Ο απεγνωσμένος φοιτητής

crisdirk41

Νεοφερμένος

Ο Χρηστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 32 μηνύματα.
ρε παιδια καλησπερα και απο εμενα.. να ρωτησω κατι. ισχυει για φετος η καταθεση μηχανογραφικου με το 10% ? οσο για εσενα φιλε μου κανε αυτο που θες ΕΣΥ..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

yozerehs

Τιμώμενο Μέλος

Ο yozerehs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 4,969 μηνύματα.
Εμ ναι το 10% μπορει να μην υπαρχει( στο εξωτερικο μπορεις να αλλαξεις επιστημη αν επιθυμεις στο ιδιο πανεπηστημιο ! ) αλλα εκει ειναι και τελειως διαφορετικος ο τροπος εισαγωγης (μην θεσουμε και το θεμα της ιδιοτικοποιησης) και επισης εκει υπαρχουνε και οι μεταγγραφες που δεν υπαρχουν τα κριτηρια τυπου "τριτεκνος" , γιατι αυτο ειναι η μεγαλυτερη αδικια , sorry κι'ολας αλλα δεν σημαινει απαραιτητα οτι οποιος ειναι τριτεκνος δεν εχει και την οικονομικη ευχαιρια να στειλει το παιδι του αλλου. Αντιθετως , υπαρχουν οικογενειες με 2 ή ακομα και ενα παιδι οι οποιες οικογενειες δεν μπορουν να αντεπεξελθουν οικονομικα. Οσο αναφορα το συστημα να αναφερω οτι εγω πρωσοπικα μπηκα στο "ειδος" της σχολης το οποιο επιδιωκα , αλλα δυστηχως επειδη ειμαι πολυ μακρυα απο το σπιτι και επειδη η Κρητη ειναι νησι , αντιμετοπιζω αρκετες δυσκολιες με αποτελεσμα να μην νιωθω ιδιαιτερα ικανοποιημενος. Και γι'αυτο τον λογο θα δηλωσω με το 10% μηπως καταφερω και ερθω πιο κοντα. Ομως , προσπαθω συνεχως να τα πηγαινω καλα στα μαθηματα της σχολης επειδη με ενδιαφερουν και επειδη δεν θελω να νιωθω ο "κλασσικος" ελληνας. (αν και πολλες φορες η ψυχολογια μου γινεται πολυ χαλια λογω οτι δεν μου αρεσει καθολου που εχω βαλει σε τοσο κοπο τους γονεις μου και επειδη μου λειπουν κτλ. αυτο ειναι το μονο πραγμα που μπορει να με κανει να σπουδασω κατι που δεν συμπαθω "ιδιαιτερα" ) Τελος , αδικο δεν θεωρω το 10% , αλλα θεωρω τις μεταγραφες τυπου τριτεκνιας ( εκαναν μονο 9000 ατομα φετος ...) οπου πολλα ατομα , διαβαζουν πολυ λιγοτερο για να μπουν σε καποια σχολη με πολυ περισσοτερα μορια. Γιατι καποιος ενω τα πηγε χειροτερα απο εσενα να θεωρειτε πιο "επιτυχημενος" επειδη καταφερε με μεταγραφη να περασει στη πολη του ;
Φιλικα.
Στο υπογραμμισμένο κομμάτι δεν συμφωνώ. Εξάλλου σιγά το δίκαιο σύστημα εισαγωγής που έχουμε (Κατευθύνσεις), για να μου καθορίσει το αν θα μπω σε μια σχολή ή όχι (ανεξαρτήτως μετεγγραφής ή όχι).
Επιτυχία είναι να αποφοιτήσει κάποιος στη σχολή που μπήκε και να την αγαπάει. Αν δεν του αρέσει η σχολή και μπήκε απλά ''έτσι'', απλώς δεν θα πάρει πτυχίο ή και να πάρει κουτσά στραβά, δεν θα γίνει σωστός επαγγελματίας. Το ότι εγώ για παράδειγμα δεν είμαι ιδιαίτερα καλός μαθητής, αλλά έχω την τύχη να ανήκω σε τρίτεκνη οικογένεια, δεν σημαίνει ότι είμαι ένας αποτυχημένος, ούτε ότι δεν αξίζει να σπουδάσω, ούτε ότι δεν αγαπώ την σχολή μου. Ίσα-ίσα, ικανό θεωρώ τον εαυτό μου να ανταποκριθεί στις απαιτησεις της Διοίκησης Επιχειρήσεων και να ανταπεξέλθω στο εργασιακό περιβάλλον. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το να είναι κάποιος καλός μαθητής, δεν θεωρείται αυτόματα και επιτυχημένος παντού. Δεν είναι όλα ένας βαθμός. Μετράνε και άλλα πράγματα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Selestian

Δραστήριο μέλος

Ο Selestian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Στο υπογραμμισμένο κομμάτι δεν συμφωνώ. Εξάλλου σιγά το δίκαιο σύστημα εισαγωγής που έχουμε (Κατευθύνσεις), για να μου καθορίσει το αν θα μπω σε μια σχολή ή όχι (ανεξαρτήτως μετεγγραφής ή όχι).
Επιτυχία είναι να αποφοιτήσει κάποιος στη σχολή που μπήκε και να την αγαπάει. Αν δεν του αρέσει η σχολή και μπήκε απλά ''έτσι'', απλώς δεν θα πάρει πτυχίο ή και να πάρει κουτσά στραβά, δεν θα γίνει σωστός επαγγελματίας.
Τι γινεται ομως οταν ενω εισαι στη σχολη που θες , δεν εισαι στο σωστο μερος ; Αυτο σε ενα βαθμο σου στερει την επιτυχια , εμενα προσωπικα τουλαχιστον. Γιατι βλεπω οτι οι γονεις μου κανουν εξοδα , ταλαιπωρουμε και εγω πολυ περισσοτερο κτλ.

Το ότι εγώ για παράδειγμα δεν είμαι ιδιαίτερα καλός μαθητής, αλλά έχω την τύχη να ανήκω σε τρίτεκνη οικογένεια, δεν σημαίνει ότι είμαι ένας αποτυχημένος, ούτε ότι δεν αξίζει να σπουδάσω, ούτε ότι δεν αγαπώ την σχολή μου. Ίσα-ίσα, ικανό θεωρώ τον εαυτό μου να ανταποκριθεί στις απαιτησεις της Διοίκησης Επιχειρήσεων και να ανταπεξέλθω στο εργασιακό περιβάλλον. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το να είναι κάποιος καλός μαθητής, δεν θεωρείται αυτόματα και επιτυχημένος παντού. Δεν είναι όλα ένας βαθμός. Μετράνε και άλλα πράγματα...
Μαλλον με παρεξηγησες , δεν αναφερω οτι οποιος ειναι τριτεκνος θεωρειτε αποτυχημενος ή οτι δεν του αξιζει να σπουδαζει , απλα αναφερω οτι δεν ειναι δικαιο για ολους τους υπολοιπους υποψιφιους. Και φυσικα ο τροπος εξατασης δεν ειναι και ο πιο δικαιος και αξιοκρατικος για την εισαγωγη στην τριτοβαθμια εκπαιδευση. Αλλα δυστηχως αυτη καλουμαστε προς το παρον να αντιμετωπιζουμε , γι'αυτο και αναφερω οτι ειναι αδικια οτι οι τριτεκνοι μπορουν πιο ευκολα να μπαινουν σε καποια σχολη. Βεβαια συμφωνω επισης οτι οποιος τα πηγε καλα στις πανελληνιες δεν σημαινει οτι θα ειναι και καλος φοιτητης , αυτο ομως εχει να κανει με την μεταπειτα ζωη του στο πανεπηστημιο και οχι στο σχολειο , οποτε θα επρεπε να κοιταμε τωρα τι κανει καποιος και οχι τι μπορει να κανει στο μελλον , γιατι αυτο ουτε το ξερουμε και ουτε μπορουμε να το γνωριζουμε. Εξαλλου ποιος μου λεει τοτε οτι δεν αξιζω εγω τη μεταγραφη αντι για καποιου αλλου ο οποιος την πηρε λογω τριτεκνιας και στη συνεχεια θα εξακολουθει να μην ειναι και καλος φοιτητης. ;)
Φιλικα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,001 μηνύματα.
δεν μπορω να πω το ιδιο για μενα και για καποιους αλλους ομως...να σημειωσω οτι εγω μπηκα σε καλυτερη 8εση απο αυτην στο μα8ηματικο, αλλα τι μ αυτο?δε σημαινει απολυτως μα απολυτως τιποτα...


  1. Δυστυχώς για τους πολλούς (και καλύτερα θα έλεγα) η σχολή των μαθηματικών θέλει στρώσιμο και μια συγκεκριμένη αντίληψη διαβάσματος κάτι που οι περισσότεροι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν! Να λέμε και την πικρή αλήθεια. Όχι ότι οι άλλες σχολές δεν έχουν διάβασμα. Απλά το αντικείμενο των μαθηματικών έχει κάποιες ιδιορυθμίες. Αν δεν ταυτιστείς μαζί τους, δεν προχωράς. Δεν φταίει η σχολή γι' αυτό, αλλά η φύση των μαθηματικών. Σεβαστή η άποψη του καθενός. Αλλά δεν βρίσκω καμία λογική στην άποψη των περισσοτέρων που έχουν συνδέσει την επιστήμη των Μαθηματικών με τα ανιαρά μαθηματικά του λυκείου που σε κάθε περίπτωση καλώς ή κακώς αποτελούν μια βάση για την επιστήμη των Μαθηματικών. Αν δεν έχεις ιδέα από απλή ανάλυση μιας μεταβλητής πώς θα καταλάβεις την ανάλυση πολλών μεταβλητών που χρησιμοποιείται αρκετά στο φυσικό, στο πολυτεχνείο...κτλ;
  2. Οι σχολές του 2ου και 4ου επιστημονικού πεδίου έχουν ευρύ φάσμα μαθηματικών επιφανειακών μεν μαθηματικών δε. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι αν αντιπαθείς ότι έχει σχέση με μαθηματικά, θα το έχεις μια ζωή μάθημα πτυχίου μαζί κάποια άλλα μαθήματα (της x επιστήμης). Εξάλλου δεν μπορείς να προχωρήσεις αν υστερείς σε έννοιες από πολυμετάβλητη ανάλυση, γραμμική άλγεβρα,...κτλ είτε προπτυχιακά είτε μεταπτυχιακά. Μέχρι και στην Βιολογία, υπάρχουν αρκετά προχωρημένα μαθηματικά ιδίως σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε θέματα μοντελοποίησης.
  3. Δεν πιστεύω σε ανθρώπους και «όνειρα» γιατί πολύ απλά, πριν μπεις Πανεπιστήμιο δεν έχεις καμία ιδέα για την φύση και το περιεχόμενο της επιστήμης που επιλέγεις να σπουδάσεις. Τα όνειρα δημιουργούνται στην πορεία, μαθαίνοντας νέα πράγματα μέσα από την επιστήμη. Συνήθως η μεγάλη πλειοψηφία όταν εισάγεται στο Μαθηματικό, έχει υπόψιν της χοντρικά και μονόπλευρα ότι: (α). είναι μια σχολή «καθηγητική» και ανιαρά θεωρητική, (β). διδάσκεσαι μόνο μαθηματικά και περιττά πράγματα, (γ). μαθαίνεις κάποια χοντροκομμένη πληροφορική (λόγω αδυναμίας μορίων εισαγωγής σε σχολή με καθαρό αντικείμενο την πληροφορική). Φυσικά όσο περνάνε τα χρόνια μαθαίνεις ότι εκτός όλων αυτών, υπάρχουν και διέξοδοι σε επιστημονικούς κλάδους μέσω εισαγωγικών προπτυχιακών μαθημάτων μαθηματικών και θεωρητικής φυσικής όπως υπολογιστική βιολογία, μαθηματική οικονομία, μαθηματική φυσική, εφαρμοσμένα μαθηματικά φυσικών επιστημών, οικονομετρία, επιχειρησιακή έρευνα, φυσική της ατμόσφαιρας, αστροφυσική, αριθμητική ανάλυση, βιοστατιστική,...κτλ αλλά και σε "άγνωστους" αλλά ενδιαφέροντες κλάδους των καθαρών μαθηματικών όπως άλγεβρες Lie, γεωμετρία κανονικών μετασχηματισμών, αρμονική ανάλυση,...κτλ τα οποία ξεφεύγουν και διευρύνουν τους ορίζοντες νέων Μαθηματικών επιστημόνων από την ουδέτερη εικόνα του Μαθηματικού τόσο σαν επιστήμη όσο και σαν επάγγελμα στην εσωστρεφή νεοΕλληνική κοινωνία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miro2

Δραστήριο μέλος

Η miro2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 619 μηνύματα.
8α μιλησω μονο για το 3, μιας και στα πρωτα 2 δεν βρισκω κατι που να εχω να προσ8εσω...με καλυπτεις πληρως...
συμφωνω λοιπον με την αποψη οτι δεν μπορεις να γνωριζεις τι ειναι αυτο που 8α βρεις στη σχολη, εχεις μια γενικη ιδεα(δυστυχως για μενα δεν ειχα στο μυαλο μου αυτα που λες, γιατι τοτε δεν 8α πηγαινα!!), αλλα τι 8α ημασταν χωρις ονειρα?στην ουσια απλα προσπα8ουμε να βρουμε ενα μερος(μια σχολη)που 8α μας δωσει ο,τι χρειαζομαστε για να φτια3ουμε την καριερα που προσδοκουμε...αν τα καταφερουμε τοτε μπορει και να πα8ιαστουμε μαζι της...σε κα8ε περιπτωση κυνηγας αυτο που 8α σε κανει ευτυχισμενο και παραγωγικο..πως 8α κοπιασεις αν δεν εχεις ενα ''οραμα''?επομενως μιλαμε για ονειρα...ή οραματα...

επειδη με απασχολησε ιδιαιτερα το 8εμα των μεταγγραφων και το εχω συζητησεις με πολλους αν8ρωπους 8α η8ελα να προσ8εσω(ετσι, γιατι μου αρεσει:D)οτι επειδη η αλλη ειναι κουνελα δεν φταιω εγω σε τιποτα...και επειδη το σωστο ειναι εκτος απο την πολυτεκνια να λαμβανεται υποψη και το εισοδημα, ρωταω το ε3ης:πως 3ερουμε οτι αυτος που δηλωνει λιγα παιρνει οντως τοσα?ας ειμαστε ρεαλιστες...στην ελλαδα ζουμε...η φοροδιαφυγη ειναι το μεγαλυτερο προβλημα αυτη τη στιγμη και ο ΒΑΣΙΚΟΣ λογος που μας εφερε εδω σαν χωρα(το παω αλλου και σορυ, αλλα με πνιγει το δικιο:P)η λυση?αυστηρος ελεγχος πριν γινουν οι μεταγγραφες στο ουσιαστικο και πραγματικο εισοδημα της κα8ε οικογενειας...φτανουν πια οι μεταγγραφες σε μεγαλουπολεις οπως η 8εσσαλονικη απο παιδια των οποιων οι γονεις δεν 3ερουν τι εχουν, αλλα ειχαν την ''τυχη'' να ειναι 3 ή και 4 ή ακομα και 5(ναι, το εχω δει και αυτο απο μεγαλοδικηγορους, που παρα τον αρι8μο των τεκνων τους να φαινεται μεγαλος, τα βγαζουν περα περισσοτερο απο ανετα!)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,103 μηνύματα.
επειδη με απασχολησε ιδιαιτερα το 8εμα των μεταγγραφων και το εχω συζητησεις με πολλους αν8ρωπους 8α η8ελα να προσ8εσω(ετσι, γιατι μου αρεσει:D)οτι επειδη η αλλη ειναι κουνελα δεν φταιω εγω σε τιποτα...και επειδη το σωστο ειναι εκτος απο την πολυτεκνια να λαμβανεται υποψη και το εισοδημα, ρωταω το ε3ης:πως 3ερουμε οτι αυτος που δηλωνει λιγα παιρνει οντως τοσα?ας ειμαστε ρεαλιστες...στην ελλαδα ζουμε...η φοροδιαφυγη ειναι το μεγαλυτερο προβλημα αυτη τη στιγμη και ο ΒΑΣΙΚΟΣ λογος που μας εφερε εδω σαν χωρα(το παω αλλου και σορυ, αλλα με πνιγει το δικιο:P)η λυση?αυστηρος ελεγχος πριν γινουν οι μεταγγραφες στο ουσιαστικο και πραγματικο εισοδημα της κα8ε οικογενειας...φτανουν πια οι μεταγγραφες σε μεγαλουπολεις οπως η 8εσσαλονικη απο παιδια των οποιων οι γονεις δεν 3ερουν τι εχουν, αλλα ειχαν την ''τυχη'' να ειναι 3 ή και 4 ή ακομα και 5(ναι, το εχω δει και αυτο απο μεγαλοδικηγορους, που παρα τον αρι8μο των τεκνων τους να φαινεται μεγαλος, τα βγαζουν περα περισσοτερο απο ανετα!)
Το σωστό που λες εσύ για κάποιους είναι λάθος. Πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα που στην
Ελλάδα τα θεωρούμε αυτονόητα. Οι πολύτεκνοι έχουν κάποια δικαιώματα/προνόμια. Αυτά τα προνόμια δίνονται
ανεξάρτητα απο το εισόδημα με τη λογική ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με δημογραφικό πρόβλημα και πρέπει
να δώσει κίνητρα στις οικογένειες να αποκτήσουν περισσότερα μέλη.

Το πρόβλημα που υπάρχει τώρα με τις μετεγγραφές το δημιούργησε η Νέα δημοκρατία που έδωσε το δικαίωμα
της μετεγγραφής στις τρίτεκνες οικογένειες για ψηφοθηρικούς λόγους. Το ίδιο κολπάκι έκανε και με τα netbook στη 1η Γυμνασίου αλλά δεν πέτυχε.


Το να δίνεται δυνατότητα μετεγγραφης με οικονομικό κριτήριο το θεωρώ λάθος. Δεν μπορεί κάποιος π.χ.ο πολύτεκνος μεγαλοδικηγόρος που δίνει 50.000 ευρώ στην εφορία που με αυτά τα χρήματα γίνεται η δωρεάν φοίτηση και στους οικονομικά αδύνατους και να μη δίνεται στα παιδιά το δικαίωμα της μετεγγραφής. Βασικά η καλύτερη λύση για να μη φοροδιαφέγουν οι έχοντες είναι να τους δίνονται κάποια προνόμια ανάλογα με τα χρήματα που δίνουν στο κράτος. Τσάμπα δεν υπάρχει την δωρεάν παιδεία κάποιοι την πληρώνουν (άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο). Βέβαια αυτή η λύση είναι μη εφαρμόσικη γιατί όποιο κόμμα την προτείνει δεν υπάρχει περίπτωση να βγει και θεωρώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρνητικά της δημοκρατιας.

Με την τωρινή κατάσταση που όπως είπα υπεύθυνη είναι η Νέα δημοκρατία η μοναδική λύση είναι η κατάργηση των μετεγγραφών εκτός στην περίπτωση, όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπου αναγκαστικά ο φοιτητής πρέπει να βρίσκεται σε ένα αστικό κέντρο. Στους περισσότερους παρέχεται ήδη δωρεάν σίτηση και σε κάποιους δωρεάν στέγαση. Όποιος πληρεί τα κριτήρια είναι εντάξει. Διαφορετικά πρέπει να βρει άλλες λύσεις όπως συγκατήκηση ή ημιαπασχόληση. Με το να ζητάμε συνεχώς προνόμια κινδυνεύουμε να χάσουμε και αυτά που έχουμε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Selestian

Δραστήριο μέλος

Ο Selestian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Θελω να φυγωωω , νιωθω οτι καθομαι τζαμπα εδω ...Οικονομικα ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ επρεπε να δηλωσω :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

navarhos

Νεοφερμένος

Ο Φώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης (Ηράκλειο). Έχει γράψει 104 μηνύματα.
Θελω να φυγωωω , νιωθω οτι καθομαι τζαμπα εδω ...Οικονομικα ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ επρεπε να δηλωσω :P
Ηρεμησε σε παρακαλω...Σε καταλαβαινω απολλυτα γιατι περναω τα ιδια.Δεν ειναι ομως σωστη αυτη η συμπεριφορα, να κλαιγεσαι στο fοrum.Τωρα δεν μπορεις να κανεις τιποτα.Απολαυσε το οτι βρισκεσαι εκει που βρισκεσαι και σταματα να σκεφτεσαι τη Θεσσαλονικη.Ηρεμησε.Σου ευχομαι ο,τι καλυτερο και του χρονου να εισαι στη Θεσσαλονικη.Τωρα ομως εισαι στο Ηρακλειο και αυτο δεν αλλαζει.Προσπαθησε να περασεις οσο καλυτερα μπορεις εκει.

Sorry που στα χωνω ετσι αλλα δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις στον εαυτο σου.Ηρεμησε.Υπομονη θελει.
Σε 3 εβδομαδες θα εισαι παλι στη Θεσσαλονικη!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Selestian

Δραστήριο μέλος

Ο Selestian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Ηρεμησε σε παρακαλω...Σε καταλαβαινω απολλυτα γιατι περναω τα ιδια.Δεν ειναι ομως σωστη αυτη η συμπεριφορα, να κλαιγεσαι στο fοrum.Τωρα δεν μπορεις να κανεις τιποτα.Απολαυσε το οτι βρισκεσαι εκει που βρισκεσαι και σταματα να σκεφτεσαι τη Θεσσαλονικη.Ηρεμησε.Σου ευχομαι ο,τι καλυτερο και του χρονου να εισαι στη Θεσσαλονικη.Τωρα ομως εισαι στο Ηρακλειο και αυτο δεν αλλαζει.Προσπαθησε να περασεις οσο καλυτερα μπορεις εκει.

Sorry που στα χωνω ετσι αλλα δεν ειναι σωστο αυτο που κανεις στον εαυτο σου.Ηρεμησε.Υπομονη θελει.
Σε 3 εβδομαδες θα εισαι παλι στη Θεσσαλονικη!
Ναι το ξερω και ζηταω συγγνωμη , απλα μερικες φορες βγαινω εξω απο τα ορια μου :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

woochoogirl

Τιμώμενο Μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,971 μηνύματα.
Χρήστο αν δεν κόψεις τώρα τον ομφάλιο λώρο δε θα γίνεις ανεξάρτητος. Ξεκόλλα, όλοι όσοι φύγαμε νιώσαμε πως χάσαμε κάτι οικείο, το θέμα είναι πως από αυτήν την εμπειρία θα μάθεις να στέκεσαι στα πόδια σου. Στην αρχή έβλεπα με συμπάθεια τα μηνύματά σου, τώρα με κουράζουν, γιατί κλαίγεσαι συνέχεια; Αν το Ηράκλειο είναι τόσο χάλια ξενοίκιασε και φύγε στη λατρεμένη Θεσσαλονίκη. Όσο κάθεσαι εκεί θα τρως παραπάνω λεφτά και χρόνο, εκμεταλλεύσου την κατάσταση. Και σκέψου πιο ωριμα, ειναι δυνατόν να αποφασίζεις για το μέλλον σου και για το τι θα κάνεις τα επομενα 50 χρονια με βαση το σπίτι σου;;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Iliaso

Περιβόητο μέλος

Ο Iliaso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αρεόπολη (Λακωνία). Έχει γράψει 6,236 μηνύματα.
Σιγά τη λατρεμένη Θεσσαλονίκη στο μεταξύ.Εντάξει πόλη μας είναι αλλά υπάρχουν και καλύτερες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Selestian

Δραστήριο μέλος

Ο Selestian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 591 μηνύματα.
Σιγά τη λατρεμένη Θεσσαλονίκη στο μεταξύ.Εντάξει πόλη μας είναι αλλά υπάρχουν και καλύτερες.
Ε καλα , γουστα ειναι αυτα . Για εμενα παντως η Θεσσαλονικη ειναι απο τις πιο ωραιες πολεις (εκει μεγαλωσα , λογικο ειναι :P) , ειδικα οσο αναφορα την φοιτιτικη ζωη ! Οργανωνονται αρκετα events (π.χ Η γιορτη των Αγγελων) και εχει πολλα περισσοτερα πραγματα να κανεις σε σχεση με το Ηρακλειο !
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Συγγνώμη φίλε μου,αλλά θα σου πω πως βλέπω εγώ την κατάσταση σου:

Όλα τα χρόνια πριν φύγεις,που σκεφτόσουν μόνο σχολές,κατέληξες στους υπολογιστές,επειδή αυτό το αντικείμενο σου άρεσε.Από τότε που έφυγες ήταν τέτοιο το σοκ,που πείθεις τον εαυτό σου ότι τελικά ήθελες οικονομικά,για να μην νιώσεις τύψεις που τα παρατάς επειδή σου λείπουν οι δικοί σου,οι φίλοι σου κι ό,τι άλλο υπάρχει,μιας κι οι γονείς σου πληρώνουν λεφτά για να σε συντηρούν Ηράκλειο.

Πρόσεξε ποιός σου μιλάει:φοιτητής Ηρακλειου.

fact νούμερο ένα:Είμαι από Ρόδο,αν την έχεις επισκεφτεί ποτέ ξέρεις για τι μέρος μιλάμε.Και μάλιστα ήμουν και πολύ σπιτόγατος,δεν ήμουν από τα άτομα που ψάχνονται να ταξιδέψουν,να φύγουν,να γνωρίσουν τον κόσμο και λοιπά.Φαντάσου το σοκ μου,όταν μετακόμισα στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου.

fact νούμερο δύο:με τους γονείς μου και τα τρία μου αδέρφια,με τα οποία είχα μεγαλώσει,είμαστε πολύ δεμένοι.Λες να μη μου λείπουν?

fact νούμερο τρία:Ούτε ένα άτομο από τη σταθερή παρέα που έχω χρόνια δεν πέρασε Κρήτη.Οι περισσότεροι είναι αθήνα,ένας πάτρα,ένας κομοτηνή,κι ένας Κοζάνη.Η κοπέλα μου είναι κι αυτή στην Αθήνα.Ό,τι αξίζει,σε περιμένει.

Πάρε την ευθύνη και ρώτα τον εαυτό σου:Σου αρέσουν οι υπολογιστές?Αν ναι μπορείς να αντέξεις τα υπόλοιπα?Αν ναι οι υπόλοιποι μπορούν να το αντέξουν?Αν υπάρχει παντού ένα ναι πάρε την ευθύνη και σταμάτα να παραπονιέσαι και συνέχισε να σπουδάζεις.Αν υπάρχει κάπου ένα όχι παρε την ευθύνη και μίλα στους γονείς σου.

Είσαι ενήλικος πλέον.

Πάντως είναι ανόητο να φύγεις τη χρονιά που το τμήμα σου αποκτά φοβερές εγκαταστάσεις.(μιλαω με βάση το ενδεχόμενο οτι η σχολή σου αρέσει)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Iliaso

Περιβόητο μέλος

Ο Iliaso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αρεόπολη (Λακωνία). Έχει γράψει 6,236 μηνύματα.
Ε καλα , γουστα ειναι αυτα . Για εμενα παντως η Θεσσαλονικη ειναι απο τις πιο ωραιες πολεις (εκει μεγαλωσα , λογικο ειναι :P) , ειδικα οσο αναφορα την φοιτιτικη ζωη ! Οργανωνονται αρκετα events (π.χ Η γιορτη των Αγγελων) και εχει πολλα περισσοτερα πραγματα να κανεις σε σχεση με το Ηρακλειο !

Aν σου αρέσει ο Γιώργος Αξάς:D


Εγώ πάντως δε θα κατέβω.Έχω πιο σοβαρά θέματα:whistle:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

manos4

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 893 μηνύματα.
Γεια σας,επειδή σε λίγες μέρες γράφω πρόοδο στο μάθημα της γραμμικής άλγεβρας και αναλυτικής γεωμετρίας θα ήθελα να μου προτείνεται,όσοι γνωρίζεται,κάποιο καλό βιβλίο για να διαβάσω.Τώρα έχω το "Γραμμική Άλγεβρα και Εφαρμογές" του Gilbert Strang το οποίο δεν με ικανοποεί καθόλου απο άποψη ανάλυσης,παραδειγμάτων κτλ που παρέγγειλα μέσω του προγράμματος "eudoxus" και για αυτό θέλω κάτι πιο αναλυτικό..
Ευχαριστώ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,001 μηνύματα.
Γεια σας,επειδή σε λίγες μέρες γράφω πρόοδο στο μάθημα της γραμμικής άλγεβρας και αναλυτικής γεωμετρίας θα ήθελα να μου προτείνεται,όσοι γνωρίζεται,κάποιο καλό βιβλίο για να διαβάσω.Τώρα έχω το "Γραμμική Άλγεβρα και Εφαρμογές" του Gilbert Strang το οποίο δεν με ικανοποεί καθόλου απο άποψη ανάλυσης,παραδειγμάτων κτλ που παρέγγειλα μέσω του προγράμματος "eudoxus" και για αυτό θέλω κάτι πιο αναλυτικό..
Ευχαριστώ

Ένα καλό μαθηματικό βοήθημα και όταν λέω μαθηματικό εννοώ βιβλίο που δεν απλουστεύει μαθηματικά ώστε να πάψουν να είναι μαθηματικά (π.χ. σειρά Γκαρούτσος) είναι των εκδ.Τζιόλας της σειράς Schaum's Outline (μεταφρασμένο). Σαν βιβλίο είναι αρκετά επεξηγηματικό με συνοπτική θεωρία, λυμμένα παραδείγματα αλλά και λυμμένες ασκήσεις από όλη την θεματολογία προπτυχιακής Γραμμικής Άλγεβρας. Δες εδώ: https://www.tziola.gr/gr/PreviewBook.asp?ID=145

Αυτό το βιβλίο μας το έδωσαν στο Τμήμα πριν χρόνια σαν βασικό σύγγραμμα μαζί με ένα άλλο Δ.Στρατηγόπουλου των εκδ.Συμμετρία. Προσωπικά θεωρία Γραμμικής Άλγεβρας έμαθα από του Στρατηγόπουλου αλλά ασκήσεις από του Τζιόλα. Ο Τζιόλας επεξηγεί με πολύ αναλυτικό τρόπο την επίλυση ορίζουσας 3x3, 4χ4,..κτλ αλλά και τον υπολογισμό ενός επαυξημένου μητρώου ή και εύρεση αντίστροφου μητρώου. Ο Δ.Στρατηγόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμ.Μαθηματικών του Πανεπ.Πατρών. Το βιβλίο του είναι αρκετά μαθηματικό (φορμαλιστικό) και δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο για φοιτητές εκτός Φυσικού ή Μαθηματικού Τμήματος. Δηλ., εμμένει και σε άλλα θέματα της Γρ.Άλγεβρας όπως ομοπαραλληλικοί χώροι, συμμετρίες, διαγωνοποίηση ενδομορφισμών,..κτλ.

Προσωπικά, σου προτείνω το βιβλίο των εκδ.Τζιόλα. Η Γραμμική Άλγεβρα του Strang είναι για προχωρημένο επίπεδο μαθημάτων με εφαρμογές κυρίως στην θεωρία παιγνίων, δικτυωτή ανάλυση,...κτλ. Δεν κάνει για εξάσκηση και εισαγωγή στην Γραμμική Άλγεβρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φώτης09

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Φώτης09 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
ρε συ επρεπε να το ψαξεις καλυτερα...και εμενα μου αρεσει να χρησιμοποιω του υπολογιστη αλλα οταν βλεπω προγραμματισμο....μπλιαξ!τουλαχιστον για την αλλη σχολη εισαιβεβαιος?μια φιλη μ ειχε περασει πρωτα φιλολογος πατρα και μετα με το 10% ηρθε αθηνα αγγλκα......δεν ξερω λεπτομερειες για το συστημα αλλα αμα δεν μπεις ετσι την πατησες! κριμα ρε γαμωτο....κριμα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,103 μηνύματα.
Ναι ξέρω τι είναι τα Γκαρούτσο. Κάτι μονόχρωμα βιβλία που είναι χειρόγραφα (όχι δακτυλογραφημένα) και είναι ο αγαπημένος φίλος των Μηχανικών, Μαθηματικών, Φυσικών και των λοιπών θετικών επιστημών φοιτητών. Ξεκίνα την συλλογή τώρα....











ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑΑΑΑ




Δε ξέρω τι τυπάς είναι αλλά είναι μάγκας. Μακάρι να βρεθεί και για άλλες σχολές βιβλία τύπου Γκαρούτσου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

manos4

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 893 μηνύματα.
Ένα καλό μαθηματικό βοήθημα και όταν λέω μαθηματικό εννοώ βιβλίο που δεν απλουστεύει μαθηματικά ώστε να πάψουν να είναι μαθηματικά (π.χ. σειρά Γκαρούτσος) είναι των εκδ.Τζιόλας της σειράς Schaum's Outline (μεταφρασμένο). Σαν βιβλίο είναι αρκετά επεξηγηματικό με συνοπτική θεωρία, λυμμένα παραδείγματα αλλά και λυμμένες ασκήσεις από όλη την θεματολογία προπτυχιακής Γραμμικής Άλγεβρας. Δες εδώ: https://www.tziola.gr/gr/PreviewBook.asp?ID=145

Αυτό το βιβλίο μας το έδωσαν στο Τμήμα πριν χρόνια σαν βασικό σύγγραμμα μαζί με ένα άλλο Δ.Στρατηγόπουλου των εκδ.Συμμετρία. Προσωπικά θεωρία Γραμμικής Άλγεβρας έμαθα από του Στρατηγόπουλου αλλά ασκήσεις από του Τζιόλα. Ο Τζιόλας επεξηγεί με πολύ αναλυτικό τρόπο την επίλυση ορίζουσας 3x3, 4χ4,..κτλ αλλά και τον υπολογισμό ενός επαυξημένου μητρώου ή και εύρεση αντίστροφου μητρώου. Ο Δ.Στρατηγόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμ.Μαθηματικών του Πανεπ.Πατρών. Το βιβλίο του είναι αρκετά μαθηματικό (φορμαλιστικό) και δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο για φοιτητές εκτός Φυσικού ή Μαθηματικού Τμήματος. Δηλ., εμμένει και σε άλλα θέματα της Γρ.Άλγεβρας όπως ομοπαραλληλικοί χώροι, συμμετρίες, διαγωνοποίηση ενδομορφισμών,..κτλ.

Προσωπικά, σου προτείνω το βιβλίο των εκδ.Τζιόλα. Η Γραμμική Άλγεβρα του Strang είναι για προχωρημένο επίπεδο μαθημάτων με εφαρμογές κυρίως στην θεωρία παιγνίων, δικτυωτή ανάλυση,...κτλ. Δεν κάνει για εξάσκηση και εισαγωγή στην Γραμμική Άλγεβρα.

Η ύλη για την πρόοδο είναι: Γεωμετρία των γραμμικών συστημάτων. Απαλοιφή Gauss, ευρεση γενικής λύσεως χρησιμοποιώντας τις ελεύθερες μεταβλητες.
Πίνακες (mxn, τετραγωνικοί, διαγωνιοι, συμμετρικοί, μοναδιαίος κ.τ.λ.) Πράξεις πινάκων: Πρόσθεση, πολ/σμος αριθμού με πίνακα, πολλαπλασιασμός πινάκων. Στοιχειώδεις μετασχηματισμοί πινάκων. Παραγοντοποίηση πινακα A= L U. Λύση συστήματος της μορφης L U x = b Αντίστροφος και ανάστροφος ενός πίνακα. Υπολογισμός αντιστρόφου με την μέθοδο Gauss-Jordan. Εκφραση λύσης ενός συστήματος ως: ειδική λύση μή ομογενους + γενική λύση ομογενούς. Διανυσματικοί χώροι και υπόχωροι. Ορισμός και παραδείγματα. Γραμμική ανεξαρτησία.Γραμμική ανεξαρτησία, βάση και διάσταση. Χώρος στηλών ενός πίνακα. Οι τέσσερις θεμελιώδεις χώροι ενός πίνακα. Ορίζουσες, ιδιότητες, τύποι για τον υπολογισμός τους. Κανόνας του Crammer. Εφαρμογές οριζουσών

Το βιβλίο αυτό καλύπτει αυτήν την ύλη;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 20,001 μηνύματα.
ρε συ επρεπε να το ψαξεις καλυτερα...και εμενα μου αρεσει να χρησιμοποιω του υπολογιστη αλλα οταν βλεπω προγραμματισμο....μπλιαξ!

Να κάνουμε Πανελλήνιο Σύλλογο: «Οι εχθροί του Πανεπιστημιακού Προγραμματισμού»
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top