Bullying κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας

Asefel

Νεοφερμένος

Η Asefel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καταρχάς είμαι κοπέλα, οπότε δεν θα πάω στρατό. Παρόλαυτά όμως, με τα γεγονότα της επικαιρότητας αναρωτιέμαι: Πόσο ελεύθερος είναι ένας φαντάρος να αντιδράσει στην κατάχρηση βίας στο στρατόπεδο;
Θέλω να πω, άντε στους επαγγελματικούς χώρους το θύμα έχει επιλέξει τον χώρο και θεωρητικά-ίσως και πρακτικά- μπορεί να αποχωρήσει.
Στον στρατό, που το κράτος επιβάλει στον άνδρα να παρευρίσκεται τόσους μήνες σε έναν χώρο και είναι υποχρεωμένος βάση νόμου να ακολουθεί εντολές, πως μπορεί το άτομο αυτό να προστατευθεί; Μου φαίνεται σαν να είναι εγκλωβισμένος στα χέρια ανωτέρων.
Καλώς ή κακώς, η ψυχολογική βια υποτιμάται. Όμως, γιατί να μπορεί ένας επικεφαλής στο στρατόπεδο να βρίσει έναν φαντάρο, να το εξευτελίσει μπροστά στους υπόλοιπους, υποβιβάζοντας την αξιοπρέπεια του προς χάρη της «σκληραγώγησης». Μετά αισθάνομαι ότι όλα σαν να τυλίγονται λίγο και γύρω από το «τι σόι άντρας είσαι», «οι άντρες δεν κλαίνε και τέτοια». Τοξικές λαθεμένες δηλαδή αντιλήψεις που το μόνο που κάνουν είναι βοηθούν αυτούς που κάνουν κατάχρηση εξουσίας. Δεν ξέρω, το κράτος θα έπρεπε να προστατεύει τους πολίτες του, πόσο μάλλον αυτούς που θα υπηρετήσουν την πατρίδα. Που θέλω να καταλήξω; Γιατί μιλάμε και καταδικάζουμε το bullying στο σχολείο και σε άλλους χώρους και κανένας δεν μιλάει για τα εγκλήματα -μικρα ή μεγάλα- που γίνονται στον στρατό.
Ξανατονιζω πως είμαι κοπέλα. Στρατό δεν έχω πάει, μόνο ότι έχω ακούσει. Απλά σκέφτηκα τι θα συνέβαινε αν ήμουν άντρας. Και ξαφνικά εκεί που θεωρώ ότι είμαι ελεύθερος άνθρωπος και ορίζω το σώμα μου και την ύπαρξη μου, σκέφτηκα ότι θα ήμουν ΝΟΜΙΜΑ εγκλωβισμένη σε μια πιθανώς άσχημη μεταχείριση πέρα από τις δυνάμεις μου.
Ίσως να μην είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, δεν γνωρίζω, ίσως όμως και να είναι.Κάποιες σκέψεις απλά που ήθελα να μοιραστώ για συζήτηση.
 

aggelosst9

Νεοφερμένος

Ο aggelosst9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Ο.Π.Α. (Αθήνα). Έχει γράψει 115 μηνύματα.
Ο στρατός μπορεί στη θεωρία να είναι άκρως αντιδημοκρατικός, αφού η ιεραρχία καθορίζει τα πάντα, αλλά στην πράξη ο στρατιώτης έχει μεγάλη δύναμη και οποιαδήποτε καταγγελία για κακομεταχείριση από ανώτερό του λαμβάνεται συνήθως σοβαρά υπόψιν. Οι διοικητές ειδικά φροντίζουν να λήγουν όπως άρχισαν τέτοια περιστατικά, αφού διαφορετικά διακινδυνεύουν το όνομα τους και την υπόληψή τους στους κύκλους του στρατού. Εμένα τουλάχιστον αυτή ήταν η εμπειρία μου στο ακριτικό στρατόπεδο που υπηρέτησα.
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το bullying στο στρατό έρχεται από τα κακά βίσματα και από τους λεγόμενους ΕΠΟΠ. Δεν είναι όλοι οι ΕΠΟΠ κακοί αλλά οι περισσότεροι είναι κομπλεξικοί με το φαντάρο που ήρθε να κάνει τη θητεία του, γιατί τους πονάει ότι είναι κατώτεροι και από τους ΕΜΘ και από τους Ευελπεις-ΣΜΥ. Αυτό τους κάνει να νιώθουν ένα αίσθημα ανωτερότητας στους φαντάρους και τους πονάει βγάζοντας τους πόνο και κόμπλεξ.

Υπάρχουν όμως και φαντάροι με δύναμη το ΒΙΣΜΑ στο στρατό που βγάζουν κόμπλεξ απέναντι σε έναν άλλο φαντάρο χωρίς να τους πειράξει.

Πιστέψτε με οι περισσότεροι διοικητές είναι να μη πω ΠΩΣ ( δεν το αναφέρω γιατί θα φάω μπαν). Δεν τους νοιάζει, τους ενδιαφέρει μόνο η καριέρα τους. ΑΝ ήταν σωστοί οι διοικητές οι καταγγελίες στο δίκτυο σπάρτακος σε καθημερινή βάση δεν θα έπαιρναν φωτιές. Καλωσήρθες σε μια ακόμα πολιτική φαρέτρα της κοινωνίας που ονομάζεται στρατός
 

aggelosst9

Νεοφερμένος

Ο aggelosst9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Ο.Π.Α. (Αθήνα). Έχει γράψει 115 μηνύματα.
Συμφωνώ πως οι περισσότεροι διοικητές δεν νοιάζονται παρά μόνο για την καριέρα τους, και γι'αυτό δεν τους συμφέρει να μαθευτεί πως το στρατόπεδο τους είναι €#@&. Οι περισσότεροι ΕΠΟΠ εκεί που υπηρέτησα ήταν κύριοι στους φαντάρους, και χαλαρή κουβεντουλα έπιανες αν ήσασταν μόνοι και όλα. Τώρα 1-2 εξαιρέσεις υπήρχαν, αλλά περισσότερο σπαγαμε πλάκα, δεν παίρναμε ποτέ τίποτα στα σοβαρά.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
περισσότερο bullying νομίζω μπορεί να φας από κανένα άλλο φάνταρο... :tongue:

Η ποδαρίλα, η μασχαλίλα και η άπλυτη π**λα στο θάλαμο είναι από τις χειρότερες μορφές bullying που τρώει κάποιος θαλαμοφύλακας όταν κάνει νυχτο-data observation στο θάλαμο. Όσοι έκαναν θητεία ξέρουν. Εν έτη 2021 υπάρχουν γύπες που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει τακτική υγιεινή σώματος.
 

Guest 749981

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
 

bovid19

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο bovid19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ. Έχει γράψει 340 μηνύματα.
Δεν πειράζει, ο πόλεμος έχει παράπλευρες απώλειες. Πάρε +6 μήνες στην πινέζα τώρα να σκληρύνεις και να μην σε μπουλυάρουν (sic) εύκολα.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,785 μηνύματα.
Δεν πάμε καλά γενικώς. Νομίζω ότι τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον προσπαθούμε να παράγουμε ανθρώπινο πολιτισμό στα χειρότερά του. :down:
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Η λογική λέει ατύχημα και όχι αυτοκτονία. Όταν κάποιος θέλει να αυτοκτονήσει δεν πέφτει με το αυτοκίνητο στη θάλασσα γιατί ο πνιγμός και η ασφυξία είναι δύσκολος θάνατος και όχι άμεσος.

Κατά τα άλλα η δομή και οι αλγόριθμοι εκπαίδευσης του στρατού στηρίζεται στην ιεραρχία και στο bulling. Όσο και να προσπαθούν να το καλύψουν με νόμους αυτό δεν αλλάζει.
 

Libertus

Συντονιστής

Ο Libertus αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 10,239 μηνύματα.
Ζούμε στην εποχή που ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου, της ανάπτυξης της προσωπικότητάς του και της ελευθερίας είναι θεμελιώδη δικαιώματα που οι εκάστοτε κυβερνώντες επικαλούνται σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα ως μπαλαντέρ, αλλά για τον στρατό φαίνεται ότι εισάγουν μια ιδιότυπη εξαίρεση, χωρίς καμία μέριμνα για την ψυχολογική στήριξη των φαντάρων. Ένας πιο αδύναμος χαρακτήρας μπορεί εν ολίγοις να λυγίσει από την καταπάτηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του, με ευθύνη και αποδοχή του κράτους. Για να μη μιλήσουμε και για την οικονομική "στήριξη" στους φαντάρους, οι οποίοι όχι μόνο χάνουν τη δουλειά τους για χάρη της πατρίδας ( ; ), αλλά πρέπει να έχουν φυλάξει και κουμπαρά πριν μπουν στον στρατό, για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top