Α το κλασικό εύλογο ερώτημα που ταλανίζει τους μαθητές του ischool κάθε χρόνο ... Ημμυ ( ΕΜΠ βεβαίως βεβαίως ) ή ιατρική
Καταρχάς , είναι βιαστικό να σκέφτεσαι " ε εφόσον γράφω 20 τώρα , θα γράψω και στις πανελλήνιες" , η ύλη της 3ης συγκριτικά με την α , β αυξάνεται εκθετικά .
Τώρα ήσουν Α λυκ , νομίζω κάνετε ανατομία κυρίως , καμία σχέση με την ύλη της 3ης κάτι χαζές σπαζοκεφαλειες έχει και πολύ παπαγάλια.
Για εμένα όταν δεν είστε σίγουροι να προτιμάτε το 2ο πεδίο. Άπειρες σχολές , άπειροι διέξοδοι με καλές προοπτικές σε όλες τις βαθμολογικές κλίμακες. Στο 3ο πεδίο εγκλωβίζεσαι γιατί έχει σχολές κορεσμένες επαγγελματικά στην Ελλάδα , εκτός από τα ρετιρέ (οδοντ-κτην-ιατρικη , φαρμακευτικη , ) και κάποια άλλα πολύ δύσκολα επαγγέλματα ( λογο-εργο-θεραπεια, νοσηλευτική, μαιευτική ).
Είπες ότι σκέφτεσαι το 3ο και συγκεκριμένα ιατρική λόγω αποκαταστης . ΛΑΘΟΣ . Θα βασανιστέις πολύ . Τα ιατρικά επαγγέλματα τα σπουδάζεις μια ζωή , έρχεσαι σε επαφή με τοσο κοσμο , κόσμο πονεμένο , αποκρουστικές και ψυχοφθόρες εικόνες . Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το θες .
Ξέρω ημμυτες ( όχι από ΕΜΠ ) με το που τελείωσαν παίρνουν μισθούς πάνω από χιλιάρικο, με πολλά περιθώρια εξέλιξης . Όσα παίρνει και ο ιατρός στην ειδικότητα δηλαδή , δεν υπερτερεί ο ιατρός στην αποκατάσταση
Στο βιολογικό υπάρχει βιοστατικη και μαθηματικά στα αρχικά εξάμηνα , οπότε στην πραγματικότητα έχουν προτέρημα αυτοί που μπαίνουν από 2ο πεδίο. Η ύλη της βιολογίας στην γ πραγματικά με μια ανάγνωση την καταλαβαίνεις κατευθείαν είναι σε πολύ entry επίπεδο. Το δύσκολο στη βιολογία λυκείου είναι οι ασκήσεις και οι ερωτήσεις κρίσης/ συνδυαστικες , δεν εμβαθύνει στα φαινόμενα τόευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου(είναι από τα πιο