aggressive
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Γ2 πτυχία παίρνει κανείς είτε για να γίνει πιο ισχυρός στο κυνήγι εργασίας είτε για αυτοεπιβεβαίωση.
Υ.Γ.: Είμαι μαθητής ECPE, κάνω και Practice και για CPE μόνο και μόνο επειδή μου αρέσουν τα αγγλικά..
Υ.Γ.2: Όλα αυτά ότι το ECPE το περνάνε και άσχετοι τα θεωρώ αρλούμπες! Βρέστε μου έναν άσχετο που να καταλαβαίνει Medical/Technical Passages, να γράφει για κοινωνικά θέματα και να ξέρει την σημασία των λέξεων ratify, condone, condemn, reprimand, dwindle κτλ... που αν και σας φαίνεται περίεργο σε normal επίπεδα συζητήσεων έτσι μιλάνε τα Αμερικανάκια (ετυχε να μιλήσω μέσω fb).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moxa15
Διάσημο μέλος

? ? ?μορφή MELAB

Cona14
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΕλευθεριⒶκος
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Filotheib
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Irene Exarchou
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Irene Exarchou
Νεοφερμένο μέλος

niek
Εκκολαπτόμενο μέλος

Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Το Lower καταφερα να το παρω με Α αλλα το Proficiency το πηρα με C και ειδα μετα τα στατιστικα και οι περισσοτεροι ειχαν αποτυχει ή ειχαν παρει C. Οποτε καλυτερα να δωσεις το Michigan και να το παρεις και με καλυτερο βαθμο. Ειναι πολυ πιο δυσκολο,εγω το εδωσα το Cambridge γιατι ειχα συνηθισει τον τροπο εξετασης.
niek
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα όλα τα παραπάνω.

Nikos 7
Εκκολαπτόμενο μέλος

Nina-nana
Διάσημο μέλος

Αν είσαι καλή στην έκθεση και γενικότερα στο χειρισμό της γλώσσας, CPE.
Αν είσαι καλή στο Listening, ECPE.
Alma Libre
Επιφανές μέλος

Λόγω κάποιων προβλημάτων (οικονομικών προφανώς) σταμάτησα να κάνω φροντιστήριο για τα αγγλικά μου και έμπαινα στον δεύτερο χρόνο του Proficiency. Έχω κάνει ένα χρόνο αποκλειστικά γραμματική και ελάχιστο writing, οπότε δεν είχα καταλήξει απο τότε τι ακριβώς θα δώσω. Πλέον σκέφτομαι να συνεχίσω μόνη μου με tests και να πάω να δώσω τον Μάιο, απλά δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω να δώσω.
Τι εννοώ;
Στο φροντιστήριο μου θα προετοιμαζόμουν (φέτος) για ECPE. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα στη προετοιμασία με γραμματική και εκθέσεις, αλλά τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσα να το ρισκάρω και για CPE. Το θέμα είναι, πως φοβάμαι μην αποτύχω στο CPE και μετά πάει τσάμπα ο κόπος μου. Έχω κατεβάσει τα sample tests στον υπολογιστή και μου φαίνονται εντάξει, αλλά εξακολουθώ να φοβάμαι, παρόλο που όλοι με διαβεβαιούν πως τα αγγλικά μου είναι απολύτως εντάξει.
Οπότε, έχω βρεθεί σε αδιέξοδο, και δεν ξέρω τι να κάνω και ούτε πως να το χειριστώ.
Βοήθεια κανείς;

Guest 545651
Επισκέπτης

Αγγλικα εχω παρει το lower, σκεφτομαι να ξεκινησω για proficiency. Υπαρχει michigan και cambridge? ποιο να κανω?
του Cambridge ειναι πολυ δυσκολο,αλλα πιστευω αξιζει τον κοπο

Nina-nana
Διάσημο μέλος

Βρες κάποιον να σε κατευθύνει. ΟΚ δεν έχεις χρήματα για φροντιστήριο - αλλά μήπως έχεις αρκετά για μερικά μαθήματα έστω; Ίσως κάποια μαθήματα τώρα και ένα μήνα πριν τις εξετάσεις; Από αυτά που λες, νομίζω το ECPE θα ήταν καλύτερη επιλογή γιατί το writing είναι πιο βατό. Βέβαια πρέπει να είσαι σίγουρη ότι έχεις δυνατό listening και να προσέξεις λίγο τα προφορικά.Λόγω κάποιων προβλημάτων (οικονομικών προφανώς) σταμάτησα να κάνω φροντιστήριο για τα αγγλικά μου και έμπαινα στον δεύτερο χρόνο του Proficiency. Έχω κάνει ένα χρόνο αποκλειστικά γραμματική και ελάχιστο writing, οπότε δεν είχα καταλήξει απο τότε τι ακριβώς θα δώσω. Πλέον σκέφτομαι να συνεχίσω μόνη μου με tests και να πάω να δώσω τον Μάιο, απλά δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω να δώσω.
Γενικά θα έλεγα να μην πας τελείως απροετοίμαστη. Στο φροντιστήριο που δουλεύω κάνουμε "μικρές" προετοιμασίες για μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι παραπάνω. 10 ώρες, 20 ώρες, γενικά ό,τι βολεύει το μαθητή. Ίσως το κάνουν και άλλα φροντιστήρια. Δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.