Κώστα, το 3ο πεδίο έχει κυρίως επιστήμες υγείας, δηλαδή ιατρική, κτηνιατρική, οδοντιατρική, νοσηλευτική, φαρμακευτική, βιολογία κτλ.
Το 5ο πεδίο έχει τις οικονομικές και διοικητικές επιστήμες, δηλαδή. διοίκηση επιχ/σεων , μάρκετινγκ, οικονομικά, λογιστική.
Το θέμα με το 3ο πεδίο, είναι ότι αφενός νομίζω χάνεις μόρια εφόσον δεν είσαι θετική και αφ'ετέρου δεν θα έχεις το "υπόβαθρο" (βιολογία, χημεία, φυσική κτλ) για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις σχολές αυτές.
Το άλλο θέμα με το 5ο πεδίο αυτή την φορά είναι ότι σχεδόν όλες οι σχολές (εκτός μερικών) έχουν "συνέχεια" των μαθηματικών κατεύθυνσης - και θα ζοριστείς πολύ γιατί τα άλλα παιδιά θα τα έχουν κάνει και εσύ όχι.
Τα μαθηματικά ΓΠ είναι πολύ εύκολα κατά την γνώμη μου. Πιστεύω ότι εάν διαβάζεις συστηματικά και λύνεις τις ασκήσεις, μαθαίνεις θεωρία και είσαι προσεκτικός στο τέλος, άνετα γράφεις 19+
Το θέμα είναι να μην το σκέφτεσαι αρνητικά. Γιατί αν λες στον εαυτό σου ένα χρόνο "δεν θα τα πάω καλά, δεν ξέρω μαθηματικά" κτλ. τότε αυξάνεις κατά πολύ τις πιθανότητες αποτυχίας σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.