Λοιπόν,σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θεματάκι γι'αυτούς που βλέπουν τα πάντα μαύρα τώρα!
Από ότι έχω καταλάβει,γιατί από το πρωί είμαι σε τηλέφωνα και μαθαίνω τι παίζει γενικά πολλοί είναι αυτοί που έπεσαν απο τα σύννεφα και δεν τα πήγαν όπως ήθελαν,πράγμα που συμβαίνει σε κάθε χρονιά Πανελληνίων.
Το πρώτο που θέλω να τονίσω είναι πως όπως όλοι οι πόνοι,έτσι κι αυτός να ξέρετε πως θα περάσει.
Μπορεί τώρα να βρίζετε,να σιχτιρίζετε,να χτυπιέστε σαν τα χταπόδια και να λέτε ένα Γιατί σε μένα! και σας καταλαβαίνω αλλά σας το λέω πως τίποτα δεν έχει τελειώσει.Οι βάσεις δεν έχουν βγει ακόμα.
Θέλω να σας επισημάνω να μην ακούτε τις εκτιμήσεις βάσεων ούτε στο ελάχιστον γιατί άλλοτε πέφτουν μέσα κι άλλοτε είναι σε άλλο κόσμο.Το να τρέφεις ελπίδες λόγω εκτιμήσεων και μετά να σε κατουράει ένα περιστέρι είναι το χειρότερο. Πιστέψτε με.
Τίποτα δεν έχει τελειώσει και σας το λέω ειλικρινά.Ακόμα και όταν βγουν οι βάσεις και δεν περνάτε εκεί που θέλετε δεν τελειώνει τίποτα εκεί.
- Υπάρχει η επιλογή να ξαναδώσετε.Το ξέρω πως αυτό τώρα σας φαίνεται πραγματικά Γολγοθάς αλλά είναι φυσικό.Μόλις φύγατε από τις Πανελλήνιες είναι αδιανόητο να σκεφτείτε ότι θα το ξαναπεράσετε όλο αυτό. Αφήστε το καλοκαίρι να περάσει,να χαλαρώσετε και μετά σκέφτεστε αν είστε διατεθειμένοι ή όχι.Τώρα απλά θέλετε ξεκούραση και χαλάρωση.Πρέπει το μυαλό σας να αποδεσμευτεί από το θέμα Πανελλήνιες για να σκεφτείτε καθαρά.Εξάλλου δεν είναι απαραίτητο να αρχίσετε από Αύγουστο όπως αυτοί που δίνουν πρώτη φορά.Αλλά τονίζω,για την ώρα διακοπεύετε και μόνο!
- Υπάρχει η επιλογή να παρακολουθήσετε μια άλλη σχολή από αυτή που θέλατε.Όσοι δεν έχετε κόλλημα με μια σχολή,ολα οκ!Αν όμως έχετε μην απαρνηθείτε κατευθείαν τη σχολή που έχετε σε επόμενη προτίμηση.Επίσης σκεφθείτε και λίγο το μέλλον.Ένα πτυχίο είναι ένα πτυχίο.Αλλά ενα μεταπτυχιακό μπορεί να σε οδηγήσει σε πολύ διαφορετικά μονοπάτια.Επισης αν το θέλετε πολύ μην ξεχνάτε ότι ένα πτυχίο είναι εισιτήριο για Κατατακτήριες.
- Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν σας απαλύνει το πόνο τότε έχω κι άλλη λύση. Αν δεν περάσατε στην πρώτη επιλογή,η σχολή που περάσατε δεν σας αρέσει και δεν έχετε κουράγιο να παλέψετε γι'αυτό που θέλετε (κάτι απολύτως λογικό) τότε αναζητήστε την ευτυχία στον έρωτα όπως έχω ξαναπει

-Πολλοί πίστευαν ότι θα μισούσαν την σχολή τους μέχρι που την αγάπησαν πολύ και έγιναν και πολύ καλόι.Μην απαρνηθείτε κάτι πριν το δείτε.
-Μην σκέφτεστε τα λεγόμενα ''Αν..'' Πανδύσκολο.Το ξέρω. Αλλά δεν έχει νόημα.Αφού το καταλαβαίνετε. Ό,τι κάνατε κάνατε.
-Τα μόρια σας δεν σας λένε πάντα πραγματικά αυτό που αξίζετε.Να το θυμάστε αυτό.
-Οι εξετάσεις πάντα είναι ένα περίεργο πράγμα.Πάιζουν παράγοντες που δεν ελέγχουμε.Άλλοτε άγχος,άλλοτε επιπολαιότητα.Κάποιοι τις διαχειρίζονται καλύτερα,κάποιοι όχι τόσο καλά.Δεν ειμαστε τέλειοι.Δεν έιμαστε πάντα τυχεροί γιατί η τύχη παίζει πολύ ρόλο.Δεν είμαστε ρομπότ.
Εγώ το μόνο που δεν θέλω να ξεχνάτε είναι ότι το τι αξίζετε εσείς δεν θα το κρίνει ούτε ο Α ούτε ο Β ούτε ο Γ βαθμολογητής.
Εσείς ξέρετε αν κοπιάσατε,πόσο κοπιάσατε,τι στερηθήκατε,πόσα δώσατε από τον εαυτό σας.Υπάρχουν λύσεις. Αλλά δεν θα τις δείτε τώρα.Μόνο όταν θα έχετε καθαρό μυαλό.
Σας παρακαλώ.Χαρείτε το υπέροχο καλοκαίρι σας γιατί στα επόμενα θα έχετε εξεταστική

Η φοιτιτική ζωή είναι πολύ ωραία. Αυτό το λέω γι΄αυτούς που την έχουν σίγουρη αλλά και για τους άλλους που τρέμει το φιλοκάρδι τους. Σαν κίνητρο.
Επίσης αν νομίζετε ότι θα στε τουρίστες κάνετε λάθος.

Και τέλος διώξτε τυχόν σκέψεις ζήλιας από το μυαλό σας για τον διπλανό,τον φίλο,τον άγνωστο. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε για τον εαυτό μας. Μην ξεχνάτε ότι όσο παλέψατε εσείς ,πάλεψαν και πολύ άλλοι. Είναι τα πράγματα ανταγωνιστικά αλλά δεν χρειάζετε να νιώσει κανείς άσχημα ή πιο άσχημα από όσο ήδη νιώθει.
Σε κάθε εξέταση της ζωής σας θα υπάρχει ο chuck noris, ο τέλειος,ο πολύ καλός,ο καλός ,ο μέτριος,ο κακός,ο χάλιας,ο τουρίστας .