καλησπέρα φίλοι μου. οι πανελλήνιες πλησιάζουν και εγώ αισθάνομαι το άγχος μου να δυναμώνει όλο και περισσότερο και πραγματικά έχω μεγάλη ανάγκη να μιλήσω σε ανθρώπους που έχουν κοινούς ή έστω συμβατούς στόχους με εμένα και που θα μπορούν να με καταλάβουν κάπως περισσότερο και να με βοηθήσουν. γι' αυτό και αποφάσισα να μιλήσω εδώ, στην παρέα του ischool!
ας μπούμε όμως στο κυρίως θέμα. από την α' λυκείου είχα αποφασίσει πως αυτό που θέλω να ακολουθήσω πρέπει να έχει σχέση με το σχολείο, γιατί είναι κάτι που αγαπώ πολύ. συγκεκριμένα ήμουν ανάμεσα στο παιδαγωγικό δημοτικής και στη φιλολογία. Ωστόσο, περνώντας ο καιρός και αργότερα στη β' λυκείου προσπαθούσα να δω τι ταιριάζει περισσότερο σε 'μένα και κατέληξα στη φιλολογία, καθώς λατρεύω τα φιλολογικά μαθήματα και από την άλλη δεν έχω την αναγκαία υπομονή για να διδάσκω σε δημοτικό.
με το πέρασμα του χρόνου η ιδέα της φιλολογίας άρχισε να μου αρέσει όλο και περισσότερο, ώσπου πλέον να αποτελεί το μοναδικό πράγμα που θέλω να κάνω και που πιστεύω πραγματικά πως θα με κάνει να νιώθω γεμάτη και ευτυχισμένη!! με άλλα λόγια η φιλολογία για μένα είναι το όνειρό μου!!..
ωστόσο, φοβάμαι πάρα πολύ πως δεν θα τα καταφέρω στις πανελλήνιες, καθώς στο μηχανογραφικό μου θα δηλώσω μόνο αθήνα, αφού οι γονείς μου δεν έχουν τη δυνατότητα να με στηρίξουν οικονομικά αν περάσω σε μία άλλη πόλη. βέβαια, τους κατανοώ απόλυτα και γι' αυτό συναίνεσα στην απόφασή τους κι ας αισθάνομαι κάποιες φορές πως με αυτό τον τρόπο έχουν βάλει ένα εμπόδιο στην πραγμάτωση του ονείρου μου. και η ιδέα που με τρελαίνει είναι πως εντάξει να μην περάσω πουθενά φιλολογία, αλλά αν περάσω και απλά περάσω σε μία άλλη πόλη, τότε τι κάνουμε; περιμένω μία ολόκληρη χρονιά για να περάσω πάλι τον ίδιο εφιάλτη;
βέβαια, οι καθηγητές τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριο υποστηρίζουν πως οι δυνατότητές μου φτάνουν στο 19+, έλα όμως που εγώ δεν πιστεύω τόσο πολύ στον εαυτό μου. και αυτό είναι το δεύτερο θέμα που με αγχώνει απίστευτα πολύ. φοβάμαι πως αν δεν τα καταφέρω θα απογοητεύσω ανθρώπους που πίστεψαν σε 'μένα όπως γονείς, καθηγητές κλπ. ξέρω πως δεν πάω να δώσω για να ευχαριστήσω τους άλλους, αλλά για να πετύχω το στόχο μου, όμως αισθάνομαι πολύ άσχημα με τη σκέψη πως ίσως διαψεύσω τις προσδοκίες τους...
γιατί πιστεύω, τώρα, πως δε θα τα καταφέρω;
1ον γιατί η ύλη της θεωρητικής μου φαίνεται χαοτική. μάλιστα, μέχρι πριν τις διακοπές των χριστουγέννων αισθανόμουν πως όλα μέσα στο μυαλό μου ήταν μπερδεμένα. βέβαια,με τις επαναλήψεις που έκανα αυτές τις μέρες είδα ότι τα είχα αφομοιώσει αρκετά καλά και, επειδή ψάχνομαι λιγάκι, σε θέματα πανελληνίων προηγούμενων ετών μπορούσα να απαντήσω άνετα στα ερωτήματα που έχουν σχέση με την ύλη που έχω κάνει ως τώρα.
2ον. ακόμα και να ξέρω τα θέματα που θα πέσουν το άγχος μου είναι τέτοιο που δε θα με αφήσει να συγκεντρωθώ. αφήστε που γράφω και αρκετά έως πολύ αργά και φοβάμαι πως δε θα είμαι μέσα στους χρόνους μου.
3ον. θεωρώ αντικειμενικώς δύσκολο μέσα σε τόσες χιλιάδες άριστους μαθητές που θα έχουν δηλώσει φιλολογία εκπα να μπορέσω εγώ να εισαχθώ, τη στιγμή που η βάση ήδη είναι μεγάλη και απ' ότι διάβασα προσφατα ίσως μειωθούν κατα πολύ οι εισακτέοι(γενικότερα στα τμήματα υψηλής ζήτησης που οδηγούν σε κορεσμένα επαγγέλματα).
πφφφ.. τι να κάνω;; ειλικρινά θέλω πολύ να ακούσω τις συμβουλές σας για το πώς να νιώσω καλύτερα, γιατί με αυτό το άγχος που νιώθω προβλέπω πως πολύ σύντομα θα φρικάρω..
ευχαριστώ εκ των προταίρων!!