pdk595
Νεοφερμένο μέλος

Έχω ξεκινήσει τη πτυχιακή μου και αντιμετωπίζω κι εγώ το γνωστό πρόβλημα της λογοκλοπής. Πρέπει να κάνω έλεγχο όλης της εργασίας και ψάχνω κάποιο πρόγραμμα στο Ίντερνετ. Έχει κανένας κάτι να μου προτείνει; Έχω ακούσει για το plag.gr ότι είναι δωρεάν και περιλαμβάνει πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ελληνικά, το έχει δοκιμάσει κανείς;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

Καλησπέρα,
Έχω ξεκινήσει τη πτυχιακή μου και αντιμετωπίζω κι εγώ το γνωστό πρόβλημα της λογοκλοπής. Πρέπει να κάνω έλεγχο όλης της εργασίας και ψάχνω κάποιο πρόγραμμα στο Ίντερνετ. Έχει κανένας κάτι να μου προτείνει; Έχω ακούσει για το plag.gr ότι είναι δωρεάν και περιλαμβάνει πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ελληνικά, το έχει δοκιμάσει κανείς;
Aπό όσο γνωρίζω ο έλεγχος της λογοκλοπής μιας διπλωματικής εργασίας γίνεται από ειδική ομάδα της Βιβλιοθήκης όταν η εργασία υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή. Αυτό γίνεται στα ξένα σοβαρά Πανεπιστήμια. Ρώτησε άμεσα τη γραμματεία του Τμήματός σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Λογικά στο πανεπιστήμιο θα στο περάσουν από turnitin, έτσι;
Guest 451212
Επισκέπτης

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Δεν ξέρω ακριβώς πάντως γιατί δεν γίνεται. Ο ένας λόγος είναι ότι "κρατάει" αρχείο αλλά έχω καταλάβει ότι μπορείς να το "αποκλείσεις" από τον έλεγχο. Ο άλλος λόγος είναι πιο ουσιαστικός και είναι ότι δεν πρέπει να διορθώνεις το "ποσοστό" αλλά πρέπει να καταλαβαίνεις πού κάνεις λάθος και να το διορθώνεις σαν διαδικασία συγγραφής εργασίας, γενικότερα.

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Οι πτυχιακες θα επρεπε να ειναι προαιρετικες καθως το μονο που κανεις ειναι να ψαχνεις αυτα που θελει ο καθηγητης σου διαβαζοντας ενα σωρο μλκιες.Οσο ειναι υποχρεωτικες αςψκανει ο καθενας οτι μπορειΜάθετε να γράφετε κανονικές εργασίες!![]()
PanosGR
Πολύ δραστήριο μέλος

Guest 451212
Επισκέπτης

PanosGR
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν δεν απατώμαι σε επίπεδο πτυχίου είναι προαιρετικές οι πτυχιακές. Που προφανώς δεν είναι έτοιμοι οι περισσότεροι να συνεισφέρουν στην επιστήμη τους. Στα ΠΜΣ της Ελλάδας είναι προφανές να είναι υποχρεωτική, καθώς εξειδικεύεσαι σε τομέα της επιστήμης σου, απλά για μένα και εν προκειμένω θα έπρεπε να υπάρχει η επιλογή πρακτικής ή διπλωματικής όπως είναι στη Γαλλία.
Εξαρτάται από το τμήμα. Στο δικό μου, οι διπλωματικές είναι υποχρεωτικές.
Guest 451212
Επισκέπτης

Παράξενο που το ΔΕΟΣ έχει υποχρεωτική πτυχιακή. Έτσι είναι σε όλο το ΟΠΑ; Δεν βρίσκω λόγο για να γίνεται αυτό και το πιο πιθανό οι καθηγητές λαμβάνουν μεγάλο αριθμό μετρίων έως κακών εργασιών.Εξαρτάται από το τμήμα. Στο δικό μου, οι διπλωματικές είναι υποχρεωτικές.
PanosGR
Πολύ δραστήριο μέλος

Παράξενο που το ΔΕΟΣ έχει υποχρεωτική πτυχιακή. Έτσι είναι σε όλο το ΟΠΑ; Δεν βρίσκω λόγο για να γίνεται αυτό και το πιο πιθανό οι καθηγητές λαμβάνουν μεγάλο αριθμό μετρίων έως κακών εργασιών.
Δεν γίνεται σε όλο του ΟΠΑ. Το Οικονομικής Επιστήμης δεν έχει ούτε προαιρετική Διπλωματική.
sparaskeg
Νεοφερμένο μέλος

Φοβάμαι πολύ μήπως ακυρωθεί η εργασία μου ή χάσω το μεταπτυχιακό.
Υπάρχει τέτοια περίπτωση;
Guest 454371
Επισκέπτης

Το προβλημα ειναι να γραψεις κατι, ακριβως το ιδιο και να μη το αναφερεις. Επισης επιτρεπεται νομιζω και καλυπτει μεχρι ενα ποσοστό. Γενικα οτι γραφεις , να το αναφερεις ειτε μεσα σε παρενθεση πχ ( Όνομα συγγραφέα, Έτος)
Επίσης το να το γραφεις με δικά σου λόγια όχι δνε είναι κακό και δεν λογίζεται ως λογοκλοπή. Επίσης δεν λογίζεται ως λογοκλοπή, να βρεις από ξενη πηγη κα ινα το γραψεις με ελληνική μετάφραση
RafAspa94
Περιβόητο μέλος

Από την στιγμή που κάνεις αναφορά στην εργασία που βασίστηκες, δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα για λογοκλοπή. Το πρόβλημα θα ήταν να πάρεις ολόκληρη παράγραφο και να την παρουσιάσεις σαν δική σου, χωρίς στο τέλος να αναφέρεται στη βιβλιογραφία σου. Πάντως, λογικά όταν παραδώσεις την εργασία, θα περαστεί από το μηχάνημα. Εάν έχεις πάνω από 30% λογοκλοπή, θα σου επιστραφεί η εργασία ούτως ώστε να διορθώσεις τυχόν λάθη αναφοράς και τα συναφή.
Για δες εδώ: Πνευματικά δικαιώματα, Λογοκλοπή: Λογοκλοπή | Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Βιβλιοθήκη (auth.gr)
Guest 454371
Επισκέπτης

Nομίζω οι καθηγητές, πριν σε βαλουν να τη καταθέσεις, τη περνανε απο προγραμμα για να δουν τη λογοκλοπη. Δεν νομιζω ετσι στα τυφλα να σου πουν πηγαινε καταθεσε την και κανε το σταυρο σουΚαλησπέρα,
Από την στιγμή που κάνεις αναφορά στην εργασία που βασίστηκες, δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα για λογοκλοπή. Το πρόβλημα θα ήταν να πάρεις ολόκληρη παράγραφο και να την παρουσιάσεις σαν δική σου, χωρίς στο τέλος να αναφέρεται στη βιβλιογραφία σου. Πάντως, λογικά όταν παραδώσεις την εργασία, θα περαστεί από το μηχάνημα. Εάν έχεις πάνω από 30% λογοκλοπή, θα σου επιστραφεί η εργασία ούτως ώστε να διορθώσεις τυχόν λάθη αναφοράς και τα συναφή.
Για δες εδώ: Πνευματικά δικαιώματα, Λογοκλοπή: Λογοκλοπή | Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Βιβλιοθήκη (auth.gr)
RafAspa94
Περιβόητο μέλος

Και κανονικά είναι πριν την παρουσιάσεις στην επιτροπή. Τουλάχιστον έτσι έγινε σε μένα!Nομίζω οι καθηγητές, πριν σε βαλουν να τη καταθέσεις, τη περνανε απο προγραμμα για να δουν τη λογοκλοπη. Δεν νομιζω ετσι στα τυφλα να σου πουν πηγαινε καταθεσε την και κανε το σταυρο σου
Guest 454371
Επισκέπτης

Τώρα εντάξει αυτά είναι τυπικά. Προσωπικά, δεν άκουσα κανέναν να πιάσουν με λογοκλοπή ΠΟΤΕ. Απλά το ανέφερε ως πηγή που το βρήκε και τελείωσε το θέμα. Εδώ καθηγητές που κάνουν επιστημονικές δημοσιεύσεις, αντλούν πληροφορίες από άλλα συγράμματα. Δεν είναι κάποιο "έγκλημα" να παίρνεις πληροφορίες αρκεί να το αναφέρεις από που πήρες την πηγήΚαι κανονικά είναι πριν την παρουσιάσεις στην επιτροπή. Τουλάχιστον έτσι έγινε σε μένα!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 31 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.