Zopy
Νεοφερμένο μέλος

Λοιπόν. Το ερώτημά μου είναι αν είστε υπέρ ή κατά της έκφρασης πολιτικών, κοινωνικών, θρησκευτικών κτλπ κτλπ ιδεών και απόψεων μέσω τέτοιων σάιτς κοινωνικής δικτύωσης.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένη... Ξερωγώ αν είχατε κάποια ιδεολογία (π.χ ήσασταν κομμουνιστές/δεξιοί/κτλπ -τυχαία παραδείγματα-), θα την εκφράζατε σε τέτοια σάιτ;
Το λέω αυτό γιατί πολλοί ανεβάζουν φωτογραφίες στα προφίλ τους με μηνύματα που θέλουν να περάσουν, γράφουν "Καταστάσεις" και "Σημειώσεις", ποστάρουν άρθρα, βίντεο κ.α ...
Πολλοί θα πουν ότι αυτό ονομάζεται e-πανασταση κι ότι είναι άθλιο εντελώς, ενώ άλλοι θα υποστηρίξουν ότι μέσω τέτοιων ποστς επηρεάζουν και μαζεύουν κόσμο -επομένως κατ' αυτούς κάτι γίνεται.
Προσωπικά, πιστεύω ότι το έχω κάψει τελευταία γενικά... Ποστάρω συνέχεια σημειώσεις, καταστάσεις, βίντεο, άρθρα κτλπ με τις απόψεις μου/απόψεις ανθρώπων που θαυμάζω. Απλά αναρωτιέμαι τι νόημα έχει. Βγάζω κάτι; Επηρεάζεται όντως κόσμος ή πρόκειται για ψευτο-μαγκιά και άσκοπα πράγματα;
Επομένως θα ήθελα πολύ να ακούσω την άποψή σας...
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν μιλάω για μπλογκς και άλλα σάιτς, μιλώ συγκεκριμένα για facebook φάση...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

(δεν το λέω προσωπικά σε σένα προφανώς, γενικά μιλάω)
Έχει πολύ μεγάλη σημασία. Αν απλά το κάνεις για να μοιραστείς τις απόψεις σου, δεν θέλεις να επηρεάσεις κάποιον. Μπορείς όμως να βρεις ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα και τις ίδιες ιδέες. Αν αυτή η ομάδα δημιουργηθεί και οργανωθεί, μπορεί και να επηρεάσει κόσμο.
Επίσης, παίζει ρόλο και η υπηρεσία που χρησιμοποιείς. Ας πούμε το MySpace έχει εδραιωθεί ότι είναι για την μουσική, το Hi5 για μικρότερα παιδιά και για γνωριμίες..
Ανοίγεις πολύ μεγάλο θέμα..(τόσο μεγάλο που είναι το διδακτορικό μου!!!) Απλά σου λέω, ότι σε λίγα χρόνια, αυτά "θα ρίχνουν κυβερνήσεις".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος

astathmitos
Δραστήριο μέλος

_Morticia_
Επιφανές μέλος

Βέβαια, όλα αυτά είναι ατομικές επιλογές οπότε ο καθένας είναι ελεύθερος να κρίνει για τον εαυτό του..
Σα συμπέρασμα λοιπον, πιστεύω πως σε ό,τι αφορά κοινωνικές δράσεις και έκφραση ιδεών τα μέσα αυτά οδήγησαν σε μία απελευθέρωση και συνένωσαν ομάδες πολιτών που ειδάλλως δε θα επικοινωνούσαν με τέτοια μαζικότητα αλλά είμαι αντίθετη στην καταστρατήγηση του προσωπικού χώρου που πραγματοποιείται στο πλαίσιο τους.
Zopy
Νεοφερμένο μέλος

@Mr. Crowley Ναι, το γνωρίζω...

@astathmitos έχεις δίκιο, αλλά εγώ αναφέρομαι συγκεκριμένα σε έκφραση αντιλήψεων. Δηλ πολιτικών, κοινωνικών κτλπ. Αυτό για το φαί και το κατούρημα είναι ελεεινο όντως..
grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος

από κει και πέρα το χρησιμοποιώ για πλάκα, να κάνουμε κανα σχολιο να γελάσουμε κλπ αλλά και να επικοινωνώ με άτομα που δεν μπορώ να τα έχω δίπλα μου για πολλούς λόγους.

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Οι χρήσεις δεν είναι πάντα καλές, αλλά δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα για εύκολη επικοινωνία, άμεση και φτηνή...!
Και μην πάτε στην interpol...Πηγαίνετε στον κάθε ένα εργοδότη που παρακολουθεί τους υπαλλήλους του...
ioanna1993
Εκκολαπτόμενο μέλος

astathmitos
Δραστήριο μέλος

Αυτό νομίζω ότι είναι μια απο τις σημαντικότερες παρενέργειες των μέσων αυτών.....Πηγαίνετε στον κάθε ένα εργοδότη που παρακολουθεί τους υπαλλήλους του...
Gio
Εκκολαπτόμενο μέλος

* Έχετε την δυνατότητα να βρίσκουν παλιούς φίλους και να επανασυνδεθεί με αυτούς.
* Μπορείτε να κρατήσετε επαφή με τους φίλους σας, δεν έχει σημασία πόσο μακριά θα είναι σωματικά.
* Μπορείτε να διατηρήσετε τους φίλους σας και τα μέλη της οικογένειας ενημέρωση για το τι συμβαίνει στη ζωή σας.
* Μπορείτε να προωθήσει τον εαυτό σας και οποιαδήποτε άλλη εργασία που κάνετε.
* Μπορείτε να κάνετε πολλούς νέους ομοϊδεάτες φίλους ενώνοντας διάφορες ομάδες και κοινότητες.
* Μπορείτε να μοιραστείτε την αγαπημένη σας μουσική και βίντεο με τους φίλους σας.
* Μπορείτε να παίξετε πολλά διαφορετικά παιχνίδια και χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές εφαρμογές.
* Μπορείτε να επικοινωνούν με τους φίλους σας οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.
Frida!
Νεοφερμένο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

- μια συστηματική αντικοινωνικότητα
- μια περιθωριοποίηση ενός ατόμου πίσω από την "εικονική" συνομιλία ή "επικοινωνία" με άλλο άτομο (συγγενικό,...κτλ)
για ποιο λόγο κάποια άτομα να μην τα συναντήσεις από κοντά και να πιείτε και καφέ, κάνοντας μια διαπροσωπική συζήτηση; μήπως έχουμε χάσει το νόημα των φίλων και των συναναστροφών και όλα τα μεταφράζουμε ή σεξουαλικές σχέσεις ή χάζεμα στο pc;
εγώ αυτό βλέπω, όπως επίσης ότι όσες έχουν relationship έχουν μια επιδειξιομανική τάση να προβάλουν το "ταίρι" τους σε πόζα (λάγνο βλέμμα η κιουρία και ηλίθιο βλέμα ο κιούριος, σαν να σου λέει με νόημα η κιουρία ότι βρήκα αυτόν τον μαλάκα θες να είσαι ο επόμενος και να με ικανοποιήσεις για κάθε x,y σε ανοικτό και συνεκτικό χωρίο του Ευκλείδειου ν-χώρου;

Frida!
Νεοφερμένο μέλος

και από όλα αυτά τι μένει;
- μια συστηματική αντικοινωνικότητα
- μια περιθωριοποίηση ενός ατόμου πίσω από την "εικονική" συνομιλία ή "επικοινωνία" με άλλο άτομο (συγγενικό,...κτλ)
για ποιο λόγο κάποια άτομα να μην τα συναντήσεις από κοντά και να πιείτε και καφέ, κάνοντας μια διαπροσωπική συζήτηση; μήπως έχουμε χάσει το νόημα των φίλων και των συναναστροφών και όλα τα μεταφράζουμε ή σεξουαλικές σχέσεις ή χάζεμα στο pc;
εγώ αυτό βλέπω, όπως επίσης ότι όσες έχουν relationship έχουν μια επιδειξιομανική τάση να προβάλουν το "ταίρι" τους σε πόζα (λάγνο βλέμμα η κιουρία και ηλίθιο βλέμα ο κιούριος, σαν να σου λέει με νόημα η κιουρία ότι βρήκα αυτόν τον μαλάκα θες να είσαι ο επόμενος και να με ικανοποιήσεις για κάθε x,y σε ανοικτό και συνεκτικό χωρίο του Ευκλείδειου ν-χώρου;)..
![]()
συμφωνω απολυτα! χασαμε την ουσια απο ολα (μπορει να τα βλεπω πολυ σκουρα βεβαια) ..αλλα ετσι τα αντιλαμβανομαι ! και σε καθε τι που ανεβαζει καποιος "like kai comments please" και χαιρονται ! παμε κατα διαολου ! κατι πρεπει να γινει !
nPb
Επιφανές μέλος

συμφωνω απολυτα! χασαμε την ουσια απο ολα (μπορει να τα βλεπω πολυ σκουρα βεβαια) ..αλλα ετσι τα αντιλαμβανομαι ! παμε κατα διαολου ! κατι πρεπει να γινει !
πίστευες ότι ζούσαμε σε ροζ συννεφάκια;

SOFIA19
Νεοφερμένο μέλος

Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

Εγώ όντας έξω από τον χορό δεν μπορώ να πω και πολλά, αλλά αν αντιμετωπίσουμε τον χώρο μιας τέτοιας κοινότητας ως χώρο όχι μόνο γνωριμιών/διατήρισης επαφών αλλά και έκφρασης, γιατί να μην μοιράζεσαι όσα σε απασχολούν; Οι πολιτικές πεποιθήσεις είναι ένα μεγάλο κομμάτι της προσωπικότητάς μας, απλά το να τις εξωτερικεύει κάποιος πρέπει να είναι πηγαίο και όχι απλά και μόνο για να προκαλέσει..
grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος

Προσωπικά πιστεύω πως το fb κι όλα τα συναφή είναι υποκατάστατα πολλών και κυρίως της μοναξιάς.Τι εννοώ;Είναι αστείο κάποιο άτομο να έχει 600 ''φίλους'' στο fb και για να βγει μια βόλτα έχει μόλις 5 άτομα.Οι υπόλοιποι 595 φίλοι απλώς καλύπτουν ένα συναισθηματικό κενό...![]()

free_dom
Δραστήριο μέλος

;/

grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος

καλα μην υπερβαλλεις δεν ειναι ολοι ετσι...δεν ανεβαζουμε ολοι φωτος γ ν φαινομαστε famous και δεν ζηταμε απελπισμενα likes....επισης ελεος, εγω οσα παιδια ξερω δεν λενε οχι σε μια βολτα για να κατσουν φβ ρε παιδιαεννοειται κατα!βεβαια ειχα και γω φβ και πριν λιγες μερες το εσβησα γτ κτλβα οτι δν εχει καμια σημασια!!το φβ ειναι το μελλον μας?καθομαστε σα χαζα μπροστα σε μια οθονη και αποβλακωνομαστε αντι να βγουμε εξω..περιμενουμε ποτε θα μας κανει ο αλλος λαικ και κανουμε 8558 ατομα ταγκ στις φωτος μας γ ν ειμαστε " famous " ελεος!!! ας ξυπνησουμε επιτελους
;/![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.