Covid-19: Πότε θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια;

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,587 μηνύματα.
Ε ε ε εντάξει τώρα τυπικά και επίσημα μπορεί να μη συνέβη ποτέ..εμμέσως και πλαγίως όμως;
Οποιαδήποτε έμμεση και πλάγια μη τυπική και μη επίσημη δήλωση παύει να ισχύει μετά την παραπάνω τοποθέτησή μου....
 

Sokratis Mitropoulos

New member

Ο Sokratis Mitropoulos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών . Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Καλησπέρα!
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, ωστόσο είναι νομίζω ουτοπικό να μιλάμε για άνοιγμα των πανεπιστημίων από το επόμενο ακαδημαϊκό εξάμηνο, πόσο μάλλον το εαρινό του 21( που βγήκε και ανακοίνωση πως θα γίνει εξ αποστάσεως).
Έχοντας επαφή με το Αριστοτέλειο θα πω ότι αρχές 22 θα ήταν προτιμότερο να ελπίζουμε σε μια κανονική επιστροφή σε όλους τους τομείς παρά να εθελοτυφλούμε..
εξάλλου πολλοί καθηγητές γλυκάθηκαν να το πω απλά και θα υποστηρίξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την μετά κορωνοϊού εποχή.
Σε αυτό συμφωνούν ήδη και πολλοί γονείς καθώς θα μηδενιστούν τα έξοδα για όσους θα σπουδάζουν εκτός του τόπου κατοικίας τους(εξαιρώντας φυσικά τις σχολές θετικών επιστημών και όσες έχουν εργαστήρια)
Πάντως κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο λάθος και θα επέφερε πολλά δεινά σε πολλά πεδία.
Πάντως μην σας εκπλήξει αν και αυτοί που θα δώσουν πανελλήνιες φέτος δεν κάνουν δια ζώσης μάθημα τον Οκτώβρη το είπε παραπάνω και κάποιος άλλος ότι μετά το καλοκαίρι με τον τουρισμό που θα έχουμε(αν επικρατήσει η ίδια αντιμετωπίσει με πέρσι) θα είναι δύσκολα τα πράγματα...
Όλοι μας ελπίζουμε να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό παρόλα αυτά θα αργήσουμε να ξανά πάρουμε πίσω τις ζωές που είχαμε πριν και την καθημερινότητα μας. Φυσικά τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά σε πολλά πράγματα και καταστάσεις!
 

Eleanna7

New member

Η Eleanna7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ψυχολογίας (Θεσσαλονίκη) . Έχει γράψει 8 μηνύματα.

Λένω

Well-known member

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,418 μηνύματα.

13-01-21 Ανακοινώσεις για την Ανώτατη ΕκπαίδευσηΤο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τα ακόλουθα που αφορούν στην ανώτατη εκπαίδευση.

α) Oι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους για τα ΑΕΙ θα πραγματοποιηθούν μόνον με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως αξιολόγησης, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής των ειδικών. Οι λοιποί όροι για τη διεξαγωγή των εξετάσεων θα καθορισθούν σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ.

β) Ως προς τις παραδόσεις των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, ισχύουν όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου της 29ης Δεκεμβρίου 2020 (https://www.minedu.gov.gr/news/4743...n-poreia-dianomis-ton-didaktikon-syggrammaton). Η συντριπτική πλειονότητα των συγγραμμάτων έχει παραδοθεί στους δικαιούχους φοιτητές. Κάποιες μεμονωμένες καθυστερήσεις σε συγκεκριμένες πόλεις οφείλονται στην υπερφόρτωση των εταιρειών ταχυμεταφορών και στις έκτακτες συνθήκες και περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. Το Υπουργείο Παιδείας παραμένει σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των εκδοτών και των εταιρειών ταχυμεταφορών, παρακολουθώντας την πορεία παράδοσης των συγγραμμάτων προς τους φοιτητές που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η εξεταστική περίοδος θα αρχίσει κατ’ αρχήν μετά την 27η Ιανουαρίου 2021, εκτός εάν τα τμήματα κρίνουν ότι μπορούν να αρχίσουν

γ) Οι δικαιούχοι φοιτητές, που για οποιοδήποτε λόγο δεν κατάφεραν να υποβάλλουν σχετική δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα διανομής των συγγραμμάτων ΕΥΔΟΞΟΣ εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (από μετεγγραφή, μετακινηθέντες κλπ), θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση, εντός νέας προθεσμίας που θα ανακοινωθεί σύντομα. Έτσι θα καταστεί δυνατή η συμμετοχή τους στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

δ) Ως προς τον τρόπο διεξαγωγής του εαρινού εξαμήνου, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, η κατ’ αρχήν πρόθεση του Υπουργείου είναι να υπάρξει ενιαία λύση για όλη τη χρονική περίοδο, ώστε να αποφεύγονται μαζικές μετακινήσεις και να επιτευχθεί η μικρότερη δυνατή αναστάτωση των φοιτητών και των οικογενειών τους, αλλά και του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων. Οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν κατόπιν των εισηγήσεων της Επιτροπής των ειδικών, βάσει και των εγγύτερων προς την ημερομηνία έναρξης του εξαμήνου επιδημιολογικών δεδομένων.

ε) Ο χρόνος διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και θα συζητηθεί στην Επιτροπή των ειδικών.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top