Eνα ωραιο religion test

dr.eAMY

Νεοφερμένος

Η Αμαλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 32 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

alkmini

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αλκμήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Μαθητής Β' λυκείου και μας γράφει απο Πεύκα (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 163 μηνύματα.
1. Theravada Buddhism (100%) 2. Mahayana Buddhism (93%) 3. Unitarian Universalism (91%) 4. Hinduism (82%) 5. Liberal Quakers (82%) 6. Jainism (79%) 7. Taoism (69%) 8. Orthodox Quaker (68%) 9. Mainline to Liberal Christian Protestants (67%) 10. Neo-Pagan (67%) 11. Secular Humanism (66%) 12. Nontheist (62%) 13. New Age (58%) 14. Sikhism (54%) 15. Seventh Day Adventist (53%) 16. Mainline to Conservative Christian/Protestant (46%) 17. Orthodox Judaism (44%) 18. Reform Judaism (43%) 19. Scientology (43%) 20. Islam (42%) 21. Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (Mormons) (40%) 22. New Thought (39%) 23. Christian Science (Church of Christ, Scientist) (37%) 24. Bahα'ν Faith (35%) 25. Jehovah's Witness (34%) 26. Eastern Orthodox (25%) 27. Roman Catholic (25%)

χεχε...δεν ήξερα ότι τα πήγαινα τόσο καλά με το βουδισμό!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
O αρχαιος κοσμος ειχε παρακμασει αιωνες πριν ερθουν οι βυζαντινοι αυτοκρατορες και ο χριστιανισμος. Ιδη απο τη ρωμαικη κατακτηση ο αρχαιος κοσμος επεσε σε παρακμη. Οσο σε καταστροφες και εξοριες που απο βυζαντινου αυτοκρατορες που ακριβως αναφερεσαι? Ας μην ξεχναμε οτι βυζαντινοι λογιοι μετεφεραν τις γνωσεις του αρχαιου κοσμου στη δυση και διεσωσαν τα αρχαια εγγραφα

Αναφέρεται στο κλείσιμο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πλάτωνα από τον Ιουνστινιανό, στους διωγμούς που εξαπόλυσε κατά των δωδεκαθεϊστών ο Θεοδόσιος, που η Εκκλησία τολμά να αποκαλεί "Μέγα", και στο ειδικό status της Εκκλησίας την εποχή (πιο ειδικό από ό,τι σήμερα).
Όσον αφορά τη μεταφορά των γνώσεων του αρχαίου κόσμου στη δύση, αυτές έγιναν κυρίως μέσω των Αράβων, και φυσικά μέσω των λίγων φωτισμένων μοναχών όταν πλέον δεν είχε νόημα το ανθελληνικό παραλήρημα κάποιων βυζαντινών αυτοκρατόρων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tolisman

Δραστήριο μέλος

Ο tolisman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 457 μηνύματα.
Tolisman μη λες βλακείες. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος, Χριστιανός Ορθόδοξος γιατί έτσι το θέλω και το ανοιχτό μυαλό απορρέει από την ουσία της ίδιας της θρησκείας μου. Δηλαδή αν απαντήσω, εντελώς δογματικά, δηλαδή σύμφωνα με όσα πιστεύει κι επιβάλλει το υψηλόβαθμο παπαδαριό, ότι οι ομοφυλόφιλοι αμαρτάνουν, είμαι σωστότερος Χριστιανός Ορθόδοξος; Αν μιλήσω για αγαλλίαση μόνο όταν ακολουθείς κατά γράμμα τις εκκλησιαστικές εντολές; Αν πω ότι σε κάθε, μα κάθε περίπτωση η έκτρωση είναι αδικαιολόγητη αμαρτία και δεν πρέπει να επιτρέπεται; Λυπάμαι, αλλά αν απορρίπτεις το στοιχείο της ελεύθερης άποψης δεν είσαι εσύ Χριστιανός. Επίσης, στη ζωή δεν υπάρχει μόνο η θρησκεία, υπάρχουν κι άλλες παράμετροι. Ένας άνθρωπος , για να είναι άνθρωπος, είναι συνάρτηση πολλών. Δεν μπορείς να μιλάς για αποκλειστικότητα απόψεων. Συνήθως οι δογματικοί είναι αμόρφωτοι άνθρωποι. Εκτός κι αν θεωρείς σημαντικότερο το ν'ακολουθώ τις εντολές του κάθε Άνθιμου, από το να μορφώνομαι ελεύθερα και ανοιχτόμυαλα, θεμελιώδη αρετή του Χριστιανισμού. Όπως ούτε τον όρο "θρήσκος" μπορεί να μονοπωλήσει κάποιος που καθορίζει συνολικά τη ζωή του από τη θρησκεία. Και δεν ανέβασα το τεστ ακριβώς για ν'αποφύγω τέτοιες υστερικές αντιδράσεις, είτε από τη μία πλευρά, που θα με κατηγορούσε ως "μη Χριστιανό", όπως κάνεις εσύ τώρα, είτε από την άλλη που θα ερχόταν, με ψευτονεωτερίστικο πνεύμα να μου πει γιατί ακόμη ειμαι ΧΟ αφού το τεστ με βγάζει φιλελεύθερο. Ένα παιχνίδι, ένας ηλίθιος μαθηματικός αλγόριθμος που δεν έχει ικανότητα να σκέφτεται δεν μπορεί επ'ουδενί να καθορίσει τίποτα φίλε μου. Αυτό το ξέρω εγώ και μόνο και πίστεψέ με, όποιος, μέσα στην κοινωνία, κάνει πράξη το "αγαπάτε αλλήλους" έχει υψηλότερο δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως Χριστιανός από πολλούς δογματικούς. Πραγματικά το ότι ένα τεστάκι 15 ερωτήσεων στο Ίντερνετ είναι σε θέση να καθορίσει σε ποια θρησκεία πρέπει ν'ανήκω δεν περίμενα να το ακούσω...

Φιλικά κι Ελληνικά.
Το τεστ -το οποίο παραδέχομαι ότι δεν είναι 100% αξιόπιστο- πολύ απλά σου δείχνει ότι έχεις άγνοια του τι πρεσβέυει η θρησκεία σου. Και πρόσεξέ το γιατί αυτό είναι επικίνδυνο.

Πρώτα απ' όλα κι εγώ ο ίδιος είπα ότι δεν θεωρώ την ομοφυλοφιλία αμαρτία και παρόλαυτά Χ.Ο. με έβγαλε.. Και στην τρίτη περίπτωση που αναφέρεις -αν είναι η ερώτηση που νομίζω εγώ- έβαλα διαφορετική επιλογή. Η έκτρωση πάντως είναι αμαρτία, γιατί με αυτήν την διαδικασία αφαιρείται μια ανθρώπινη ζωή, πράγμα όχι μικρό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όσοι έχουν κάνει έκτρωση θα "καούν στην κόλαση" και άλλες παρόμοιες παπαριές, γιατί πολλοί κοινωνικοί παράγοντες μπορούν να ωθήσουν κάποιον να προβεί σε αυτή την πράξη και συν τοις άλλοις ιδιαίτερα στα παλιότερα χρόνια ο πολύς κόσμος δεν καταλάβαινε ότι με αυτόν τον τρόπο χάνεται αδίκως μια ανθρώπινη ζωή. Δηλαδή το κακό που έκαναν, το έκαναν εξαιτίας της άγνοιας του καλού, όπως θα 'λεγε και ο Σωκράτης*.. Ο Θεός δεν είναι ούτε μαλάκας, ούτε ηλίθιος, καταλαβαίνει και συγχωρεί.

Τώρα αυτά με τον Άνθιμο που λες μου φαίνονται αστεία. Μόνο σαν άμυνα μπορώ να τα εκλάβω, επειδή δεν έχεις τι άλλο να πεις. Σοβαρά τώρα, εγώ δεν έχω καμμία σχέση με τον Άνθιμο και με αυτά που αυτός ο άνθρωπος πρεσβεύει. Αυτό που λές πάντως ότι "όποιος, μέσα στην κοινωνία, κάνει πράξη το "αγαπάτε αλλήλους" έχει υψηλότερο δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως Χριστιανός από πολλούς δογματικούς." είναι βεβαίως σωστό. Αλλά χρειάζεται προσοχή..

Πληροφοριακά πάλι, η δογματική απάντηση δεν έχει σχέση με το τι λέει ο Άνθιμος, αλλά με το τι ειναι γραμμένο στην Αγία Γραφή και στα έργα των Χριστιανών Πατέρων και στους βίους των Αγίων κτλ. Δηλαδή κάποιος που απαντάει δογματικά δεν λαμβάνει υπόψιν το τι λέει ο Άνθιμος ή τι έλεγε ο Χριστόδουλος και γενικά το τι λέει ο κάθε μητροπολίτης, ο κάθε επίσκοπος ή ο παπάς της γειτονιάς, αλλά τι λέει ο Μέγας Βασίλειος ή ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος κτλ. Κάποιος Χριστιανός Ορθόδοξος ασφαλώς μπορεί να αμφισβητεί αυτά που λέει ο Άνθιμος (και κατά τη γνώμη μου αυτό επιβάλλεται), αλλά δεν μπορεί να αμφισβητεί αυτά που λέει ο Μέγας Βασίλειος.. Αλλίως τι σκατά Ορθόδοξος είναι;;
:bye:
*[ο π. Παϊσιος έλεγε: Τα δικά μας (των κληρικών μοναχών, πατριαρχών κτλ) είναι αμαρτήματα, τα δικά σας (των λαϊκών) είναι αγνοήματα]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Purple sunrise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Λουδοβίκος ο 16ος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 939 μηνύματα.
Αναφέρεται στο κλείσιμο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πλάτωνα από τον Ιουνστινιανό, στους διωγμούς που εξαπόλυσε κατά των δωδεκαθεϊστών ο Θεοδόσιος, που η Εκκλησία τολμά να αποκαλεί "Μέγα", και στο ειδικό status της Εκκλησίας την εποχή (πιο ειδικό από ό,τι σήμερα).
Όσον αφορά τη μεταφορά των γνώσεων του αρχαίου κόσμου στη δύση, αυτές έγιναν κυρίως μέσω των Αράβων, και φυσικά μέσω των λίγων φωτισμένων μοναχών όταν πλέον δεν είχε νόημα το ανθελληνικό παραλήρημα κάποιων βυζαντινών αυτοκρατόρων
Μεσω βυζαντινων λογιων εγιναν το 15 αιωνα και αρχισε και η Αναγεννηση. ενδεικτικα αναφερω μερικους, Λαονικος Χανδοκοκονδυλης,Μανουηλ Χρυσολωρας, Μαρκος Μουσουρος κλπ Οι Αραβες εκαναν απλως ανακαλυψεις στην επιστημη καθως ηταν καθαρα κατακτητικος λαος δεν μετεδωσαν πολιτισμο. Οσο για το κλεισιμο της νεοπλατωνικης σχολης εχω να αναφερω οτι η φιλοσοφικη ακαδημια δεν ηταν του Πλατωνα αλλα απο καποιον Πλουταρχο μετα απο 750 χρονια και οτι ειναι επιστημονικα αναμφιβολο το κλεισιμο της. Ο Μεγας Θεοδοσιος επισης δεν εκανε διωγμους αλλα απαγορευσε τις θυσιες μονο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Φαίνεται τελείωσες τη Γ' Λυκείου χωρίς να διαβάσεις το καταπληκτικό σχολικό βιβλίο περί Χριστιανικής Ηθικής. Διάβασέ το και θα καταλάβεις αρκετά νομίζω, μιας και κάθε άλλο παρά βλάκας είσαι. Λίγο υπερβολικός ναι, διαφορετικά πως αλλιώς να εξηγήσω ότι δεν μου δίνεις το δικαίωμα, χωρίς να με γνωρίζεις, ν'αυτοπροσδιορίζομαι σαν Χριστιανός Ορθόδοξος, τη στιγμή ειδικά που κανείς (που με γνωρίζει προσωπικά) δεν έχει ποτέ να μου προσάψει κάτι ασύμβατο με τη θρησκεία μου. Ηρέμησε λίγο, γιατί έχεις καταλάβει κάποια πράγματα λάθος. Κι ο Μέγας Βασίλειος άνθρωπος ήταν, όπως κι εγώ και ο δικός μου ο Θεός μου δίνει το δικαίωμα να περνάω από κρίση όσα λέει. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ανήκω στη θρησκεία αυτή. Και φυσικά δεν είσαι εσύ, ούτε κανένας άλλος ικανός να μου υποδείξει τη θρησκεία στην οποία θα έπρεπε ν'ανήκω. Αυτό το ξέρω και το αποφασίζω εγώ και δεν επιτρέπω ούτε μία αμφισβήτηση. Αν αυτή γίνει, θα κινείται στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο και φυσικά ουδεμία σχέση θα έχει μαζί μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Constantina!

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Constantina! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 384 μηνύματα.
1. Theravada Buddhism (100%) 2. Mahayana Buddhism (93%) 3. Unitarian Universalism (91%) 4. Hinduism (82%) 5. Liberal Quakers (82%) 6. Jainism (79%) 7. Taoism (69%) 8. Orthodox Quaker (68%) 9. Mainline to Liberal Christian Protestants (67%) 10. Neo-Pagan (67%) 11. Secular Humanism (66%) 12. Nontheist (62%) 13. New Age (58%) 14. Sikhism (54%) 15. Seventh Day Adventist (53%) 16. Mainline to Conservative Christian/Protestant (46%) 17. Orthodox Judaism (44%) 18. Reform Judaism (43%) 19. Scientology (43%) 20. Islam (42%) 21. Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (Mormons) (40%) 22. New Thought (39%) 23. Christian Science (Church of Christ, Scientist) (37%) 24. Bahα'ν Faith (35%) 25. Jehovah's Witness (34%) 26. Eastern Orthodox (25%) 27. Roman Catholic (25%)

χεχε...δεν ήξερα ότι τα πήγαινα τόσο καλά με το βουδισμό!!!

Κι εμένα πάνω-κάτω αυτό μου βγήκε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tolisman

Δραστήριο μέλος

Ο tolisman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 457 μηνύματα.
1)Φαίνεται τελείωσες τη Γ' Λυκείου χωρίς να διαβάσεις το καταπληκτικό σχολικό βιβλίο περί Χριστιανικής Ηθικής. Διάβασέ το και θα καταλάβεις αρκετά νομίζω, μιας και κάθε άλλο παρά βλάκας είσαι. 2)Λίγο υπερβολικός ναι, διαφορετικά πως αλλιώς να εξηγήσω ότι δεν μου δίνεις το δικαίωμα, χωρίς να με γνωρίζεις, ν'αυτοπροσδιορίζομαι σαν Χριστιανός Ορθόδοξος, τη στιγμή ειδικά που κανείς (που με γνωρίζει προσωπικά) δεν έχει ποτέ να μου προσάψει κάτι ασύμβατο με τη θρησκεία μου. Ηρέμησε λίγο, γιατί έχεις καταλάβει κάποια πράγματα λάθος. Κι ο Μέγας Βασίλειος άνθρωπος ήταν, όπως κι εγώ και ο δικός μου ο Θεός μου δίνει το δικαίωμα να περνάω από κρίση όσα λέει. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ανήκω στη θρησκεία αυτή. Και φυσικά δεν είσαι εσύ, ούτε κανένας άλλος ικανός να μου υποδείξει τη θρησκεία στην οποία θα έπρεπε ν'ανήκω. Αυτό το ξέρω και το αποφασίζω εγώ και δεν επιτρέπω ούτε μία αμφισβήτηση. Αν αυτή γίνει, θα κινείται στη σφαίρα της φαντασίας και μόνο και φυσικά ουδεμία σχέση θα έχει μαζί μου.

1) Επειδή δεν θυμάμαι τώρα, τι ακριβώς λέει αυτό το σχολικό βιβλίο;;

2) Ναι εντάξει και ο Μέγας Βασίλειος άνθρωπος ήταν, όπως κι εσύ κι εγώ. Μόνο που ο Μέγας Βασίλειος ήταν Άγιος. (Δεν γεννήθηκε βέβαια άγιος, στην πορεία έγινε). Νομίζω (και ελπίζω) ότι ως Χριστιανός Ορθόδοξος που είσαι καταλαβαινεις τη διαφορά ενός αγίου από εμένα και εσένα που είμαστε απλοί Χριστιανοί. Ο άγιος δεν είναι απλώς ένα καλό παιδί ή ένας καλός άνθρωπος. Καλοί άνθρωποι υπάρχουν πολλοί (θέλω να ελπίζω), αγιοι όμως όχι και τόσοι.. Ένας άγιος με τη θέλησή του και με δική του προσπάθεια τελειοποιεί το "καθ' ομοίωσιν" και φτάνει στη θέωση. Επομένως, η δική μου ή η δική σου κρίση, τουλάχιστον όσον αφορά τα θεολογικά ζητήματα δεν μπορεί να μπει στο ίδιο τσουβάλι με την κρίση του Μ. Βασιλείου ή οποιουδήποτε άλλου αγίου που έχει φτάσει στη θέωση δηλαδή έχει φωτιστεί από το Άγιο Πνεύμα.. Εκτός κι αν δεν πιστεύουμε ότι οι άγιοι είναι άνθρωποι φωτισμένοι από το Θεό, αλλά απλώς πολύ καλοί άνθρωποι ή κάτι τέτοιο. Τότε όμως δεν μπορούμε να αυτοαποκαλούμαστε Ορθόδοξοι.

[
Σε μια σελίδα στο Ιντερνετ λέει: Οι Άγιοι τις Εκκλησίας μας δεν είναι υπάρξεις εξωκοσμικές αλλά άνθρωποι ομοιοπαθείς μ' εμάς. Η διαφορά είναι πως αυτοί "συνετρίβησαν" με την μετάνοια και "ΕΤΑΠΕΙΝΩΘΗΣΑΝ" ελκύοντας τη χάρη του Θεού που αγιάζει.]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Φυσικά και αναγνωρίζω την ιδιότητα του Αγίου και Οσίου και το γνωρίζουν όλοι. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν σημαίνει ότι, για να λέγομαι Χριστιανός Ορθόδοξος πρέπει τυφλά να υπακούω σε όσα διατυπώνουν. Ελεύθερος άνθρωπος είμαι (με την ευλογία του Θεού), οπότε κάτι τέτοιο είναι ανθρώπινα αδύνατο και χριστιανικά καταχρηστικό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tolisman

Δραστήριο μέλος

Ο tolisman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 457 μηνύματα.
Υπάρχει κάτι που έχει πει ο Μ. Βασίλειος με το οποίο διαφωνείς;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Δεν έχω διαβάσει όλα τα ιερά κείμενα γενικώς, ούτε όλα του Μ. Βασιλείου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tolisman

Δραστήριο μέλος

Ο tolisman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 457 μηνύματα.
Ούτε εγώ..:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Afey

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θέμης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
'ντάξει, μας προέκυψε newborn christian και ο miv, τα 'χουμε δει όλα officially :P.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

932df0a57b

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο 932df0a57b αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 853 μηνύματα.
Bullshit, άγιος είναι όποιος βοηθάει για την εξέλιξη της κοινωνίας και την βελτίωση της ποιότητας ζωής, όχι όποιος κλείνεται στα μοναστήρια και γράφει μαλακίες. Σε ένα άλλο topic είχα δώσει το βιβλίο ενός αγιορείτη που έλεγε απίστευτα πράγματα
-----------------------------------------
Και όσον αφορά τον Μ. Βασίλειο μπορεί να λέγεται άγιος, γιατί έχω διαβάσει για το έργο του
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Afey

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θέμης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Αν δεν το είχε διαβάσει ο Mmpf (μεγάλη Του η Χάρη) δεν θα μπορούσε.

.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SCULLY

Πολύ δραστήριο μέλος

Η SCULLY αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 1,057 μηνύματα.
μια διευκρινισουλα..ειναι αγιος εδω και τοσα χρονια ,δεν περιμενε εμας να τον ανακηρυξουμε:P

τελος παντων,δεν πιστευω οτι μπορουμε να κρινουμε ανθρωπους στη συνολικη τους προσφορα(?) εαν δεν εχουμε ασχοληθει με το εργο τους στο συνολο του..ποσο μαλλον,απο το εργο ενος(αναφερθηκε ενας αγιορειτης,νομιζω) να βγαζουμε συμπερασματα και για τοσους αλλους.αυτο ειναι γενικευση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
Μεσω βυζαντινων λογιων εγιναν το 15 αιωνα και αρχισε και η Αναγεννηση. ενδεικτικα αναφερω μερικους, Λαονικος Χανδοκοκονδυλης,Μανουηλ Χρυσολωρας, Μαρκος Μουσουρος κλπ Οι Αραβες εκαναν απλως ανακαλυψεις στην επιστημη καθως ηταν καθαρα κατακτητικος λαος δεν μετεδωσαν πολιτισμο. Οσο για το κλεισιμο της νεοπλατωνικης σχολης εχω να αναφερω οτι η φιλοσοφικη ακαδημια δεν ηταν του Πλατωνα αλλα απο καποιον Πλουταρχο μετα απο 750 χρονια και οτι ειναι επιστημονικα αναμφιβολο το κλεισιμο της. Ο Μεγας Θεοδοσιος επισης δεν εκανε διωγμους αλλα απαγορευσε τις θυσιες μονο.

https://www.live-pedia.gr/index.php/%CE%86%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CF%82

Οι Άραβες είχαν κλίση στη λογοτεχνία με τις ωραίες διηγήσεις. Ο πολιτισμός τους ο νεότερος αρχίζει τον 7ο μ.Χ. αιώνα.
Η ινδοπερσική φιλοσοφία έδωσε σημαντική ώθηση σε κάθε τομέα της έρευνας και στην αραβική σκέψη, στα μαθηματικά, τις επιστήμες, γεωγραφία κλπ.
Κι όχι μόνο δεν κατέστρεψαν οι άραβες τον πολιτισμό που βρήκαν στην Ευρώπη, μα τον μελέτησαν και τον συμπλήρωσαν.
Ότι παρέλαβαν απ' την Ασία και την Αίγυπτο (ναυτική πυξίδα, χαρτί, πυρίτιδα, καθώς και την αρδευτική τέχνη), επίσης την καλλιέργεια δέντρων και φυτών (βερικοκιά, φασόλια, ρύζι, ζαχαροκάλαμο κ.ά.), το μετάδωσαν στους Ισπανούς κι αυτοί σ' ολόκληρη την Ευρώπη. Τελειοποίησαν πολλές βιομηχανίες (υφαντουργίες, μεταλλουργίες, βαφές, αρώματα κλπ.). Ονομαστά τα λινά και τα ξίφη της Δαμασκού, όπως και οι μουσελίνες της Μοσούλης.
Διακρίθηκαν στην αγγειοπλαστική και στην υαλουργία.
Σημείωσαν προόδους στη χημεία, (ανακάλυψαν το νιτρικό, το θειικό οξύ, ποτάσα και το σουμπλιμέ), στην ιατρική, στη γεωμετρία, στην αστρονομία, στις φυσικές επιστήμες (είχαν εφεύρει το εκκρεμές), που στοιχεία τους δανείστηκαν από τους Έλληνες. Επινόησαν την άλγεβρα και εφεύραν τα ψηφία της αριθμητικής που απ' αυτούς έχουν πάρει τ' όνομά τους (αραβικά ψηφία). Έκαναν πολλές συμπληρώσεις στην οπτική, στην αλχημεία, στην τριγωνομετρία. Ονομαστοί είναι οι άραβες ιατροφιλόσοφοι Αβερρόης και Αβικένας.
Η αραβική φιλοσοφία ήταν ένα κεφάλαιο της φιλοσοφίας του Αριστοτέλη, που τον θεωρούσαν ως το μεγαλύτερο φιλόσοφο. Ο Αριστοτέλης έγινε γνωστός στην Ευρώπη από Άραβες μεταφραστές και σχολιαστές.
Όπως αναφέρει κι εδώ και όπως έχουμε μάθει στην Ιστορία της Β' Γυμνασίου, οι Άραβες, ναι, πήραν πολιτισμικά στοιχεία από τους Έλληνες και τα μεταβίβασαν αργότερα στην Ευρώπη.
Όσον αφορά τους μοναχούς που ανέφερες, με βλέπεις πουθενά να είμαι αντίθετος; Λίγοι φωτισμένοι μοναχοί όντως συνέβαλλαν στη μετάδοση των αρχαίων ελληνικών αξιών και φιλοσοφιών, αλλά δεν παύει τα αντίγραφα των συγγραμάτων που τις μετέδιδαν να ήταν καταχωνιασμένα στα υπόγεια μοναστηριών. Εκτός αυτού, πολλά αρχαία ελληνικά κείμενα μας σώθηκαν από ξυσμένες περγαμηνές, πράγμα που κάτι υποννοεί...

Όσο για το Θεοδόσιο:
Στις 27 Φεβρουαρίου του 380 αναγνώρισε τον Χριστιανισμό ως την επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας δηλώνοντας «επιθυμούμε όλα τα διάφορα υπήκοα έθνη [...] να ακολουθούν την Θρησκεία που παραδόθηκε στους Ρωμαίους από τον άγιο απόστολο Πέτρο» και στις 8 Νοεμβρίου του 392 έθεσε εκτός νόμου τις αρχαίες θρησκείες[1] [2]. Στις 2 Μαΐου του 381 εξέδωσε το λεγόμενο «έδικτο κατά των αποστατών»[3] με το οποίο τιμωρούσε με πλήρη στέρηση δικαιωμάτων δικαιοπραξίας όλους τους πρώην χριστιανούς που επέστρεφαν στην Εθνική Θρησκεία. Στις 21 Δεκεμβρίου του 382 απαγόρευσε με ποινή θανάτου και δήμευση της περιουσίας των ενόχων Εθνικών (που χαρακτηρίζονται «παράφρονες» και «ιερόσυλοι»), κάθε μορφή θυσίας, μαντικής, ψαλμωδιών προς τιμή των Θεών ή τις απλές επισκέψεις σε αρχαίους Ναούς[4].




Το 384 διέταξε την κατεδάφιση ή το σφράγισμα Εθνικών Ιερών[5] [6] και υπέγραψε νέα απαγόρευση των θυσιών, ενώ στις 24 Φεβρουαρίου του 391 ανανέωσε την πλήρη απαγόρευση των θυσιών, των επισκέψεων σε Εθνικούς Ναούς: «Κανείς δεν θα μολυνθεί με θυσίες και σφάγια, κανείς δεν θα πλησιάσει ή θα εισέλθει σε Ναούς, ούτε θα σηκώσει τα μάτια σε εικόνες φτιαγμένες από ανθρώπινο χέρι, διαφορετικά θα είναι ένοχος μπροστά στους ανθρώπινους και τους θεϊκούς νόμους»[7]. Ως συνέπεια της διογκούμενης έλλειψης ανεκτικότητας, το 392 καταστράφηκε ο μεγάλος ναός του Σέραπι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σταμάτησαν να δίνονται επιχορηγήσεις προς τα παγανιστικά ιερατεία, ενώ αυξήθηκε η οχλοκρατική βία εναντίον των παγανιστικών ναών και ομοιωμάτων με την υποκίνηση των μοναχών[8]
https://el.wikipedia.org/wiki/Θεοδόσιος_Α'

Αν αυτό δεν είναι διωγμός τότε τί είναι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SCULLY

Πολύ δραστήριο μέλος

Η SCULLY αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 1,057 μηνύματα.
. Orthodox Quaker (100%) 2. Mainline to Liberal Christian Protestants (96%) 3. Eastern Orthodox (91%) 4. Roman Catholic (91%) 5. Unitarian Universalism (84%) 6. Liberal Quakers (84%) 7. Mainline to Conservative Christian/Protestant (77%) 8. Seventh Day Adventist (71%) 9. Neo-Pagan (70%) 10. Hinduism (65%) 11. Secular Humanism (58%) 12. Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (Mormons) (53%) 13. Mahayana Buddhism (51%) 14. Reform Judaism (49%) 15. New Age (46%) 16. Jainism (45%) 17. Taoism (42%) 18. Sikhism (42%) 19. Theravada Buddhism (42%) 20. Orthodox Judaism (40%) 21. Jehovah's Witness (36%) 22. Nontheist (33%) 23. Islam (31%) 24. New Thought (30%) 25. Bahα'ν Faith (27%) 26. Scientology (26%) 27. Christian Science (Church of Christ, Scientist) (25%)

και σχετικα με το θεμα που συζητατε καθε αποπειρα καταπιεσης του θρησκευτικου αισθηματος του αλλου ειναι εγκληματικη,τι λεμε τωρα? απο που και αν προερχεται..ειτε λεγεται Διοκλητιανος ειτε Θεοδοσιος,το ιδιο μου κανει..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Crookshanks

Διάσημο μέλος

Ο Crookshanks αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3,567 μηνύματα.
. Orthodox Quaker (100%) 2. Mainline to Liberal Christian Protestants (96%) 3. Eastern Orthodox (91%) 4. Roman Catholic (91%) 5. Unitarian Universalism (84%) 6. Liberal Quakers (84%) 7. Mainline to Conservative Christian/Protestant (77%) 8. Seventh Day Adventist (71%) 9. Neo-Pagan (70%) 10. Hinduism (65%) 11. Secular Humanism (58%) 12. Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (Mormons) (53%) 13. Mahayana Buddhism (51%) 14. Reform Judaism (49%) 15. New Age (46%) 16. Jainism (45%) 17. Taoism (42%) 18. Sikhism (42%) 19. Theravada Buddhism (42%) 20. Orthodox Judaism (40%) 21. Jehovah's Witness (36%) 22. Nontheist (33%) 23. Islam (31%) 24. New Thought (30%) 25. Bahα'ν Faith (27%) 26. Scientology (26%) 27. Christian Science (Church of Christ, Scientist) (25%)

και σχετικα με το θεμα που συζητατε καθε αποπειρα καταπιεσης του θρησκευτικου αισθηματος του αλλου ειναι εγκληματικη,τι λεμε τωρα? απο που και αν προερχεται..ειτε λεγεται Διοκλητιανος ειτε Θεοδοσιος,το ιδιο μου κανει..

Δε διαφωνώ, το αντίθετο. Αλλά δεν είναι αυτό δικαιολογία ούτε για τους διωγμούς του ενός ούτε για τους διωγμούς του άλλου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SCULLY

Πολύ δραστήριο μέλος

Η SCULLY αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 1,057 μηνύματα.
ε δεν ειπα οτι χωρανε δικαιολογιες.καθε αλλο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top