Covid-19: Πότε θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια;

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
Ε ε ε εντάξει τώρα τυπικά και επίσημα μπορεί να μη συνέβη ποτέ..εμμέσως και πλαγίως όμως;
Οποιαδήποτε έμμεση και πλάγια μη τυπική και μη επίσημη δήλωση παύει να ισχύει μετά την παραπάνω τοποθέτησή μου....
 

Sokratis Mitropoulos

Νεοφερμένος

Ο Sokratis Mitropoulos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Καλησπέρα!
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, ωστόσο είναι νομίζω ουτοπικό να μιλάμε για άνοιγμα των πανεπιστημίων από το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο, πόσο μάλλον το εαρινό του 21( που βγήκε και ανακοίνωση πως θα γίνει εξ αποστάσεως).
Έχοντας επαφή με το Αριστοτέλειο θα πω ότι αρχές 22 θα ήταν προτιμότερο να ελπίζουμε σε μια κανονική επιστροφή σε όλους τους τομείς παρά να εθελοτυφλούμε..
εξάλλου πολλοί καθηγητές γλυκάθηκαν να το πω απλά και θα υποστηρίξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την μετά κορωνοϊού εποχή.
Σε αυτό συμφωνούν ήδη και πολλοί γονείς καθώς θα μηδενιστούν τα έξοδα για όσους θα σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας τους(εξαιρώντας φυσικά τις σχολές θετικών επιστημών και όσες έχουν εργαστήρια)
Πάντως κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο λάθος και θα επέφερε πολλά δεινά σε πολλά πεδία.
Πάντως μην σας εκπλήξει αν και αυτοί που θα δώσουν πανελλήνιες φέτος δεν κάνουν δια ζώσης μάθημα τον Οκτώβρη το είπε παραπάνω και κάποιος άλλος ότι μετά το καλοκαίρι με τον τουρισμό που θα έχουμε(αν επικρατήσει η ίδια αντιμετωπίσει με πέρσι) θα είναι δύσκολα τα πράγματα...
Όλοι μας ελπίζουμε να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό παρόλα αυτά θα αργήσουμε να ξανά πάρουμε πίσω τις ζωές που είχαμε πριν και την καθημερινότητα μας. Φυσικά τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά σε πολλά πράγματα και καταστάσεις!
 

Eleanna7

Νεοφερμένος

Η Eleanna7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 11 μηνύματα.

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

13-01-21 Ανακοινώσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση



Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τα ακόλουθα που αφορούν στην ανώτατη εκπαίδευση.

α) Oι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους για τα ΑΕΙ θα πραγματοποιηθούν μόνον με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως αξιολόγησης, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών. Οι λοιποί όροι για τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα καθορισθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ.

β) Ως προς τις παραδόσεις των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, ισχύουν όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου της 29ης Δεκεμβρίου 2020 (https://www.minedu.gov.gr/news/4743...n-poreia-dianomis-ton-didaktikon-syggrammaton). Η συντριπτική πλειονότητα των συγγραμμάτων έχει παραδοθεί στους δικαιούχους φοιτητές. Κάποιες μεμονωμένες καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες πόλεις οφείλονται στην υπερφόρτωση των εταιρειών ταχυμεταφορών και στις έκτακτες συνθήκες και περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Το Υπουργείο Παιδείας παραμένει σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εκδοτών και των εταιρειών ταχυμεταφορών, παρακολουθώντας την πορεία παράδοσης των συγγραμμάτων προς τους φοιτητές που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η εξεταστική περίοδος θα αρχίσει κατ’ αρχήν μετά την 27η Ιανουαρίου 2021, εκτός εάν τα τμήματα κρίνουν ότι μπορούν να αρχίσουν

γ) Οι δικαιούχοι φοιτητές, που για οποιοδήποτε λόγο δεν κατάφεραν να υποβάλλουν σχετική δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα διανομής των συγγραμμάτων ΕΥΔΟΞΟΣ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (από μετεγγραφή, μετακινηθέντες κλπ), θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση, εντός νέας προθεσμίας που θα ανακοινωθεί σύντομα. Έτσι θα καταστεί δυνατή η συμμετοχή τους στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

δ) Ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του εαρινού εξαμήνου, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, η κατ’ αρχήν πρόθεση του Υπουργείου είναι να υπάρξει ενιαία λύση για όλη τη χρονική περίοδο, ώστε να αποφεύγονται μαζικές μετακινήσεις και να επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή αναστάτωση των φοιτητών και των οικογενειών τους, αλλά και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων. Οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν κατόπιν των εισηγήσεων της Επιτροπής των ειδικών, βάσει και των εγγύτερων προς την ημερομηνία έναρξης του εξαμήνου επιδημιολογικών δεδομένων.

ε) Ο χρόνος διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και θα συζητηθεί στην Επιτροπή των ειδικών.
 

Leukosrinokeros

Νεοφερμένος

Η Leukosrinokeros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 102 μηνύματα.
Ποτε πιστευετε οτι θα ανοιξουν τα πανεπιστημια κανονικα ενοψει πανδημιας;
Εγω το βλεπω πολυ δυσκολο να ανοιξουν κι ετσι βλεπω τη φοιτητικη ζωη να περνα αδιαφορα εντωμεταξυ νιωθω χαλια νομιζω εχω καταθλιψη εχω χασει τις δυναμεις μου
 

thecrazycretan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο thecrazycretan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 194 μηνύματα.
Ποτε πιστευετε οτι θα ανοιξουν τα πανεπιστημια κανονικα ενοψει πανδημιας;
Εγω το βλεπω πολυ δυσκολο να ανοιξουν κι ετσι βλεπω τη φοιτητικη ζωη να περνα αδιαφορα εντωμεταξυ νιωθω χαλια νομιζω εχω καταθλιψη εχω χασει τις δυναμεις μου
Αν δεν εμβολιαστεί τουλάχιστον το 40% του πλύθισμου το θεωρώ απίθανο φέτος.. Από το επόμενο ακαδημαικό έτος, όπως είπε και ένας βρετανός καθηγητής ιατρικής "ο ιός ήρθε για να μείνει". Εσύ μην απογοητεύεσαι από αυτό, είναι μία δύσκολη περίοδος σαφώς δεν μπορείς να κάνεις πράγματα που ήθελες μα προσπάθησε να αποκομήσεις κάτι θετικό από όλη αυτή την κατάσταση. Επένδυσε χρόνο στα μαθήματα σου, διάβασε βιβλία, ασχολείσου με τα χόμπι σου. Γενικά επένδυσε χρόνο στον εαυτό σου. Εγώ μέσα στην μέρα γυμνάζομαι καθημερινά ένα 45λεπτό στο σπίτι και πάω και ένα 40 λέπτο για τρέξιμο ή 1,5ώρα ποδήλατο (μεγάλη απόσταση), εχώ διαβάσει αρκετά βιβλία αυτή την περίοδο. Βρες πράγματα που να σε γεμίζουν!
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 2,589 μηνύματα.
κατα 90% απο οκτωβριο του 21 θα ανοιξουν τα πανεπιστημια με μερικους ισως περιορισμους
 

Eclipse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,665 μηνύματα.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Πιστεύω ούτε το 21 θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια
 

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9,090 μηνύματα.
Μου φαίνεται ότι και το 2021 θα ειναι δύσκολο :( Ίσως να μην ανοίξουν μέχρι το εαρινο του 2022... Μακάρι να κανω λάθος πάντως.
 

pink_panther

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο pink_panther αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 172 μηνύματα.

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 2,589 μηνύματα.
Η κοινή λογική χδ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μου φαίνεται ότι και το 2021 θα ειναι δύσκολο :( Ίσως να μην ανοίξουν μέχρι το εαρινο του 2022... Μακάρι να κανω λάθος πάντως.
Ακραίο φίλε δεν παίζει
 

Guest 699855

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

20-02-21 Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ της χώρας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ακόλουθα που αφορούν στην ανώτατη εκπαίδευση:

α) Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του εαρινού εξαμήνου 2021 θα πραγματοποιηθεί μόνον με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι λοιποί όροι για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων σπουδών θα καθορισθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ.

β) Ως προς τις κλινικές, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις ισχύουν όσα περιλαμβάνονται στην εκάστοτε τροποποιούμενη κοινή υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας». Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνον για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α΄ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

γ) Στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται η μετακίνηση με σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.

δ) Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων θα γίνει εκ νέου με κατ’ οίκον παράδοση. Οι δικαιούχοι φοιτητές που δεν υπέβαλαν σχετική δήλωση για τα συγγράμματα του χειμερινού εξαμήνου στο πληροφοριακό σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ στην προβλεπόμενη προθεσμία ή ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (από μετεγγραφή, μετακινηθέντες κλπ), θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση εντός του εαρινού εξαμήνου.

ε) Στο πλαίσιο των παρόντων επιδημιολογικών δεδομένων δεν είναι ακόμη εφικτή η διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

annfire

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η annfire αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 262 μηνύματα.

20-02-21 Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ της χώρας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα ακόλουθα που αφορούν στην ανώτατη εκπαίδευση:

α) Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του εαρινού εξαμήνου 2021 θα πραγματοποιηθεί μόνον με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι λοιποί όροι για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων σπουδών θα καθορισθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ.

β) Ως προς τις κλινικές, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις ισχύουν όσα περιλαμβάνονται στην εκάστοτε τροποποιούμενη κοινή υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας». Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνον για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α΄ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

γ) Στην ίδια ΚΥΑ προβλέπεται η μετακίνηση με σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.

δ) Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων θα γίνει εκ νέου με κατ’ οίκον παράδοση. Οι δικαιούχοι φοιτητές που δεν υπέβαλαν σχετική δήλωση για τα συγγράμματα του χειμερινού εξαμήνου στο πληροφοριακό σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ στην προβλεπόμενη προθεσμία ή ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (από μετεγγραφή, μετακινηθέντες κλπ), θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση εντός του εαρινού εξαμήνου.

ε) Στο πλαίσιο των παρόντων επιδημιολογικών δεδομένων δεν είναι ακόμη εφικτή η διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων.

Κούρασαν.
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Παιδιά αν δεν εμβολιαστεί πάνω από το 70% του πληθυσμού, δεν πρόκειται να ανοίξει τίποτα στη παιδεία και ειδικά στα Πανεπιστήμια που μιλάμε για χιλιάδες φοιτητές. Αν τον Οκτώβριο έχει εμβολιαστεί το ποσοστό που προανέφερα θα ανοίξουν. ΑΝ όχι θα πάει έτσι και το 2021. Τα Πανεπιστήμια είναι τα τελευταία ΟΛΩΝ που θα ανοίξουν.
 

iminspain

Δραστήριο μέλος

Ο iminspain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Χημείας Πατρών (Πάτρα). Έχει γράψει 562 μηνύματα.

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Επειδη το διαβασα μολις,και ειναι μια ευχαριστη ειδηση,ειπα να το αναρτησω ετσι,ας κανουμε υπομονη:thumbup:
Μας περιμενει η ζωη μας η κανονικη. . .

 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Μολις

 

johnietraf

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο γιαννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Στατιστικής ΟΠΑ και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1,889 μηνύματα.
τα περισσοτερα τμηματα δεν θα ανοιξουν πριν το σεπτεμβρη του 2022
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top