Mέγιστη διάρκεια φοίτησης

diddle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Δεν κατάλαβα τι σου φταίει το πανηλίθιο και ανώριμο σύστημά μας όπως λες επειδή εσύ δε διάβασες αρκετά ώστε να γράψεις και να περάσεις σε σχολή που να σου άρεσε??Αυτό δήλωσες,τόσα μόρια είχες, εκεί πέραςες..Τι σου φταίει το σύστημα εδώ?? Ακόμα τόσα ΤΕΙ πληροφορικής υπάρχουν, γιατί δεν καταδέχτηκες να δηλώσεις κ κάποιο από αυτά?? Ολες οι σχολές πληροφορικής έχουν μαθηματικά και μάλιστα αρκετά πιο δύσκολα από το φυσικό..Πως εννοείς δηλαδή την πληροφορική χωρίς μαθηματικά?Θα γνωρίζες προγραμματισμό χωρίς μαθηματικά?Μα γίνονται αυτά??Εκτός κ αν θεωρείς την πληροφορική γνώση windows..το ότι εσύ έχεις 50 μαθήματα, ο άλλος 40 κ εμείς στους μηχανολόγους 68 δεν λέει τίποτα.Και τα εργαστήρια είναι όσα είναι κ τα μαθηματα κ μπορεί κ ακόμα περισσότερα δεν μετρούνται ξεχωριστά.Δε σημαίνει ότι για κάθε 5 παραπάνω μαθηματα πρέπει να σου δίνουν κ επιπλέον χρόνια προθεσμία..Τα μαθήματα των σχολών είναι γνώστά τώρα αν θεωρείς ότι δεν ανταπεξέρχεσαι σε αυτά πολύ απλά δεν δηλώνεις τη συγκεκριμένη σχολή και δε στερείς κιόλας τη δυνατότητα σε κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται για τη σχολή να μπει σε αυτή.Ξέρεις πόσοι θα ήθελαν να είναι στη σχολή σου??
Το μέσο όρο αποφόιτησης αναρωτήθηκες γιατί είναι τόσο υψηλό στη σχολή σου??Σε εμάς που είναι 8 χρόνια και αναρωτήθηκα γιατί ξέρεις τι εμαθα??Οτι το νούμερο αυτό είναι πλασματικο.Το πραγματικο μέσο όρο αυτών που εισαγονται στη σχολή με πανελλήνιες είναι 5,9 χρόνια??Ο λόγος που αυξάνεται είναι λόγω των μεταγραφών,αλλοδαπών κλπ κλπ Καταλαβαίνεις λοιπόν??
Οσο για τις εστίες τουλαχιστον στο ΕΜΠ έχω περάσει από κει καθώς μένει μια φίλη μου κ η ποιότητα είναι κάτι παραπανω από ικανοποιητική οπως εξίσου και το φαγητό της λέσχης...Μέχρι και οι καθηγητές τρώνε από το ίδιο φαγητό.
P.S. Respect στην XRZ:worship::clapping:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Virtuosofriend

Νεοφερμένος

Ο Virtuosofriend αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 80 μηνύματα.
Κοπελα μου κ εσυ αθηναια εισαι?Ασε βγες λιγο απο την πολη σου και βγες παρεξω να δεις τι γινεται και μετα μιλα.
Δεν γουσταρω να μιλησω με ατομα με παροπιδες ,εχετε χασει το θεμα εδω και ωρα και παραλυρειτε εδω και ωρα,προφανως απο προσωπικες σας εμπειριες.
Δν θα απαντησω σε κανενα αλλο μημυμα που αφορα τις προσωπικες μου επιλογες στο θεμα μηχανογραφικου-σχολης-δεν ξερω εγω τι αλλο ξεκαρφωτο θα κατεβασει η κουτρα σας.
Απλα τ ε λ ο ς ._
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diddle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Ε άμα δεν έχεις τι να πεις λές απλά τέλος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
και πάνω που πήγα να γράψω ένα "ηρεμήστε αδέρφια αλήτες πουλιά":P:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Virtuosofriend:
Κοπελα μου κ εσυ αθηναια εισαι?Ασε βγες λιγο απο την πολη σου και βγες παρεξω να δεις τι γινεται και μετα μιλα.
Δεν γουσταρω να μιλησω με ατομα με παροπιδες ,εχετε χασει το θεμα εδω και ωρα και παραλυρειτε εδω και ωρα,προφανως απο προσωπικες σας εμπειριες.
Δν θα απαντησω σε κανενα αλλο μημυμα που αφορα τις προσωπικες μου επιλογες στο θεμα μηχανογραφικου-σχολης-δεν ξερω εγω τι αλλο ξεκαρφωτο θα κατεβασει η κουτρα σας.
Απλα τ ε λ ο ς ._

Εγώ πάντως φίλε μου ΔΕΝ είμαι Αθηναία. Και έχει χρειαστεί και να δουλέψω (όχι σε μόνιμη βάση) κατά τη διάρκεια των 4 ετών και 10 μηνών μέσα στο οποίο πήρα το πτυχίο μου από ΗΜΜΥ δίνοντας 63 μαθήματα, τα περισσότερα από τα οποία είχαν εργαστήρια. Και έχω "βρίσει" πολύ για τα κακώς κείμενα. Δεν έχω κάτι με τους αιώνιους φοιτητές προσωπικό, έχω και αρκετούς φίλους που ακόμα το πτυχίο δεν το έχουν δει κτλ κτλ. Κι έχω και φίλους που άλλο θέλαν και άλλο πέρασαν (με την τρίτη) και αναγκαστικά (δεν μπορούσαν να φύγουν) το σπούδασαν. Αλλά ξέρεις ποιους παραδέχομαι από αυτούς??? Αυτούς που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και λένε τα πράγματα με το όνομα τους και δεν κρύβονται πίσω από "κακό φαί" , "κακές εστίες", "πολλά μαθηματικά", "η μαμά μου δεν μου άφησε επιλογές".. Και το ψάξαν από κει και πέρα και αρκετοί από αυτους είτε με κατατακτήριες έιτε με έμμεσους τρόπους κυνήγησαν αυτό που θέλανε. Για τους υπόλοιπους όντως, δεν βρίσκω λόγο να γίνεται συζήτηση... Τ Ε Λ Ο Σ όπως λες κι εσύ... ας κλαίγονται μόνοι και ας προσπαθούν να το παίξουν κακομοίρηδες με τα κακώς κείμενα των σχολών, που όντως υπάρχουν.

ps1. καποιος που λέει αλήθειες, ανεξάρτητα από το αν ξεφεύγει λέει αλήθειες. Αν δεν αρέσουν σε κάποιους αυτό δεν τις κάνει λιγότερο αλήθειες...

ps2. να σαι καλά diddle:hug:

ps3. άντε τέλειωσε και αυτή η βδομάδα...πάω σπίτι μου :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tralala

Νεοφερμένος

Η tralala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 85 μηνύματα.
Διάλεξε ποια πλευρά του νομίσματος σε βολεύει και σου ταιριάζει περισσότερο...

Και για μένα είναι μεγάλη βλακεία και ανωριμότητα να μην τελειώνεις τη σχολή σου στην ώρα της, ή λίγο αργότερα μιας και υπάρχουν θεάρεστες ευκαιρίες στη διάρκεια των σπουδών όπως πχ πρακτικές στο εξωτερικό, ερασμους κοκ. Και σίγουρα ισχύουν όλα τα παραπάνω όταν η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι το πιο δημιουργικό πράγμα που έχεις κάνει κατά τη διάρκεια των σπουδών σου είναι να είσαι ο εμπνευστής του ενδιαφέροντος συγγράμματος : «1000 και 1 τρόποι για να ξύνετε τα @@ σας».

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη. Άνθρωποι που δουλεύουν, άνθρωποι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, άνθρωποι που έχουν ένα κάρο άλλες δραστηριότητες παράλληλα. Δεν ειμαστε όλοι τυχεροί έτσι? Σε κάποιους συμβαίνουν ατυχίες. Κάποιοι άνθρωποι δεν είναι αρκετά δυνατοί όσο άλλοι, ακόμη και αν οι συνθήκες είναι ίδιες οι αντιδράσεις μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές.

Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος στην τελείως ειλικρινή ερώτηση: Πως επιβαρύνεις φορολογικά όντας ʽαιώνιος? Πάσο δε δικαιούσαι, κατά συνέπεια εκπτώσεις δεν υπάρχουν πουθενά, στέγαση, σίτιση (ο θεός να τις κάνει συνήθως!) δε δικαιούσαι επίσης. Αν δουλεύεις κανονικά δίνεις και τα ωραιότατα φοράκια σου στο κράτος. Που έγκειται η υποβάθμιση? Η μη μου πείτε ότι υπάρχει διαφορά αν είσαι ο γιος του καλού μπαμπά που σα μ@λ@κας πληρώνει για δεκαετίες (σύμπλεγμα στερήσεων κτλ) και τα ξύνεις όντας σε μια σχολή, ή τα ξύνεις χωρίς τη φοιτητική ιδιότητα. (πηγαίνετε στα κεντρικά καφέ της επαρχίας μεσημέρι, εκεί να δείτε το απόγειο του παρασιτισμού χωρίς φοιτητική ιδιότητα σε αυτή την περίπτωση (σε μεγάλες πόλεις δεν ξέρω αν ισχύει τόσο))

Γενικά ξανάλεω το θεωρώ κι εγώ πρόβλημα να σπουδάζεις αιώνια και δε με ενδιαφέρει καμία ανάλυση σχετικά με το αν είσαι παράσιτο η όχι. Το θεωρώ κυρίως πρόβλημα γιατί συνεχίζεις να βρίσκεσαι σε μια στάσιμη κατάσταση εμβρυακής υπευθυνότητας. Δεν αλλάζεις στάδιο στη ζωή σου, δεν συναντάς καινούριες παραστάσεις. Βλάπτεις εσένα καταρχήν και κατά τέλος (το κοινωνικό σύνολο το βλάπτουν πολύ περισσότερο αυτοί που εκλέγονται για αυτό!). Την ανάπτυξη σου και τη διεύρυνση των οριζόντων σου.

Και μερικά παραδείγματα για κατακλείδα:

Έχω στο μυαλό μου κάποιους αιώνιους φοιτητές. Κάποιοι όντως συχνάζουν μόνο σε κυλικεία και σε μπαράκια. Κάποιοι ακόμη χειρότερα περνούν το χρόνο τους βλέποντας μόνο τηλεόραση και στέλνοντας mms από το σαλόνι τους.

Έχω και στο μυαλό μου τρία άτομα που το καθένα για το λόγο του το σέβομαι πολύ που έχει καθυστερήσει και αρκετά μάλιστα:

Η χ: Πέθανε ο πατέρας της τις μέρες που έδινε πανελλήνιες. Παρά το γεγονός κατάφερε και πέρασε εκεί που ήθελε. Από την αρχή των σπουδών της δουλεύει, γιατί όντως αν ανήκεις σε μια από αυτές τις ομάδες φοιτητών αυτό μπορεί να σε πάει από την Κομοτηνή στην Αθήνα λόγου χάρη, δεν εξασφαλίζεις όμως ούτε το φαγητό σου ούτε πάντα τη στέγη σου, ούτε τα όμορφα χρωματιστά πραγματάκια που αγοράζουν ή τις διακοπές που κανονίζουν τα αλλά παιδάκια, ε και τι να κάνουμε άνθρωπος είσαι κι εσύ, βασική ανάγκη δεν είναι μόνο η επιβίωση, για κάποιους μάλιστα είναι και η DSL 512 τους! Δίνει όσα μαθήματα προλαβαίνει και πλέον είναι κοντά στην αποφοίτηση. Δουλεύει σε μια υπηρεσία με 8μηνη σύμβαση που διαρκώς πρέπει να ανανεώνει, όντας υπόλογη σε ιδιωτική εταιρία αξιολόγησης. Ελπίζει είτε να πάρει το πτυχίο της ώστε να ανέβει λίγο ο μισθός της (τα 700 ευρω μάλλον συμφωνούμε όλοι ότι δεν είναι και κανένα τεράστιο πόσο ειδικά όταν σκέφτεσαι κάποια στιγμή να κανείς οικογένεια) όντας απόφοιτος πανεπιστήμιου, είτε να ασχοληθεί με αυτό που σπούδασε γιατί το γουστάρει (αλλιώς θα ήταν μεγάλο βίτσιο να μένει άυπνη δυο μέρες για να δώσει μαθήματα και να πάει και στη δουλεία και αυτό αρκετές φορές το χρόνο). Και δε νομίζω ότι θα είναι κακή επιστήμονας – επαγγελματίας σε αυτό τον κλάδο, μιας και έχει περισσότερη ωριμότητα από άλλους.

Ο ψ: Πάνω κάτω ίδια περίπτωση. Δουλεύει πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του απλά χωρίς πτυχίο. Είναι ικανότατος και πολύ πιο επιτυχημένος στη δουλεία του ακόμη και από ανθρώπους που τελείωσαν στην ώρα τους και με 9.8 στο πτυχίο τους. Πήγε φαντάρος κτλ. Κάνει κανονικά τη φορολογική του δήλωση, ζει τη ζωή και την καθημερινότητα του τριαντάρη (γιατί τόσο είναι) και προσπαθεί πλέον να πάρει και το πτυχίο του, απλά για την επίσημη κατοχύρωση της δουλείας του. Γιατί τις γνώσεις τις έχει σε πολύ καλό βαθμό.

Η ζ και αγαπημένη μου περίπτωση: Πέρασε μια έντονη ερωτική απογοήτευση, η οποία την πλήγωσε, την εξευτέλισε, την έκανε κομματάκια και τη σκόρπισε στον ορίζοντα. Ήταν υπάνθρωπος κανονικά και με το νόμο, όχι ενδιαφέρον για τη σχολή, για τη ζωή της δεν είχε. Μετά από 2 χρόνια συνεχούς προσπάθειας δικής της, των φίλων της (περάσαμε πολλά...) και από ένα σημείο και μετά ειδικού γιατρού επανέκαμψε και πλέον αγωνίζεται να αποφοιτήσει.

Τρανταχτές ή όχι είναι κοντινές μου περιπτώσεις και αν ψάξετε γύρω σας θα βρείτε κι άλλες. Ναι στα φοιτητικά μας χρόνια επιτρέπεται και να αρρωστήσουμε και να ερωτευτούμε και να δουλέψουμε και να ταξιδέψουμε κτλ. Ίσως ακόμη και να κάνουμε οικογένεια και να σπουδάζουμε παράλληλα! Τradeoff, το ξέρετε, κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις!

Αν πραγματικά κάποιος μπορεί να με πείσει ότι προσφέρουμε κάποια επιβάρυνση παρακαλώ... και θα αλλαξοπιστήσω (για να μην παρεξηγούμαι κι ολας, εγώ μια χαρά χρονικά είμαι). Αλλά επηρεασμένη και από το ποστ του παραπάνω Virtuosofriend (αν και τα λέεί λίγο πιο φανατισμένα από ότι εγώ τα σκέφτομαι) ποιες σε τελική ανάλυση είναι οι εκπληκτικές παροχές που όλοι πέσαμε να εκμεταλλευτούμε? Εκατομμύρια μου έχουν κοστίσει οι σπουδές μου έως τώρα! Μερικές φορές σκέφτομαι αν θα καταφέρω να ξεχρεώσω ποτέ το πτυχίο μου!

Αυτά για την ώρα


Και μιας και μου ήρθε κι αυτό! Μερικές φορές αναγκαζόμαστε να κάνουμε πράγματα παρά τη θέληση μας επειδή ο τρόπος που γίνονται μπορεί να μας βρίσκει αντίθετους, μας ενδιαφέρει όμως το τελικό αποτέλεσμα. Τι θέλω να πω με αυτό? Ότι ας πούμε δεν καταλαβαίνω γιατί να τα βάζει κανείς πχ με τον Virtuosofriend για τη λογική με την οποία επέλεξε ό,τι επέλεξε να σπουδάσει. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα και κατ' επέκταση δυστυχώς και το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ/ΤΕΙ κατά τη γνώμη μου είναι απαίσιο, αν ήταν λίγο πιο εύρυθμο και σωστό (και όχι η μεταρρύθμιση της μεταρρυθμισης, ω μεταρρυθμιση χωρις ουσία, χιλιομπαλωμένο) όντως να το συζητούσαμε. Ύπο τις συνθήκες που υπάρχουν δεν είναι δύσκολο ο εν δυνάμει φοιτητής να καταλήξει σε λάθος δρόμο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

songless_bird

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο songless_bird αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 345 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από tralala:
Διάλεξε ποια πλευρά του νομίσματος σε βολεύει και σου ταιριάζει περισσότερο...

Και για μένα είναι μεγάλη βλακεία και ανωριμότητα να μην τελειώνεις τη σχολή σου στην ώρα της, ή λίγο αργότερα μιας και υπάρχουν θεάρεστες ευκαιρίες στη διάρκεια των σπουδών όπως πχ πρακτικές στο εξωτερικό, ερασμους κοκ. Και σίγουρα ισχύουν όλα τα παραπάνω όταν η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι το πιο δημιουργικό πράγμα που έχεις κάνει κατά τη διάρκεια των σπουδών σου είναι να είσαι ο εμπνευστής του ενδιαφέροντος συγγράμματος : «1000 και 1 τρόποι για να ξύνετε τα @@ σας».

Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη. Άνθρωποι που δουλεύουν, άνθρωποι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, άνθρωποι που έχουν ένα κάρο άλλες δραστηριότητες παράλληλα. Δεν ειμαστε όλοι τυχεροί έτσι? Σε κάποιους συμβαίνουν ατυχίες. Κάποιοι άνθρωποι δεν είναι αρκετά δυνατοί όσο άλλοι, ακόμη και αν οι συνθήκες είναι ίδιες οι αντιδράσεις μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές.

Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος στην τελείως ειλικρινή ερώτηση: Πως επιβαρύνεις φορολογικά όντας ʽαιώνιος? Πάσο δε δικαιούσαι, κατά συνέπεια εκπτώσεις δεν υπάρχουν πουθενά, στέγαση, σίτιση (ο θεός να τις κάνει συνήθως!) δε δικαιούσαι επίσης. Αν δουλεύεις κανονικά δίνεις και τα ωραιότατα φοράκια σου στο κράτος. Που έγκειται η υποβάθμιση? Η μη μου πείτε ότι υπάρχει διαφορά αν είσαι ο γιος του καλού μπαμπά που σα μ@λ@κας πληρώνει για δεκαετίες (σύμπλεγμα στερήσεων κτλ) και τα ξύνεις όντας σε μια σχολή, ή τα ξύνεις χωρίς τη φοιτητική ιδιότητα. (πηγαίνετε στα κεντρικά καφέ της επαρχίας μεσημέρι, εκεί να δείτε το απόγειο του παρασιτισμού χωρίς φοιτητική ιδιότητα σε αυτή την περίπτωση (σε μεγάλες πόλεις δεν ξέρω αν ισχύει τόσο))
Για μενα το να τελειωσεις τη σχολη σου v+2 ειναι το ανεκτο...Τουλαχιστον για καποιον που προσπαθει και ειχε καποιες ατυχιες-δυσκολιες που τον καθηστερησαν.

Οσο για την αλλη αποψη που παραθετεις εχω να πω πως ειναι η μειοψηφια και οι κανονες και οι νομοι δεν φτιαχτηκαν με βαση τις μειοψηφιες. Ελαχιστες ειναι οι περιπτωσεις των ανθρωπων που αναφερεις και ειναι αιωνιοι φοιτητες. Οι περισσοτεροι ειναι με τον γκασμα στο χερι και και ξυνουν @@...Περνανε καλα μακρια απο το σπιτι τους...

Το πως επιβαρυνει ενας φοιτητης ειναι λιγο δυσκολο να στο εξηγησω αν το κοιτας μεμονομενα. Δηλαδη οι δυο τρεις αιωνιοι φοιτητες τι βαρος ειναι. Αν το δεις σαν συνολο ομως...θα παραθεσω το μηνυμα μου απο αλλο forum :

"Βασικα ο φοιτητης δεν μετριεται στο ανθρωπινο δυναμικο απο την καθε κυβερνηση και παρουσιαζονται "ψευδη" στοιχεια για την ανεργια, μιας και ο φοιτητης που δεν δουλευει δεν κατατασεται στους ανεργους...Ετσι παρουσιαζεται μικροτερο ποσοστο ανεργων.(και ταυτοχρονα και μικρο ανθρωπινο δυναμικο...) Και αυτο μπορει να το εκμεταλλευτει καποια κυβερνηση εισαγοντας περισσοτερους φοιτητες ,δημιουργοντας νεες θεσεις και τμηματα, ωστε να παρουσιασει μικρα ποσοστα ανεργιας ,εστω και για 2 ετη, ωστε να παρει κοινοτικα κονδυλια, να επιρρεασει πλασματικα τον πληθωρισμο...Το προβλημα θα αρχισει οταν οι φοιτητες θα τελειωσουν. Η ανεργια εκτοξευεται στα υψη.Και αυτο μπορει να επιρρεασει την οικονομικη πολιτικη της επομενης τετραετιας...

Και να προσθεσω οτι και οι λιγοι ποροι που σπαταλουνται για την παιδεια δεν ειναι σωστο να χαραμιζονται ,εστω και λιγο, σε αιωνιους φοιτητες. Η υποδομη των σχολων δεν αντεχει ουτε τους μισους που ειναι σημερα φοιτητες. "

Το αν θα τελειωσουν οι αιωνιοι ειναι μεγαλο θεμα. Για μενα ατομο που δεν προσπαθει να τελειωσει τη σχολη του shift-delete και σπιτι του.(Μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα και μιλαω και για τις μεμονομενες περιπτωσεις)
Επισης αν μου πεις οτι δεν σπαταλανε πορους οι αιωνοι φοιτητες γιατι δεν πατανε στη σχολη και ετσι δεν επιβαρυνουν τις θεσεις στα εργαστηρια και στη γραφικη υλη, τοτε ενας ακομη λογος για shift-delete μιας και αυτοι δεν ειναι και δεν εχουν λογο να ειναι φοιτητες. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

tralala

Νεοφερμένος

Η tralala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 85 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από songless_bird:
Το πως επιβαρυνει ενας φοιτητης ειναι λιγο δυσκολο να στο εξηγησω αν το κοιτας μεμονομενα. Δηλαδη οι δυο τρεις αιωνιοι φοιτητες τι βαρος ειναι. Αν το δεις σαν συνολο ομως...θα παραθεσω το μηνυμα μου απο αλλο forum :

"Βασικα ο φοιτητης δεν μετριεται στο ανθρωπινο δυναμικο απο την καθε κυβερνηση και παρουσιαζονται "ψευδη" στοιχεια για την ανεργια, μιας και ο φοιτητης που δεν δουλευει δεν κατατασεται στους ανεργους...Ετσι παρουσιαζεται μικροτερο ποσοστο ανεργων.(και ταυτοχρονα και μικρο ανθρωπινο δυναμικο...) Και αυτο μπορει να το εκμεταλλευτει καποια κυβερνηση εισαγοντας περισσοτερους φοιτητες ,δημιουργοντας νεες θεσεις και τμηματα, ωστε να παρουσιασει μικρα ποσοστα ανεργιας ,εστω και για 2 ετη, ωστε να παρει κοινοτικα κονδυλια, να επιρρεασει πλασματικα τον πληθωρισμο...Το προβλημα θα αρχισει οταν οι φοιτητες θα τελειωσουν. Η ανεργια εκτοξευεται στα υψη.Και αυτο μπορει να επιρρεασει την οικονομικη πολιτικη της επομενης τετραετιας...
Κοίτα, δε θα πω ότι διαφωνώ με αυτό που λες. Σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει και έτσι. Όπως επίσης μπορείς να δημιουργήσεις σχολές - φαντάσματα στις επαρχιακές πόλεις, μηδενικού επιστημονικού ενδιαφέροντος με τον απαραίτητο αριθμό εισακτέων και με αρνητικό πραγματικό αριθμό φοιτητών, αλλά να καταχραστείς τεραστία κονδύλια, δικαιώνοντας ταυτόχρονα με ηλίθιο τρόπο το λαϊκό αίσθημα του πονεμένου γονέα που θέλει οπωσδήποτε το παιδί του να σπουδάσει. Όποτε και τα παίρνεις χοντρά και το παίζεις κοινωνικό κράτος. Ευκαιρίες στη γνώση (αλλά τι γνώση, μόνο ανώτερη ή ανωτάτη σχολή που να μελετάει την κατασκευή χάντρας δεν έχει φτιαχτεί). Δεν ξέρω αν το παράδειγμα σου θυμίζει κάτι...

Πάρα πολλά πράγματα μπορούν και όντως λειτουργούν (ηθελημένα; ) λανθασμένα στην καλή μας χώρα. Υπάρχουν χίλιες δυο τρύπες υπό εκμετάλλευση για να «μαγειρευτούν» καταστάσεις (σου ανέφερα μόλις μια εναλλακτική στη θέση των αιωνίων για να παίξεις με μεγέθη πληθωρισμού και ίσως να δώσεις έδρες και αξιώματα στα φιλαράκια σου). Αντι να ασχολούμαστε με την πηγή του κακού, κοιτάμε να κλείσουμε τα παραθυράκια τα οποία μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί; Ούτως ή άλλως αυτός ο κάποιος θα δημιουργήσει αλλά... (πως μπήκαμε λόγου χάρη στη ζώνη του ευρω, μήπως μαγειρεύτηκαν τα πάντα; ). Εγώ αυτό είναι που δε βρίσκω σωστό. Ολιστική αντιμετώπιση πρέπει να υπάρχει και οργανωμένος σχεδιασμών των πραγμάτων. Και όχι αποσπασματικές και σπασμωδικές λύσεις. Μη χάνουμε μόνιμα το δάσος!

Ας ξαναγυρίσω τώρα...
Ενίοτε με ενοχλεί αυτός ο (sorry για το βαρύ της έκφρασης, δεν μπορώ να το εκφράσω αλλιώς) φασισμός της πλειοψηφίας. Αυτοί τα ξύνουν, ας πληγείς κι εσύ καημένε/ η που η μοίρα δεν ήταν πολύ καλή μαζί σου. Ας μη μιλήσουμε ούτε για υποδομές, ούτε για κάτι παρόμοιο (στα όσα ανέφερε ο emufear εννοείται πως συμφωνώ). Ας μιλήσουμε για απλά καθημερινά πράγματα.. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι έχουν μικρά ή μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα, έχεις ακούσει για ανθρώπους που ανακάλυψαν ότι είναι δυσλεκτικοί στα 23 τους; (Συγγνώμη για τις συνεχείς αυτοβιογραφικές αναφορές, αλλά και αυτό το έχω δει). Ή απλά κοινωνικοποιούνται δύσκολα και δεν καταφέρνουν να προσαρμοστούν στα δεδομένα μιας νέας πόλης με άσχημο αποτέλεσμα; Κάτι τέτοιο είναι αρκετό για να γίνεις υπεραιωνωβιος φοιτητής και ο οποιοσδήποτε εξωτερικός παρατηρητής να σε κρίνει απλά ως ένα ανεύθυνο ον. Όταν ξεχνάμε τον παράγοντα άνθρωπο ξεκινάνε τα προβλήματα

Θα συμφωνήσω με αυτό που λέει ο emufear, όντως μας λείπουν παρά πολλά και ξαφνικά μας πείραξαν τα ν+2 ή ν+5. Όσο για τους πόρους, απλά ας δοθούν περισσότεροι. Η πρόσβαση στη γνώση είναι ούτως ή άλλως περιορισμένη, δε χρειάζεται να πετάξουμε έξω και όσους κατάφεραν να την πλησιάσουν. Συνεχίζω να πιστεύω ότι δε βλάπτουν κανέναν. Κυρίως δε, φοβάμαι ότι αυτή είναι μόνο η αρχή για την προώθηση ελιτιστικών σπουδών χωρίς ίσες ευκαιρίες, ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει...





Πέρασα ένα χρόνο των σπουδών μου στο εξωτερικό μέσω Erasmus. Αν κοπείς συγκεκριμένες φορές σε μάθημα έχεις φύγει... Όπου συγκεκριμένες = 3, οι
δυο πρώτες είναι γραπτές ή αν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος προφορικές (όπου σημαντικός βαλε υποκειμενισμό, δηλαδή ένας κινέζος συμφοιτητής μου είχε βγάλει εισιτήρια για Κίνα, βγήκε ποτέ εξεταζόμαστε, δεν μπορούσε και κανονίστηκε εξέταση στο γραφείο του καθηγητή). Αν κοπείς στις 2 πρώτες ακολουθεί μια προφορική εξέταση στην οποία συζητιέται και ο λόγος αποτυχίας σου στις άλλες 2, τι σε προβληματίζει κτλ. Κανείς δε φεύγει απλά... Άσε που τα μαθήματα ανά εξάμηνο ήταν κατά μέσο όρο 4! Υπάρχει προβληματισμός γιατί αποτυγχάνουν οι φοιτητές. Κάπου στο κέντρο του campus υπήρχε παιδική χαρά στην οποία πετύχαινες ένα τσούρμο από ξανθά παιδάκια να τρέχουν πάνω κάτω ουρλιάζοντας κάθε ώρα της μέρας και δίπλα παιδός σταθμός, ο οποίος λειτουργούσε όσο υπήρχαν μαθήματα και αναλάμβανε να «κρατάει» τα παιδία των φοιτητών όσο αυτοί είχαν μάθημα. Οργανωμένη ομάδα κοινωνικών λειτουργών - ψυχολόγων Κρατικό επίδομα για όλους τους φοιτητές + προσθετό κρατικό επίδομα για φοιτητές γονείς. Επιδόματα ικανά για να ζήσεις αξιοπρεπώς εσύ και η οικογένεια σου (είχα συμφοιτητές παντρεμένους και έπαιζα με τα παιδάκια τους στα διαλείμματα). Α και φυσικά ας μη μιλήσουμε για υποδομές... Επίσης, δεν υπήρχαν εισαγωγικές εξετάσεις, με το απολυτήριο του σχολείου σου έμπαινες στο πανεπιστήμιο χωρίς βάση (με εξαίρεση την ιατρική αν θυμάμαι καλά). Δε φοιτούσε σχεδόν κανείς αμέσως μετά το σχολείο γιατί όλοι αναγνώριζαν ότι δεν είναι αρκετά ώριμοι να επιλέξουν στα 18 τους αλλά περνούσαν κάποια χρόνια που ή δούλευαν η ταξίδευαν στην Ευρώπη ή απλά φιλοσοφούσαν το μέλλον τους. Και ξυπνούσαν μια ωραία μέρα και έλεγαν : θέλω να γίνω αυτό... Και ω του θαύματος, κανείς δεν τους εμπόδιζε. Και σπούδαζαν γιατί το ήθελαν πραγματικά και δύσκολα αποτύγχαναν. Και είμαι σίγουρη ότι ξεχνάω και άλλα! Ας γίνει και ν+1 υπό τέτοιες συνθήκες, καμία διαφωνία.

Αλλά όταν έχουμε στην πλειοψηφία μία Α νοοτροπία σαν χώρα, μην κατηγορούμε τα αποτελέσματα της. Αν η νοοτροπία δε γίνει Β κατηγορούμε στα τυφλά.

ps: Ελπίζω να βγάζει νόημα, δεν έχω ούτε καν εγώ το κουράγιο να το ξανακοιτάξω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diddle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Στο πως επιβαρυνει ενας αιώνιος φοιτητής έχω ήδη απαντήσει..Εξήγησα ότι εξαιτίας των αιωνίων φοιτητών και του μεγάλου πλήθους εγγεγραμένων μαθητών που μαζεύονται εμείς οι υπόλοιποι που προσπαθούμε να τελειώσουμε στην ώρα μας στερούμαστε τα εργαστήρια που προβλέπονται και για κάποιες τεχνολογικές σχολές τουλάχιστον είναι πολύ σημαντικό αυτό..Οι ομάδες των εργαστηρίων προκύπτουν με βάση τη λίστα εγγεγραμένων και όχι τους εν δυνάμει φοιτητές(που φυσικά ο αριθμός τους δε μπορεί να είναι γνωστός στη γραμματεία).Οταν λοιπόν οι εγγεγραμένοι φτάνουν τους 1000 και ενδεχομένως να τους ξεπερνουν κιόλας σε κάθε μάθημα για να γινουν εργαστήρια χρειάζονται επιπλέον εργαστήρια,προσωπικό,κονδύλια κλπ κλπ.Επιπλέον δε ακόμα και η ποιότητα του μαθήματος υποβαθμίζεται όταν ορισμένοι αιώνιοι έρχονται στα αμφιθέατρα μόνο και μόνο για να ενοχλήσουν και να περάσουν την ώρα τους.

Τώρα όσο για τις περιπτώσεις που αναφέρεις είναι εξαιρέσεις.Γιαυτό και κάθε νόμος έχει εξαιρέσεις και προβλέπει κάποια γεγονότα όπως θανάτους γονέων κα.
Οσο για τα ψυχολογικά προβλήματα που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν κάποιοι δεν το δέχομαι.Δηλαδή όταν πιάσεις μια δουλειά και αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα τι θα πεις στον εργοδοτη σου??Να συνεχίσει να σε πληρώνει ή να σου φυλάει τη δουλειά μέχρι να συνέλθεις???Ε μα δεν γίνονται αυτα!Προφανώς θα χάσεις τη δουλειά σου..Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και στο πανεπιστήμιο??Δεν πρέπει να συγχέουμε τα προσωπικά με τα επαγγελματικά μας.Ολοι μας αντιμετωπίζουμε προβλήματα άλλοι σοβαρότερα άλλοι λιγότερα σοβαρά..Τι σημαίνει αυτό ότι σταματάει η ζωή μας??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tralala

Νεοφερμένος

Η tralala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 85 μηνύματα.
Σεβαστή η γνώμη σου αλλά ξαναλέω ότι καλό θα ήταν να βλέπουμε τα πράγματα στη γενικότητα τους και τη λύση στα προβλήματα επίσης! Αν το δεις μεμονωμένα καταλήγεις σε αφορισμούς του στυλ... δεν μπορώ να κάνω εργαστήρια και για όλα φταίει ο 10ετής.

Δεν πιστεύω να το εννοείς πραγματικά ότι κάποιος που έχει φτάσει σε κάποιο μεγάλο έτος έχει πραγματικά διάθεση να έρθει να ενοχλέι εσένα (και οποιονδήποτε για να μην παρεξηγηθώ) όταν κάνεις μάθημα! Αν είναι δυνατόν! Θα του έμπαινέ η ιδέα να πάρει και πτυχίο αν ερχόταν τόσο συχνά!!

Τέλος πάντων, όσο για τη δευτερή παράγραφο σου, εννοείται πως σε φυσιολογικές υγιείς κοινωνίες κάτι τέτοιο θα έπρεπε να γίνεται σεβαστό! Η λέξη κοινωνικό κράτος σου λέει κάτι? Και όχι θεωρητικά αλλά σαν πρακτική? Αλλά τι λέω, σε λίγο θα μας πετάνε από τη δουλειά μας, λόγω εγκυμοσύνης (μάλλον γίνεται ήδη..) για την ψυχική μας υγεία θα νοιαστούν? Και πραγματικά, για την καλύτερη κατανόηση του κόσμου, μη νομίζεις ότι οι άνθρωποι με προβλήματα είναι λίγοι, είναι πολλοί και είναι και δίπλα σου. Και δεύτερον, όταν κάπου κάτι δε γίνεται καλά δε σημαίνει ότι επειδή ισχύει σε ένα τομέα της ζωής πρεπει να εφαρμοστέι και άλλου! Μπορεί να αλλάξει αντίστροφά! Η επαγωγή που χρησιμοποιείς μου φαίνεται ότι είναι λίγο άτοπη!

Φιλικά.

ps: Σε μεγάλες εταιρίες της Σκανδιναβίας πλέον δε ρωτάνε τι βαθμό έχεις (μόνο), αλλά ερωτήσεις του στυλ : πόσες σχέσεις έχεις κάνει στη ζωή σου, έχεις συμμετάσχει σε ομαδικές δραστηριότητες, βγαίνεις συχνά έξω κτλ... Μαρτυρίες ψυχικής υγείας... φυσικά και τους νοιάζει!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
Πολύ σημαντικό αυτό που λέει η tralala και συμφωνώ απόλυτα μαζί της.
Το ότι το αφεντικό θα σε ξεζουμίσει (με 12ωρα αντί για 8ωρα, ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, κακοπληρωμές κτλ.) και μετά στην πρώτη δυσκολία θα σε πετάξει σα στυμένη λεμονόκουπα είτε γιατί σε βαρέθηκε είτε γιατί εσύ έχεις ένα ψυχολογικό πρόβλημα είναι και σωστό; Πράγματι το κάνουν όλοι αλλά τι είδους λογική είναι αυτή; Το κάνουν οι εργοδότες ας το κάνουμε και στο πανεπιστήμιο;

Είπαμε να τα κάνουμε επιχειρήσεις(!) αλλά όχι κι έτσι.. :P

tralala erasmus Νορβηγία ή Φινλανδία πήγες; (αν έχω πέσει μέσα)
Πάνω σε αυτό που αναφέρεις στο ps πράγματι μεγάλες εταιρίες ανά τον κόσμο ασχολούνται και με την ψυχική σου υγεία (οι Σκανδιναβοί είναι όντως πρωτοπόροι σε τέτοια θέματα..)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
πολύ ωραίοι προβληματισμοί, είμαι περήφανη για όλα σας νι :D

μήπως όμως συγκρίνουμε ντομάτες (κόκκινες, ώριμες, ζουμερές) με αγγούρια(κακομούτσουνα, μικρά, νερουλά)? από τη μία η "ωσάν ανθισμένη μυγδαλιά" οικονομία των σκανδιναβικών χωρών, και από την άλλη μια μαύρη τρύπα με το τέρας που σε περιμένει στον πάτο.....





ελάτε τώρα που δε το βρήκατε.....





ναι....ναι.....





έτσι. Grèce, douze points.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

weak and powerless

Διάσημο μέλος

Ο weak and powerless αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,375 μηνύματα.
η μόνη περίπτωση που έχω ακούσει για μαύρες τρύπες στο εγκρατίδιο μας είναι τα παντελόνια κάτι τυπάδων που έχουν τσέπες με τέτοια προσόντα :D. διαφωνώ με τη λογική σου, παύλος κύκλος this is. εκτός κι αν πιστεύεις πως αν ο γαϊδουροσκούφης αποφασίσει άλλα οχτώ χρόνια λιτότητος, θα σωθούμε ξέρω γω (όσοι δεν έχουμε αποθάνει μέχρι τότενες :P)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diddle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Οι 3 (άκυρες για μένα)περιπτώσεις που ανέφερες ήταν απο τη σκοπιά σου η γενικότητα του θέματος?Είναι αυτή η πλειοψηφία?

Τι σχέση έχουν οι 10ετεις??Για αιώνιους φοιτητές μιλάμε (10ετείς είναι οι τελειόφοιτοι που κολλάνε?)που έρχονται στις σχολές για να σπάνε πλάκα και να περνούν την ώρα τους..Πραγματικά δε γίνονται εργαστήρια λόγω του μεγάλου πλήθους των εγγεγραμένων που έχουν συσσωρευτεί σε κάποια από τα λεγόμενα δύσκολα μαθήματα..Από 3 καθηγητές έγινε ο ίδιος σχολιασμός και η ίδια μομφή πάνω στο θέμα και όντως χάθηκαν τα εργαστήρια από τα 3αυτά μαθήματα.Σου φαίνεται για αφορισμός αυτό??Προσωπική εμπειρία δεν έχεις?Δεν ξέρω βέβαια σε τι σχολή είσαι αλλά στις πολυτεχνικές τουλάχιστον είναι πολύ συνιθισμένο να μη γίνονται εργαστήρια εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Το ότι στη Σκανδιναβία ρωτάνε τέτοιες ερωτήσεις για να σε προσλάβουν σημαίνει ότι υπολογίζουν και προσμετράνε την ψυχική υγεία του καθενός υπαλλήλου που προσλαβάνουν και επέτρεψε μου ναέχω κάποια γνώση για το πως λειτουργούν επιχειρήσεις στη Σουηδία από πρώτο χέρι..Δεν τους ενδιαφέρει μόνο η ψυχική σου υγεία αλλά κ το πόσο σκληρός, ανθεκτικός στις δυσκολίες και στα προβλήματα είσαι κ κατά πόσο μπορέις να ανταπεξέρχεσαι σε αυτά και να λαμβάνεις σωστές αποφάσεις υπό πίεση,άγχος κλπ.Γιαυτό ρωτάνε αυτού του τύπου ερωτήσεις.Πόσο μάλλον στις σκανδιναβικές χώρες που εκεί ειδικά φημίζονται για την απροσωπία στις σχέσεις τους, την ψυχρότητά τους και τον στυγνό επαγγελματισμό τους..Πϊστεψέ με σε καμία περίπτωση δε σε συμφέρει σύγκριση με τη Σουδία.Δικαιο ή άδικο αυτά είναι τα κριτήρια τους για να σε προσλάβουν εκτός από την επαγγελματική κατάρτισή σου και αν το δεις κ συ από την πλευρά του επιχειρηματία,του γενικού διευθυντή κλπ θα καταλάβεις πως είναι κ θεμιτό από την πλευρά τους.Πρόκειται για αντικρουόμενα συμφέροντα όπως θα έχεις ακουστά και δεν μπορείς να κατηγορέις καμία από τις 2πλευρές γιατί ο καθένας εχει το δίκιο του.
Ανθρωποι με προβλήματα σου ξαναλέω είμαστε όλοι μας.Ολοι μας έχουμε περάσει δυσκολίες σε κάποια φάση της ζωής μας και από αυτές μαθαίνουμε και συνεχίζουμε.Ομως αυτό δεν είναι λόγος να συγχέουμε τα επαγγελματικά με τα προσωπικά μας και στην τελική αυτό είναι που κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός τυχαιόυ υπαλλήλου που η εταιρία του ψάχνει την πρώτη αφορμή για να τον πετάξει έξω και ενός περιζήτητου επαγγελματιά που ακόμα και αν όντως αντιμετωπίσει κάποιο ΠΟΛΥ σοβαρό πρόβλημα(όχι για ψύλου π****α όπως συνιθίζεται στην Ελλάδα) στη ζωή του θα τον στηρίξει κ επιπλέον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

giostau

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο giostau αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 1,945 μηνύματα.
ρε παιδιά τι φταίνε οι n-ετής για το ότι δεν γίνονται σωστά εργαστήρια και σωστό μάθημα;;
Είναι δυνατό να γίνει εργαστήριο σε κάποιο μάθημα αν η σχολή δέχεται 300+ άτομα ενώ είναι σχεδιασμένη για 150;

Θα μιλήσω για τη σχολή μου, ΗΜΜΥ ΑΠΘ....
Η μεγαλύτερη αίθουσα που έχουμε στη διάθεσή μας έχει χωρητικότητα 120 ατόμων (οι υπόλοιπες είναι πολύ μικρότερες). Πού θα μπουν οι 300+ που έχει το κάθε έτος;;;
Πώς θα κάνουν 300+ άτομα εργαστήριο υπολογιστών, όταν το εργαστήριο έχει 30 υπολογιστές;;;
Το εργαστήριο κυκλωμάτων/ηλεκτρονικής έχει 20 (περίπου) πάγκους! Για βάλε 300 άτομα....

Κατά κανόνα οι n-ετής δεν πατάνε στις αίθουσες και στα εργαστήρια, οπότε δεν επιβαρύνουν κανέναν. Οι καθηγητές τα ξέρουν αυτά. Με μια απλή ματιά τις καταστάσεις βαθμολογίας των μαθημάτων, θα δείτε ότι οι εγγεγραμένοι με πολύ μικρό αριθμό μητρώου (κοινώς οι "αιώνιοι") σπανίως δίνουν μαθήματα. ( ή δίνουν για να δικαιολογίσουν την αναβολή τους;))


Κατά τα άλλα ΝΑΙ! να θεσπιστεί το μέτρο των ν+2 (ή καλύτερα 3ν/2 για μένα) ετών φοίτησης. Ίσως έτσι κάποιοι (και εγώ μέσα σε αυτούς) δεν θα χαζεύαμε τα 1-2 πρώτα χρόνια και θα τελειώναμε λίγο νωρίτερα! Εγώ είμαι 8ο έτος, και αν όλα πάνε καλά θα τελειώσω μέχρι το Σεπτέμβρη. Αν ήξερα ότι στο τέλος του 7ου έτους θα με σουτάρουν, στα 2 πρώτα έτη που ξυνόμουνα, θα είχα διαβάσει κάτι παραπάνω και θα είχα τελειώσει! Αλλά τότε σκεφτόμουνα "έλα μωρέ, ένα έτος παραπάνω τι έγινε;;;" (τώρα βέβαια το βλέπω αλλιώς...)
Αλλά και με αυτό το μέτρο δε θα δούμε καμιά καλυτέρευση στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ!
Αυτά από μένα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diddle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Στη δική μου σχολή μηχανολόγων μηχανικών ΕΜΠ κατά κανόνα έχουμε και αμφιθέτρα των 200 ατόμων και μεγάλες αίθουσες κ εργαστήρια υπολογιστών με 100- υπολογιστές κλπ γενικώς δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου καθώς και οι εισαγόμενοι είμαστε 150 αντε 250 με τις μεταγραφές.Το θέμα που προκύπτει με τα εργαστήρια είναι ότι ο καθηγητής που θέλει να βγάλει τις ομάδες του για τα εργαστήρια κοιτάει τη λίστα με τους εγγεγραμένους και όταν δει 1000 άτομα δεν ξέρει πόσοι από αυτούς θα παρακολουθήσουν κ ποιοι όχι οπότε χρησιμοποιείται κ ως πρόφαση..Οπως έιχε προτείνει κάποιος αυτό θα διορθονόταν αν ίσχυε να κάνουν τα εργαστήρια μόνο όσο βρισκονται κανονικά στο έτος τους..ελα όμως που τα εραστηρια για να μετρησουν στο βαθμό σου σε ορισμένα μαθηματα πρέπει να γίνονται τη χρονιά που θα δώσεις κ θα πάρεισ το μάθημα...Οπότε ξαναγράφονται και ξαναγράφονται όσοι το χρωστάνε με αποτέλεσμα να χάνονται τελικά τα εργαστήρια..Ε δεν είναι κρίμα???
Τέλοσπάντων ενολίγοις θεωρώ πως σε όλους μας θα έκανε καλο το μετρο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

giostau

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο giostau αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 1,945 μηνύματα.
Kαι όμως....
το πρόβλημα είναι του καθηγητή!!!

Σε εμάς, ακόμη και με αυτές τις συνθήκες καταφέρνουν και κάνουν κάποια εργαστήρια!
Η λύση είναι απλή: Μπορεί οι εγγεγραμένοι στο μάθημα να είναι 1000 αλλά μέσα σε αυτούς, εκτός από τους αιώνιους, υπάρχουν και οι φοιτητές που πέρασαν το εργαστήριο και κόπηκαν στη θεωρία! (τουλάχιστον σε εμάς έτσι γίνεται)
Οπότε κάνεις ξεχωριστές εγγραφές για το εργαστήριο και ησυχάζεις!
Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει θέληση να βρεθούν!!!;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

diddle

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η diddle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 291 μηνύματα.
Ναι κάποια γίνονται άλλά όχι όλα!Δυστυχώς σε εμάς δεν ισχύει αυτό που ισχύει σε εσας!Κριμα..Εργαστηριο κ θεωρία πάνε πακέτο και εντάσσονται στο μάθημα!γίνονται υποχρεωτικά για να δώσεις το μάθημα αλλιώς δεν έχεις δικαίωμα ούτε καν να το δώσεις γιαυτό συσσωρεύονται τόσοι πολλοί...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dooo

Διακεκριμένο μέλος

Η dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 7,956 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από weak and powerless:
εκτός κι αν πιστεύεις πως αν ο γαϊδουροσκούφης αποφασίσει άλλα οχτώ χρόνια λιτότητος, θα σωθούμε ξέρω γω (όσοι δεν έχουμε αποθάνει μέχρι τότενες :P)

βάλε 8χ5 και ίσως κάτι φανεί στον ορίζοντα:P

το έλλειμμα είναι τεράστιο, εμείς έχουμε πληθωρισμό, οι σκανδιναβικές χώρες δεν έχουν. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με την οικονομία, μάιγουίκ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tralala

Νεοφερμένος

Η tralala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 85 μηνύματα.
Προφανώς όταν αναφέρομαι στη γενικότητα του θέματος, δεν αφορά τρία άτομα ή 5 ή 100, αλλά μία γενικότερη αντίληψη περί εκπαίδευσης, παιδείας, ευκαιριών κτλ. Αν το απομονώσεις, το θέμα της μακράς ή τελικά ανύπαρκτης φοίτησης, δεν έχει ούτε για μένα καμία ιδιαίτερη σημασία.

Φυσικά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με την οικονομία, αλλά αν μονίμως το αντιμετωπίζουμε έτσι, έτσι θα συνεχίσουν να είναι όλα. Στα 9 μέτρα όσοι έχουν καταχραστεί τα, όχι λίγα, χρήματα που μπορούν να διατεθούν για θέματα κοινωνικού καλού (είτε αυτά είναι θέμα εργαστηρίων είτε απλά αφορούν ράντζα σε νοσοκομεία), αλλά κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Στα 9 μέτρα κι εμείς που δεν ασχολούμαστε μαζί τους. (Ξύπνησα με μοβόρικη διάθεση :D). Παρεμπιπτόντως, 9 δεν είναι τα μέτρα?

Erasmus ήμουν στη Γερμανία, τα φοβερά και τρομερά που είχα την τύχη να ζήσω αφορόυν μια χώρα που αυτή τη στιγμή δεν έχει και καμιά φοβερή αίγλη σαν οικονομία, έχει μια ανεργία (τη γνωστή, όχι την κρυμμένη..) της τάξης του 12- 15% και σε κάποιες πόλεις χτυπάει και 25 άρια! Αλλά για κάποιο μαγικό λόγο, όοολα συνέχιζαν να δουλεύουν σωστά. Την εμπειρία από Σκανδιναβία και συγκεκριμένα Νορβηγία την είχα μέσω πρακτικής.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top