Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Smaragdav
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος

Γιολαντα δεν υπαρχει κολλημα ουτε προβλημα. Συζητηση κανουμε και ο καθενας λεει την αποψη του / τις εμπειριες του.
ναι καλε αυτο εννοω.! πως ξεκινησε αυτο το ζητημα.τεσπα
RunawayDreamer
Δραστήριο μέλος

Τελικά αυτό το debate ποτέ δεν τελειώνει. Έχω βαρεθεί να μου λένε μαθητές ότι παλιά τους 'έβαζαν σαν homework να μάθουν κάποιες σελίδες από το Companion. Τι σύγχρονη μεθοδολογία είναι αυτή; Που πήγε το "teach vocabulary in context" , φτιάξε μόνος σου παραδείγματα για να κάνεις τη λέξη "δική σου"? Και δεν φτάνει αυτό, μετά τους εξετάζουν σε στυλ ορθογραφία - μετάφρασης!!
Έχει τη χρησιμότητα του το Companion, αλλά είναι ένα συμπλήρωμα/ βοήθημα για το μαθητή. Όχι βασικό εργαλείο για τη μάθηση του.
Εσείς τι πιστεύετε;
Εγώ είμαι κατά του companion μόνο στο βαθμό της παπαγαλίας που μας έβαζε η καθηγήτρια μας να το μάθουμε. Δηλαδή αν είναι δυνατόν, 3ης-5ης δημοτικού να μαθαίνουμε κατεβατά 3 σελίδες με λέξεις...Αυτή η τακτική με έκανε να τα μισήσω τα αγγλικά με αποτέλεσμα σταδιακά να τα σταματήσω...Τελικά έμαθα πολύ καλύτερα αγγλικά χωρίς φροντιστήριο, από μόνη μου, και είμαι κατ'ευχαριστημένη με το επίπεδο αγγλικών που έχω.
Ακύρο, του χρόνου σκέφτομαι να δώσω για πτυχίο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dalian
Περιβόητο μέλος

Όσο περισσότερο βελτιώνεις το λεξιλόγιό σου, τόσο το καλύτερο...
socially excluded
Δραστήριο μέλος

angelikoulitsa
Νεοφερμένο μέλος

elekati
Νεοφερμένο μέλος

Επίσης, για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες είναι προτιμότερο να διαλέγουμε βιβλία που δεν έχουν μόνο μια ξερή μετάφραση της κάθε λέξης, αλλά να συνοδεύεται και από πρόταση που σίγουρα θα βοηθήσει στην γρηγορότερη εκμάθησή τους. Άλλα παιδιά μπορούν να μαθαίνουν λίστες λέξεων, άλλα μέσα από προτάσεις.
foivosfoivos
Νεοφερμένο μέλος

Αυτό αντιλαμβάνομαι από την μικρή μου εμπειρία.
abcdef
Νεοφερμένο μέλος

*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Smaragdav
Νεοφερμένο μέλος

Ας μην ξεχνάμε οτι ο καθένας έχει το δικό του στυλ μάθησης (οπτικό , ακουστικό , κιναισθητικό κτλ) οπότε η λίστα αυτή είναι λογικό οτι θα βοηθήσει κάποιους. Το ανάλογο στυλ μάθησης σε συνδυασμό και με μια έφεση στις γλώσσες ίσως καθιστούν το companion το ιδανικό βοήθημα για την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας. Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε όλους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgia.94
Δραστήριο μέλος

Προσωπικα ειναι ο μονος τροπος με τον οποιο μπορω να μαθω καλα λεξιλογιο!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

DrMimi
Νεοφερμένο μέλος

Niko'olas
Νεοφερμένο μέλος

Garret
Νεοφερμένο μέλος

Χρειάζεται αυθεντικό υλικό, κείμενα, συζήτηση, παραδείγματα, οπτικο-ακουστικό υλικό κλπ για να αφομοιώσεις νέο λεξιλόγιο.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Last year's terrorist attack resulted in a _____ of tourism this year.
a. dearth
b. deficiency
c. dwindle
d. deficit
μαζί με τις απαντήσεις να υπάρχει και αιτιολόγηση
ΑmyC
Νεοφερμένο μέλος

Προσωπικα συμφωνω απολυτα μαζι σας! Ειδικα σε μεγαλα διπλωματα πχ Proficiency , δε θα πρεπει ο καθηγητης απλα να παραπεμπει το μαθητη να διαβασει μονος του απο το cοmpanion. Εμενα παντως η παλια μου καθηγητρια αυτο εκανε και ηταν παρα πολυ κουραστικο μιας και στο τελος καθε ενοτητας με εβαζε να διαβαζω απο εκει για να κανω τις ασκησεις που ηταν στο τελος της αντιστοιχης ενοτητας του companion, που αν θυμαμαι καλα ηταν γυρω στις 500 λεξεις για michigan παντοτε...(περιττο να πω πως δεν μου εμενε τιποτα)Τελικά αυτό το debate ποτέ δεν τελειώνει. Έχω βαρεθεί να μου λένε μαθητές ότι παλιά τους 'έβαζαν σαν homework να μάθουν κάποιες σελίδες από το Companion. Τι σύγχρονη μεθοδολογία είναι αυτή; Που πήγε το "teach vocabulary in context" , φτιάξε μόνος σου παραδείγματα για να κάνεις τη λέξη "δική σου"? Και δεν φτάνει αυτό, μετά τους εξετάζουν σε στυλ ορθογραφία - μετάφρασης!!
Έχει τη χρησιμότητα του το Companion, αλλά είναι ένα συμπλήρωμα/ βοήθημα για το μαθητή. Όχι βασικό εργαλείο για τη μάθηση του.
Εσείς τι πιστεύετε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.