Για δειτε αυτη την ασκηση..την ποσταρω για το γ ερωτημα το οποιο μου φανηκε καλο και θελω αν τη λυσει καποιος να μου πει πως την δουλεψε για να δω και αν ειμαι σωστος..
Δυο συγχρονες πηγες εγκαρσιων αρμονικων κυματων Π1 και Π2 απεχουν μεταξυ τους αποσταση d και δημιουργουν επιφανειακα κυματα πλατους Α=0,08m και μηκους κυματος λ=0,3m στο ιδιο ελαστικό μέσο. Σημειο Δ ελαστικου μεσου, στο οποιο συμβαλλουν τα δυο κυματα εκτελει ταλαντωση με εξισωση y=0,08ημ2π(4t-7/6) (SI). Το σημειο αυτο απεχει απο την πηγη Π1 αποσταση x1=30cm και απο την πηγη Π2, αποσταση x2>x1, σχηματοζοντας ορθογωνιο τριγωνο. ( Δεν μπορω να βαλω το σχημα οποτε λεω οτι η ορθη γωνια ειναι αυτη στο Δ)
α) Να εξετασετε αν στο σημειο Δ συμβαινει ενισχυτικη συμβολη των δυο κυματων και να υπολογισετε την ταχυτητα διαδοσης στο ελαστικο μεσο.
β) Να υπολογισετε το x2
γ) Να υπολογισετε την ελαχιστη συχνοτητα των δυο πηγων, ωστε στο ευθυγραμμο τμημα που ενωνει τις 2 πηγες να δημιουργουνται 9 σημεια ενισχυτικης συμβολής.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.