g@ngster95
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
g@ngster95
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pocaxontas23
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Ηρώ_
Δραστήριο μέλος

αδαμαντια52071
Πολύ δραστήριο μέλος

απο πτυχια εχω β1 goethe και συνεχιζω μαθηματα για β2 !!
Athinoul@91
Δραστήριο μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

Τα γερμανικά δεν ακούγονται ωραία...
Δεν έχουν την μελωδικότητα της ιταλικής γλώσσας, της αριστορκρατία της Γαλλικής και την απλότητα της αγγλικής.
Οι Γερμανοί όπως μιλάνε μου φαίνεται πως βαριούνται να ανοίξουν το στόμα τους.
Κοιτάξτε πως ακούγεται το ίδιο τραγούδι στα γερμανικά
στα γαλλικά
στα ιταλικά
στα αγγλικά
και στα ελληνικά
alex2395
Δραστήριο μέλος

θελω να σπουδασω Γερμανια
Αμπελοφιλόσοφος
Εκκολαπτόμενο μέλος

Eγώ παιδιά διαφωνώ. Καταρχάς δεν γνωρίζω γερμανικά αλλά είμαι αντικειμενικός.
Τα γερμανικά δεν ακούγονται ωραία...
Δεν έχουν την μελωδικότητα της ιταλικής γλώσσας, της αριστορκρατία της Γαλλικής και την απλότητα της αγγλικής.
Οι Γερμανοί όπως μιλάνε μου φαίνεται πως βαριούνται να ανοίξουν το στόμα τους.
Αυτο οφειλεται στο κλιμα, απο ο,τι ξερω... οι γλωσσες χωρων με πιο ζεστο κλιμα (ιταλια, ισπανια, ελλαδα, αφρικανικες χωρες κ.λπ.) χαρακτηριζονται απο την συχνη χρηση φωνηεντων, ενω αντιθετα γλωσσες χωρων με πιο κρυο κλιμα χαρακτηριζοται απο τη συχνη χρηση συμφωνων... Αυτο κυριως εχει να κανει με την εισπνοη αερα... Στη ζεστη η εισπνοη αερα σε δροσιζει, ενω στο κρυο σε παγωνει, αρα στην πρωτη περιπτωση την επιδιωκεις, ενω στη δευτερη την "αποφευγεις" οσο γινεται...

_Ηρώ_
Δραστήριο μέλος

Αυτο οφειλεται στο κλιμα, απο ο,τι ξερω... οι γλωσσες χωρων με πιο ζεστο κλιμα (ιταλια, ισπανια, ελλαδα, αφρικανικες χωρες κ.λπ.) χαρακτηριζονται απο την συχνη χρηση φωνηεντων, ενω αντιθετα γλωσσες χωρων με πιο κρυο κλιμα χαρακτηριζοται απο τη συχνη χρηση συμφωνων... Αυτο κυριως εχει να κανει με την εισπνοη αερα... Στη ζεστη η εισπνοη αερα σε δροσιζει, ενω στο κρυο σε παγωνει, αρα στην πρωτη περιπτωση την επιδιωκεις, ενω στη δευτερη την "αποφευγεις" οσο γινεται...![]()
μενεις γερμανια???

Guest 278211
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
apostolis_z6_32
Νεοφερμένο μέλος

Στέλνεις κανένα γερμανικό τραγούδι;; έψαχνα να βρω κάποια μέρα, αλλά βρήκα μονάχα 1 που να μου αρέσει... :/
πατα στο google η στο youtube Deutsche Lieder εχει πολλα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venediktos91
Νεοφερμένο μέλος

αφησα μια γλωσσα που λατρευα και δυστηχως με αφησε και αυτη...η πλακα ειναι οτι τον αυγουστο θα φιλοξενισω εναν παιδι απο μοναχο και αναρωτιεμαι πως θα μιλησω μαζι του αφου πλεον δεν εχω τον αερα που ειχα καποτε με την γλωσσα.που θα παει ομως θα την ξανακατακτησω

οποιος ψαχνει γερμανικο κινηματογραφο περα απο τις ταινιες που προαναφερθηκαν μπορει να δει επισης και την πτωση ( der untergang)που περιγραφει τις τελευταιες ωρες της ναζιστικης γερμανιας.οπως επισης και το θαυμα της βερνης(das Wunder von Bern)και γενικα αν πατε στο video club θα βρειτε πολλες ταινιες...
σε γερμανικη μουσικη υπαρχουν πολλοι καλιτεχνες που ειναι λατρεμενοι στην γερμανια καποιοι απο αυτους ειναι :bushido,sido ,cassandra steen ,xavier naidoo,culcha candela με το λατρεμενο monsta,christina stürmer,alex c,sabrina setlur,schiller...τα τραγουδια τους θα τα βρειτε στο utube.
στο www.movies2k.com θα βρειτε ολες τις αγαπημενες σας ξενες σειρες υπογλωτισσμενες στα γερμανικα ..για οσους θελουν να ακολουθησουν ιατρικη και νοσηλευτικη και γενικα επαγγελματα υγειας εκ πειρας σας λεω οτι το greys anatomy θα ειναι ενας καλος δασκαλος γ να μαθετε ιατρικη ορολογια στα γερμανικα.
και για τους φιλους του ραδιοφωνου υπαρχει το www.radiohamburg.de.
οποιες ερωτησεις δεκτες

ΜΑΡΙΑ Ε.
Νεοφερμένο μέλος

Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος

Έδωσα πέρυσι τον Σεπτέμβριο το Goethe B1 και τώρα τον Νοέμβριο θα δώσω το ΚΠγ Β2.
Δυστυχώς μετά θα τα σταματήσω, γιατί δεν θα έχω χρόνο, αλλά σκοπεύω να τα συνεχίσω όταν θα είμαι φοιτήτρια. Πέρυσι τον Ιούνιο είχα την ευκαιρία να πάω στην Γερμανία για μία εβδομάδα, καθώς ήμουν σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών. Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία και επισκέφτηκα πολλές πόλεις και μουσεία (Berlin, Hamburg, Lubeck). Ελπίζω στο μέλλον να ξαναπάω.

Σου εύχομαι καλά αποτελέσματα!Φέτος έδωσα Β2 στο Goethe-Institut και έχω μεγάλη αγωνία καθώς αύρι βγααίνουν τα αποτελέσματα.![]()

Cuius Cuius
Εκκολαπτόμενο μέλος

_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος

Alireza
Τιμώμενο Μέλος

Αρτεμακι...♥
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.