PanelliniesSuck
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ondine
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εμένα ο καθηγητής μου είπε πως μπορεί να λάβουν σωστό και το "α: Το α και το β" γιατί στο βιβλίο λέει πως ο Μπορ πιθανών και στα στοιχεία με ένα ηλεκτρόνιο στην εξωτερική στιβάδα, αν και δεν τη θεωρεί σωστή απάντηση.
Και εγω στ α και β εβαλα.. ΓΜΤ:@ εχασα ενα πολλαπλης ετσιιιι... Μπερδευτικα επειδη λεει οτι η κβοντομηχανικη ερμηνευει τα στοιχεια που εχουν ΑΠΟ 2 και πανω.. Αυτο το απο δεν θυμομουν και νομιζα πως ηταν μετα το 2...

Παντως απογοητευτικα πολυ με τον εαυτο μ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
floydiantree
Νεοφερμένο μέλος

Η άποψη της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
PSholic_xD
Νεοφερμένο μέλος

Και εγω στ α και β εβαλα.. ΓΜΤ:@ εχασα ενα πολλαπλης ετσιιιι... Μπερδευτικα επειδη λεει οτι η κβοντομηχανικη ερμηνευει τα στοιχεια που εχουν ΑΠΟ 2 και πανω.. Αυτο το απο δεν θυμομουν και νομιζα πως ηταν μετα το 2...![]()
Παντως απογοητευτικα πολυ με τον εαυτο μΜπορουσα να τα εχω παει και καλυτερα.. Το Δ3 το ειχα λυσει χτες με την καθηγητρια μ και σημερα κολλησα.. Ειμαι απαραδεκτη.. Παντως σε καμια περιπτωση δεν μετανιωνω που το διαλεξα ως μαθημα επιλογης.. Απλα επρεπε να ειμαι λιγο πιο προσεκτικη
Στο Γ3 ποσο βρηκατε?? Γιατι εγω και μια φιλη μ βρηκαμε 75% ενω οι λυσεις δινουν 25%.. Παρολαυτα το δικο μας μου φαινεται πιο σωστο..
25% είναι η απάντηση.75% είναι η ενέργεια που κρατάει σαν κινητική το ηλεκτρόνιο/βλήμα!
Όσο για το μάθημα,σα μάθημα επιλογής,το θεωρώ άνετα την καλύτερη επιλογή ενός μαθητή που είναι εξοικειωμένος με έννοιες της Φυσικής όπως,Αρχή διατήρησης της Ορμής/Ενέργειας,Θεώρημα μεταβολής κινητικής ενέργειας,φορτίο κλπ.Δηλαδή βασικές έννοιες.Ακόμα και σε χρονιές όπως οι φετινή που τα θέματα είναι λίγο πιο τζιμπημένα,μπορεί ένας μαθητής να πιάσει εύκολα μεγάλη βαθμολογία.Μη τη φοβάστε τη Φυσική Γενικής.
Επίσης,θεωρώ οτι οι επίσημες απαντήσεις έχουν το ίδιο λάθος που θεωρώ οτι έκανα και εγώ στο Δ4!
Η απάντηση θα έπρεπε να είναι:
Ke=Εφ-Ειον
και το Ke αυτό να το διαιρούσαμε με την ενέργεια ιονισμού.Και στο τέλος να προσθέταμε το αποτέλεσμα με το φωτόνιο του ιονισμού από το φωτόνιο.
Κάνοντας N=Εφ/Ειον,ουσιαστικά δηλώνεις οτι 1 φωτόνιο ιονίζει 2000 άτομα H2,κάτι που δεν γίνεται ουσιαστικά!Δεν ξέρω...μακάρι δηλαδή να μου το πάρουν σωστό!
PanelliniesSuck
Εκκολαπτόμενο μέλος

25%. Αυτό το έβλεπες και πριν φτιάξεις το ποσοστό γιατί -λογικά θα βρήκες πως- η ενέργεια του φωτονίου ήταν Εφωτ = eV / 4 δηλαδή το 1 /4 της Κινητικής. Άρα έβγαινε και με απλή λογική το 25%Στο Γ3 ποσο βρηκατε?? Γιατι εγω και μια φιλη μ βρηκαμε 75% ενω οι λυσεις δινουν 25%.. Παρολαυτα το δικο μας μου φαινεται πιο σωστο..
Εμένα η φυσική γενικής μου άρεσε και χωρίς να είμαι εξοικειωμένη με αυτές τις έννοιες.Όσο για το μάθημα,σα μάθημα επιλογής,το θεωρώ άνετα την καλύτερη επιλογή ενός μαθητή που είναι εξοικειωμένος με έννοιες της Φυσικής όπως,Αρχή διατήρησης της Ορμής/Ενέργειας,Θεώρημα μεταβολής κινητικής ενέργειας,φορτίο κλπ.Δηλαδή βασικές έννοιες.

SiMoS43710
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ήταν ιόντα, το πρότυπο του μπορ ισχύει για το υδρογόνο και τα υδρογονοειδή, δηλ. τα ιόντα που έχουν 1 μόνο ηλεκτρόνιο.Εμένα ο καθηγητής μου είπε πως μπορεί να λάβουν σωστό και το "α: Το α και το β" γιατί στο βιβλίο λέει πως ο Μπορ πιθανών και στα στοιχεία με ένα ηλεκτρόνιο στην εξωτερική στιβάδα, αν και δεν τη θεωρεί σωστή απάντηση.

Dias
Επιφανές μέλος

Δεν βλέπω πρόβλημα. Η διατύπωση της ερώτησης δεν είναι "πόσα άτομα μπορεί να ιονίσει το φωτόνιο" οπότε η απάντηση θα ήταν ένα (1), αλλά "το μέγιστο πλήθος των ατόμων υδρογόνου που μπορούν να ιονιστούν", άρα η απάντηση N=Εφ/Ειον είναι η (μόνη) σωστή, καθώς η ερώτηση δεν αποκλείει τους ιονισμούς από "καραμπόλες" των ηλεκτρονίων.Κάνοντας N=Εφ/Ειον,ουσιαστικά δηλώνεις οτι 1 φωτόνιο ιονίζει 2000 άτομα H2,κάτι που δεν γίνεται ουσιαστικά!
(Αυτά στα πλαίσια του σχολικού βιβλίου, καθώς στην πραγματικότητα το ένα φωτόνιο θα μπορούσε να προκαλέσει και περισσότερους από έναν ιονισμούς με διαφορετικό μηχανισμό).

PanelliniesSuck
Εκκολαπτόμενο μέλος

SiMoS43710
Εκκολαπτόμενο μέλος

Βρε παιδιά να κάνω μία ερώτηση; Η διαδικασία αυτή, του πολλαπλού ιοντισμού, αναφέρεται πουθενά στο βιβλίο και δεν το 'χω προσέξει;
Τσου... Κοίτα, νομίζω πως όντως είναι καλυμμένοι, γιατί αν διαβάσεις την εκφώνηση μιλάει για υποθετικούς ιονισμούς...
Ο,τι και να λέμε τώρα, τίποτα δεν αλλάζει. Τα θέματα ήταν για τον προύτσο. Η διαφορά στη δυσκολία μεταξύ φυσικής και μαθηματικών φέτος είναι εμφανής..
Ondine
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγω το σκεφτηκα αλλιως.. Αφου το λmin τετραπασιαζεται τοτε η Κτελ θα υποτετραπλασιαζοταν αφου ειναι αντ. αναλογα και ετσι αυτο που παιρνει το φωτονιο (αν θυμαμαι καλα) ειναι το 75%.. Δλδ χανει το μεγαλυτερο μερος η κινητικη ενεργεια και οχι το μικροτερο.. Οποτε το φωτονιο παιρνει το μεγαλυτερο δλδ 75 %.. Σας μπερδεψα??25%. Αυτό το έβλεπες και πριν φτιάξεις το ποσοστό γιατί -λογικά θα βρήκες πως- η ενέργεια του φωτονίου ήταν Εφωτ = eV / 4 δηλαδή το 1 /4 της Κινητικής. Άρα έβγαινε και με απλή λογική το 25%

SiMoS43710
Εκκολαπτόμενο μέλος

Από K=ev μετατρέπεται μπλα μπλα ενεργεια ίση με E=hf
Από 100 ...................... α100%
και βγήκε 25%.
Ondine
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγώ πάντως έγραψα το εξής:
Από K=ev μετατρέπεται μπλα μπλα ενεργεια ίση με E=hf
Από 100 ...................... α100%
και βγήκε 25%.
Η βλακεια μ παντως ξερεις ποια ειναι?? Οτι ενω το εβγαλα 25% θεωρησα οτι παιρνει το μεγαλυτερο μερος και εβαλα στην τελικη απαντηση 75%.Βεβαια μεχρι εκει το εχω παει σωστα οποτε κατι θα παρω

Αυτη η θεωρητικη μ σκεψη με εκαψεεεε

SiMoS43710
Εκκολαπτόμενο μέλος

Troularas
Νεοφερμένο μέλος

Kassandra13
Νεοφερμένο μέλος

εμεις στο σχολειο μου διναμε 5 ατομα. τους 2 που βρηκα μετα μου ειπαν ο ενας γυρω στο 14 και ο αλλος στο 16. εγω εκανα ενα χαζο στα πολλαπλης (ακομα δεν το πιστευω οτι εκανα τετοια πατατα

πιστευω ομως μεγαλη αδικια σε συγκριση με τα θεματα των μαθηματικων :/
PanelliniesSuck
Εκκολαπτόμενο μέλος

Kassandra13
Νεοφερμένο μέλος

Kassandra13 σε ποιο πολλαπλής έκανες λάθος;
ωχ νωρις το ειδα

δεν ξερω γιατι μου εκατσε ετσι

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.