alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η γνώμη μου είναι πώς όχι δεν αξίζει να αφήσεις την φιλολογία για την δημοσιογραφία.Τελειώνοντας την φιλολογία θεωρητικά διαθέτεις κατάρτιση στην χρήση της γλώσσας και άρα μπορείς κάλλιστα να εξασκήσεις στο επάγγελμα της δημοσιογραφίας και της αρθογραφίας.Μπορείς να κάνεις φυσικά μεταπτυχιακό στα μμε η κάτι σχετικό με δημοσιογραφία.Απο το τμήμα μμε θα κάνεις λίγο απο όλα και στην ουσία δεν βγαίνεις τίποτα.Την θεωρώ μια απο τις πιο άχρηστες σχολές.Τα μαθήματα λογικό να μην σου αρέσουν όλα,αλλά μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχεις βρεί κάτι που να σε ενδιαφέρει έστω και λίγο και σου φαίνονται όλα χάλια.
Αν είναι τόσο άχρηστη και δεν βγαίνεις τίποτα από τη σχολή τότε αλήθεια εξήγησε μου γιατί υπάρχει; Θεωρώ ότι είσαι λάθος σε αρκετά σημεία. Το αν αξίζει να αφήσει τη φιλολογία είναι σίγουρα ένα πολύ δύσκολο ζήτημα και χρειάζεται πολλή σκέψη. Ό,τι και αν κάνεις όμως θα πρέπει να το αγαπάς. Εγώ παράτησα το ιστορικό γιατί το θεώρησα το πιο απαίσιο πράγμα που είχα κάνει. Αυτό δεν μειώνει τη σχολή ούτε το αντικείμενο. Αντιθέτως, ήταν όλα πολύ καλά. Εγώ δεν το ήθελα και έφυγα. Πέρασα στη σχολή όνειρο μου..αυτήν την άχρηστη μωρέ που δεν βγαίνεις τίποτα. Και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα αν κάποιος θέλει απλά να αρθρογραφεί και νομίζει ότι η δημοσιογραφία είναι μόνο αρθρογραφία τότε τι να πω, ας βγάλει και το μαθηματικό που θα τον κάνει να σκέφτεται κοφτερά και ας πιάσει το πληκτρολόγιο στα χέρια. Ναι πράγματι το τμήμα επειδή είναι 4 χρόνια καταπιάνεται με πολλά αντικείμενα. Πολλές φορές νομίζεις ότι δεν υπάρχει πλήρη ταύτιση αν και προσωπικά πιστεύω πως όλα συνδέονται αλλά περισσότερα αντικείμενα σου δημιουργούν περισσότερα ενδιαφέροντα, περισσότερες ευκαιρίες. Η δημοσιογραφία δεν είναι φυσικό που έβγαλες και θα δουλέψεις ως καθηγητής είναι μια ιδιότητα που την έχεις ή την αποκτάς και απαιτεί πληροφορίες από πολλά αντικείμενα άκυρα μεταξύ τους καμιά φορά (στα πρώτα χρόνια) που σε μορφώνουν και σου δίνουν το δικαίωμα μιας σωστής άποψης. Καλό είναι να εκφραζόμαστε μόνο όταν ξέρουμε κάτι. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι τελειώνοντας τη σχολή μπορείς να απασχοληθείς ως δημοσιογράφος, στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (Τύπος, Ραδιοφωνία, Τηλεόραση), σε υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, ως εμπειρογνώμων των Μ.Μ.Ε., σε γραφεία τύπου, δημοσίων σχέσεων και σε διαφημιστικές επιχειρήσεις, ως σύμβουλος επικοινωνίας σε επιχειρήσεις ή ιδρύματα, ως πολιτιστικός σύμβουλος (Ο.Τ.Α., Νομαρχίες, Πολιτιστικούς Οργανισμούς) και φυσικά σου επιτρέπει και μια ακαδημαϊκή καριέρα στα θέματα δημοσιογραφίας και επικοινωνίας. Γενικά η δημοσιογραφία και η επικοινωνία ανοίγουν πόρτες. Καλή διάθεση να υπάρχει!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katiatt
Νεοφερμένο μέλος

Vicky13
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kleisthenis
Νεοφερμένο μέλος

Καλησπέρα! Σπουδάζω Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ αυτό όμως που θέλω να ασχοληθώ μελλοντικά είναι η δημοσιογραφία. Υπάρχει κανείς που μπορεί να με βοηθήσει για να βρω μια διέξοδο. Να αναζητήσω κάποια ιδιωτική σχολή; ή να ψάξω για κανένα μεταπτυχιακό στο αντίστοιχο πανεπιστημιακό ίδρυμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων![]()
Kοίτα δεν εχω εντρυφήσει και στο ζήτημα αλλα επειδή και εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ με τον χώρο της Επικοινωνίας έχω διαβασει καποια πραγματα και στο φορουμ και αλλου χωρίς αυτά να είναι 100% έγκυρα.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα εχω δεί τα πράγαματα στον χώρο της δημοσιογραφίας είναι αρκετά δύσκολα. Συχνά οι σχολές Επικονωνίας και ΜΜΕ θεωρούνται πως οδηγουν κατευθειαν στην ανεργία. Αυτό θεωρω οτι μπορείς να το δείς και γύρω σου καθώς εφημερίδες και κανάλια κλείνουν. Οι λίγες θέσεις για δημοσιογράφους αφορούν κυριώς αποφοίτους των σχολών Επικοινωνίας οι οποίοι κατέχουν και κάποιο μεταπτυχιακό και συνεπώς είναι δύσκολο για καποιον να απασχοληθεί στον συγκεκριμένο χώρο εαν προέρχεται απο άλλον κλάδο ή απο ΙΕΚ. Ωστόσο εμπειρικά πάντα θα έλεγα πώς στον χώρο του διαδικτύου τα πράγματα είναι θετικά. Δύσκολα βρίσκεις πλήρη απασχόληση αλλα θεωρώ πώς αν το θές μπορείς να κάνεις καποια πρώτα βήματα αρθρογραφώντας σε κάποιο σάιτ ή μπλόγκ έναντι μικρής πληρωμής.
Τα μονοπάτια που οδηγούν στην δημοσιογραφία σήμερα είναι δύσκολα αλλά πάντα υπάρχουν διέξοδοι για ανθρώπους που προσπαθούν. Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι να προσπαθήσεις να εισαχθείς σε κάποιο ΠΜΣ Επικοινωνίας (αν είναι δυνατόν να συνδυάζει τον Πολιτικοοικονομικό παράγοντα ακόμα καλύτερα). Αυτό καθώς το πτυχίο τής σχολής σου με ενα μεταπτυχιακό στην επικοινωνία μπορεί -σε περίπτωση που δεν τα καταφέρεις με την δημοσιογραφια- να σε οδηγήσει σε θέσεις επιχειρήσεων και τομείς όπως οι δημόσιες σχέσεις. Το ΙΕΚ πάντως δεν μου φαινεται καλη επιλογή. Μια τρίτη επιλογή θα ήταν να μπείς στην διαδικασία του δευτερου πτυχιου αλλα ακομα και σε αυτόν τον δρόμο τα πράγματα είναι δύσκολα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vicky13
Δραστήριο μέλος

Kοίτα δεν εχω εντρυφήσει και στο ζήτημα αλλα επειδή και εγώ θα ήθελα να ασχοληθώ με τον χώρο της Επικοινωνίας έχω διαβασει καποια πραγματα και στο φορουμ και αλλου χωρίς αυτά να είναι 100% έγκυρα.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα εχω δεί τα πράγαματα στον χώρο της δημοσιογραφίας είναι αρκετά δύσκολα. Συχνά οι σχολές Επικονωνίας και ΜΜΕ θεωρούνται πως οδηγουν κατευθειαν στην ανεργία. Αυτό θεωρω οτι μπορείς να το δείς και γύρω σου καθώς εφημερίδες και κανάλια κλείνουν. Οι λίγες θέσεις για δημοσιογράφους αφορούν κυριώς αποφοίτους των σχολών Επικοινωνίας οι οποίοι κατέχουν και κάποιο μεταπτυχιακό και συνεπώς είναι δύσκολο για καποιον να απασχοληθεί στον συγκεκριμένο χώρο εαν προέρχεται απο άλλον κλάδο ή απο ΙΕΚ. Ωστόσο εμπειρικά πάντα θα έλεγα πώς στον χώρο του διαδικτύου τα πράγματα είναι θετικά. Δύσκολα βρίσκεις πλήρη απασχόληση αλλα θεωρώ πώς αν το θές μπορείς να κάνεις καποια πρώτα βήματα αρθρογραφώντας σε κάποιο σάιτ ή μπλόγκ έναντι μικρής πληρωμής.
Τα μονοπάτια που οδηγούν στην δημοσιογραφία σήμερα είναι δύσκολα αλλά πάντα υπάρχουν διέξοδοι για ανθρώπους που προσπαθούν. Αυτό που θα σου πρότεινα εγώ είναι να προσπαθήσεις να εισαχθείς σε κάποιο ΠΜΣ Επικοινωνίας (αν είναι δυνατόν να συνδυάζει τον Πολιτικοοικονομικό παράγοντα ακόμα καλύτερα). Αυτό καθώς το πτυχίο τής σχολής σου με ενα μεταπτυχιακό στην επικοινωνία μπορεί -σε περίπτωση που δεν τα καταφέρεις με την δημοσιογραφια- να σε οδηγήσει σε θέσεις επιχειρήσεων και τομείς όπως οι δημόσιες σχέσεις. Το ΙΕΚ πάντως δεν μου φαινεται καλη επιλογή. Μια τρίτη επιλογή θα ήταν να μπείς στην διαδικασία του δευτερου πτυχιου αλλα ακομα και σε αυτόν τον δρόμο τα πράγματα είναι δύσκολα.
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Σκεφτόμουν να σου πω περισσότερο για το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας που είναι πάνω από τη Νομική. Τι γνώμη έχεις;
PolGR1509
Τιμώμενο Μέλος

Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι τα ιεκ είναι μια βιτρίνα με παραμυθένιους χώρους και υποδομές που το μόνο που κάνουν είναι να υπόσχονται στους μαθητές επαγγελματική κατάρτιση και στο τέλος τους αφήνουν ξεκρέμαστους με ένα δίπλωμα, που άμα δεν περάσεις υπουργείο, είναι ισότιμο με χαρτί τουαλέτας. Δεν ξέρω τι παίζει με όλες τις ιδιωτικές σχολές, πάντως τα χειρότερα σχόλια τα έχω ακούσει για το δήθεν νο.1 εκπαιδευτήριο στην Ελλάδα και ένα από τα 7 καλύτερα στην Ευρώπη. Όπως κατάλαβες μιλάω για το περίφημο ΙΕΚ (παρ)ακμή. Υπάρχει ένα thread για το media lab του Ant1, που υποτίθεται σε παίρνουν κατευθείαν μόλις αποφοιτήσεις. Αν ενδιαφέρεσαι να δουλέψεις τεχνικός στον Αντ1 με 500€ μηνιαίως να πας, επειδή κάπου αλλού αποκλείεται να σε δεχτούν. Έχω ακούσει καλά σχόλια για το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας, όχι τόσο για την ποιότητα σπουδών, όσο για τις δημόσιες σχέσεις που παρέχει, μιας και οι μισοί δημοσιογράφοι της τηλεόρασης έχουν αποφοιτήσει από εκεί. Μέσω τέτοιων σχολών, γενικά, γνωρίζεις πολλά άτομα του χώρου και έχεις προοπτικές για εργασία...ωστόσο δεν ξέρω αν αξίζουν τα λεφτά που θα δώσεις, αυτό θα το κρίνεις εσύ.Καλησπέρα! Σπουδάζω Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ αυτό όμως που θέλω να ασχοληθώ μελλοντικά είναι η δημοσιογραφία. Υπάρχει κανείς που μπορεί να με βοηθήσει για να βρω μια διέξοδο. Να αναζητήσω κάποια ιδιωτική σχολή; ή να ψάξω για κανένα μεταπτυχιακό στο αντίστοιχο πανεπιστημιακό ίδρυμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων![]()
Αν αυτό που σε ενδιαφέρει παραπάνω είναι το επίπεδο σπουδών, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη να εισαχθείς στα αντίστοιχα τμήματα ΑΕΙ.

Kleisthenis
Νεοφερμένο μέλος

eukleidhs1821
Διάσημο μέλος

Σημείωση συντονιστή: Τα μηνύματα #110-113 προήλθαν από παρόμοιο θέμα.
Viedo
Διάσημο μέλος

Το πτυχίο δημοσιογραφίας από το Πανεπιστήμιο, αντιμετωπίζεται ως ανώτερο και από τους φορείς σε θέσεις εργασίας και μοριοδότηση. Επιπλέον, στο εξωτερικό έχει μεγαλύτερη ισχύ και αναγνωρισιμότητα. Τα ΙΕΚ, ενδεχομένως να αποδίδουν κάποιες φορές καλύτερες διασυνδέσεις για τους αποφοίτους τους, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα.
Μεταξύ ΙΕΚ και ΑΕΙ για πτυχίο δημοσιογραφίας, προτείνω το 2ο σίγουρα.
eukleidhs1821
Διάσημο μέλος

το προτεινεις με λογικη φοκου πουλαω μουρη ή λογω πρακτικης σκοπιας?γτ εγω βλεπω σε πολλα καναλια ιεκιτζες δουλευουνε.επισης οι μεγαλοδημοσιογραφοι της πλακας οπως λεω εγω ειναι αποφοιτητης νομικης σχολης.Μπορείς να δουλέψεις παντού, πολλοί από τους δημοσιογράφους/παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης έχουν τελειώσει σε σχολές διαφορετικών καναλιών, από αυτά που εργάζονται τώρα.
Το πτυχίο δημοσιογραφίας από το Πανεπιστήμιο, αντιμετωπίζεται ως ανώτερο και από τους φορείς σε θέσεις εργασίας και μοριοδότηση. Επιπλέον, στο εξωτερικό έχει μεγαλύτερη ισχύ και αναγνωρισιμότητα. Τα ΙΕΚ, ενδεχομένως να αποδίδουν κάποιες φορές καλύτερες διασυνδέσεις για τους αποφοίτους τους, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πάντα.
Μεταξύ ΙΕΚ και ΑΕΙ για πτυχίο δημοσιογραφίας, προτείνω το 2ο σίγουρα.
Viedo
Διάσημο μέλος

ΑΕΙ ή ΙΕΚ Δημοσιογραφίας;
Υπάρχει ήδη θέμα ακρίβως το ίδιο, που μετράει χρόνια και έχει απαντήσεις από την Ρεβέκκα και αρκετό κόσμο άλλο

Στο πολιτικό/ενημερωτικό ρεπορτάζ συνήθως είναι απόφοιτοι Νομικής, Πολιτικών Επιστήμων.
Για αθλητική δημοσιογραφία, πας σε ΙΕΚ μιας και δεν υπάρχει σε ΑΕΙ. Μπορείς, όμως να σπουδάσεις σε πανεπιστήμιο Δημοσιογραφία/Επικοινωνία και να κάνεις ωραιότατο μεταπτυχιακό στην Αθλητική Δημοσιογραφία. Συνήθως, όσοι πάνε σε ΙΕΚ δεν έχουν περάσει σε ΑΕΙ.
Δεν αναφέρομαι ποτέ -σχεδόν- σε θέματα μούρης, αναφορικά με πανεπιστήμια και σπουδές... Από ουσιαστική/πρακτική σκοπιά μιλάω πάντα. Το glamour του Πανεπιστημίου και των σχολών δεν απασχόλησε ποτέ

eukleidhs1821
Διάσημο μέλος

Viedo
Διάσημο μέλος

eukleidhs1821
Διάσημο μέλος

αχ αυτες οι διασυνδεσεις.παντου για τα παντα στην ελλαδα.Μπορείς, γιατί όχι αν έχεις καλές διασυνδέσεις, είσαι γνωστός σε πάνελ και είσαι ωραίος στο γυαλί γιατί όχι![]()
Viedo
Διάσημο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Η δημοσιογραφία αποτελεί καλή επιλογή αν μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επιστήμες με έμφαση τις δημόσιες σχέσεις και το marketing αλλά εκεί το πτυχίο και πάλι δεν είναι το κλειδί της επιτυχίας. Χρειάζονται έμφυτες ικανότητες στο ψηστήρι. Να λες μπλαμπλακίες και η γκόμενα να νομίζει ότι τη γουστάρεις.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Πόσες φορές πρέπει να τα γράψω αυτά τα πράγματα; Γιατί έστω και αν λέγονται για πλάκα, είναι αστικοί μύθοι χρόνων και πρέπει κάποια στιγμή να μπαίνουν στη θέση τους τα πράγματα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 55 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- rseven
- Mapz
- Mathitis_tou_15
- Claire05
- Verikoko17
- Hased Babis
- redarrow
- Mary_03
- Philologist
- Libertus
- Soleil
- Ria99
- alextheo
- ksexatonkwdikom
- eri548
- uni77
- Ellep
- Jocaste
- Spooky29
- St11
- tsiobieman
- Dimitris2001
- Arianara S3
- johnsala
- Thoba19
- Viedo
- Αλκης Κ.
- Revekka
- lnesb
- Makis7
- charmander
- tymvorixos
- ioannaion
- PanosCh002
- jj!
- hirasawayui
- cel123
- Ryuzaki
- fmarulezkd
- eukleidhs1821
- MarcoReus
- stamoul1s
- alexpant
- ΘανάσοςG4
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.