Έρωτας και διάβασμα θεωρώ πως μπορούν εύκολα να συνυπάρχουν. Ακόμα και στην Γ Λυκείου, η πλειοψηφία των μαθητών βγαίνει Παρασκευή-Σάββατο, άντε και Κυριακή. Οπότε εύκολα μπορούν να βγουν δύο "πιτσουνάκια" να περάσουν ένα ρομαντικό βράδυ

. Προυπόθεση όμως είναι να είναι ο έρωτας αληθινός. Δηλαδή ο ένας να νοιάζεται τον άλλων, τους στόχους του και προπάντων να υπάρχει κατανόηση. Αν, λοιπόν, κάποιο βράδυ κάποιος από τους δύο θέλει να βγει έξω και ο άλλος πρέπει να διαβάσει, δεν θα πρέπει να υπάρξει καβγάς, αλλά κατανόηση. Στον αληθινό έρωτα και μία φορά το μήνα να βλέπονται δύο άνθρωποι, θα είναι αρκετό για να μην χαλάσει η σχέση τους.
Τώρα αν ο ένας πιέζει τον άλλον να βγουν έξω κυρίως με απειλές και καβγάδες, τότε οκ, κάτι τέτοιο δεν θεωρείται στο κάτω κάτω σχέση. Αλλά είναι απλή αλληλοεκμετάλευση και υπάρχει κυρίως για τα μάτια του κόσμου και το πως το κάθε άτομο θα "επιδείξει" τον σύντροφό του στους φίλους/γνωστούς του. Το να πιέζει κάποιος τον άλλο να αφήσει τις υποχρεώσεις του και το διάβασμα του, για να ικανοποιήσει τον εγωισμό του και να βγουν μια μέρα μαζί στο κλαμπάκι είναι τραγικό. Εδώ προφανώς δεν υπάρχει έρωτας... Αλλά το "κάνω σχέση απλά για να έχω σχέση".
Εγώ ξέρω αρκετά ζευγάρια που ακόμα και μέσα στις Πανελλήνιες δεν χώρισαν. Βέβαια εδώ μιλάμε για σχέσεις 1 χρόνου ++. :xixi:
-----------------------------------------
Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που και οι δύο επηρεάζονται και παρατούν το διάβασμα για χάρη του έρωτά τους. Κανείς δεν τους κατηγορεί όμως... αν και πιστεύω πως κάποιος ανάλογα με τους στόχους του πρέπει να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις του - διάβασμα.
Από την άλλη, ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε κάποιον. Κυρίως τέτοια άτομα τα παρατούν όλα(π.χ. διάβασμα) και κυνηγούν τον έρωτα, χωρίς να βλέπουν πως αυταπατούνται. Στο τέλος απογοητεύονται παταγωδώς δυστυχώς

Αχ ρε παιδιά αφού το βλέπετε.. ο άλλος/άλλη δεν ενδιαφέρεται, γιατί τρέχετε;