Τρώνε τα λεφτά του κράτους και αναγκάζει όλους τους υπόλοιπους να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες...
Α οκ... Δηλαδή σαν να λές ότι η μικρή διαφορά μορίων έχει σχέση με την προσπάθεια που έκανε ο καθένας τους... Ο ένας ήταν τεμπέλης, ο άλλος έκανε θυσίες
. Και είναι κρίμα να το λες αυτό γιατί μπορεί κάποιοι να ήταν τυχεροί στην βαθμολόγηση των γραπτών και κάποιοι άτυχοι ειδικά στην έκθεση που γίνεται όλο το "πανηγύρι". Δηλαδή και άτυχος είναι και τεμπέλη θα τον πεις?
Τα οικονομικά προβλήματα μπορεί να μην σου λένε τίποτα, αλλά είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.... όσο για αυτό "
οποιος εχει θεληση τα καταφερνει" είναι λάθος να το χρησιμοποιείς σε περιπτώσης τέτοιας μικρής διαφοράς μορίων...
αυτο το ειπα σε ο,τι αφορα τις σπουδες του....γνωριζω πολυ καλα οτι οι μικρες αποκλισεις απο τον αρχικο στοχο καποιου ...δεν ειναι αποτελεσμα τεμπελιας...αλλα αμα εσυ θελεις να μεταφρεαζεις αλλιως τα λογια μου τουλαχιστον εξηγησε μας γιατι...ή ενημερωσε μας οτι δεν καταλαβες!
Να σου πω να σκεφτείς και ένα παραπάνω ενδεχόμενο...
Αυτός που δεν έχει οικονομικά προβλήματα έκανε παραπάνω ιδιαίτερα και φροντιστήρια στη ζωή του [και ίσως να είχε παραπάνω βοηθήματα και να πήγαινε και σε ιδιωτικό σχολείο]. Αυτό σημαίνει ότι είναι και πιο αποδοτικός από κάποιον που κατάφερε να μπει στην σχολή με λίγο λιγότερα μόρια ενώ έχει κάνει πολύ λιγότερα φροντιστήρια ή ακόμα και καθόλου??
τωρα εσυ αναφερεσαι σε αυτους που προσπαθουν αλλα επειδη δεν πανε φροντιστηριο...δυσκολευονατι και κοβονται...δεν αναφερομουν σε αυτους αλλα ας το σχολιασω...υπαρχουν παιδια που εχουν περασει σε υψηλοβαθμες σχολες και δεν πηγαιναν φροντιστηριο...αλλα διαβαζαν μονοι τους...οσο απιστευτο και αν σου φαινεται....οντως υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις...ακομα και στο πανεπιστημιο...δεν ειναι και λιγοι αυτοι που πανε φροντιστηριο...και ομως σε ενα μαθημα που καποιος παει φροντ καποιος αλλος διαβαζωντας μονος του παιρνει 8ή 9....και δεν ειναι και τοσο παραλογο! οχι βεβαια οτι κατηγορω αυτους που πανε...ο καθενας εχει τον δικο του ρυθμο και αποδιδει διαφορετικα! οσον αφορα το περιβοητοι καφεδακι δεν το εννουσα κυριλεκτικα ...θα μπορουσε ανταυτου να κοιταει ολη μερα το ταβανι και να βαραει μυγες....αυτο ειναι το θεμα μας που βρηκες εσυ να σχολιασεις;;;;
Άμα έδινε το κράτος τα ίδια λεφτά σε φτωχούς ώστε να κάνουν ένα ή δύο παιδιά ίσως θα αντιμετωπιζόταν πολύ καλύτερα η υπογεννητικότητα... Και πάλι δεν καταλαβαίνω τον λόγο να στηρίξεις οικονομικά κάποιους για αυτόν τον λόγο...
Ναι οκ, no comment...
οκ άμα θες να είναι τόσο σκληρά, δηλαδή να καταργηθούν οι μετεγγραφές ακόμα για τους οικονομικά ασθενείς, τότε ας καταργηθούν πρώτα οι εισαγωγές για τους ομογενείς, τους αθλητές, τους κύπριους [επειδή δεν δίνουν τα ίδια θέματα], τους τραυματίες, οι κατατακτήριες, τα οποία προκαλούν μεγαλύτερο αίσθημα αδικίας από αυτό που συζητάμε... Έτσι θα σπουδάζει όποιος έχει λεφτά και όποιος δεν έχει θα ξαναδίνει
αχαχαχαχαχαχαχαχαχα γαμ@τ0....
Ειρωνικά το λες έτσι? Πολύ καλή σύγκριση
Δηλαδή κατά την άποψη σου πλούσιοι είναι αυτοί που δεν είναι στόκοι ενώ φτωχοί και άνεργοι είναι οι στόκοι .
????!οριστε;;; Άκου την δικιά μου. Πλούσιος σημαίνει ή κλέφτης ή κάποιος που έχει τα κονέ ή άπλειστος...
Ας μην το γενικεύουμε λοιπόν
σε τιμα το γεγονος οτι δεν γενικευεις...εχε υποψη σου οτι ουτε εγω εχω τετοια διαθεση.! ειπα εγω οτι οι ανεργοι ειναι στοκοι;;ισα ισα εγω εχω πει ΕΠΑΝΕΛΛΗΜΕΝΩΣ οτι οι ανεργοι ζουν μια βασανιστικη κατασταση...και το γεγονος οτι δεν βρησκουν δουλεια δεν σημαινει οτι ειναι τεμπεληδες...αλλα ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων που εχει δημιουργησει η αγορα εργασιας! σε υφεση βρισκομαστε...ηλπιζα οτι τα ευκολως εννοουμενα ....θα τα καταλαβαινες!
[γιατί σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που είναι πλούσιοι αλλά το αξίζουν].
Spoiler
Κρίμα για τους γονείς μου που ενώ σπούδασαν και δούλευαν στην Δανία μια χαρά, ήρθαν στην Ελλάδα δεν είχε δουλειά, είναι φτωχοί και άνεργοι και εσύ τους λες στόκους [και προσπάθησαν να βρουν δουλειά, βρίσκανε κανένα σεμηνάριο, πήγαινε και ο πατέρας μου στην Δανία περιστασιακά για δουλειά, αλλά...].
"οταν ο φτωχος επινε καφεδακι" , no comment, τα καφενεία ξέρεις γεμίζουν με χλιδάνεργους και πλουσιόπαιδα, ο φτωχός δεν έχει για να πληρώνει τον καφέ στα starbucks και ούτε είναι τόσο μαλ@κας [οι περισσότεροι τους δηλαδή, συγκριτικά με αυτούς που τα έχουν] για να πληρώσει 5πλάσιες τιμές.... Τόσοι που είναι ανάξιοι δουλειάς δουλεύουν σε ένα σύστημα γεμάτο διαφθορά και εσύ έβαλες στο στόχαστρο σου τους φτωχούς και τους αποκαλείς τεμπέληδες και στόκους? Άμα αποκτήσεις μια πιο σφαιρική εικόνα τα λέμε
αν βρισκομασταν καπου αλλου...θα ελεγα ανετα οτι προκειται για προπαγανδα...εκουσιως δηλαδη παρερμηνευεις αυτα που ειπα....!αντε ας υποθεσουμε καλοπροαιρετα οτι και παλι δεν καταλαβες....αυτο με τους γονεις σου ελπιζω να καταλαβεις εστω και καθυστερημενα οτι ειναι κατι που δεν ειπα ουτε εννοησα....και εν ολιγεις το χρησιμοποιεις για επικληση στο συναισθημα....για να το κανεις να φανει πιο τραγικο....η γιολαντα που ειπε μια αδιανοητη αποψη...και κριμα για τους γονεις μου! ειναι απιστευτο που δεν πηρες χαμπαρι...ΑΚΟΜΑ οτι εγω ειμαι με το μερος των ανεργων και δεν τπυς θεωρω ουτε τεμπεληδες...ουτε στοκους(ασε που αυτο ειναι παραλογο....τοσοι πτυχιουχοι ειναι ανεργοι...που κολλαει το στοκοι;;
Δεν διώχνεις κανέναν που έχει συμπληρώσει τα μόρια, γιατί η μετεγγραφή γίνεται μετά την εισαγωγή...
πεσμας κατι που δεν ξερουμε...φυσικα και δεν προκειται να διωξεις καποιον που εχει συμπληρωσει τα μορια επειδη...θελει ενας με περισσοτερα οικονομικα προβληματα αλλα λιγοτερα μορια να εισελθει... υποθετικα μιλουσαμε ...και ειπα οτι αν γινοταν αυτο τοτε θα ηταν αδικο...ευτυχως δεν γινεται!
Πάντως σου ξαναλέω έβαλες λάθος κατηγορία στο στόχαστρό σου .
ποια κατηγορια εβαλα στο στοχαστρο μου; για πες μας...τους φτωχους;;; εαν το νομιζεις τοτε κανεις λαθος...εμενα αλλο ειναι το θεμα μου...και επειδη σας βλεπω οτι μπλοκαρατε σε μια ανουσια και ανεπιτρεπτη κατα την αποψη μου συγκριση...πλουσιοι vs φτωχοι...διοτι δεν συγκρινουμε οικονομικες καταστασεις...δεν προκειται για ιδιωτικα πανεπιστημια...αλλα διαβασμα και επιδοσεις ας το ξαναπω αλλη μια φορα...!!!
δεν εχω σκοπο να συγκρινω πλουσιους με φτωχους...ελεος στον μεσαιωνα ζουμε...;;εγω δεν λεω οτι αμα δυο παιδια διαβασαν πολυ πρεπει να επιλεγει ο πλουσιοτερος...μα πως θα μπορουσα να το πω αυτο;;δεν βγαζει νοημα!
Πες πρώτα για όλη την άλλη μάζα που μπαίνει με πολύ λιγότερη προσπάθεια και μετά έλα να πεις για αυτής την κατηγορία τα παιδιά. Προσωπικά θα μπορούσα να έπαιρνα μετεγγραφή Αθήνα αλλά για προσωπικούς λόγους
δεν το έκανα και τώρα μένω σε εστία και ξέρω από πρώτο χέρι πως είναι ενώ εσύ επικαλείσαι φίλες σου. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να δουλέψεις κιόλας, μα πάρα πολύ, και άμα το κάνεις τότε όπως είπε και ο Mr.Crowely οι συνθήκες για να πάρεις καλύτερους βαθμούς γίνονται ακόμα πιο δυσκολότερες για εσένα παρά για τα πλουσιόπαιδα. Εγώ τρώω μόνο 200 ευρώ το μήνα και αυτό γιατί πληρώνω πολλά εισήτηρια σε υπεραστικά λεωφορεία για τους ίδιους προσωπικούς λόγους, ενώ ξέρω για παιδί που έφαγε 2-3 χιλιάρικα για να πάρει κάποια έξτρα βιβλία, έχω επισκεφθεί σπίτια φίλων μου που είναι υπερπολυτελή με όλη την σημασία της λέξης, άλλοι τρώνε εκατοστάρικα σε βενζίνα και καπνούς κτλ. Έχουν και αυτά την δυνατότητα να μπουν σε εστία [με λιγότερες φυσικά πιθανότητες]
αλλά δεν τους καίγεται καρφί , θέλουν και πληρώνουν γιατί έχουν συνηθίσει στην πολυτέλεια, γιατί λίγοι είναι αυτοί που δηλώνουν αίτηση και συνήθως μπορούν να μπουν και κάποιοι που δεν είναι και τόσο άσχημα οικονομικά. Άμα τα δεις όλα αυτά πιστεύεις στην τελική ότι είναι άδικο να πάρω μετεγγραφή, πιστεύεις θα πειράξει την πλειονότητα των "πλουσιοπαίδων" που θα πάρω μετεγγραφή ενώ αυτή ζουν μια χαρά στον κόσμο τους?
Ελπίζω αυτήν την φορά να κατάλαβες τι εννοεί...