Indecisive2
Νεοφερμένο μέλος
Ο Indecisive2 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 68 μηνύματα.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Τον ορισμό τον ανέπτυξα φουλ, δηλαδή είπα γένος, οριστεα έννοια, ειδοποιός διάφορα κανονικά, μόνο για αυτό πιστεύω θα πρέπει να μου δώσουν κάτι, έστω 2 ή 3 μόρια και καλά μου είναιΚαι παλι, δεν γινεται να σου κοψουν τα παντα, το 5% πιστευω σιγουρα το χεις αν τα χεις γραψει σωστα δηλαδη να χεις γραψει ολοκληρωμενη απαντηση , αναλογα και με τον καθηγητη. Ευχομαι να πεσεις σε καλους.
hihat1
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ζαχαρίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωραιόκαστρο (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 38 μηνύματα.

Παιδιά μακάρι να χαρίσουν κάτι στο Β2, αν και το βλέπω αρκετά χλωμό. Οι περισσότεροι το έγραψαν σωστά
Indecisive2
Νεοφερμένο μέλος
Ο Indecisive2 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 68 μηνύματα.

Ήμουν φουλ σίγουρος ότι το έγραψα σωστά και πάω στο φροντιστήριο να ρωτήσω και σηκώθηκα και έφυγα με δάκρυα στα μάτιαΠαιδιά μακάρι να χαρίσουν κάτι στο Β2, αν και το βλέπω αρκετά χλωμό. Οι περισσότεροι το έγραψαν σωστά
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.379 μηνύματα.

Καταλαβαίνω απόλυτα που σε έναν μεγάλο αγώνα - διαγωνισμό με προετοιμασία όλη τη χρονιά, σχεδόν και από τη Β' Λυκείου για πολλούς, έγιναν λάθη απροσεξίας και για λίγες μέρες θα τα σκέφτεστε συνέχεια για το πόσο κρίμα ήταν, πως σας ξέφυγε κτλ. Θα περάσει όμως σύντομα.

hihat1
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ζαχαρίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Ωραιόκαστρο (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 38 μηνύματα.

Πολύ κρίμα ρε... Κι εγώ στο φροντιστήριο κατάλαβα τι έκανα. Με έχει πάρει από κάτωΉμουν φουλ σίγουρος ότι το έγραψα σωστά και πάω στο φροντιστήριο να ρωτήσω και σηκώθηκα και έφυγα με δάκρυα στα μάτια
Indecisive2
Νεοφερμένο μέλος

Και εσύ το ίδιο λάθος έκανες; Αν θες να μου πεις..
Πολύ κρίμα ρε... Κι εγώ στο φροντιστήριο κατάλαβα τι έκανα. Με έχει πάρει από κάτω
Leo komm
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Leo komm αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 142 μηνύματα.

100 φορές το έχουμε πει…
ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝ ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΩΣΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ !!! ΟΥΤΕ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ!
ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ!!!
Σας καταστρέφει την ψυχολογία, μην κάνετε το λάθος και τροφοδοτείτε τους φροντιστές και τους λοιπούς ’ανθρωποφάγους’.
Με ηρεμία τα κοιτάτε στο τέλος.
Καλή συνεχεια
ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝ ΤΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΣΩΣΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ !!! ΟΥΤΕ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ!
ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ!!!
Σας καταστρέφει την ψυχολογία, μην κάνετε το λάθος και τροφοδοτείτε τους φροντιστές και τους λοιπούς ’ανθρωποφάγους’.
Με ηρεμία τα κοιτάτε στο τέλος.
Καλή συνεχεια
hihat1
Νεοφερμένο μέλος

Έβαλα τον ορισμό και τα παραδείγματα εγώΚαι εσύ το ίδιο λάθος έκανες; Αν θες να μου πεις..
Indecisive2
Νεοφερμένο μέλος

Ελπίζω να δώσουν έστω και λίγες μονάδες, αφού τόσοι πολλοί γράψαμε για ορισμόΈβαλα τον ορισμό και τα παραδείγματα εγώ
nearos
Επιφανές μέλος
Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9.849 μηνύματα.

Κοίτα, αποτι βλέπω θα μπορούσαν να σου χαρίσουν κάτι με καλή θέληση στο "επικληση στη λογική" γιατί όντως χρησιμοποιείται στον επιστημονικό λόγο.Ρε σεις να ρωτήσω, στο Β2 που θέλει τις γλωσσικές επιλογές το έλουσα τελείως και είπα για ορισμό και επίκληση στη λογική, αλλά το ανέπτυξα. Θα πάρω τίποτα ή κουλούρι (0 στα 10);
Το τρικ όλης της φάσης ήταν ότι σου ενέπνεε τόση αβεβαιότητα γιατί ήταν πολύ απλές οι ερωτήσεις, μας μάθανε τα φροντιστήρια ότι είναι τέρατα και κρύβουν παγίδες
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ελάτε αλάνια μου. Μην σας παίρνει από κάτω το σημερινό, ό,τι γράψαμε γράψαμε. Σαλπάρουμε προς τη Δευτέρα με βιολογία, μαθηματικά και αρχαία. Το έχουμε

hihat1
Νεοφερμένο μέλος

Προχωράμε παιδιά. ΚΑΛΉ ΑΝΤΆΜΩΣΗ ΚΑΙ ΠΆΛΙ
Αντικειμενικός
Διακεκριμένο μέλος
Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Σοφάδες (Καρδίτσα). Έχει γράψει 6.961 μηνύματα.

Δημιουργικότητα σήμερα, οι μισοί έχουν γράψει για τον Tranno σαν να το βλέπω
Pyotr_Krasnov
Νεοφερμένο μέλος
Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 36 μηνύματα.

Εγω ειχα βαλει καταλαθος επικληση στην λογικη... και δεν το ειχα καταλαβει, ευχομαι να μην μου το κοψουν ολο, γιατι το εχω επεξηγηση αρκετα καλα. Ωστοσο, πιστευω λογοτεχνικο + Εκθεση εχω γραψει καλα πραγματα, που μπορει να σωζαν την κατασταση, το ιδιο και στην περιληψη, αν και για την περιληψη δεν ξερω κατα ποσο, αλλα πιστευω ειναι και αυτο καλοΚοίτα, αποτι βλέπω θα μπορούσαν να σου χαρίσουν κάτι με καλή θέληση στο "επικληση στη λογική" γιατί όντως χρησιμοποιείται στον επιστημονικό λόγο.
Το τρικ όλης της φάσης ήταν ότι σου ενέπνεε τόση αβεβαιότητα γιατί ήταν πολύ απλές οι ερωτήσεις, μας μάθανε τα φροντιστήρια ότι είναι τέρατα και κρύβουν παγίδες
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ελάτε αλάνια μου. Μην σας παίρνει από κάτω το σημερινό, ό,τι γράψαμε γράψαμε. Σαλπάρουμε προς τη Δευτέρα με βιολογία, μαθηματικά και αρχαία. Το έχουμε![]()
(Εκανα λαθος ενα ΣΛ απο βλακεια γτ οταν τα γραφα δεν προσεχα και απλως ειχα διαβασει λαθος ενα ΣΛ)

γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.135 μηνύματα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, με κεντρικό θέμα τη δημιουργικότητα ως βασική δεξιότητα που οφείλει να καλλιεργήσει το σχολείο από την πρώιμη ηλικία.
Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αποδείξουν την κατανόηση και την ικανότητα έκφρασης τους μέσα από ένα σύνολο ερωτημάτων που αφορούσαν τόσο στην περίληψη και τη γλωσσική ανάλυση όσο και στην ανάπτυξη επιχειρημάτων και την προσωπική δημιουργική έκφραση.
Παράλληλα, στο λογοτεχνικό μέρος, μέσα από πεζό κείμενο του Γ. Ιωάννου, αναδείχθηκαν προβληματισμοί γύρω από την έλλειψη δημιουργικού πνεύματος και πρωτοτυπίας στον ακαδημαϊκό και εργασιακό χώρο, ζητώντας από τους μαθητές να εμβαθύνουν και να συνδεθούν βιωματικά με τον ήρωα του κειμένου.
Συνολικά, το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων μπορεί να χαρακτηριστεί ως μέτριο προς βατό για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές, με κάποιες απαιτητικές διατυπώσεις και αυξημένη ανάγκη εστίασης στη βιωματική προσέγγιση στα υποκειμενικά ζητήματα.
Πηγή: Foititikanea.gr
www.esos.gr
www.esos.gr
Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αποδείξουν την κατανόηση και την ικανότητα έκφρασης τους μέσα από ένα σύνολο ερωτημάτων που αφορούσαν τόσο στην περίληψη και τη γλωσσική ανάλυση όσο και στην ανάπτυξη επιχειρημάτων και την προσωπική δημιουργική έκφραση.
Παράλληλα, στο λογοτεχνικό μέρος, μέσα από πεζό κείμενο του Γ. Ιωάννου, αναδείχθηκαν προβληματισμοί γύρω από την έλλειψη δημιουργικού πνεύματος και πρωτοτυπίας στον ακαδημαϊκό και εργασιακό χώρο, ζητώντας από τους μαθητές να εμβαθύνουν και να συνδεθούν βιωματικά με τον ήρωα του κειμένου.
Συνολικά, το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων μπορεί να χαρακτηριστεί ως μέτριο προς βατό για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές, με κάποιες απαιτητικές διατυπώσεις και αυξημένη ανάγκη εστίασης στη βιωματική προσέγγιση στα υποκειμενικά ζητήματα.
Πηγή: Foititikanea.gr

Κοσμήτορας Σχολής του ΕΚΠΑ σχολιάζει στο esos τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Τα τελευταία χρόνια διαβάζοντας τα θέματα κυρίως της Νεοελληνικής Γλώσσας στις πανελλήνιες εξετάσεις απορώ για τις απαιτήσεις που έχει το σχολείο από τους μαθητές και τις μαθήτριες. Δεκαεφτάχρονα στην πλειονότητά τους παιδιά, ισοπεδωμένα από ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που βρίσκεται σε απόσταση...

Φιλόλογοι (ΕΕΦ): Ήταν σαφή τα θέματα της Γλώσσας ώστε οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές να μπορούν να απαντήσουν ευχερώς
Ενδιαφέρουσα κρίνεται η επιλογή της θεματικής ενότητας της δημιουργικότητας. Τα επιλεχθέντα κείμενα είναι κατάλληλα για το επίπεδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων και διαφωτιστικά ως προς το περιεχόμενο του κεντρικού θέματος. Ιδιαίτερα επιτυχής και εύστοχη θεωρείται η επιλογή...

TonyGeo
Νεοφερμένο μέλος
Ο TonyGeo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

Καλημέρα σε όλους. Στο β ερώτημα του Θέματος Δ έβαλα έναν τρόπο μόνο έκφρασης της δημιουργικότητάς μου αλλά τον ανέπτυξα επαρκώς σε 2 παραγράφους. Έχω θέμα;
Indecisive2
Νεοφερμένο μέλος

Εμένα προσωπικά όλο το θέμα Δ μου φαίνεται υποκειμενικό, άρα δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, ο βαθμός σου εξαρτάται περισσότερο από την έκφραση σου και την επιχειρηματολογία σου, οπότε καλά είσαιΚαλημέρα σε όλους. Στο β ερώτημα του Θέματος Δ έβαλα έναν τρόπο μόνο έκφρασης της δημιουργικότητάς μου αλλά τον ανέπτυξα επαρκώς σε 2 παραγράφους. Έχω θέμα;
nearos
Επιφανές μέλος
Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9.849 μηνύματα.

Οι επίσημες οδηγίες διόρθωσης του υπουργείου λένε "να θεωρηθουν επαρκείς 2-3 αιτιολογημένες θέσεις για το κάθε ζητούμενο"Καλημέρα σε όλους. Στο β ερώτημα του Θέματος Δ έβαλα έναν τρόπο μόνο έκφρασης της δημιουργικότητάς μου αλλά τον ανέπτυξα επαρκώς σε 2 παραγράφους. Έχω θέμα;
Μήτσος10
Διάσημο μέλος
Ο Μήτσος10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 16 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2.703 μηνύματα.

Ρε παιδιά μόνο εμένα η άσκηση με ενεργητική/παθητική μου φαίνεται σαν 10 εύκολες μονάδες; Χωρίς σε καμία περίπτωση να ξεχνάω ότι άλλο να γράφεις πανελλήνιες εκείνη την ώρα και άλλο να τα βλέπεις απ' το γραφείο σου με τον καφέ σου, αλλά είναι κάτι που το κάνουμε ακόμα και στην Α λυκείου τωρα
nearos
Επιφανές μέλος

Oχι, πράγματι ήταν γελοία.Ρε παιδιά μόνο εμένα η άσκηση με ενεργητική/παθητική μου φαίνεται σαν 10 εύκολες μονάδες; Χωρίς σε καμία περίπτωση να ξεχνάω ότι άλλο να γράφεις πανελλήνιες εκείνη την ώρα και άλλο να τα βλέπεις απ' το γραφείο σου με τον καφέ σου, αλλά είναι κάτι που το κάνουμε ακόμα και στην Α λυκείου τωρα
Κυριολεκτικά ήθελε 2 μετατροπές και να γράψεις πως το ύφος γίνεται τυπικό, επίσημο, αποστασιοποιημένο

Γενικά, ήταν υπερβολικά εύκολο, τόσο ως θέμα, και ως προς την θεωρία. Με κάνει όμως να ανησυχώ για το τι θα πέσει απο εβδομάδα...
Αντικειμενικός
Διακεκριμένο μέλος
Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Σοφάδες (Καρδίτσα). Έχει γράψει 6.961 μηνύματα.

Xθες έγραψα αυτό, σήμερα στους μαθητές των ΕΠΑΛ έβαλαν για την αξία της μουσικής στη ζωή, ε δεν άντεξαΔημιουργικότητα σήμερα, οι μισοί έχουν γράψει για τον Tranno σαν να το βλέπω
Συνημμένα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 136 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- ck_chrysiis
- Ydroxoos'007
- Αντικειμενικός
- Linaveri
- LeGoat
- trifasikodiavasma
- Entropy24
- Mammy Nun
- Scandal
- TonyGeo
- AggelikiGr
- Neptune
- E.Z
- Pyotr_Krasnov
- Indecisive2
- anait
- thepigod762
- Leo komm
- idkser
- Μήτσος10
- Wonderkid
- blissele
- jellojina
- constansn
- GIANCHRIS
- TheNorth
- Vera
- Tolis211
- panosT436
- suaimhneas
- charmander
- Dr. Gl. Luminous
- Corfu kitty
- bibliofagos
- thanasis567
- hihat1
- Geraldsaga
- Hased Babis
- rseven
- Reader
- bigguy
- nearos
- BatGuin
- soleilst
- Libertus
- Iliamors
- korydallos
- globglogabgalab
- Debugging_Demon
- Athens2002
- despoina13
- NeosUser2023
- giannis06
- nucomer
- Maynard
- Joji
- jYanniss
- Helen06
- akis_95
- Pierre Bezukhov
- Obi-Wan Kenobi
- Help :)
- burningfire
- estrela
- giorgos5002
- woasibe
- Giorgkalo
- Conne
- Aggel0sss
- Georgiaaa_
- Kate1914
- Kzaro
- userguest
- giannhs2001
- Ariadne13
- Unboxholics
- redpointer
- panaman
- GeorgePap2003
- hirasawayui
- EFAKIT
- Jojo K
- Hmmytheos
- madness83828
- Startx0
- omitsop
- Ilma
- Than003
- Panagiotis849
- shuuu
- Eleni123-
- mvas
- ΘανάσοςG4
- Τρελας123
- XRY
- Theo7
- KaterinaL
- nicole1982
- dubudubuza
- ggl
- eukleidhs1821
- jkntx
- pinkheart
- ladybookworm
- johnsala
- Greg25
- Vasiliis
- Isa
- Giorgiogiaourtas
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.