Γεια σας. Οπου να ναι τελειώνω τη σχολή μου και σκέφτομαι τι θα κάνω μετά. Εχω παρατηρήσει κάποια μεταπτυχιακά που με ενδιαφέρουν αρκετά αλλά υπάρχει και μια σχολή που με ενδιαφέρει για κατατακτήριες . Η αλήθεια είναι οτι πέραν του ενδιαφεροντός μου υπάρχει κι ενα άλλο πρόβλημα. Εχω συγγενείς σε 2 πολείς. Η μια προσφέρει τα μεταπτυχιακά, η άλλη τις κατατακτήριες. Κι οι μεν γκρινιάζουν οτι καλύτερα να κάνω το μεταπτυχιακό και να συνεχισω να είμαι μαζί τους, οι δε οτι οι κατατακτήριες μου δίνουν τη δυνατότητα να ψάχνω δουλειά σε 2 γνωστικά αντικείμενα (όμως η 2η σχολή δε δίνει μόρια στην ασπαιτε η οποια επισης με ενδιαφέρει) κι οτι αυτούς δεν τους βλέπω καθόλου, δεν τους αγαπάω κλπ. Εχω λοιπόν κι αυτή την ψυχολογική πίεση και νιώθω οτι γίνομαι ελατήριο να τα συμβιβάσω και τα 2 κατα τη διάρκεια του προπτυχιακού αλλά εχω φτάσει σ ένα σημείο που είναι είτε το ένα είτε το άλλο. Για να είμαι ειλικρινής εγω προτιμώ το μεταπτυχιακό απο άποψη ενδιαφέροντος. Στους καιρούς όμως που ζούμε μήπως θα ήταν καλύτερα να πάω για δεύτερο πτυχίο, να μην έχω και τη γκρίνια των συγγενών οτι τους απορρίπτω;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.