Ανεφερα μονο τις σωματικες γιατι οι ψυχολογικες επιπτωσεις υπαρχουν και στις εκτρωσεις και στις υιοθεσιες.
Αλλο να ξέρεις πως εσύ ο ίδιος σκότωσες το παιδί σου και άλλο να ξέρεις ότι το έδωσες γιατί δεν μπορούσες να το μεγαλώσεις αλλά του χάρισες ζωή
Μην προσπαθούμε να εξευγενίζουμε τα πράγματα
Η έκτρωση είναι αφαίρεση ανθρώπινης ζωής
Και αν την παλιά εποχή που κρεμούσαν το σεντόνι στο μπαλκόνι , ή σκοτώναν στο ξύλο τη κόρη οι γονείς επειδή τους ντρόπιασε στο χωριό ήταν διαφορετικά , σήμερα δεν υπάρχουν τέτοιες δικαιολογίες
Είναι ιερό το δικαίωμα μιας μάνας να κρατήσει το παιδί της και δεν μπορεί ποτέ κανείς να της το αφαιρέσει
Σύλλογοι προστασίας αγέννητου παιδιού αναλαμβάνουν και την ψυχολογική υποστήριξη και την οικονομική για κοπέλες που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνες τους μια εγκυμοσύνη
Και υπάρχουν γυναίκες που σήμερα έχουν ένα παιδί και ευχαριστούν τον σύλλογο που τις βοήθησε σε όλα τα επίπεδα
-----------------------------------------
Εγώ είμαι υπερ των εκτρώσεων υπο αυστηρών προυποθέσεων βέβαια. Δηλαδή είμαι υπερ μόνο στην περίπτωση που ανήλικη κοπέλα από λάθος μείνει έγκυος, και φυσικά δεν μπορεί να μεγαλώσει το παιδί.
Ξέρεις πολλές ανήλικες κοπέλες να έμειναν έγκυες επειδή το ήθελαν και εξεπίτηδες ;
Οι πιο πολλές εκτρώσεις γίνονται για αυτό , επειδή φοβήθηκαν ότι ένα παιδί θα καταστρέψει το μέλλον τους
Και όμως , ένα παιδί θα κάνει το μέλλον τους ακόμα πιο όμορφο
Και να σπουδάσουν μπορούν και καριέρα μπορούν να κάνουν
Οταν υπάρχει οικογένεια που στηρίζει , και αν δεν υπάρχει , υπάρχουν και οι σύλλογοι προστασίας αγέννητου παιδιού
Να προσθέσω όμως ότι είναι επικίνδυνο να τα συζητάμε αυτά τα θέματα ίσως "απότομα " διότι αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ λεπτές
Για αυτό ανέφερα το σύλλογο προστασίας αγέννητου παιδιού που έχουν και κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους
Διότι μπορεί να τραυματιστεί μια ψυχή που μπορεί να μας διαβάσει και να έχει μια τέτοια εμπειρία