Εγώ ως φοιτητής είχα forthnet με προπληρωμή έναν χρόνο, που έβγαινε τον μήνα 15€ (180€ τον χρόνο). Τώρα βλέπω ότι βγαίνει στα 15.75€/μήνα (189€ τον χρόνο) και πιστεύω ότι συμφέρει γιατί:
-Η δέσμευση συμβολαίου είναι μόνο για έναν χρόνο (ενώ οι περισσότερες εταιρείες πλέον έχουν διετή δέσμευση).
-Ειναι η πιο φθηνή επιλογή αν κάποιος θέλει μόνο internet και όχι τηλέφωνο.
-Στην περιοχή που ήμουν εγώ (που οι περισσότεροι συμφοιτητές μου είχαν Vodafone), είχα την υψηλότερη ταχύτητα και το καλύτερο ping. Λογικά επειδή το ΑΚ δεν ήταν πιταρισμενο με συνδρομητές forthnet.
-Πληρωνεις μία φορά τον χρόνο και ξενοιαζεις.
Αρνητικά:
-Τα τέλη ενεργοποίησης της γραμμής, αν δεν υπάρχει ενεργή τηλεφωνική γραμμή, είναι στα 79€ (or sth), οπότε ο πρώτος λογαριασμός έρχεται στα 250€+.
-Καποιοι φοιτητές δεν μπορούν να διαθέσουν ντουκου 180€ (εμένα με βόλευε). Βέβαια, μού είχαν πει από την εταιρεία ότι θα μπορούσα να πληρώσω και με 2 άτοκες δόσεις. Φαντάζομαι ότι αν συνεννοηθεί κανείς με το λογιστικό τμήμα, ίσως βρει λύση.
-Αν και έχεις γραμμή τηλεφώνου, αν θες να πάρεις τηλέφωνο χρεωνεσαι με τις τιμές του βασικού τιμοκαταλόγου, που είναι σχετικά υψηλές και χρεώνονται επιπλέον (χρονοχρεωση). Εγώ δεν το χρησιμοποιούσα το τηλέφωνο. Δεν είχα καν συσκευή τηλεφώνου