Shadowfax
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος

Γενικά (και ας φανώ κακιά και εριστική) το θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν ορθογραφικά λάθη σε ανακοίνωση στο ίντερνετ όπου υπάρχουν 20187390428 addons για έλεγχο ορθογραφίας ή σε άλλες περιπτώσεις, let me google this for you. Και σε πιο ακραία κατάσταση, πέρνα τα ένα χέρι word. Είτε είναι φιλόλογος είτε πυρηνικός φυσικός είτε σιδεροαλουμινάς ο καθένας. Τυπογραφικά είμαι ελάχιστα πιο επιεικής, αφού μου ξεφεύγουν και μένα αρκετά, είτε από κεκτημένη ταχύτητα είτε επειδή βαριέμαι γενικότερα.
Αλλά όταν φτιάχνεις κάτι για δουλειά, που πρέπει να προσελκύσει κόσμο, ε προσωπικά τουλάχιστον θα το τριπλοτσέκαρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

και ούτε μου αρέσουν και τα κείμενα χωρίς τόνους που γράφουν πολλοί.
Γράφεις με τόνους. Γιατί; ΓΙΑΤΙ;
Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος

(Έχω δώσει εργασία που αντί για "γραμμικές απεικονίσεις" έλεγε "γραμμικές αποτελέσματα", για κάποιο μυστήριο λόγο. Τότε ήταν που το πήρα και οριστικά απόφαση

Guest 018946
Επισκέπτης

HumaneTouch
Νεοφερμένο μέλος

Rainbowarrior
Διάσημο μέλος

( Προσωπικά: ΧΈΣΤΗΚΑ αν έχει δυσλεξία. Ας μη γινόταν καθηγήτρια, ή ας ασχολούταν με αυτό που σπούδασε σε άλλο αντικείμενο, ή ας φρόντιζε να διορθωθεί. Γνωρίζω δασκάλα με δυσλεξία, που προσπάθησε και διόρθωσε την κατάστασή της. Είναι ΕΥΘΎΝΗ να είσαι "ΔΆΣΚΑΛΟΣ", δε θα επεκταθώ στο συγκεκριμένο θέμα. "ΓΝΩΘΙ Σ'ΑΥΤΌΝ", "ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΉ", "ΥΠΕΥΘΥΝΌΤΗΤΑ", "ΕΙΛΙΚΡΊΝΕΙΑ" είναι μερικές φράσεις - λέξεις, που πρέπει να μας γίνουν εφιάλτες. Τέλος. )
Όσο και να μη θέλει κάποιος να το παραδεχθεί, η γλώσσα είναι μέσο έκφρασης και χωρίς την ίδια δε θα μπορούσε κανείς να διατυπώσει θεωρίες, βασιζόμενος στις οποίες ακολουθεί την πράξη, και κατ'επέκταση συνέχει-εξελίσσει την επιστήμη που αντιπροσωπεύει (υποτίθεται). Επομένως, επιβάλλεται να γνωρίζει "πώς ( ; )" θα τις εκφράσει (τις θεωρίες).
Δεν τίθεται θέμα γενικής μόρφωσης, που είναι αυτονόητο-απαραίτητο, αλλά τίθεται θέμα στοιχειώδους γνώσης της ορθογραφίας. ΦΑΝΤΆΣΟΥ (ΤΗΝ όποια όμοιά της) ΑΠΛΆ ΝΑ ΔΙΔΆΣΚΕΙ (π.χ.) ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΉ. Παρωδία, χαμός και όλα τα ομώνυμα...
Εξάλλου, πώς θα μπορούσε αυτή - καθ'αυτή (για να ξεφύγω από το προσωπικό) να εξηγήσει σε ένα μαθητή "κάτι" ; (????) Με νοήματα; Με τα πόδια; Με τα αυτιά;
Επειδή απλά ΒΑΡΙΈΜΑΙ να αναλωθώ σε αυτό το θέμα, ως τελευταία σκέψη μου θέτω την εξής:
Η ίδια αυτοαναιρείται, καθώς το πόσο ξέρει να χειρίζεται τον υπολογιστή -που είναι και το "ατού" της- και το πόσο φερέγγυα είναι στη δουλειά της, (τα) απέδειξε μέσα σε 5 σειρές.
Κρίμα στους μαθητές που είχε -αν είχε- .
Υ.Γ. Δεν περιμένω απάντηση.
Ευχαριστώωωω.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος

xamalis
Νεοφερμένο μέλος

Ο μαθηματικός μας στο σχολείο δεν βάζει πουθενά τόνους. Σε καμία εκφώνηση στις φωτοτυπίες. Τίποτα. Τον ρωτάω γιατί, μου λέει τους έχει καταργήσει από τα φοιτητικά του χρόνια. What can i say?
Respect στον τρελαμενο μαθηματικο .
3v@Ki
Εκκολαπτόμενο μέλος

kostastabou
Νεοφερμένο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

kostastabou
Νεοφερμένο μέλος

40ρης ....ι για μαθηματικός όχι και τόσο .!Μα ο τύπος δε το γράφει από συνήθεια το πιστεύει αύτο που κάνει ,με τα λίγα που μας έχει πεί , ''είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε αυτή τη γραφή που υπάρχει πάνω απο 2000 χρόνια , ειδικά τώρα που η γλώσσα μας αλλοτριώνεται..κλπ'' εΝτάξει εμείς το βλέπουμε πολύ συντηριτικό αλλά έχει δίκιο εν μέρη .Απλώς μας φαίνεται περίεργο γιατί δε γνωρίζουμε το πολυτονικο ή επειδή δε γνωρίζουμε αρχαία!Η παλιά γενιά (όσοι είναι από 50+ ετών) ξέρει υποχρεωτικά πολυτονικό. Δεν είναι κάτι το αξιοπερίεργο.

Οι διπλωματούχοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί -στην πλειοψηφία τους- ξέρουν ελληνικά, δε θα έπιαναν τις βάσεις των πανελληνίων χωρίς καλή έκθεση (αισθάνθηκα πως θίγεται ο κλάδος

Το πολλαπλό του αντικειμένου διδασκαλίας δε με παραξενεύει, τι θα λέγατε αν βλέπατε πως κάποιος κάνει μαθήματα ηλεκτρολογίας για πανελλήνιες, μαθηματικών γυμνασίου-λυκείου και ορθογραφίας σε παιδιά με δυσορθογραφία; Το έχω συναντήσει κι αυτό και είναι από μηχανικό και δάσκαλο με δύο πτυχία και τα ανάλογα χρόνια σπουδών (τρία για την ακρίβεια, θα μπορούσε και ΑΟΔΕ), οπότε μη γινόμαστε καχύποπτοι με αυτή αποκλειστικά την αφορμή.
Το "διευκρινήσεις" παραδόξως θα μπορούσε να θεωρηθεί σωστό (ναι από το αρχαίο διευκρινώ, αυτή είναι η παραδοσιακή γραφή) όπως και το "διευκρινίσεις" που είναι η σύγχρονη.
Μπορεί και να είμαι άδικη, όμως κι εγώ προκαταλαμβάνομαι αρνητικά από τα ορθογραφικά λάθη (και τα αγενή μηνύματα), πολύ περισσότερο όταν προέρχονται από δασκάλους, οποιασδήποτε ειδικότητας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.