Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος

Όπως και να έχει, είναι πολύ πιο δίκαιες οι εξετάσεις. Όλοι ξεκινούν από την ίδια βάση, και διαγωνίζονται ισότιμα.
+φωνω...εκει θα δειξει τι ψαρια πιανει ο καθενας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

λογικα θα εξαρταται απο το τει και το αει που θες....δεν θελουν ολα τα αει εξετασεις...
εσυ βεβαια ειχες καλο μεσο ορο ....και πολλα συγχαρητηρια για αυτο και την νεα σου εισαγωγη....
το θεμα ειναι τι γινεται για αυτους που εχουν μικρο μεσο ορο![]()
Αυτό είναι ένα θέμα που με απασχολεί και μένα σε περίπτωση που δώσω κατακτήριες επειδή πλέον έχω συμβιβαστεί με τον χαμηλό μέσο όρο στο πτυχίο (εφόσον είναι μια πραγματικότητα και δεν οφείλεται αποκλειστικά στην δική μου ευθύνη - η δική μου ευθύνη λόγω φυσιολογικής ηλικιακής ανωριμότητας είναι ελάχιστη γιατί όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη). Όμως θα "κυνηγήσω" Τμήματα με γραπτές κατατακτήριες και τέτοια Τμήματα είναι πολλά...
Εξάλλου είναι σε όλους γνωστό, ότι κάποια Τμήματα έχουν χαμηλό μέσο όρο και κάποια υψηλό μέσο όρο πτυχίου. Ο βαθμός 7 σε ένα Παιδαγωγικό Τμήμα ή σε ένα ΤΕΙ έχει διαφορετική βαρύτητα από τον βαθμό 7 σε Πολυτεχνιακό Τμήμα ή Φυσικομαθηματικό Τμήμα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι παιδιά με πολύ καλό πτυχίο δεν μπορούν να πιάσουν τη βάση στις κατατακτήριες με εξετάσεις..Στη σχολή μου πέρσι, δεν πέρασε κανείς, γιατί κανείς δεν έπιασε το 5....ΕΛΕΟΣ!
kostasrousmath
Εκκολαπτόμενο μέλος

Υπάρχουν και τμήματα που δεν δινουν κατατακτήριες....???Αυτό είναι ένα θέμα που με απασχολεί και μένα σε περίπτωση που δώσω κατακτήριες επειδή πλέον έχω συμβιβαστεί με τον χαμηλό μέσο όρο στο πτυχίο (εφόσον είναι μια πραγματικότητα και δεν οφείλεται αποκλειστικά στην δική μου ευθύνη - η δική μου ευθύνη λόγω φυσιολογικής ηλικιακής ανωριμότητας είναι ελάχιστη γιατί όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη). Όμως θα "κυνηγήσω" Τμήματα με γραπτές κατατακτήριες και τέτοια Τμήματα είναι πολλά...
Εξάλλου είναι σε όλους γνωστό, ότι κάποια Τμήματα έχουν χαμηλό μέσο όρο και κάποια υψηλό μέσο όρο πτυχίου. Ο βαθμός 7 σε ένα Παιδαγωγικό Τμήμα ή σε ένα ΤΕΙ έχει διαφορετική βαρύτητα από τον βαθμό 7 σε Πολυτεχνιακό Τμήμα ή Φυσικομαθηματικό Τμήμα...
Δεν το ήξερα....!!!
Νίκο, κατατακτήριες για ποια σχολή....???
nPb
Επιφανές μέλος

VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος

Και φυσικά, ελάχιστοι ενδιαφέρονταν για κατατακτήριες και μάστερ και διδακτορικά κλπ κλπ... και άρα δεν είχε και πολλή σημασία να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για "δίκαιες" κατατακτήριες...
Σήμερα, ο βαθμός πτυχίου στις κατατακτήριες, συνήθως, βολεύει τις γραμματείες για να τελειώνουν γρήγορα με αυτή τη διαδικασία και μέλη ΔΕΠ να διορθώνουν (ξανά) γραπτά...
kostasrousmath
Εκκολαπτόμενο μέλος

Nαι, δεν το ήξερα ότι υπάρχουν και τμήματα που δεν δίνεις εξετάσεις απλά με τον βαθμό πτυχίου σου.....είπα ότι υπάρχουν πολλά Τμήματα με γραπτές κατακτήριες και όχι με κατατακτήριες με βάση τον βαθμό πτυχίου...
benjema
Νεοφερμένο μέλος

Το θεωρώ μεγάλη αδικία να παίζει ρόλο ο βαθμός πτυχίου, λόγω του ότι συνήθως το πρώτο πτυχίο είναι άσχετο με το δεύτερο. Από την άλλη βέβαια αν ο κάθε πικραμένος πάει να δώσει κατατακτήριες για πλάκα, ποιος θα διορθώσει τα γραπτά... Για παράδειγμα στην Ιατρική αν θέλουν να τους παίρνουν χωρίς εξετάσεις, ας δώσουν προτεραιότητα στους νοσηλευτές, βιολόγους κτλ... Μου έρχεται ο άλλος από Εξωτερικό με 10 και μπορεί να σπουδάσει όπου θέλει, κρίμα...! Όσον αφορά το βαθμό δυσκολίας κάθε τμήματος και σχολής, υπάρχουν τεράστιες διαφορές, Στο παιδαγωγικό το 8 το βγάζει οποιοσδήποτε και πολλές φορές και το 8.5. Στη φιλολογία το 8 το πιάνουν οι πρώτοι. Στις θετικές επιστήμες τα πράγματα είναι περίπου το ίδιο (δε ξέρω τι παίζει στη γεωλογία), όπως επίσης και στα πολυτεχνεία. Όπως και να 'χει θα κάνω αίτηση σε κάποιο τμήμα, μιας και έχω πτυχίο με υψηλό βαθμό, και ό,τι γίνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος

Έχει κανείς λίστα με τμήματα και σχολές (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) που θα δεχθούν για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 με βαθμό πτυχίου;
Το θεωρώ μεγάλη αδικία να παίζει ρόλο ο βαθμός πτυχίου, λόγω του ότι συνήθως το πρώτο πτυχίο είναι άσχετο με το δεύτερο. Από την άλλη βέβαια αν ο κάθε πικραμένος πάει να δώσει κατατακτήριες για πλάκα, ποιος θα διορθώσει τα γραπτά... Για παράδειγμα στην Ιατρική αν θέλουν να τους παίρνουν χωρίς εξετάσεις, ας δώσουν προτεραιότητα στους νοσηλευτές, βιολόγους κτλ... Μου έρχεται ο άλλος από Εξωτερικό με 10 και μπορεί να σπουδάσει όπου θέλει, κρίμα...! Όσον αφορά το βαθμό δυσκολίας κάθε τμήματος και σχολής, υπάρχουν τεράστιες διαφορές, Στο παιδαγωγικό το 8 το βγάζει οποιοσδήποτε και πολλές φορές και το 8.5. Στη φιλολογία το 8 το πιάνουν οι πρώτοι. Στις θετικές επιστήμες τα πράγματα είναι περίπου το ίδιο (δε ξέρω τι παίζει στη γεωλογία), όπως επίσης και στα πολυτεχνεία. Όπως και να 'χει θα κάνω αίτηση σε κάποιο τμήμα, μιας και έχω πτυχίο με υψηλό βαθμό, και ό,τι γίνει.

οπότε ποια θα σπουδάζουν ιατρικοί ως δευτερο πτυχίο μόνο όσοι εχουν λεφτα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος

venividivici43946
Διάσημο μέλος

Επικοινωνία με τις γραμματείες των σχολών που σε ενδιαφέρουν.Έχει κανείς λίστα με τμήματα και σχολές (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) που θα δεχθούν για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 με βαθμό πτυχίου;
Το πρόβλημα σου ποιο ακριβώς είναι; Δικό του θέμα αν θέλει ο Φιλόλογος να πάει Μαθηματικό κι ας μη το βγάλει ποτέ.Το θεωρώ μεγάλη αδικία να παίζει ρόλο ο βαθμός πτυχίου, λόγω του ότι συνήθως το πρώτο πτυχίο είναι άσχετο με το δεύτερο. Από την άλλη βέβαια αν ο κάθε πικραμένος πάει να δώσει κατατακτήριες για πλάκα, ποιος θα διορθώσει τα γραπτά... Για παράδειγμα στην Ιατρική αν θέλουν να τους παίρνουν χωρίς εξετάσεις, ας δώσουν προτεραιότητα στους νοσηλευτές, βιολόγους κτλ... Μου έρχεται ο άλλος από Εξωτερικό με 10 και μπορεί να σπουδάσει όπου θέλει, κρίμα...!
Εκτίθεσαι.Στη φιλολογία το 8 το πιάνουν οι πρώτοι. Στις θετικές επιστήμες τα πράγματα είναι περίπου το ίδιο, όπως επίσης και στα πολυτεχνεία.
Που το παράλογο;Η αξιαγάπητη μας υπουργός αποφάσισε οι κατατασσόμενοι προπτυχιακοί φοιτητές σε κάθε τμήμα πανεπιστημίου και τει να μη δικαιούνται φοιτητικό πάσο, δωρεάν συγγράμματα και στέγαση στις φοιτητικές εστίες.
fockos
Επιφανές μέλος

τo παράλογο είναι κάνουν οικονομία εις βάρος των φοιτητών. Οι καθητάδες παίρνουν τα λεφτάκια τους και τα κονδύλια τους και κόβουν τα βιβλία στο φοιτητή που έρχεται να σπουδάσει. Ένας φοιτητικός σύλλογος δεν αντέδρασε για αυτό (Αφού τα κόμματα είναι και αυτά μεσα στο παιχνίδι)Που το παράλογο;
η απόλυτη αλήθεια είναι ότι στις θεωρητικές σχολές μπαινουν πιο εύκολα βαθμοί.Επικοινωνία με τις γραμματείες των σχολών που σε ενδιαφέρουν.
Το πρόβλημα σου ποιο ακριβώς είναι; Δικό του θέμα αν θέλει ο Φιλόλογος να πάει Μαθηματικό κι ας μη το βγάλει ποτέ.
΄΄
Εκτίθεσαι.
Προσωπικά θεωρω λάθος να πάει ιατρική ένας από θεωρητική σχολή από ότι ένας που έβγαλε βιολογικό.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Που το παράλογο;
Δεν ξέρω αν το λες ειρωνικά το συγκεκριμένο, αλλά εγώ δεν το βλέπω παράλογο..Δεν μπορεί να σε "πληρώνει" να κάνεις όσα πτυχία γουστάρεις. Σου πληρώνει (όσο το κάνει ακόμα) το πρώτο πτυχίο. Αν έχεις χόμπι τις σπουδές, είναι πρόβλημά σου. Αν έκανες κακή επιλογή πρώτου πτυχίου, πάλι είναι πρόβλημά σου.
venividivici43946
Διάσημο μέλος

Συμφωνάμε.Δεν μπορεί να σε "πληρώνει" να κάνεις όσα πτυχία γουστάρεις. Σου πληρώνει (όσο το κάνει ακόμα) το πρώτο πτυχίο. Αν έχεις χόμπι τις σπουδές, είναι πρόβλημά σου. Αν έκανες κακή επιλογή πρώτου πτυχίου, πάλι είναι πρόβλημά σου.
Έλα να πεις αυτά στις σοβαρές Θεωρητικές σχολές. Μετά κόψε αντιδράσεις.η απόλυτη αλήθεια είναι ότι στις θεωρητικές σχολές μπαινουν πιο εύκολα βαθμοί.
fockos
Επιφανές μέλος

... γίνεται επολογή φοιτητών 2ου πτυχίου σύμφωνα με διάταξη της Ε.Ε. αφού το Πανεπιστήμιο είναι δημόσιο πρέπει όλοι οι φοιτητές να λαμβάνουν τα ίδια προνόμια. Οι κατακτήριοι μπήκαν με διαλογή δε κλέψανε την θέση (και πολλές φορες μπηκανε πιο δύσκολα από αυτύς που δινανε πανελλήνιες)...
Πως θα λυθεί το πρόβλημα; (το οικονομικό στα πανεπστήμια);
Μα βέβαια να καταργηθούν όλα τα άχρηστα μεταπτυχιακά που έχουν γεμίσει τις ιατρικές σχολές. Εχει καταντήσει π.χ. το τμήμα που σπουδάζω να δίνει μεταπτυχιακά σε βιολόγους και χημικούς να δίνει ένα σωρο΄κονδύλια χωρίς λόγο και ουσία. Οι καθηγητές σε αυτά τα μαθήματα είναι βολεμένοι δε προσφέρουν εντελώς τίποτα στην ιατρική κοινότητα (αφού σε πολλούς τομείς η έρευνα είναι ανύπαρκτη). Αν κοβόντουσαν μερικά μεταπτυχιακά (άσχετα με την ιατρική) το πανεπιστήμιο αυτόματα θα ανέβαζε το budget του.
Ας πάμε για παράδειγμα την νομική. Η σχολή θεωρητικά μπορεί να βγει σε 3,5 χρόνια (μέσο όρο έχει παραπάνω). Δεν έχει εργαστήρια , όχι κατα βάση υποχρεωτικές παρουσίες. Είναι η τοπ δύσκολη θεωρητική σχολή αλλά δε πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολη από πολυτεχνειακες σχολές. (την νομική κάποτε θα την βγάλεις)Συμφωνάμε.
Έλα να πεις αυτά στις σοβαρές Θεωρητικές σχολές. Μετά κόψε αντιδράσεις.
Ας συγκρίνουμε αντίστοιχα το τμήμα φιλολογίας και το μαθηματικό. Προσωπικά θεωρώ πιο δύσκολο το μαθηματικό. Κακά τα ψέματα αν είσαι καλός στα φιλολογικα από το λύκειο δε θα αντιμετωπίσεις προβλημα στο πανεπιστήμιο όμως τα μαθηματικα του πανεπιστημίου είναι εντελώς διαφορερικά από του πανεπιστημίου (Στην ουσία στο λύκειο δε μαθαίνουμε μαθηματικά τυποποιημένα πράγματα μαθαίνουμε και τα βαφτίζουμε μαθηματικά).
Όπως και να το κάνουμε δε θεωρώ δικαιο να ανταγωνίζονται με βάση και μονο βαθμό πτυχίου προηγουμενης σχολής για να μπεις για 2ο πτυχίο.
benjema
Νεοφερμένο μέλος

Civilara
Περιβόητο μέλος

venividivici43946
Διάσημο μέλος

Ευθυμήσαμε. Κι όμως δεν είναι η τοπ δύσκολη. Όμως για να βγει στα 3.5 έτη θέλει λιώσιμο/ κάψιμο που οι θετικοί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Τι, πως και γιατί δεν είναι της παρούσης.Ας πάμε για παράδειγμα την νομική. Η σχολή θεωρητικά μπορεί να βγει σε 3,5 χρόνια (μέσο όρο έχει παραπάνω). Δεν έχει εργαστήρια , όχι κατα βάση υποχρεωτικές παρουσίες. Είναι η τοπ δύσκολη θεωρητική σχολή αλλά δε πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολη από πολυτεχνειακες σχολές. (την νομική κάποτε θα την βγάλεις)
Είναι όντως δύσκολο το Μαθηματικό. Όσο για τη Φιλολογία νομίζεις. Οι Φιλόλογοι έχουν διαφορετική άποψη.Ας συγκρίνουμε αντίστοιχα το τμήμα φιλολογίας και το μαθηματικό. Προσωπικά θεωρώ πιο δύσκολο το μαθηματικό. Κακά τα ψέματα αν είσαι καλός στα φιλολογικα από το λύκειο δε θα αντιμετωπίσεις προβλημα στο πανεπιστήμιο
Ισχύει.Πάντως ακόμα και το ίδιο τμήμα σε διαφορετικό πανεπιστήμιο έχει τεράστια διαφορά, και έχω αρκετά παραδείγματα στο μυαλό μου. Μιλάω για διαφορές 1.5-2 μονάδων οπότε ότι λύση και αν βρεθεί, πάντα θα υπάρχουν κατηγορίες ανθρώπων που θα αδικούνται.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Εμάς υπάρχουν χρονιές που δεν έχουμε πάρει κανέναν γιατί κανένας δεν έπιασε βάση με τόσο δύσκολα θέματα (σημείωση: τα θέματα δεν ήταν δύσκολα στην ουσία απλά οι άλλοι ήταν μπακάληδες...)
benjema
Νεοφερμένο μέλος

Ότι πιο αστείο έχω διαβάσει, δε ξέρω τι γίνεται στη νομική, ξέρω πολύ καλά τι γίνετε στις θετικές επιστήμες, υπάρχουν πάρα πολλοί που καίγονται, ειδικά στο μαθηματικό και στην πληροφορική όπου χωρίς κάψιμο δε κάνεις τίποτα, και όταν λέμε για κάψιμο μπορεί και 15 ώρες σε μία μέρα, και όλα αυτά μπροστά από ένα pc! Ό,τι χειρότερο δηλαδή! Πολλοί επιστήμονες των θετικών επιστημών έχουν τρελαθεί ακριβώς γι αυτόν το λόγο, από το τρελό κάψιμο που φάγανε πάνω σε ένα ή περισσότερα θέματα. Αν για ένα πράγμα είμαι σίγουρος είναι ότι στις θεωρητικές δε χρειάζεται κάψιμο σε σχέση με θετικές επιστήμες. Εκτός αν ορίζεις με άλλη έννοια το κάψιμο. Στις θεωρητικές μπορεί να διαβάζουν απίστευτα, αλλά δεν καίνε τίποτα, γιατί απλά παπαγαλίζουν κατά κανόνα, ενώ στις θετικές όλα είναι αλυσίδα, αν σπάσει δε προχωράς, θέλει κάψιμο και αγάπη για το αντικείμενο πάνω απ' όλα! :-D
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.