Παιδιά, χρησιμοποίησα πίνακες στο τρίτο. Είχα ένα μεγάλο κόμπο, ήμουν σίγουρος ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Βγήκα από την αίθουσα, τα παιδιά έλεγαν για πίνακες, πήγα στην καθηγήτρια στο σχολείο, της λέω "πείτε μου ότι μπορούσα να βάλω πίνακες στο τρίτο..."
Απαντάει "Βέβαια και μπορούσες, κι εγώ έτσι το έκανα". Χαλαρώνω λίγο, αλλά ο κόμπος παραμένει, δεν μου καθόταν, σκεφτόμουν, εάν δεν θέλανε πίνακες, ας έλεγαν να γραφεί πρόγραμμα, εάν ήταν παγίδα, πολύ χοντρή για τρίτο θέμα και γαμάει όλο το θέμα κατευθείαν.
Είχα να επιλέξω ανάμεσα σε "Γράφω χωρίς πίνακες και χάνω 4 μόρια για το τελευταίο ερώτημα ή το κάνω με πίνακες και ρισκάρω να το χάσω όλο ή να το πάρω όλο" Επέλεξα τους πίνακες..
Ο κόμπος υπήρχε ακόμα, είδα λύσεις απο φροντιστήριο, χρησιμοποιούσε πίνακες, ησύχασα ακόμη περισσότερο αλλά ακόμη είχα τον κόμπο ότι με πίνακες αυτό που έγραφα ήταν άχρηστο αφού δεν θα μπορούσα να το χώσω σε πρόγραμμα...
Επικοινώνησα με τον καθηγητή μου στο φροντιστήριο, πήγα εκεί, ήταν διορθωτής σε δυσλεκτικούς, μου έδειξε το χαρτί που έλαβαν. Το χαρτί αυτό ανέφερε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν πίνακες και το πόσο θα κόψει είναι στην κρίση του διορθωτή. Ο ίδιος όμως μου είπε, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το υπουργείο και συγκεκριμένα δεν ξέρω και εγώ με ποιόν, του είπαν να κόψει για τους πίνακες μέχρι 3 μόρια.
Παρεπιπτόντως, είναι ένας πολύ καλός καθηγητής και όσον αφορά τα θέματα είπε ότι για εμάς που είχαμε προετοιμαστεί ήταν οκ, αλλά γενικότερα ήταν φωτιά και λάυρα. Μου είπε ότι το 80+ σε αυτά τα θέματα γενικώς, θεωρείται ένας πολύ καλός βαθμός δεδομένης της δυσκολίας, άσχετα που έχω γράψει λογικά 90-95.
Τέλος, μου έδειξε τις βαθμολογίες που έβαλε σε αυτούς που διόρθωνε, ήταν 9 άτομα μόνο, στα οποία ο μέγιστος βαθμός ήταν 71 και οι υπόλοιποι ήταν από 44 και κάτω.