keep walking
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Θάλεια
Διάσημο μέλος

Απαντηστε σας παρακαλω!με εχει φαει η περιεργεια!!
Ήθελες να μιλήσεις για τον ρεαλισμό στην τέχνη;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PanelliniesSuck
Εκκολαπτόμενο μέλος

Συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω, όχι τόσο για το πρώτο μέρος αλλά για το δεύτερο με την αναφορά του "μαλάκα μαλάκα". Από πέρσυ εξασκούμαι στο γραπτό λόγο για να πιάνω τουλάχιστον ένα σταθερό 30/40 στην έκθεση και ένα 20/25 στην περίληψη. Στο τμήμα μου, γνωρίζω πολύ καλά πως είμαι η μόνη που διάβαζε και τη θεωρία και μερικά θέματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, χωρίς να πολυτρελαίνομαι και να μαθαίνω απ' έξω κομμάτια. Ευτυχώς ο καθημερινός μου λόγος δεν στολίζεται με τα επίθετα που ανέφερες αλλά και πάλι, το 16 είναι ένας φανταστικός βαθμός για εμένα.Δεν θελω να μιλαω απο τωρα για βαθμολογιες σε καθε μαθημα,αλλα το 18-19 για ενα ατομο που κατεχει την τεχνη της συγγραφης δεν ειναι αστρονομικος βαθμος...αλλα για εναν που ξερει να εκφραζεται μονο με τις λεξεις ''μαλακα και μαλακα'' ε φυσικα και ειναι.
Δεν μπορείς λοιπόν να λες πως το 18 και το 19 δεν είναι αστρονομικοί βαθμοί όταν μόνο το 1% των μαθητών παίρνει πάνω από 18, όταν υπάρχει διαφορές 25 μορίων και παραπάνω στη βαθμολόγηση των εξεταστών, όταν οι φιλόλογοι ενώ διαβάζουν ένα πολύ καλό γραπτό κόβουν μόρια έτσι απλά επειδή θα μπορούσε να είναι "καλύτερο".
Και από την στιγμή που λες πως δεν μπορείς να μιλήσεις για βαθμολογίες, μην αναφέρεις βαθμούς.
Δε θέλω να φανώ επιθετική αλλά με καίει που προσπαθώ δύο χρόνια να βελτιωθώ στην έκθεση ενώ στο σπίτι η οικογένειά μου μιλάει 2 γλώσσες και πετάει ιδιώματα από άλλες γλώσσες και βλέπω φράσεις τύπου "το 18-19 για ενα ατομο που κατεχει την τεχνη της συγγραφης δεν ειναι αστρονομικος βαθμος"
Εγώ έβαλα μέτρια γιατί για τα δικά μου δεδομένα πιστεύω πως τα πήγα μέτρια. Μην φανταστείς, δεν γράφω πάνω από 16 οπότε η ψήφος είναι υποκειμενική.Εγώ έβαλα "Πολυ Καλά" και πιστεύω γύρω στο 16 προς 17 είμαι, σωστά το έβαλα? Ελπίζω να μην βρεθώ προ εκπλήξεως όταν πάρω τους βαθμούς πάντως (αν είναι αρνητική έκπληξη, οι θετικές δεν με πειράζουν)

keep walking
Δραστήριο μέλος

Θάλεια
Διάσημο μέλος

Βασικα το χρησιμοποιησα στην περιληψη για ενα σημειο που αναφερονταν στη συμβολη των καλλιτεχνων με τα εργα τους!
Δηλαδή έλεγε (γτ δεν το διάβασα) ότι συνέβαλαν στη ζωή των ανθρώπων με τα έργα τους; Αν είναι αυτό νομίζω είναι σωστό.

WoodyWoodperker
Νεοφερμένο μέλος

PanelliniesSuck
Εκκολαπτόμενο μέλος

keep walking
Δραστήριο μέλος

Εγω διευρυμενο!μου φαινεται σωστο?εσεις τι λετε?
Θάλεια
Διάσημο μέλος

Ναι περιπου αυτο!οτι τα εργα τους υπενθυμιζουν στους πολιτες το χρεος για κοινωνικη συνοχη και οτι συνεβαλλανησ στη δημιουργια της συγκροτημενης κοινωνιας!εκανα κοτσανα?:-(:-(:-(
Μμμ δεν ξέρω. Εμένα προσωπικά καλό μου φαίνεται.

MetalChest
Δραστήριο μέλος

keep walking
Δραστήριο μέλος

NikoTexXx
Πολύ δραστήριο μέλος

WoodyWoodperker
Νεοφερμένο μέλος

keep walking
Δραστήριο μέλος

MetalChest
Δραστήριο μέλος

Στην έκθεση βάλατε μεταβατική παράγραφο από το πρώτο στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης; Εγώ δεν έβγαινα με τις λέξεις, οπότε περιορίστηκα στο να κάνω τη μετάβαση στη θεματική του δεύτερου....
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος

DrHouse
Διάσημο μέλος

Συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω, όχι τόσο για το πρώτο μέρος αλλά για το δεύτερο με την αναφορά του "μαλάκα μαλάκα". Από πέρσυ εξασκούμαι στο γραπτό λόγο για να πιάνω τουλάχιστον ένα σταθερό 30/40 στην έκθεση και ένα 20/25 στην περίληψη. Στο τμήμα μου, γνωρίζω πολύ καλά πως είμαι η μόνη που διάβαζε και τη θεωρία και μερικά θέματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, χωρίς να πολυτρελαίνομαι και να μαθαίνω απ' έξω κομμάτια. Ευτυχώς ο καθημερινός μου λόγος δεν στολίζεται με τα επίθετα που ανέφερες αλλά και πάλι, το 16 είναι ένας φανταστικός βαθμός για εμένα.
Δεν μπορείς λοιπόν να λες πως το 18 και το 19 δεν είναι αστρονομικοί βαθμοί όταν μόνο το 1% των μαθητών παίρνει πάνω από 18, όταν υπάρχει διαφορές 25 μορίων και παραπάνω στη βαθμολόγηση των εξεταστών, όταν οι φιλόλογοι ενώ διαβάζουν ένα πολύ καλό γραπτό κόβουν μόρια έτσι απλά επειδή θα μπορούσε να είναι "καλύτερο".
Και από την στιγμή που λες πως δεν μπορείς να μιλήσεις για βαθμολογίες, μην αναφέρεις βαθμούς.
Δε θέλω να φανώ επιθετική αλλά με καίει που προσπαθώ δύο χρόνια να βελτιωθώ στην έκθεση ενώ στο σπίτι η οικογένειά μου μιλάει 2 γλώσσες και πετάει ιδιώματα από άλλες γλώσσες και βλέπω φράσεις τύπου "το 18-19 για ενα ατομο που κατεχει την τεχνη της συγγραφης δεν ειναι αστρονομικος βαθμος"
Δεν αντιλεγω,ειπα εγω οχι το 16 δεν ειναι καλος βαθμος για εκθεση?δηλαδη ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα,δεν εκανα αναφορα σε κατι τετοιο.
Επισης,εκανα αναφορα για την υποκειμενικοτητα αυτου του μαθηματος...εχουν υπαρξει τα παραπανω που λες αλλα αυτο δεν εστι οτι δεν μπορει καποιος να γραψει αρκετα καλα.
Και αγαπητοι,επειδη το κανατε καραμελα το 1%,εχετε σκεφτει γιατι ΜΟΝΟ ΤΟ 1% γραφει αριστα στην εκθεση?
Παντως οχι γιατι οι μισοι δεν δινουν σημασια στο μαθημα ε?
Οχι γιατι δεν εχουν ανοιξει βιβλιο στην ζωη τους...οχι γιατι δεν εχουν διαβασει φιλοσοφια να ανοιξουν την σκεψη τους...οι βαθμολογητες φταινε και οχι οι ιδιοι...sure.
Οχι γιατι δεν εχουν εμπλουτισει το λεξιλογιο τους...και τωρα,για να ειμαστε και ρεαλιστες,ναι,οι μισοι νεοι εκφραζονται με λεξεις που χρησιμοποιει και ενα 5χρονο...βεβαια μετα σου κοκορευονται για την πλουσια ελληνικη γλωσσα,μονο που...δεν την ξερουν καν.
Αυτη ειναι η αληθεια...οσο και αν ποναει.Και ξαναλεω,το μαθημα της γλωσσας δεν λαμβανεται σοβαρα απο το 99% των μαθητων...γιαυτο βγαινει το 1%,και οχι γιατι μας βαθμολογουν με μεγαλες διαφορες οι ''κακοι'' βαθμολογητες.
keep walking
Δραστήριο μέλος

MetalChest
Δραστήριο μέλος

Δεν αντιλεγω,ειπα εγω οχι το 16 δεν ειναι καλος βαθμος για εκθεση?δηλαδη ας μην τα ισοπεδωνουμε ολα,δεν εκανα αναφορα σε κατι τετοιο.
Επισης,εκανα αναφορα για την υποκειμενικοτητα αυτου του μαθηματος...εχουν υπαρξει τα παραπανω που λες αλλα αυτο δεν εστι οτι δεν μπορει καποιος να γραψει αρκετα καλα.
Και αγαπητοι,επειδη το κανατε καραμελα το 1%,εχετε σκεφτει γιατι ΜΟΝΟ ΤΟ 1% γραφει αριστα στην εκθεση?
Παντως οχι γιατι οι μισοι δεν δινουν σημασια στο μαθημα ε?
Οχι γιατι δεν εχουν ανοιξει βιβλιο στην ζωη τους...οχι γιατι δεν εχουν διαβασει φιλοσοφια να ανοιξουν την σκεψη τους...οι βαθμολογητες φταινε και οχι οι ιδιοι...sure.
Οχι γιατι δεν εχουν εμπλουτισει το λεξιλογιο τους...και τωρα,για να ειμαστε και ρεαλιστες,ναι,οι μισοι νεοι εκφραζονται με λεξεις που χρησιμοποιει και ενα 5χρονο...βεβαια μετα σου κοκορευονται για την πλουσια ελληνικη γλωσσα,μονο που...δεν την ξερουν καν.
Αυτη ειναι η αληθεια...οσο και αν ποναει.Και ξαναλεω,το μαθημα της γλωσσας δεν λαμβανεται σοβαρα απο το 99% των μαθητων...γιαυτο βγαινει το 1%,και οχι γιατι μας βαθμολογουν με μεγαλες διαφορες οι ''κακοι'' βαθμολογητες.
Εν μέρει έχεις δίκιο κατ'εμέ. Αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και το ψώνιο του διορθωτή που αισθάνεται γαμάτος και δε δέχεται πως ένα γραπτό μαθητή αξίζει 18+. Πάντως αυτό με τον προφορικό λόγο δεν ισχύει. Δεν είμαι υποχρεωμένος να μιλάω, όπως γράφω. Αλλά ναι, η πλειοψηφία των μαθητών διαβάζει έκθεση το ΣΚ πριν το μάθημα.

Johnny15
Επιφανές μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.