Γιατρός δεν είμαι, είμαι, όμως, μαμά και με αυτή την ιδιότητα θα εκφράσω την άποψή μου. Προσωπικά, είμαι και κατά των υποχρεωτικών τεστ και όλων αυτών των απειλών που εκτοξεύονται στους γονείς σχετικά με τις απουσίες των παιδιών τους. Θεωρώ ότι ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να αποφασίσει αν θα στείλει το παιδί του στο σχολείο και αν θα το υποβάλλει σε αυτή τη διαδικασία, χωρίς να δέχεται τις πιέσεις των κυβερνώντων. Εκείνος έχει την ευθύνη των παιδιών του και οτιδήποτε πάθουν εκείνος θα τρέχει, κανένας άλλος. Οπότε..το ίδιο ισχύει και για τον εμβολιασμό, δεν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός. Δεν αναφέρομαι στα παραδοσιακά εμβόλια που είναι δοκιμασμένα χρόνια και τα οποία έχω κάνει στα παιδιά μου, αλλά στο συγκεκριμένο εμβόλιο που ούτε 8 μήνες δεν έχει βγει και δεν γνωρίζουμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Εγώ, πάντως ειμαι αποφασισμένη ότι αν ανοίξουν τα δημοτικά, που μακάρι να μην ανοίξουν, δεν θα τα στείλω και δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να υποβάλλω τα παιδιά μου 2 φορές τη βδομάδα στη διαδικασία των τεστ, να τους τρυπήσω και κανένα αγγείο και να τρέχω κι όλα αυτά για την ασχετοσυνη που δέρνει τους πολιτικούς. Ακόμα και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να αρχίσουν να στέλνουν στα σχολεία γιατί άκουγεται κι αυτό ότι μπορεί να γίνει από Σεπτέμβρη, οποίος ακουμπήσει τα παιδιά μου, χωρίς τη συναίνεσή μου, μαύρο φίδι που τον έφαγε. Όσο για το εμβόλιο....Όποιος μου επιβάλλει να το κάνω στα παιδιά μου, μόνο πάνω από το πτώμα μου και μόνο με υπογραφή, χρηματική εγγύηση, αποζημίωση ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε.