FakeMadrid
Νεοφερμένο μέλος

1) Στον σταθμικό μέσο, εκεί που έλεγε "αντί για τον αριθμητικό μέσο χρησιμοποιούμε τον σταθμισμένο αριθμητικό μέσο ή σταθμικό μέσο" έβαλα "αντί για τον αριθμητικό μέσο για τον προσδιορισμό της μέσης τιμής χρησιμοποιούμε τον σταθμισμένο αριθμητικό μέσο ή σταθμικό μέσο".
2) Στο Γ2, χρησιμοποίησα τον τύπο S = Σ (xi^2)fi - Σ (xifi)^2 χωρίς απόδειξη
3) Στο Δ4 χρησιμοποίησα ότι επειδή P(A)<=1 και P(A-B)<=1 κατευθείαν ότι οι αντίστοιχες ρίζες του 100-(P(A))^2 και 100-(P(A-B))^2 είναι μεγαλύτερες του 1. Αυτό λόγω χρόνου. Όλα τα υπόλοιπα είναι εξηγημένα στην εντέλεια (ακόμη και αναλυτική γεωμετρική απόδειξη για το ότι η ΒΔ είναι διάμετρος).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chris1993
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Valous
Εκκολαπτόμενο μέλος

alan09
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν γνωρίζω την ιδιότητά σου, ούτε και θέλω να μάθω. Πριν όμως βγάλεις εύκολα συμπεράσματα, καλύτερα να ρωτήσεις μερικούς διορθωτές γραπτών. Φυσικά και δεν θα πάρουν τα ίδια μόρια ένας μαθητής που θα το δικαιολογήσει με έναν άλλο που δεν θα δικαιολογήσει. Το πόσο θα κοπεί, είναι θέμα του διορθωτή. Άλλωστε, οι λεπτομέρειες είναι που κρίνουν ένα τέλειο γραπτό.Παρακαλω να μην πεταγεται ο καθε ασχετος να λεει οτι του καπνισει. Χωρις δικαιολογηση για το Δ1 , στο οτι περναει απο το κεντρο Ο του κυκλου , το τμημα ΔΒ , στην χειροτερη θα κοπει 1 μοριο. Δεν εξυπηρετει σε κατι να αγχωνουμε τους μαθητες χωρις λογο.
mkbul
Νεοφερμένο μέλος

Έδωσα κι εγώ σήμερα μαθηματικά γενικής και θα συμφωνήσω πως τα θέματα ήταν πολύ καλα. Αρκετά δύσκολα και το Δ είχε κάποια πολύ περίεργα (ειδικά το Δ4 που ήθελε άτοπα). Πιστέυω πως έγραψα 19+. Ίσως και 20, αν με λυπηθούν και δεν κόψουνε για το ξεχασμένο "Για h<>0 κοντά στο 0" στον ορισμό. Από την βιασύνη μου κι εγώ!

Πάμε τώρα στο ΑΟΔΕ...Το χείριστο μαθημα, που κάνει εμάς που δεν μπορούμε την θεωρία να μισούμε την ύπαρξη μας. Αν γράψω 14+ θα είμαι χαρούμενος.
VoTheGreat
Νεοφερμένο μέλος

eyb0ss
Δραστήριο μέλος

Τίθεται και θέμα αδικίας για τη θεωρητική κατεύθυνση που δεν διδάσκεται αυτόν τον κανόνα. Η εξίσωση εφαπτομένης, αν και εκτός ύλης, διδάσκεται σε αντίθεση με τον κανόνα De L' Hospital.Εγω προσωπικα σιχενομαι οποιον καθηγητη θα παρει σωστο το οριο με τη λυση Del Hospital.. Δεν δινεις 8 μοναδες στο Δ3 για την παραγωγο του 98x και της f(x).. μην με τρελενεται παιδια σας παρακαλω.
mkbul
Νεοφερμένο μέλος

βρε παιδια εγω το Δ4 δεν το εβγαλα τιποτα σχετικα με ατοπο....απλως με πραξεις βγηκε οτι P(Α-Β)<=P(A) που ισχυει
Μπορεί να βγαίνει και έτσι δεν ξέρω. Σίγουρα υπάρχουν άλλοι τρόποι.
nikoslarissa
Δραστήριο μέλος

Vold
Πολύ δραστήριο μέλος

Οι εξεταστές δεν κόβουν επειδή χρησιμοποιεί κάποιος γνώσεις μαθηματικών κατεύθυνσης....αυτό είναι το μόνο σίγουρο.!!!
Καλα ωρες ωρες απορω με οσα βλεπω εδω περα.
ο αλλος ο τραγικος λεει στο παιδι επειδη εκανε το οριο με ντελοπιταλ εχασε ολο το ερωτημα..αν ηταν ετσι ρε φιλε γιατι υπαρχει η σημειωση οτι καθε επιστημονικα ορθη μεθοδος ειναι αποδεκτη;
Κάθε απάντηση επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι αποδεκτή. Επομένως, το να χρησιμοποιήσει κάποιος κάτι που δεν έχει αποδείξει και που προφανώς έχει κάποια απόδειξη είναι λάθος. Δεν μπορείς να πετάς ότι γουστάρεις στο γραπτό σου χωρίς να το έχεις διδαχθεί, χωρίς καν να είναι στο βιβλίο.
Οι θεωρητικοί δηλαδή τι είναι; Οι μαλάκες να το πάνε με το όριο και εσύ ο μάγκας να πετάς ένα D.L.H και όλα μέλι γάλα;
Στην κατεύθυνση το παίρνουμε δεδομένο επειδή μας δίνεται, στης γενικής είναι άγνωστο.
Και δεν υπάρχει περίπτωση να απέδειξε το θεώρημα, εκτός του ότι αν το έκανε θα το είχε αναφέρει, η απόδειξη του βασίζεται σε πράγματα που δεν τα έχει διδαχθεί ούτε η κατεύθυνση(σειρές Taylor ή θεώρημα Cauchy & θεώρημα roll, που έχει διδαχθεί).
timonierhs
Πολύ δραστήριο μέλος

eyb0ss
Δραστήριο μέλος

https://en.wikipedia.org/wiki/L'Hôpital's_rule#Special_case
nikos kaladas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Guest 856924
Επισκέπτης

methexys
Τιμώμενο Μέλος

dimitris001
Τιμώμενο Μέλος

Κι επίσης όπως και να το κάνουμε όλα τα μαθήματα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους για τους θεωρητικούς/θετικοτεχνολογικούς....
Οι θεωρητικοί φαίνονται πιο αδύναμοι στα Μαθηματικά Γενικής έναντι των θετικοτεχνολογικών παιδιών αλλά είναι σε πλεονάζουσα θέση στην έκθεση(έχουν διδαχθεί στην κατευθυνση περισσότερα κείμενα και έχουν ένα μεγάλο συν στον τροπο σκεψης και έκφρασης) ή στην ιστορία γενικής για παράδειγμα.
timonierhs
Πολύ δραστήριο μέλος

nikos kaladas
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αυτό που αναφέρω παραπάνω σχετικά με την εφαρμογή του DLH δεν το έβγαλα από το μυαλό μου ή κάτι τέτοιο είναι πληροφορία που μου είπε καθηγητής μαθηματικών ο οποίος ηταν εξεταστής πανελλαδικών προηγούμενες χρονιές. Σίγουρα δεν θα πρέπει καποιος να εφαρμόσει το DLH σαν πρωτη μεθοδο επιλυσης ορίου αλλά σαν χείριστη επιλογή σε περίπτωση αδυναμίας επίλυσης με κάποιον πιο απλό τρόπο.
Κι επίσης όπως και να το κάνουμε όλα τα μαθήματα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους για τους θεωρητικούς/θετικοτεχνολογικούς....
Οι θεωρητικοί φαίνονται πιο αδύναμοι στα Μαθηματικά Γενικής έναντι των θετικοτεχνολογικών παιδιών αλλά είναι σε πλεονάζουσα θέση στην έκθεση(έχουν διδαχθεί στην κατευθυνση περισσότερα κείμενα και έχουν ένα μεγάλο συν στον τροπο σκεψης και έκφρασης) ή στην ιστορία γενικής για παράδειγμα.
για σχολιασε μου τη λυση που δινω στο εμβαδο
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος

για εμενα θα επρεπε να ειναι αποδεκτό γιατι δεν πρεπει να περιοριζουμε τις γνωσεις των μαθητών. Αρκεί βέβαια το θέμα να μπορεί να λυθεί και με τους προτινόμενους τρόπους επίλυσης του σχολικού βιβλίου ώστε να έχουν όλοι οι μαθητες την δυνατότητα επίλυσης του. Αλλά δεν δέχομαι να μου κόβει καποιος το θέμα επειδή έχω καυλα με τα μαθηματικά και είμαι ψαγμένος και μπορώ να λύσω κάτι με διαφορετικό τροπο.Το ότι στη θεωρητική δεν το έχουν διδαχτεί δεν σημαίνει τιποτα. Αν δηλαδή δεν το ειχαν διδαχτεί ουτε στην θετ/τεχν. θα ήταν αποδεκτό ;
όπως και να εχει, η αντιπαραθεση σχετικα με το DLH υπάρχει κυρίως επειδη θεωρείται πως αδικούνται τα παιδιά της θεωρητικής

FakeMadrid
Νεοφερμένο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.