Wrong
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rea_94
Εκκολαπτόμενο μέλος

Και βασικά πιστεύω ότι είναι πολύ βασικό να μαθαίνεις τα πρώτα χρόνια λέξεις κατεβατά, όχι απ'έξω, αλλά σαν ορθογραφία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Smaragdav
Νεοφερμένο μέλος

Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα λεξικού . Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ακόμα και όταν υπάρχει Companion.
Οσο για την ορθογραφία πιστεύω ότι μετά από τις Junior τάξεις, η ορθογραφία μαθαίνεται πλέον εμπειρικά. Και σίγουρα δεν μαθαίνεται με την λίστα του "supermarket" (τη λέω έτσι επειδή οι μαθητές τη θυμούνται με τη σειρά χωρίς να έχουν εμπεδώσει το πραγματικό νόημα.
Κάποιες φορές εξετάζω "ορθογραφία" για την εξέταση συγκεκριμένης ύλης πχ. δεν λέω τις προθέσεις αρα θα τις προσθέσουν οι μαθητές.
Και να μην ξεχάσω το αγαπημένο μου Running Dictation. Κολλάω ένα χαρτί με προτάσεις στο τέλος του διαδρόμου. Ένας ένας οι μαθητές τρέχουν στο χαρτί και προσπαθούν να απομνημονεύσουν την πρόταση όσο εμείς οι υπόλοιποι ακούμε δυνατά μουσική. Μόλις σταματήσει η μουσική, πρέπει να επιστρέψει και να πει την πρόταση στην τάξη.... Ότι πρέπει για μαθητές που νυστάζουν χιχιιχιχ
thodulis
Νεοφερμένο μέλος

Και εμείς μαθαίνουμε με τη λίστα του supermarket μόνο που(χωρίς να θέλω να πενευτώ) εγώ διαφέρω από όλους εκεί μέσα ακριβώς επειδή χρησημοποιώ τη γλώσσα σε καθημερινή βάση. Βέβαια, τα companions είναι και αυτά πολύ καλά(τα συγκεκριμένα, Activate) αφού έχουν απλά και ευκολα κατανοητά παραδείγματα, συνώνυμα και πολλα, πολλά παράγωγα!
Η δασκάλα μας όμως δεν λέω, κάνει πολύ καλα τη δουλειά της(προσπαθεί δηλαδή, τι να κάνει με τους παπαγάλους) και εξηγεί πολύ καλά!
Α ναι, έχει πλάκα πολλές φορές που αλλάζει τη σειρά των λέξεων στην ορθογραφεία και αυτοι τα θαλασσώνουν, γράφωντας με τη σειρά την ερμηνεία χαχαχα
sorry for any mistakes or if I sound stupid it's late and am tired

Andriana93
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οσων αφορά το λεξικό πιστεύω πως είναι καλύτερη λύση για τον μαθητή ώστε να ψάχνει μόνος του τις λέξεις στο σπίτι και να μην τις βρίσκει έτοιμες από το companion!Αυτό το κάναμε στην τελευταία τάξη που θα δίναμε proficiency και πρόσφερε πραγματικά μεγάλη βοήθεια!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Smaragdav
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
andrikoc13
Δραστήριο μέλος

Darklord
Νεοφερμένο μέλος

qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος

Φώτης09
Πολύ δραστήριο μέλος

εεεε ψιλομπερδευτηκα αλλα τεσπα!εγω οταν πηγαινα φροντιστηριο σε μικρη ταξη Β κανονικη ας πουμε μας βαζανε ορθογραφια να μεταφρασουμε λεξεις απο τα αγγλικα στα ελληνικα και αναποδα! στο companion που ειχα .....ειχε τις λεξεις απο διπλα πως προφερεται ,derivatives και προτασεις με αυτα! μαλιστα μερικες φορες που δεν καταλαβαινα καλα την λεξη στα ελληνικαΤελικά αυτό το debate ποτέ δεν τελειώνει. Έχω βαρεθεί να μου λένε μαθητές ότι παλιά τους 'έβαζαν σαν homework να μάθουν κάποιες σελίδες από το Companion. Τι σύγχρονη μεθοδολογία είναι αυτή; Που πήγε το "teach vocabulary in context" , φτιάξε μόνος σου παραδείγματα για να κάνεις τη λέξη "δική σου"? Και δεν φτάνει αυτό, μετά τους εξετάζουν σε στυλ ορθογραφία - μετάφρασης!!
Έχει τη χρησιμότητα του το Companion, αλλά είναι ένα συμπλήρωμα/ βοήθημα για το μαθητή. Όχι βασικό εργαλείο για τη μάθηση του.
Εσείς τι πιστεύετε;

Dalian
Περιβόητο μέλος

Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος

Εχετε δικιο.Και εγω φετος που δινω για FCE ολο διαβασμα και ορθογραφια απο Companion ακουω.Ελεος

LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

θα συμφωνησω...Νο Companio
Εχετε δικιο.Και εγω φετος που δινω για FCE ολο διαβασμα και ορθογραφια απο Companion ακουω.Ελεος
και το χειροτερο ειναι οτι μερικοι το αντιλαμβανονται σαν homework.
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος

Βέβαια στο proficiency μαθέναμε τις ερμηνείες στα αγγλικά και όχι στα Ελληνικά.
emily zola
Νεοφερμένο μέλος

Μα πλέον το companion είναι το βασικότερο εργαλείο του μαθητή!! Είναι η βίβλος του μαθητή! Μαθαίνει σπάνιες,σκόρπιες λέξεις και έτσι υποτείθεται οτι εχει εμβαθύνει στη αγγλική γλώσσα! Και όταν έρχεται η ώρα να μιλήσει και να τις χρησιμοποιήσει τα βρίσκει σκούρα τα πράγματα! Ας μην κοροιδευόμαστε η διδασκαλία τςν αλλκικών πλέον βασίζεται στην ικανότητα καλής αποστήθισης και φωτογραφικής μνήμης του μαθητή!Τι κρίμα...Τελικά αυτό το debate ποτέ δεν τελειώνει. Έχω βαρεθεί να μου λένε μαθητές ότι παλιά τους 'έβαζαν σαν homework να μάθουν κάποιες σελίδες από το Companion. Τι σύγχρονη μεθοδολογία είναι αυτή; Που πήγε το "teach vocabulary in context" , φτιάξε μόνος σου παραδείγματα για να κάνεις τη λέξη "δική σου"? Και δεν φτάνει αυτό, μετά τους εξετάζουν σε στυλ ορθογραφία - μετάφρασης!!
Έχει τη χρησιμότητα του το Companion, αλλά είναι ένα συμπλήρωμα/ βοήθημα για το μαθητή. Όχι βασικό εργαλείο για τη μάθηση του.
Εσείς τι πιστεύετε;

Όμως και τώρα που το πήρες,πιστεύεις έμαθες καλά αγγλικά??Εγώ αν δεν μάθαινα companion δεν θα έπαιρνα proficiency, απλά
Nikitwinaki
Νεοφερμένο μέλος

Dalian
Περιβόητο μέλος

Δεν νομίζω ότι είναι έτσι όπως τα περιγράφεις...... φωτογραφική μνήμη? Σε ξένη γλώσσα?Μα πλέον το companion είναι το βασικότερο εργαλείο του μαθητή!! Είναι η βίβλος του μαθητή! Μαθαίνει σπάνιες,σκόρπιες λέξεις και έτσι υποτείθεται οτι εχει εμβαθύνει στη αγγλική γλώσσα! Και όταν έρχεται η ώρα να μιλήσει και να τις χρησιμοποιήσει τα βρίσκει σκούρα τα πράγματα! Ας μην κοροιδευόμαστε η διδασκαλία τςν αλλκικών πλέον βασίζεται στην ικανότητα καλής αποστήθισης και φωτογραφικής μνήμης του μαθητή!Τι κρίμα...![]()

ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Πολύ δραστήριο μέλος

Smaragdav
Νεοφερμένο μέλος

Διαβάστε αυτό σχετικά με τη λειτουργία της μνήμης και θα καταλάβετε.
https://english-gr.blogspot.com/2009/11/blog-post.html
lostie
Νεοφερμένο μέλος

Εγώ αν δεν μάθαινα companion δεν θα έπαιρνα proficiency, απλά
Συμφωνω! Εγω ειχα και companion που ειχε αγγλικη ερμηνεια και για καθε λεξη μια προταση, ειχα και την ελληνικη μεταφραση διπλα γιατι καποιες δεν τις καταλαβαινα και τις εμαθα. Χωρις companion παντως δουλεια δεν γινεται. Ωραια να κατσουν οι μαθητες να κανουν προτασεις με τις λεξεις, στις πιο προχωρημενες ταξεις που θα πρεπει να μαθαινουν 200 λεξεις τη βδομαδα τι θα κανουν? Καποιες απλα τις μαθαινεις παπαγαλια και πας παρακατω. Δεν βγαινει παντα σε καλο το δεχομαι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.