Στην φίλη Pure_Seduction, αν και ήδη απάντησα θα γράψω κάποια πράγματα παραπάνω για να σε κατατοπίσω στο ότι ο Χριστός όντως μίλησε για την νηστεία.
Αυτές είναι οι περικοπές απο την Καινή Διαθήκη (η αλλιώς απο το ευαγγέλιο).
16. Και όταν νηστεύητε, μη γίνεσθε ως οι υποκριταί σκυθρωποί· διότι αφανίζουσι τα πρόσωπα αυτών, διά να φανώσιν εις τους ανθρώπους ότι νηστεύουσιν· αληθώς σας λέγω, ότι έχουσιν ήδη τον μισθόν αυτών.
(κατα Ματθαίον 6:16).
Kαι όταν νηστεύετε, μη γίνεστε σαν τους υποκριτές, που αλλοιώνουν την όψη του προσώπου τους για να φανούν στους ανθρώπους ότι νηστεύουν.
Σας βεβαιώνω πως έχουν κιόλας πάρει ολόκληρη την αμοιβή τους.
15. Και είπε προς αυτούς ο Ιησούς· Μήπως δύνανται οι υιοί του νυμφώνος να πενθώσιν, ενόσω είναι μετ' αυτών ο νυμφίος; θέλουσιν όμως ελθεί ημέραι, όταν αφαιρεθή απ' αυτών ο νυμφίος, και τότε θέλουσι νηστεύσει. (κατα Ματθαίον 9:15).
Kι ο Iησούς τους είπε: Mήπως είναι δυνατόν οι προσκαλεσμένοι σε γάμο να πενθούνε όσο είναι μαζί τους ο γαμπρός; Θα έρθουν όμως μέρες, που θα αποχωριστεί απ' αυτούς ο γαμπρός, και τότε θα νηστέψουν. (ότι δηλαδή μετά τον θάνατο Του θα νηστέψουν.)
(Η νηστεία του Χριστού)
2. και νηστεύσας ημέρας τεσσαράκοντα και νύκτας τεσσαράκοντα, ύστερον επείνασε. (κατα Ματθαίον 4:2)
Πάντως Pure, επειδή βλέπω να έχεις ένα ενδιαφέρον, καλό είναι να ρωτήσεις έναν Πνευματικό γιατί γίνεται η νηστεία. Και ότι αμφιβολία αν έχεις ρώτα και θα σου απαντήσουν, δεν θα προσβληθούν αν αμφισβητήσεις κάτι

.
Όσο για εκείνους που λένε πως οι παπάδες δεν καταναλώνουν όλη την Θεία Κοινωνία(απο το κουταλάκι) τότε αυτοί δεν ξέρουν γιατί μιλούν και καλύτερο για αυτούς θα είναι να σιωπούν. Προσωπική μου μαρτυρία είναι πως όταν τελειώνει η Θεία Λειτουργία ο παπάς καταναλώνει όλη την Θεία Κοινωνία. Αυτά, και αν αμφιβάλλει κανείς, πρόταση μου είναι να πάει μόνος του να δει και να βγάλει τα συμπεράσματα του.
(Ιερέας στην Σπιναλόγκα -
https://psifides.pblogs.gr/2011/02/o-iereas-ths-spinalogka.html)
Δεν είναι κακό να έχετε αντίθετη γνώμη, ίσως είναι καλύτερο απο τον να μην έχετε καθόλου γνώμη αλλά μην είστε απόλυτοι με τα πιστεύω σας και
κυρίως μην χλευάζετε αυτούς που πιστεύουν.
Υ.Γ: Το πίστευε και μη ερεύνα δεν είναι Ορθόδοξο και πολύ κακώς το χρησιμοποιούν ως Ορθόδοξο ρητό.
Ο Χριστός είπε :
39. Ερευνάτε τας γραφάς, διότι σεις νομίζετε ότι εν αυταίς έχετε ζωήν αιώνιον· και εκείναι είναι αι μαρτυρούσαι περί εμού·
40. πλην δεν θέλετε να έλθητε προς εμέ, διά να έχητε ζωήν.
Δλδ.
"Ερευνάτε τις γραφές, επειδή θεωρείτε ότι έτσι θα βρείτε ζωή, και (πράγματι), αυτές είναι που μαρτυρούν για Εμένα. Αλλά δεν θέλετε να έρθετε προς Εμένα, για να έχετε ζωή". ( όποιος θέλει να διαβάσει παραπάνω με το γιατί το πίστευε και μή ερεύνα είναι λάθος ας κοιτάξει εδώ :
https://www.oodegr.com/oode/dogma/erevna1.htm)