το σπερματοζωάριο αν το αφήσεις μόνο του, δέν θα γίνει παιδί,
το γονιμοποιημένο ωράριο όμως θα γίνει.
αφήστε που για να καταλάβει μια γυναίκα οτι έιναι έγγυος περναέι μια περίοδος, και για να αποφασίσει αν θα κάνει έκτρωση περνάει και άλλος χρόνος. όλο αυτό το διάστημα τοι έμβριο αναπτύσσεται.
υπάρχουν πολλά παραδείγματα γυναικών που τελικά κράτησαν το παιδί αν και ήταν μόνες και σκέπτονταν τα το ρίξουν, και τελικά το κράτησαν και το παιδί μεγάλωσε και τώρα ούτε να το σκεφτούν θέλουν οτι μπορεί και να το έριχναν..
η μόνη περίπτωση που δικαιολογώ την έκτρωση είναι όταν το παιδί έχει βαριά προβλήματα υγείας(πχ σύνδρομο down), και πάλυ όμως δέν θα το έκανα τόσο άνετα και επιπόλαια, θα ήταν κάτι που θα το κουβαλούσα ώς τύψεις σε όλη μου τη ζωή.
αυτό το λέω γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που θεωρούν την έκτρωση κάτι φυσιολογικό και λένε δέν πειράζει μωρέ θα το ρίξω, ή άλλες που λένε δέν θα χαλάσω το σώμα μου για ένα παιδί, θα το ρίξω..
Ειτε επειδη εχω αλλους στοχους, ειτε επειδη δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα, ειτε επειδη απλα δε γουσταρω.
Θα πρεπει να το παιδι να πληρωσει την ανευθυνοτητα μου;
θα το πληρώσει με την ποινή της ανυπαρξίας, θα του στερήσεις την ευκαιρία να ζήσει δηλαδή.
είναι καλλίτερα να ζήσει μια ζωή με δυσκολίες, ή να μήν ζήσει καθόλου?(καλλίτερο για εσένα ή για το παιδί?

)
το θέμα είναι καθαρά εγωιστικό.
Εγώ γενικά είμαι κατά της έκτρωσης γιατί πολύ απλά δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σκοτώνει μια ψυχούλα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις (αλκοολικοί/ναρκωμανείς/με ψυχολογικά προβλήματα γονείς) που θα κάνουν κακό στο παιδί από όταν γεννηθεί.. Μόνο τότε ίσως η έκτρωση είναι η πιο σωστή λύση.
υπάρχουν και υπήρξαν πολλά παιδιά που αντιμετώπισαν τέτοιες δυσκολίες ή γεννήθηκαν ορφανά και τα κατάφεραν. η ζωή είναι δύσκολη σίγουρα για πολλούς αλλα το δικαίωμα στη ζωή το έχουν όλοι.
''
δέν μπορύμε να αποφασίσουμε εμείς ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει. πολλοί που πέθαναν έπρεπε να ζήσουν και πολλοί ζωντανοί αξίζουν τον θάνατο.αλλα εμείς δέν μπορύμε να το αποφασίσουμε αυτό. ο καθένας έχει κάποιο ρόλο να παίξει στη ζωή''(lord of the rings quote

)