Επειδή έχω ψωνίσει πολύ για τους άντρες της οικογενείας και εκτός, έχω να πω τα εξής.
Υπάρχουν δύο "τύποι" ανδρών, αυτοί που έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ (πχ οι τύποι σκούρο τζιν, πουκάμισο, πουλόβερ από πάνω) και εκείνοι που δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο στυλ.
Οι περισσότεροι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία. Γι αυτούς λοιπόν προτείνω αρχικά, να μην παρασύρονται από τα τρεντς των μαγαζιών τύπου H&M κλπ. Επειδή το H&M, το Bershka, το Zara κλπ προμοτάρουν πχ φέτος το τζιν πουκάμισο δεν σημαίνει πως πρέπει όλοι σωριδόν να αγοράσετε τζιν πουκάμισο
Αυτό μπορεί για κάποιους να είναι αυτονόητο, αλλά για πάρα πολλούς δεν είναι.
Το συμβατικό shopping απαιτεί αρκετό χρόνο και ψάξιμο. Για να βρείτε ρούχα καλά και χωρίς να σας πιάσουν τον απαυτό σας πρέπει να δοκιμάσετε πολλά και να περπατήσετε πολύ. Η Ερμού εντάξει, θεωρητικά έχει τα πάντα, αλλά ένα H&M και ένα pull and bear δεν είναι τα πάντα. Παλιά είχε επιλογές, πια όχι και τόσες. Τα μαγαζιά αυτά (πέρα από τις αγορές για tshirt που εντάξει δεν είναι και επένδυση στο κάτω κάτω) μπορεί να έχουν κάτι καλό μέσα στο χάος. Αν αλλάζετε ρούχα συνέχεια, ανάλογα με τις τάσεις κλπ τότε μπορεί να βολευτείτε αφού έχουν πάρα πολλές επιλογές. Αν ψωνίζετε σχετικά λίγα ρούχα, τα οποία όμως δεν τα αλλάζετε συχνά και τα φοράτε για χρόνια, τότε οι επιλογές που σας προσφέρουν οι αλυσίδες αυτές είναι ελάχιστες. Μπορεί να βρείτε ωραία πράγματα που όμως δεν αντέχουν στη χρήση και στο χρόνο.
Φυσικά δεν είναι εποχές για ακριβά ρούχα, αλλά εγώ, προσωπικά, θεωρώ κλέψιμο να αγοράσω από το h&m ένα πουλόβερ με 29 ευρώ το οποίο είναι ψεύτικο και κακοραμμένο, ενώ μπορώ να βρω ένα πολύ καλύτερο online, με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα.
Στην Αθήνα εκτός από τις αλυσίδες, προτείνω να τσεκάρετε :
- Notos galleries σε περιόδους εκπτώσεων
- Hondos (για προσφορές)
- H.E Mango
- Gap
Τα αγαπημένα μου online shops για ανδρικά είναι
Topman.com
Asos.com (μπορείτε να βρείτε φοβερά και σε καλές τιμές ρούχα και έχει και outlet)
Boohoo.com
Forever21.com/EU
Mango H.E
Όσον αφορά το Mango, προτείνω το online κατάστημα, αφού στην Ελλάδα οι αλυσίδες φέρνουν όλα τα παλιά και τις σαβούρες. Αν δείτε H&M και Zara εξωτερικού, τα ρούχα είναι εντελώς διαφορετικά και πολύ πιο ποιοτικά.
Αυτά από μένα.