Ωραια τα θεματα, εμενα μου αρεσαν αρκετα. Το γνωστο ειναι απ τα “sos” κειμενα, και στις ερμηνευτικες μπορεις να γραψεις αρκετα πραγματα. Βεβαια πρεπει να γινει καλη κατανοημη του χρονου και να μη ξεφυγουν οι μαθητες. Εισαγωγη εβαλαν αντιστοιχιση και οχι παπαγαλια οπως μας εβαζαν παλια (καλο αυτο, γιατι βοηθαει και τους μετριους μαθητες που μπορει να τυχει να θυμηθουν κατι που ακουσαν στην ταξη). Το αγνωστο ειναι ωραιο κειμενο και βγαινει ευκολα η μεταφραση, αρκει να το διαβασουν 1-2 φορες οι μαθητες για να πιασουν το γενικοτερο νοημα.
Επισης!!! Τα τελευταια χρονια δινουν τιτλο στο αγνωστο ή καποιες πληροφοριες, σαν το κορυφαιο που εδωσαν περσι «Στο κείμενο που ακολουθεί γίνεται αναφορά στο πότε ο ρητορικός λόγος χάνει την αποτελεσματικότητά του». Σου ειπαν τι λεει το κειμενο και βγαινει κατευθειαν η μεταφραση

Παλια σε εμας (πριν 5 χρονια που εδωσα) δεν εδιναν τιποτα, μας πετουσαν ενα αγνωστο, τον συγγραφεα και το εργο και μας ελεγαν να το μεταφρασουμε.
(Σε καθε περιπτωση, αυτα που γραφουμε εμεις περι ευκολιας των θεματων δεν ισχυει. Καλυτερα να πουν οι μαθητες, οταν γυρισουν, την αποψη τους. Προσωπικα εχω τελειωσει φιλολογια, πινω ενα φραπε τωρα και βλεπω τα θεματα χαλαρα, και μου φαινονται ευκολα. Μπορει στα παιδια που δινουν να φανουν δυσκολα, γιατι υπαρχει και ο παραγοντας του αγχους!)
Καλα αποτελεσματα.