Γεια σας παιδιά. Έψαχνα πληροφορίες και εγώ για lower και first certificate και έπεσα πάνω σε αυτό το post. Να πω την αλήθεια διαβάζοντας τα μηνύματα αγχώθηκα λίγο. Ντάξει τώρα νομίζω δε είναι τόσο τρομερά τα πράγματα για το επίπεδο Β2. Δηλαδή τι να πει ο άλλος που δίνει advance (C1) και proficiency (C2); Έχω δώσει ήδη το KET που είναι Α2 και ήταν τόσο εύκολο που ντρεπόμουν να πω πως το πέρασα! Νομίζω πως αν κανείς ακολουθεί με τη σειρά όλα τα επίπεδα εξετάσεων είναι κάπως πιο βολικό. Το PET (C1) πάντως ήταν αρκετά πιο σοβαρό τεστ και τώρα θα γραφτώ για τις εξετάσεις του Μαϊου για το FCEfS. Υποτίθεται ότι πλέον το first certificate είναι κάπως πιο εύκολο για τους εφήβους σε σχέση με πρώτα, γι αυτό και προσθέσανε στο τέλος το fS δηλαδή for schools. Θεματολογία και λοιπά πιο βατή και ταιριαστή για αυτές τις ηλικίες.
Οπότε ψηφίζω δαγκωτό FCEfS.
Αν επιτρέπεται για όσους διαβάζουν επιπλέον από το φροντιστήριο και άλλα βιβλία να γράψω κάποιες από τις καλύτερες σειρές, που κατά τη γνώμη μου βοηθούν πάρα πολύ για όσο το δυνατό καλύτερο αποτέλεσμα. Ντάξει δε νομίζω να είναι διαφήμιση, αφού έτσι κι αλλιώς είναι παγκοσμίως γνωστά αυτά τα βιβλία.
Λοιπόν παιδιά για πολύ καλή προετοιμασία προσωπικά πήρα δύο σειρές:
1.
Complete First Certificate
Πολύ καλή σειρά από το πανεπιστήμιο του Cambridge, με βιβλίο μαθητή, καθηγητή και βιβλίο εργασιών και με ξεχωριστό πρόγραμμα για τον υπολογιστή για πολύ γραμματική. Συνοδεύεται και από CDs, για τέλεια προετοιμασία στο listening
2.
Countdown to First Certificate
Σε αντίθεση με το παραπάνω αυτή η σειρά είναι γραμμένη από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο μόνιμος εδώ και αιώνες ανταγωνιστής του Cambridge. Η σειρά αυτή περιέχει ότι και η παραπάνω εκτός από το πρόγραμμα του υπολογιστή. Όμως είναι κάπως πιο μοντέρνα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν με θέματα νεανικά για να αφομοιώνεται καλύτερα από τις εφηβικές ηλικίες.
3. Tα βιβλία του Cambridge με τα φύλλα από τις επίσημες εξετάσεις από τις προηγούμενες χρονιές αλλά με τις απαντήσεις και με CDs. Έχουν κυκλοφορήσει πάρα πολλά. Εγώ έχω δύο. Εδώ από μια σελίδα από τις εκδόσεις του πανεπιστημίου
https://www.cambridge.org/gb/elt/cat...t/pricing/isbn/item6794430/?site_locale=en_GB
Αυτά για αρχή