικά δίνεις πανελλήνιες ε?Γιατί και το τμήμα μηχανόλογων και αεροναυπηγών μηχανικών στη πάτρα είναι κορυφαίο στο αντικείμενο και εκτός αυτού στα αγγλικά πανεπιστήμια ζητάνε πολύ καλό βαθμό απολυτηρίου.βασικα πως ψαχνουμε για το κατα ποσο ειναι αξιοπιστα σαν πανεπιστημια και σιγουρα πως ελεγχουμε τα διδακτρα
ειδα τιν σελιδα του wikipedia με την λιστα αλλα ειμαι λιγο ασχετη και δεν ξερω πως να τα ψαξω ακριβωσ
ρωταω πιο πολυ για την υπολοιπη ευρωπη γτ εχω ακουσει οτι η αγγλια ειναι απλα πιο εμπορικη σε θεμα σπουδων ενω χωρες οπως γερμανια ολλανδια η οι σκανδιναβικες εχουν ποιοτητα στις σπουδες χωρις να χρειαζεται να δουλεψεις 4ζωες για να ξεπληρωσεις οσα ξοδεψες
Wolfie
Δραστήριο μέλος
tebelis13
Πολύ δραστήριο μέλος
Ακριβως !Νομίζω ότι στην Σκωτία δεν πληρώνεις δίδακτρα.
:no1:
koufontinas
Εκκολαπτόμενο μέλος
btw, η κοπέλα είπε, εκτός Αγγλίας και το 80% των πανεπιστημίων που λέτε είναι στην Αγγλία.
epsilon
Δραστήριο μέλος
Μια χαρά αεροναυπηγοί μπορούν να γίνουν και γυναίκες και υπάρχουν πολλές στο εξωτερικό.Για το ότι ζήτησε εκτός αγγλίας απλώς αναφέρω ότι η αγγλία είναι τοπ στο τομέα και είναι ευκολότερη η εισαγωγή εκεί με ένα καλό απολυτήριο.Δεν μας είπε και ποιες γλώσσες μιλάει για να προτείνουμε και εκτός αγγλίας.Έτσι κουτουρού δεν γίνεται.Αεροναυπηγική για γυναίκα, ειλικρινά πρώτη φορά ακούω, πες μας πως σου'ρθε να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο;
btw, η κοπέλα είπε, εκτός Αγγλίας και το 80% των πανεπιστημίων που λέτε είναι στην Αγγλία.
Unkown-User
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν απαντάω σ αυτό που ρωτάς αλλά το point μου είναι ότι τελειώνω τεχνολογία αεροσκαφών εδώ χωρίς να μαδήσω τους γονείς μου, και έχω μετά άπειρες ευκαιρίες και εδώ και έξω για οποιαδήποτε εξειδίκευση/μεταπτυχιακό κτλ
epsilon
Δραστήριο μέλος
Φίλε μου εσύ σπουδάζεις μηχανικός αεροσκαφών όχι αεροναυπηγός.Εσύ προορίζεσαι κυρίως για συντήρηση-επισκευή,όχι σχεδίαση.Είναι διαφορετικά επαγγέλματα και καλό είναι να μην συγκρίνουμε τις σχολές.Επίσης και στην αγγλία να σπουδάζεις δεν ξοδεύεις πολλά χρήματα παραπάνω από ότι να σπούδαζες σε μια ελληνική πόλη.Και εγώ Ελλάδα σπουδάζω αλλά μια περίοδο έψαχνα και για αγγλία και είχα μάθει μερικά πραματάκια.Εμείς χάρη σε κάποιους "δασκάλους" μας , έχουμε κονέ σε dassault και lockheed, ήδη κάποιοι έχουμε δουλέψει με άτομα από dassault στην EAB στην αναβάθμιση των mirage σε επίπεδο -5 και σε συντήρηση F-16 Block52+
Δεν απαντάω σ αυτό που ρωτάς αλλά το point μου είναι ότι τελειώνω τεχνολογία αεροσκαφών εδώ χωρίς να μαδήσω τους γονείς μου, και έχω μετά άπειρες ευκαιρίες και εδώ και έξω για οποιαδήποτε εξειδίκευση/μεταπτυχιακό κτλ
Wolfie
Δραστήριο μέλος
Φίλε μου εσύ σπουδάζεις μηχανικός αεροσκαφών όχι αεροναυπηγός.Εσύ προορίζεσαι κυρίως για συντήρηση-επισκευή,όχι σχεδίαση.Είναι διαφορετικά επαγγέλματα και καλό είναι να μην συγκρίνουμε τις σχολές.Επίσης και στην αγγλία να σπουδάζεις δεν ξοδεύεις πολλά χρήματα παραπάνω από ότι να σπούδαζες σε μια ελληνική πόλη.Και εγώ Ελλάδα σπουδάζω αλλά μια περίοδο έψαχνα και για αγγλία και είχα μάθει μερικά πραματάκια.
Στην Ελλάδα αν θέλεις μπορείς να μην πληρώνεις και τίποτα αν μένεις στην εστία.Στην Αγγλία θέλεις οπωσδήποτε πάνω από 25.000 τον χρόνο για δίδακτρα,σίτιση,στέγαση,αεροπορικά εισιτήρια κτλ.
mariavsk:Δώσε μας μερικές πληροφορίες για να σε βοηθήσουμε περισσότερο αν σου είναι εύκολο.Έχεις κάνει κάποια διαδικασία μέχρι τώρα?Ψάχνεις για "Αγγλόφωνα" πανεπιστήμια μονο?Ενδιαφέρεσαι για μεταπτυχιακό ή για πρώτο πτυχίο?
mariavsk
Νεοφερμένος
εχω μια υποψια οτι δεν καταχωρηθηκε ενα κειμενο που εγραψα πιο πριν!!οκ οκ δεν ειμαι ασχετη μονο απο ξενα πανεπιστημια ειμαι ασχετη και απο φορουμ!:no1:
"Στην Ελλάδα αν θέλεις μπορείς να μην πληρώνεις και τίποτα αν μένεις στην εστία."
εξηγησε μας ακριβως ποιοι μενουν στην εστια!!γτ εγω δεν ξερω κνν!!οι εστιες εκτος του οτι ειναι ακαταλληλες τις περισσοτερες φορεσ για διαμονη(αν θελετε εχω συγκεκριμενα παραδειγματα)ελαχιστοι απο εμασ εχουμε προσβαση σε τετοιες παροχες!!διαφωνει κανεις?
Wolfie
Δραστήριο μέλος
Βεβαια υπάρχουν και άθλιες εστίες (Πάτρα και Θεσσαλονίκη για παράδειγμα)αλλα όπως και να χει όλοι οι φοιτητές δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ενοικίου ύψους 1000e οποτε και πάλι φθηνότερα έρχεται.
Ας επιστρέψουμε στο θέμα...αφού ξέρεις ισπανικά νομίζω ότι η Ισπανία είναι η καλύτερη λύση.Έχει κορυφαία πολυτεχνεία εκεί γενικά και σίγουρα κάποιο από όλα (Βαρκελώνη,Μαδρίτη,Σεβίλλη) θα έχει και Αεροναυπηγική.
Civilara
Περιβόητο μέλος
mariavsk
Νεοφερμένος
epsilon
Δραστήριο μέλος
Το delft είναι πολύ καλό αλλά θέλει να ξέρεις τη γλώσσα.Παίζουν και κάποια αγγλόφωνα τμήματα αλλά όχι σε όλα τα αντικείμενα.καλα παντως απο εμπειρια φιλων και γνωστων απο τις εστιες πατρασ και αθηνας πραγματικα βγαινεις αρρωστος απο εκει μεσα!!δεν υπαρχει περιπτοση να μην κολλησεις εστω μια μυκητιαση ...ετσι για να θυμασαι βρε τα φοιτητικα σ χρονια!!!παντως απο οσα σιτε εχω δει τισ τελευταιεσ μερεσ για πανεπιστημια το πιο οργανμενο κατα τη γνωμη μ ηταν το delft!!εξηγει τα παντα...
Rafas17
Νεοφερμένος
Ενδιαφερομαι ειτε μηχανικος αεροσκαφων ειτε για αεροναυπηγηκη.απο την συντομη ερευνα που εκανα βρηκα οτι εχει τοπ πανεπιστημια του τυπου στην ρωσια και ειναι και σχετικα φθηνα...Οποιος γνωριζει κατι παρακαλω ας επικοινωνησει μαζι μου .Ευχαριστω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.