10 Μύθοι για τις Πανελλήνιες

Φώτης09

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Φώτης09 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 1,161 μηνύματα.
Τρώνε τα λεφτά του κράτους και αναγκάζει όλους τους υπόλοιπους να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες...

Α οκ... Δηλαδή σαν να λές ότι η μικρή διαφορά μορίων έχει σχέση με την προσπάθεια που έκανε ο καθένας τους... Ο ένας ήταν τεμπέλης, ο άλλος έκανε θυσίες:/:. Και είναι κρίμα να το λες αυτό γιατί μπορεί κάποιοι να ήταν τυχεροί στην βαθμολόγηση των γραπτών και κάποιοι άτυχοι ειδικά στην έκθεση που γίνεται όλο το "πανηγύρι". Δηλαδή και άτυχος είναι και τεμπέλη θα τον πεις?

Τα οικονομικά προβλήματα μπορεί να μην σου λένε τίποτα, αλλά είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.... όσο για αυτό "οποιος εχει θεληση τα καταφερνει" είναι λάθος να το χρησιμοποιείς σε περιπτώσης τέτοιας μικρής διαφοράς μορίων...αυτο το ειπα σε ο,τι αφορα τις σπουδες του....γνωριζω πολυ καλα οτι οι μικρες αποκλισεις απο τον αρχικο στοχο καποιου ...δεν ειναι αποτελεσμα τεμπελιας...αλλα αμα εσυ θελεις να μεταφρεαζεις αλλιως τα λογια μου τουλαχιστον εξηγησε μας γιατι...ή ενημερωσε μας οτι δεν καταλαβες!

Να σου πω να σκεφτείς και ένα παραπάνω ενδεχόμενο... Αυτός που δεν έχει οικονομικά προβλήματα έκανε παραπάνω ιδιαίτερα και φροντιστήρια στη ζωή του [και ίσως να είχε παραπάνω βοηθήματα και να πήγαινε και σε ιδιωτικό σχολείο]. Αυτό σημαίνει ότι είναι και πιο αποδοτικός από κάποιον που κατάφερε να μπει στην σχολή με λίγο λιγότερα μόρια ενώ έχει κάνει πολύ λιγότερα φροντιστήρια ή ακόμα και καθόλου??:hmm:
τωρα εσυ αναφερεσαι σε αυτους που προσπαθουν αλλα επειδη δεν πανε φροντιστηριο...δυσκολευονατι και κοβονται...δεν αναφερομουν σε αυτους αλλα ας το σχολιασω...υπαρχουν παιδια που εχουν περασει σε υψηλοβαθμες σχολες και δεν πηγαιναν φροντιστηριο...αλλα διαβαζαν μονοι τους...οσο απιστευτο και αν σου φαινεται....οντως υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις...ακομα και στο πανεπιστημιο...δεν ειναι και λιγοι αυτοι που πανε φροντιστηριο...και ομως σε ενα μαθημα που καποιος παει φροντ καποιος αλλος διαβαζωντας μονος του παιρνει 8ή 9....και δεν ειναι και τοσο παραλογο!οχι βεβαια οτι κατηγορω αυτους που πανε...ο καθενας εχει τον δικο του ρυθμο και αποδιδει διαφορετικα!οσον αφορα το περιβοητοι καφεδακι δεν το εννουσα κυριλεκτικα ...θα μπορουσε ανταυτου να κοιταει ολη μερα το ταβανι και να βαραει μυγες....αυτο ειναι το θεμα μας που βρηκες εσυ να σχολιασεις;;;;
Άμα έδινε το κράτος τα ίδια λεφτά σε φτωχούς ώστε να κάνουν ένα ή δύο παιδιά ίσως θα αντιμετωπιζόταν πολύ καλύτερα η υπογεννητικότητα... Και πάλι δεν καταλαβαίνω τον λόγο να στηρίξεις οικονομικά κάποιους για αυτόν τον λόγο...
Ναι οκ, no comment...:/:

οκ άμα θες να είναι τόσο σκληρά, δηλαδή να καταργηθούν οι μετεγγραφές ακόμα για τους οικονομικά ασθενείς, τότε ας καταργηθούν πρώτα οι εισαγωγές για τους ομογενείς, τους αθλητές, τους κύπριους [επειδή δεν δίνουν τα ίδια θέματα], τους τραυματίες, οι κατατακτήριες, τα οποία προκαλούν μεγαλύτερο αίσθημα αδικίας από αυτό που συζητάμε... Έτσι θα σπουδάζει όποιος έχει λεφτά και όποιος δεν έχει θα ξαναδίνει:/:

αχαχαχαχαχαχαχαχαχα γαμ@τ0....
Ειρωνικά το λες έτσι? Πολύ καλή σύγκριση

Δηλαδή κατά την άποψη σου πλούσιοι είναι αυτοί που δεν είναι στόκοι ενώ φτωχοί και άνεργοι είναι οι στόκοι. ????!οριστε;;;Άκου την δικιά μου. Πλούσιος σημαίνει ή κλέφτης ή κάποιος που έχει τα κονέ ή άπλειστος... Ας μην το γενικεύουμε λοιπόν


σε τιμα το γεγονος οτι δεν γενικευεις...εχε υποψη σου οτι ουτε εγω εχω τετοια διαθεση.!ειπα εγω οτι οι ανεργοι ειναι στοκοι;;ισα ισα εγω εχω πει ΕΠΑΝΕΛΛΗΜΕΝΩΣ οτι οι ανεργοι ζουν μια βασανιστικη κατασταση...και το γεγονος οτι δεν βρησκουν δουλεια δεν σημαινει οτι ειναι τεμπεληδες...αλλα ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων που εχει δημιουργησει η αγορα εργασιας! σε υφεση βρισκομαστε...ηλπιζα οτι τα ευκολως εννοουμενα ....θα τα καταλαβαινες!
[γιατί σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι που είναι πλούσιοι αλλά το αξίζουν].
Κρίμα για τους γονείς μου που ενώ σπούδασαν και δούλευαν στην Δανία μια χαρά, ήρθαν στην Ελλάδα δεν είχε δουλειά, είναι φτωχοί και άνεργοι και εσύ τους λες στόκους [και προσπάθησαν να βρουν δουλειά, βρίσκανε κανένα σεμηνάριο, πήγαινε και ο πατέρας μου στην Δανία περιστασιακά για δουλειά, αλλά...].
"οταν ο φτωχος επινε καφεδακι", no comment, τα καφενεία ξέρεις γεμίζουν με χλιδάνεργους και πλουσιόπαιδα, ο φτωχός δεν έχει για να πληρώνει τον καφέ στα starbucks και ούτε είναι τόσο μαλ@κας [οι περισσότεροι τους δηλαδή, συγκριτικά με αυτούς που τα έχουν] για να πληρώσει 5πλάσιες τιμές.... Τόσοι που είναι ανάξιοι δουλειάς δουλεύουν σε ένα σύστημα γεμάτο διαφθορά και εσύ έβαλες στο στόχαστρο σου τους φτωχούς και τους αποκαλείς τεμπέληδες και στόκους? Άμα αποκτήσεις μια πιο σφαιρική εικόνα τα λέμε:/:
αν βρισκομασταν καπου αλλου...θα ελεγα ανετα οτι προκειται για προπαγανδα...εκουσιως δηλαδη παρερμηνευεις αυτα που ειπα....!αντε ας υποθεσουμε καλοπροαιρετα οτι και παλι δεν καταλαβες....αυτο με τους γονεις σου ελπιζω να καταλαβεις εστω και καθυστερημενα οτι ειναι κατι που δεν ειπα ουτε εννοησα....και εν ολιγεις το χρησιμοποιεις για επικληση στο συναισθημα....για να το κανεις να φανει πιο τραγικο....η γιολαντα που ειπε μια αδιανοητη αποψη...και κριμα για τους γονεις μου! ειναι απιστευτο που δεν πηρες χαμπαρι...ΑΚΟΜΑ οτι εγω ειμαι με το μερος των ανεργων και δεν τπυς θεωρω ουτε τεμπεληδες...ουτε στοκους(ασε που αυτο ειναι παραλογο....τοσοι πτυχιουχοι ειναι ανεργοι...που κολλαει το στοκοι;;;)

Δεν διώχνεις κανέναν που έχει συμπληρώσει τα μόρια, γιατί η μετεγγραφή γίνεται μετά την εισαγωγή...
πεσμας κατι που δεν ξερουμε...φυσικα και δεν προκειται να διωξεις καποιον που εχει συμπληρωσει τα μορια επειδη...θελει ενας με περισσοτερα οικονομικα προβληματα αλλα λιγοτερα μορια να εισελθει...υποθετικα μιλουσαμε ...και ειπα οτι αν γινοταν αυτο τοτε θα ηταν αδικο...ευτυχως δεν γινεται!
Πάντως σου ξαναλέω έβαλες λάθος κατηγορία στο στόχαστρό σου.

ποια κατηγορια εβαλα στο στοχαστρο μου; για πες μας...τους φτωχους;;; εαν το νομιζεις τοτε κανεις λαθος...εμενα αλλο ειναι το θεμα μου...και επειδη σας βλεπω οτι μπλοκαρατε σε μια ανουσια και ανεπιτρεπτη κατα την αποψη μου συγκριση...πλουσιοι vs φτωχοι...διοτι δεν συγκρινουμε οικονομικες καταστασεις...δεν προκειται για ιδιωτικα πανεπιστημια...αλλα διαβασμα και επιδοσεις ας το ξαναπω αλλη μια φορα...!!!
δεν εχω σκοπο να συγκρινω πλουσιους με φτωχους...ελεος στον μεσαιωνα ζουμε...;;εγω δεν λεω οτι αμα δυο παιδια διαβασαν πολυ πρεπει να επιλεγει ο πλουσιοτερος...μα πως θα μπορουσα να το πω αυτο;;δεν βγαζει νοημα!

Πες πρώτα για όλη την άλλη μάζα που μπαίνει με πολύ λιγότερη προσπάθεια και μετά έλα να πεις για αυτής την κατηγορία τα παιδιά. Προσωπικά θα μπορούσα να έπαιρνα μετεγγραφή Αθήνα αλλά για προσωπικούς λόγους
:inlove: :galliko:
δεν το έκανα και τώρα μένω σε εστία και ξέρω από πρώτο χέρι πως είναι ενώ εσύ επικαλείσαι φίλες σου. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να δουλέψεις κιόλας, μα πάρα πολύ, και άμα το κάνεις τότε όπως είπε και ο Mr.Crowely οι συνθήκες για να πάρεις καλύτερους βαθμούς γίνονται ακόμα πιο δυσκολότερες για εσένα παρά για τα πλουσιόπαιδα. Εγώ τρώω μόνο 200 ευρώ το μήνα και αυτό γιατί πληρώνω πολλά εισήτηρια σε υπεραστικά λεωφορεία για τους ίδιους προσωπικούς λόγους, ενώ ξέρω για παιδί που έφαγε 2-3 χιλιάρικα για να πάρει κάποια έξτρα βιβλία, έχω επισκεφθεί σπίτια φίλων μου που είναι υπερπολυτελή με όλη την σημασία της λέξης, άλλοι τρώνε εκατοστάρικα σε βενζίνα και καπνούς κτλ. Έχουν και αυτά την δυνατότητα να μπουν σε εστία [με λιγότερες φυσικά πιθανότητες] αλλά δεν τους καίγεται καρφί, θέλουν και πληρώνουν γιατί έχουν συνηθίσει στην πολυτέλεια, γιατί λίγοι είναι αυτοί που δηλώνουν αίτηση και συνήθως μπορούν να μπουν και κάποιοι που δεν είναι και τόσο άσχημα οικονομικά. Άμα τα δεις όλα αυτά πιστεύεις στην τελική ότι είναι άδικο να πάρω μετεγγραφή, πιστεύεις θα πειράξει την πλειονότητα των "πλουσιοπαίδων" που θα πάρω μετεγγραφή ενώ αυτή ζουν μια χαρά στον κόσμο τους?


Ελπίζω αυτήν την φορά να κατάλαβες τι εννοεί...
Εγω σε πληροφορω καταλαβα πολυ καλα τι εννοει...αλλα εσυ ομως...με το ειρωνικο σου υφος ...σε ενα σπουδαιο ποσοστο δεν καταλαβες τι εννοω....
Καταρχας.να σου υπενθυμησω κατι που σου διεφυγε....δεν προκειται για γενικολογιες...δεν ειπα οτι οι πλουσιοι διαβαζουν ενω οι φτωχοι οχι...
οταν ξεκινησε η κουβεντα εγω ηθελα να κανω ενα σχολιο περι μεταγραφων με εμφανεστατη διαφορα υψους χιλιαδων μοριων!και ηθελα να πω μια αποψη για τους πολυτεκνους...και τελικα αγγιξε αυτη η υποθεση τον οικονομικο τομεα...καθως επισης και ενα παντελως ασχετο επιπεδο που δεν μπορω να καταλαβω πως μπορεις να δικαιολογεις...την ανεργια...!!!!!!!!πραγματικα εκπλησσομαι που ξεσυνεριζεσαι την αποψη οτι οι ανεργοι ειναι τεμπεληδες.που μπαινεις καν στον κοπο να σχολιασεις την συγκεκριμενη αποψη του Mr.Crowly που οποιοσδηποτε μπορει να καταλαβει οτι δεν βγαζει νοημα...οχι μονο δεν προκειπτει απο τα οσα ειπα εγω γτ απλουστατα διαφωνω με την αποψη οτι η ανεργια ειναι αποτελεσμα τεμπελιας ....αλλα ακομη και ως ανεξαρτητη αποψη ειναι τραγικοτατη...αναρωτιεμαι πως στην ευχη το σκεφτηκε...δεν ηθελα να σχολιασω περισσοτερο αυτο περι ανεργιας και για αυτο οπως προσεξες εκοψα την συζητηση...επειδη προκειται για μια ασυναρτητη σκεψη...την οποια εσυ παραδοξως.....συνεχιζεις...και ειπα να σου απαντησω με μια δυσανασχετηση βεβαια γτ ειναι offtopic!
δεν ειμαι υπερβολικη...αμα μιλουσουμε για διαφορα μικρης ταξεως δεν θα αναλυαμε θεματα αδικιας...εγω τονησα ΕΠΑΝΕΛΛΗΜΕΝΩΣ κατι για το οποιο αδιαφορησαν πανηγυρικα οσοι ελεβαν μερος στην συζητηση που καναμε.
λοιπον θα ξαναπω...για μια ακομη φορα ποια ακριβως ειναι η αποψη μου και ποιο ειναι το σημειο που με ενοχλει....
καταρχας αυτο με τους πλουσιους -φτωχους....εχει καταντησει γελοιο...για να ξεκολλησουμε λιγο .
εσυ οταν ακουσες πλουσιος ...φανταστηκες καποιον με 5 βιλες στην εκαλη και πισινα;;; οταν ακουσες φτωχος φανταστηκες το κοριτσακι με τα σπιρτα;;;;αυτες οι περιπτωσεις υπαρχουν αλλα δεν ειναι αυτες στις οποιες αναφερομουν....
ας το κανουμε πιο ρεαλιστικο!
λοιπον ,για να τελειωνουμε ειναι ενα παιδι....που διαβαζε παρα πολυ ολη την χρονια ....κουραστηκε αφανταστα και πηρε 17000 μορια...
ειναι που λες και αλλο ενα που διαβαζε χαλαρουιτα στυλ....ή τουλαχιστον διαβασε αρκετα λιγοτερο και πηρε...13000...και μπαινει που λες στην σχολη στην αθηνα που θελει 17000 μορια επειδη ειναι πολυτεκνος....
για να δουμε...θα μου απαντησεις εσυ...γιατι οι αλλοι το απεφυγαν....πως νιωθει το παιδι με τα 17000 μορια που βλεπει τον αλλο με τα 13000 και μπηκε στην ιδια σχολη....;;;;υπαρχουν ακομα χειροτερα παραδειγματα....εχει τυχει και το γνωριζω καποιος με 13000 μορια να πηγε σε σχολη με 18000 μορια και μετα θυμαμαι γελουσε με μαγκια....επισης ενας σχετικα τεμπελχανειο παιρνει 8700 μορια και ερχεται που λες αθηνα με 14000 μορια...ε πεσμου τωρα οτι ειναι και αυτο δικαιο να τρελαθω...
βεβαια υπαρχουν και εκεινοι που η τυχη δεν τους φερθηκε πολυ σωστα...πω καποιος δεν μπηκε για 100 μορια ή επειδη εκανε ενα χαζο λαθος που θα επιανε 1000 μορια και του στερησε την σχολη του....ναι οντως εδω συμφωνω...ηταν κριμα...αλλα εγω δεν αναφερομαι σε αυτα τα παιδια...εγω αναφερομαισε εκεινους που επαναπαυονται και λενε: ελα μωρε πολυτεκνος ειμαι θα ερθω αθηνα οπου και να περασω....και οταν λεω πλουσιος μην φανταστεις τον κυριολεκτικο ορισμο αλλα καποιον που ζει οπως ολοι ...εννοω ανηκει στην μεσαια ταξη αλλα δεν ειναι πολυτεκνος αλλα ουτε δα και πλουσιος! για σκεψου καποιον που εχει μαζεψει 17000 μορια και δεν περασε για 100 μορια εκει που θελει και αναγκαζεται να παει καπου αλλου...και ο γειτονας του ο πολυτεκνος με 13000 μορια ηρθε αθηνα και περασε εκει που ηθελε ο αλλος....γτ;;;;;;;;;; σιγουρα οχι επειδη διαβασε περισσοτερο...! σιγουρα οχι επειδη το αξιζε! σιγουρα οχι επειδη ειχε τα μορια....απλως επειδη....ηταν...πολυτεκνος! για σκεψου τα λιγο αυτα...σε παρακαλω...γτ ευκολα κρινουμε ο ενας τον αλλον αλλα ,μονο οταν μπουμε στην θεση καποιου ή φαντασοτυμε πως ειναι θα κρινουμε πιο καθαρα..λες οτι ειπα για τις φιλες μου και δεν ξερω πω ειναι να δουλευεις και να σπουδαζεις εκτος αθηνας....εσυ ξερεις πω νιωθει αυτος που παλεψε με τον εαυτο του για 18000 μορια να βλεπει καποιον να κοκορευεται με μια ενοχλητικη κομπορυμοσυνη που του χαρηστηκαν κυριολεκτικοτατα 5000 μορια;;;;
ας ελπισουμε να καταλαβες και να μην αναγκαστω να επαναληφθω γτ δεν ξερω αν μπορω να το ξανακανω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mathitisp

Δραστήριο μέλος

Ο mathitisp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 457 μηνύματα.
το παραπανω ποστ μπορει ανετα να συναγωνιστει μια εκθεση πανελληνιων.....


Φυσικά και δεν μπορεί να κριθεί από μια εξέταση, αντί αυτού όμως ποια θεωρείς εσύ λύση, τη μη εξέταση; Η διαδικασία είναι τέτοια ώστε αυτό να επιτυγχάνεται κατά το μέγιστο δυνατό.

Την εξεταση στο τελος του πρωτου εξαμηνου καθε σχολης....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Την εξεταση στο τελος του πρωτου εξαμηνου καθε σχολης....

Δεν γίνεται πρακτικά αυτό...Σκέψου μία σχολή που θα την θέλουν 500 άτομα...;Δεν υπάρχουν υποδομές και αντοχές να τους δεχτεί όλους αυτούς, έστω και για ένα εξάμηνο. Άσε που κι αυτό εξέταση είναι. Και μάλιστα πολύ πιο δύσκολη από τις Πανελλαδικές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Την εξεταση στο τελος του πρωτου εξαμηνου καθε σχολης....

Αυτό θα ήταν το ιδανικό, αλλά δυστηχώς είναι πολύ δύσκολα υλοποιήσιμο. Με το παρόν ανύπαρκτο ΣΕΠ, και τη νοοτροπία που έχουν τα περισσότερα παιδιά περί επαγγελμάτων, όπως έχει πει και ένας εδώ το πρώτο έτος της Ιατρικής θα έκανε μάθημα στο ΟΑΚΑ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

marianna.pa

Νεοφερμένος

Η marianna.pa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 68 μηνύματα.
Αυτό θα ήταν το ιδανικό, αλλά δυστηχώς είναι πολύ δύσκολα υλοποιήσιμο. Με το παρόν ανύπαρκτο ΣΕΠ, και τη νοοτροπία που έχουν τα περισσότερα παιδιά περί επαγγελμάτων, όπως έχει πει και ένας εδώ το πρώτο έτος της Ιατρικής θα έκανε μάθημα στο ΟΑΚΑ.
παντως αυτο με το ΣΕΠ ειναι οντως προβλημα.Καταρχας δεν ανανεωνεται καθε χρονο,με αποτελεσμα να αναφερει πληροφοριες 5 χρονια πισω,μερικες φορες δεν ανταποκρινεται ρεαλιστικα στην πραγματικοτητα και ασε που πολλες φορες εχω ακουσει οι καθηγητες στο λυκειο που τους μενε να διδαξουν το ΣΕΠ βαρανε μυγες αυτην την ωρα και ειναι ωρα κενου,ενω κανονικα ειναι το σπουδαιοτερο μαθημα ολων!

εσυ ξερεις πω νιωθει αυτος που παλεψε με τον εαυτο του για 18000 μορια να βλεπει καποιον να κοκορευεται με μια ενοχλητικη κομπορυμοσυνη που του χαρηστηκαν κυριολεκτικοτατα 5000 μορια;;;;
ας ελπισουμε να καταλαβες και να μην αναγκαστω να επαναληφθω γτ δεν ξερω αν μπορω να το ξανακανω!
εγω παντως δεν θεωρω ακραιο καποιος να ενοχλειται που ενας συμφοιτητης του μπηκε στην σχολη του με 5000 μορια λιγοτερα:/::/::worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
εγω παντως δεν θεωρω ακραιο καποιος να ενοχλειται που ενας συμφοιτητης του μπηκε στην σχολη του με 5000 μορια λιγοτερα
επειδή μπήκε. Ενώ υπάρχουν άλλα παιδιά που επειδή έγραψαν 100 μόρια λιγότερα δεν μπήκαν. Εκείνα τα παιδιά πως αισθάνονται?:/:

Edit: λάθος post, διάβασα βιαστικά την απάντηση και δεν κατάλαβα σωστά τι εννοούσες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Νομίζω ότι το ίδιο λέτε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
το παραπανω ποστ μπορει ανετα να συναγωνιστει μια εκθεση πανελληνιων.....




Την εξεταση στο τελος του πρωτου εξαμηνου καθε σχολης....

Aυτό που λες θα γίνει με το καινούριο εκπαιδευτικό σύστημα. Αλλά δε θα αλλάξει κάτι τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα η παραπαιδεία θα περάσει και στο χώρο του πανεπιστήμιου. και σίγουρα οι εξετάσεις θα είναι λιγότερο αντικειμενιές.... ενώ το αγχος των μικρών μαθητών που τώρα πάνε 3η γυμνασίου θα είναι πολύ μεγαλύτερο από το δικό σας.

Το σημερινό σύστημα των πανελλαδικών καλώς ή κακώς είναι αντικειμενικό όταν καταργηθούν οι πανελλαδικές θα αρχίσει το ΧΑΟΣ.


Υπάρχουν 3 τρόποι για να έχεις πρόσβσση σε μια σχολή

1) Να πληρώσεις (οπου οι πλούσιοι θα περνάνε στις πιο περιζήτητες σχολες)
2) Μέσω εξετάσεων όπου θα περνάνε αυτοί που θα γράψουνε καλύτερα.
3) συνδυασμός και των 2

Στην Ελλάδα καλώς ή κακώς υπάρχει η δεύτερη μόνο επιλογή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Miss Brightside

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ahri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,696 μηνύματα.
Φυσικά και δεν μπορεί να κριθεί από μια εξέταση, αντί αυτού όμως ποια θεωρείς εσύ λύση, τη μη εξέταση; Η διαδικασία είναι τέτοια ώστε αυτό να επιτυγχάνεται κατά το μέγιστο δυνατό.

Το να κρίνεται η συνολική προσπάθεια κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ή ακόμα καλύτερα μέσα από όλο το λύκειο. Και δεν εννοώ βέβαια τις βαθμολογίες τετραμήνου, γιατί στην τρίτη λυκείου ειδικά όλοι είμαστε αριστούχοι ( Μ.Ο θετικής κατεύθυνσης στο σχολείο μου σε όλα της τα μαθήματα ήταν 20, όλοι ήταν einstein -:whistle:-), εκτός και αν δίνονται βέβαια με αντικειμενικό τρόπο (πράγμα αδύνατον εφ'όσον οι καθηγητές κατεύθυνσης και όχι μόνο κάνουν ιδιαίτερα στους μισούς μετά το σχολείο :D), αλλά μέσα από τα διαγωνίσματα , τεστ, εργασίες και παρουσιάσεις, καθώς οι εξετάσεις μπορεί να είναι απλώς μια κακή στιγμή για κάποιον διαβασμένο και θέμα τύχης για κάποιον απροετοίμαστο.
Αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να συμβεί αυτό σε καμία των περιπτώσεων, ή ακόμα κι αν γίνει στο απώτατο μέλλον θα γίνει με τέτοιο τρόπο που το σύστημα θα γίνει ακόμα χειρότερο (στα άλλα ευρωπαικά σχολεία πάντως εφαρμόζεται μια χαρά, γιατί άραγε?).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Το να κρίνεται η συνολική προσπάθεια κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ή ακόμα καλύτερα μέσα από όλο το λύκειο. Και δεν εννοώ βέβαια τις βαθμολογίες τετραμήνου, γιατί στην τρίτη λυκείου ειδικά όλοι είμαστε αριστούχοι ( Μ.Ο θετικής κατεύθυνσης στο σχολείο μου σε όλα της τα μαθήματα ήταν 20, όλοι ήταν einstein -:whistle:-), εκτός και αν δίνονται βέβαια με αντικειμενικό τρόπο (πράγμα αδύνατον εφ'όσον οι καθηγητές κατεύθυνσης και όχι μόνο κάνουν ιδιαίτερα στους μισούς μετά το σχολείο :D), αλλά μέσα από τα διαγωνίσματα , τεστ, εργασίες και παρουσιάσεις, καθώς οι εξετάσεις μπορεί να είναι απλώς μια κακή στιγμή για κάποιον διαβασμένο και θέμα τύχης για κάποιον απροετοίμαστο.
Αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να συμβεί αυτό σε καμία των περιπτώσεων, ή ακόμα κι αν γίνει στο απώτατο μέλλον θα γίνει με τέτοιο τρόπο που το σύστημα θα γίνει ακόμα χειρότερο (στα άλλα ευρωπαικά σχολεία πάντως εφαρμόζεται μια χαρά, γιατί άραγε?).

Πλάκα κάνεις έτσι, πανελλήνιες για ένα χρόνο; αυτό κι αν είναι άγχος δεν πάω να αυτοκτονήσω καλύτερα. Εργασίες να είσαι σίγουρη δεν παίζουν από τη στιγμή που υπάρχουν τα φροντιστήρια, και αν θες τη γνωμη μου αυτό δεν δείχνει έτσι κι αλλιώς και πολλά πράγματα.
Τι ακριβώς γίνεται στο εξωτερικό; έχεις κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα στο μυαλό σου;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Miss Brightside

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ahri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,696 μηνύματα.
Πλάκα κάνεις έτσι, πανελλήνιες για ένα χρόνο; αυτό κι αν είναι άγχος δεν πάω να αυτοκτονήσω καλύτερα. Εργασίες να είσαι σίγουρη δεν παίζουν από τη στιγμή που υπάρχουν τα φροντιστήρια, και αν θες τη γνωμη μου αυτό δεν δείχνει έτσι κι αλλιώς και πολλά πράγματα.
Τι ακριβώς γίνεται στο εξωτερικό; έχεις κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα στο μυαλό σου;

Δε λέω πανελλήνιες για ένα χρόνο. Εννοώ τα διαγωνίσματα του σχολείου που έτσι κι αλλιώς όλοι γράφουμε. Και είπα επίσης ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο γιατί θα εφαρμοζόταν με τρόπο που θα ήταν εξοντωτικός (βλέπε κακογραμμένα βιβλία, προώθηση της αποστήθισης, μη καταρτισμένοι καθηγητές, απαρχαιωμένες μέθοδοι διδασκαλίας) και τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα. Αναφερόμουν σε μια ουτοπική κατάσταση.
Έχω παράδειγμα στο μυαλό μου, χωρίς να γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες όμως, για χώρα του εξωτερικού όπου τα μαθήματα τα περνάνε όχι με εξετάσεις, αλλά με παρουσιάσεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα (πχ ιστορικό) που γίνονται σε βάθος και αξιολογούνται μετά από τους καθηγητές, και με τεστ, ανά μήνα ας πούμε, σε συγκεκριμένο κομμάτι της ύλης, και συνυπολογίζονται για την εισαγωγή σε πανεπιστήμιο, μαζί με εξετάσεις φυσικά στη σχολή που επιθυμούν.

ό,τι συζήτηση και να κάνουμε πάντως πάνω σε αυτό το θέμα σε αδιέξοδο θα καταλήξει, γιατί για να αλλάξει κάτι στο χώρο της παιδείας απαιτούνται πάνω απ'όλα υποδομές που δεν υπάρχουν, οπότε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mathitisp

Δραστήριο μέλος

Ο mathitisp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 457 μηνύματα.
παντως αυτο με το ΣΕΠ ειναι οντως προβλημα.Καταρχας δεν ανανεωνεται καθε χρονο,με αποτελεσμα να αναφερει πληροφοριες 5 χρονια πισω,μερικες φορες δεν ανταποκρινεται ρεαλιστικα στην πραγματικοτητα και ασε που πολλες φορες εχω ακουσει οι καθηγητες στο λυκειο που τους μενε να διδαξουν το ΣΕΠ βαρανε μυγες αυτην την ωρα και ειναι ωρα κενου,ενω κανονικα ειναι το σπουδαιοτερο μαθημα ολων!

To ΣΕΠ δεν εχει νοημα σαν μαθημα (ειδικα ετσι οπως γινεται, αν δεν κατσεις απο μονος/η σου να συλλογιστεις τι θες να κανεις, ουτε το ΣΕΠ, ουτε το ΣΑΠ, ουτε ο ΗΣΑΠ, ουτε ο ΗΛΠΑΠ θα σε βοηθησει):P
εγω ειχα αποφασισει απο πολυ μικρος οτι ηθελα να ασχοληθω με την ηλεκτρονικη(Στ' Δημοτικου)
[Ας σημειωθει, οτι κανενας συγγενης μου μεχρι 4ο, 5ο βαθμο συγγενειας(για πιο περα δεν ξερω:P) δεν ειναι ηλεκτρονικος,
και οτι οι δικοι μου αρχικα δεν ηθελαν ουτε να ακουσουν για την επιλογη μου, μου ελεγαν για μαθηματικα και ιατρικες....]

Επισης προχωροντας σε γυμνασιο και λυκειο, εμαθα για το παρεμφερες επαγγελμα του αυτοματιστη, το οποιο και απερριψα, παρολο που θα εμπαινα πολυ ευκολα σε μια σχολη αυτοματισμου,(απο ΕΠΑΛ Α! ομαδας)

Ειναι σπουδαιο να δινεις ερεθισματα στα παιδια, αλλα δεν γινεται,
γιατι υπαρχουν παιδια που τελειωνουν το λυκειο και δεν ξερουν τι θελουν να κανουν,

Εμεις στην πρωτη ταξη καναμε τελειο ΣΕΠ,
απαντηθηκαν ολες οι ερωτησεις που ειχα, αντιθετα υπηρχαν παιδια που δεν ειχαν ερωτησεις,
πρεπει οντως να παραδεχτουμε, γιατι το βλεπουμε καθημερινα, πως υπαρχουν παιδια που δεν ξερουν τι θελουν να κανουν στη ζωη τους, και οχι να το ριχνουμε το φταιξιμο στο ΣΕΠ


εγω παντως δεν θεωρω ακραιο καποιος να ενοχλειται που ενας συμφοιτητης του μπηκε στην σχολη του με 5000 μορια λιγοτερα:/::/::worry:
:( i feel sorry for you:(

... στην τρίτη λυκείου ειδικά όλοι είμαστε αριστούχοι ( Μ.Ο θετικής κατεύθυνσης στο σχολείο μου σε όλα της τα μαθήματα ήταν 20, όλοι ήταν einstein -:whistle:-), εκτός και αν δίνονται βέβαια με αντικειμενικό τρόπο (πράγμα αδύνατον εφ'όσον οι καθηγητές κατεύθυνσης και όχι μόνο κάνουν ιδιαίτερα στους μισούς μετά το σχολείο

Οι αλλοι μαθητες δεν παραπονεθηκαν??(ειναι ολοι τοσο αριστοι στο σχολειο σου που να αξιζουν 20??)
δηλαδη αυτος που τα εξυνε ολη τη χρονια παιρνει 20
αυτος που διαβαζε τι πρεπει να παρει???

αυτοι οι καθηγητες κατα την γνωμη σου δεν θα επρεπε να ξηλωθουν???
και μην ακουσω την καραμελα δεν πληρωνονται καλα....
οποιος δεν του αρεσει ας παει σπιτι του, (μαλλον δεν ξερουν ποσοι ανεργοι καθηγητες υπαρχουν)

εγω παντως στα κατευθυνσης δεν ειμαι αριστουχος, και ας σημειωθει οτι πηγαινω σε ΕΠΑΛ(οπου τα παιδια των γενικων λενε οτι δινουν βαθμους στο ετσι)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Οι αλλοι μαθητες δεν παραπονεθηκαν??(ειναι ολοι τοσο αριστοι στο σχολειο σου που να αξιζουν 20??)
δηλαδη αυτος που τα εξυνε ολη τη χρονια παιρνει 20 ...αυτος που διαβαζε τι πρεπει να παρει???
αυτοι οι καθηγητες κατα την γνωμη σου δεν θα επρεπε να ξηλωθουν???
Συμφωνώ μαζί σου. 'Ομως, το θέμα συζητήθηκε εδώ:
.
και αν το διαβάσεις θα δεις οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι οι καθηγητές πρέπει να βάζουν 20 σε όλους (και όχι μόνο σε κάποιους που διαβάζουν).


 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
πραγματικα εκπλησσομαι που ξεσυνεριζεσαι την αποψη οτι οι ανεργοι ειναι τεμπεληδες.που μπαινεις καν στον κοπο να σχολιασεις την συγκεκριμενη αποψη του Mr.Crowly που οποιοσδηποτε μπορει να καταλαβει οτι δεν βγαζει νοημα...οχι μονο δεν προκειπτει απο τα οσα ειπα εγω γτ απλουστατα διαφωνω με την αποψη οτι η ανεργια ειναι αποτελεσμα τεμπελιας ....αλλα ακομη και ως ανεξαρτητη αποψη ειναι τραγικοτατη...αναρωτιεμαι πως στην ευχη το σκεφτηκε...δεν ηθελα να σχολιασω περισσοτερο αυτο περι ανεργιας και για αυτο οπως προσεξες εκοψα την συζητηση...επειδη προκειται για μια ασυναρτητη σκεψη...την οποια εσυ παραδοξως.....συνεχιζεις...και ειπα να σου απαντησω με μια δυσανασχετηση βεβαια γτ ειναι offtopic!

Και όμως,είναι κλασσική άποψη που επάγεται απ'την έλλειψη αλληλεγγύης,δεν την έβγαλα απ'το μυαλό μου.Πάνω σ'αυτό στηρίχτηκε όλη η νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα στα 80ς για ν'ανέβει παγκοσμίως,πάνω στο δόγμα "μη βοηθάς αυτόν που βρίσκεται σε χειρότερη θέση από εσένα,γιατί για να βρέθηκε εκεί σημαίνει ότι είναι ανίκανος και τεμπέλης".Θα μου πεις γιατί το ανάγω σε πολιτικούς όρους?Γιατί κατά βάση κάθε κοινωνικό ζήτημα είναι και βαθιά πολιτικό.

λοιπον ,για να τελειωνουμε ειναι ενα παιδι....που διαβαζε παρα πολυ ολη την χρονια ....κουραστηκε αφανταστα και πηρε 17000 μορια...
ειναι που λες και αλλο ενα που διαβαζε χαλαρουιτα στυλ....ή τουλαχιστον διαβασε αρκετα λιγοτερο και πηρε...13000...και μπαινει που λες στην σχολη στην αθηνα που θελει 17000 μορια επειδη ειναι πολυτεκνος....
για να δουμε...θα μου απαντησεις εσυ...γιατι οι αλλοι το απεφυγαν....πως νιωθει το παιδι με τα 17000 μορια που βλεπει τον αλλο με τα 13000 και μπηκε στην ιδια σχολη....;;;;υπαρχουν ακομα χειροτερα παραδειγματα....εχει τυχει και το γνωριζω καποιος με 13000 μορια να πηγε σε σχολη με 18000 μορια και μετα θυμαμαι γελουσε με μαγκια....επισης ενας σχετικα τεμπελχανειο παιρνει 8700 μορια και ερχεται που λες αθηνα με 14000 μορια...ε πεσμου τωρα οτι ειναι και αυτο δικαιο να τρελαθω...
βεβαια υπαρχουν και εκεινοι που η τυχη δεν τους φερθηκε πολυ σωστα...πω καποιος δεν μπηκε για 100 μορια ή επειδη εκανε ενα χαζο λαθος που θα επιανε 1000 μορια και του στερησε την σχολη του....ναι οντως εδω συμφωνω...ηταν κριμα...αλλα εγω δεν αναφερομαι σε αυτα τα παιδια...εγω αναφερομαισε εκεινους που επαναπαυονται και λενε: ελα μωρε πολυτεκνος ειμαι θα ερθω αθηνα οπου και να περασω....και οταν λεω πλουσιος μην φανταστεις τον κυριολεκτικο ορισμο αλλα καποιον που ζει οπως ολοι ...εννοω ανηκει στην μεσαια ταξη αλλα δεν ειναι πολυτεκνος αλλα ουτε δα και πλουσιος! για σκεψου καποιον που εχει μαζεψει 17000 μορια και δεν περασε για 100 μορια εκει που θελει και αναγκαζεται να παει καπου αλλου...και ο γειτονας του ο πολυτεκνος με 13000 μορια ηρθε αθηνα και περασε εκει που ηθελε ο αλλος....γτ;;;;;;;;;; σιγουρα οχι επειδη διαβασε περισσοτερο...! σιγουρα οχι επειδη το αξιζε! σιγουρα οχι επειδη ειχε τα μορια....απλως επειδη....ηταν...πολυτεκνος! για σκεψου τα λιγο αυτα...σε παρακαλω...γτ ευκολα κρινουμε ο ενας τον αλλον αλλα ,μονο οταν μπουμε στην θεση καποιου ή φαντασοτυμε πως ειναι θα κρινουμε πιο καθαρα..λες οτι ειπα για τις φιλες μου και δεν ξερω πω ειναι να δουλευεις και να σπουδαζεις εκτος αθηνας....εσυ ξερεις πω νιωθει αυτος που παλεψε με τον εαυτο του για 18000 μορια να βλεπει καποιον να κοκορευεται με μια ενοχλητικη κομπορυμοσυνη που του χαρηστηκαν κυριολεκτικοτατα 5000 μορια;;;;
ας ελπισουμε να καταλαβες και να μην αναγκαστω να επαναληφθω γτ δεν ξερω αν μπορω να το ξανακανω!

Κατ'αρχάς,μιλούσαμε για μεταγραφές λόγω οικονομικών δυσκολιών και όχι για τους πολύτεκνους.Οι μεταγραφές για τους πολύτεκνους ισχύουν με το σκεπτικό ότι "πολλά παιδιά=>πολλά έξοδα=>disadvantaged οικονομικά οικογένεια".Συμφωνώ ότι αυτό το σκεπτικό έχει πολλά faults,υπάρχουν πολλές πολύτεκνες οικογένειες που κολυμπάνε στο χρήμα,πολλοί από εμάς ίσως και να γνωρίζουν προσωπικά τέτοια άτομα (εγώ γνωρίζω δύο).Αλλά η συζήτησή μας ήταν για τις μεταγραφές,όταν αυτές γίνονται με οικονομικά κριτήρια.Για να μιλήσουμε για το "δίκαιο" του ζητήματος,θα πρέπει δύο μαθητές να έχουν ίσες ευκαιρίες,να ξεκινούν απ'την ίδια αφετηρία (αν και πάλι θα μπορούσαν να τεθούν objections,αλλά θα έχουν να κάνουν με το εκπαιδευτικό σύστημα εν γένει,οπότε δεν είναι της παρούσης).Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν υπάρχει η ίδια αφετηρία,η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή.Ένας μέσος μαθητής,πάει φροντιστήρια.Ένας φτωχός μαθητής,ενδέχεται να μην έχει λεφτά για κάτι τέτοιο.Αυτό δεν είναι άδικο?Ένας μέσος μαθητής,έχει τη στήριξη των γονιών του.Μια φτωχή οικογένεια,ενδέχεται να ασκεί ψυχολογικό πόλεμο στο παιδί,είτε ν'αφήσει το σχολείο και να πιάσει δουλειά για να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια,είτε να του δημιουργεί τρομερό άγχος λέγοντάς του ότι αν δεν περάσει στο πανεπιστήμιο,δεν μπορούν να του προσφέρουν τίποτε άλλο για να ορθοποδήσει στη ζωή του.Αυτό δεν είναι άδικο?Ένας μέσος μαθητής,συνήθως προέρχεται από μια μέση,"φυσιολογική" οικογένεια.Ένας φτωχός μαθητής,κακά τα ψέμματα,έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να προέρχεται από μια dysfunctional οικογένεια.Money can't buy happiness,sure,αλλά είναι ένας σημαντικός παράγοντας.Δεν αντιλέγω ότι δεν υπάρχουν και προβληματικές οικογένειες σε όλες τις κοινωνικές τάξεις,αλλά τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας αυξάνονται στις lower classes.Η εικόνα της "φτωχής,πλην δεμένης και αγαπημένης οικογένειας" είναι αρκετά ρομαντική και σπάνια.Ένα σπίτι υπερχρεωμένο,ή ένα σπίτι με έναν ή και τους δύο γονείς ανέργους,σημαίνει άγχος,ανασφάλεια,τσακωμοί,ενδεχομένως και βία.Οι συνθήκες που μεγαλώνει ένα φτωχό παιδί έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να του προσφέρουν πολλά αρνητικά distractions που να τον αποσπούν απ'το σχολείο (οι κακές οικογενειακές σχέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορα μονοπάτια) απ'τις συνθήκες που μεγαλώνει ένα μέσο παιδί.Αυτό δεν είναι άδικο?Μη βλέπεις τη δικαιοσύνη μονομερώς...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

dannaros

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο daniel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 1,391 μηνύματα.
είπες
κατσε να το αναλυσω για να βεβαιωθω οτι το καταλαβα καλα.
ειναι 2 ατομα...περνανε και οι δυο κολοπετινιτσα...και θελουν να μεινουν και οι δυο αθηνα....
καταρχας αμα περασουν και οι δυο κολοπετινιτσα σιγα την διαφορα μοριων που θα εχουν! τεσπα....
αν λοιπον καταλαβα σωστα η απαντηση μου ειναι η εξης: αυτος με τα περισσοοτερα μοριαααααααααα φυσικα!!!!!!!!!!!! εννοειται...δεν καταλαβα δηλαδη τι σχεση εχει το ενα με το αλλο; επειδη ο ενας ειχε οικονομικα προβληματα αλλα καταλλα ηταν τεμπελχανειο...να παει στην σχολη που ο αλλος κοπιασε ολο τον χρονο για να την πετυχει; μα τι λεμε τωρα; εγω πιστευω οτι αμα καποιος θελει πραγματικα ολα τα καταφερνει....ακομη και αν οι γονεις του δεν μπορουν να του δωσουν πολλα μπορει να παει στην εστια...να μεινει και να τρωει εκει και να δουλευει part time για τα απολυτως απαραιτητα
λέω
Α οκ... Δηλαδή σαν να λές ότι η μικρή διαφορά μορίων έχει σχέση με την προσπάθεια που έκανε ο καθένας τους... Ο ένας ήταν τεμπέλης, ο άλλος έκανε θυσίες:/:. Και είναι κρίμα να το λες αυτό γιατί μπορεί κάποιοι να ήταν τυχεροί στην βαθμολόγηση των γραπτών και κάποιοι άτυχοι ειδικά στην έκθεση που γίνεται όλο το "πανηγύρι". Δηλαδή και άτυχος είναι και τεμπέλη θα τον πεις?

και λες πιο μετά σε άλλη απάντηση
Τα οικονομικά προβλήματα μπορεί να μην σου λένε τίποτα, αλλά είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.... όσο για αυτό "οποιος εχει θεληση τα καταφερνει" είναι λάθος να το χρησιμοποιείς σε περιπτώσης τέτοιας μικρής διαφοράς μορίων...
αυτο το ειπα σε ο,τι αφορα τις σπουδες του....γνωριζω πολυ καλα οτι οι μικρες αποκλισεις απο τον αρχικο στοχο καποιου ...δεν ειναι αποτελεσμα τεμπελιας...αλλα αμα εσυ θελεις να μεταφρεαζεις αλλιως τα λογια μου τουλαχιστον εξηγησε μας γιατι...ή ενημερωσε μας οτι δεν καταλαβες!
οκ, άμα εννοούσες ότι το "οποιος έχει θέληση τα καταφέρνει" σε ότι αφορά σπουδές [αλλά σίγουρα ο πλούσιος θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα]... αλλά λες και "γνωριζω πολυ καλα οτι οι μικρες αποκλισεις απο τον αρχικο στοχο καποιου ...δεν ειναι αποτελεσμα τεμπελιας...αλλα αμα εσυ θελεις να μεταφρεαζεις αλλιως τα λογια μου τουλαχιστον εξηγησε μας γιατι...ή ενημερωσε μας οτι δεν καταλαβες!". Οπότε πες μου τώρα εγώ σε μετέφρασα λάθος ή όντως εσύ τα έγραψες αυτά? Δες πιο πάνω στην πρώτη παράθεση, τα είχα και υπογραμμισμένα...

Να σου πω να σκεφτείς και ένα παραπάνω ενδεχόμενο... Αυτός που δεν έχει οικονομικά προβλήματα έκανε παραπάνω ιδιαίτερα και φροντιστήρια στη ζωή του [και ίσως να είχε παραπάνω βοηθήματα και να πήγαινε και σε ιδιωτικό σχολείο]. Αυτό σημαίνει ότι είναι και πιο αποδοτικός από κάποιον που κατάφερε να μπει στην σχολή με λίγο λιγότερα μόρια ενώ έχει κάνει πολύ λιγότερα φροντιστήρια ή ακόμα και καθόλου??:hmm:
τωρα εσυ αναφερεσαι σε αυτους που προσπαθουν αλλα επειδη δεν πανε φροντιστηριο...δυσκολευονατι και κοβονται...δεν αναφερομουν σε αυτους αλλα ας το σχολιασω...υπαρχουν παιδια που εχουν περασει σε υψηλοβαθμες σχολες και δεν πηγαιναν φροντιστηριο...αλλα διαβαζαν μονοι τους...οσο απιστευτο και αν σου φαινεται....οντως υπαρχουν τετοιες περιπτωσεις...ακομα και στο πανεπιστημιο...δεν ειναι και λιγοι αυτοι που πανε φροντιστηριο...και ομως σε ενα μαθημα που καποιος παει φροντ καποιος αλλος διαβαζωντας μονος του παιρνει 8ή 9....και δεν ειναι και τοσο παραλογο!οχι βεβαια οτι κατηγορω αυτους που πανε...ο καθενας εχει τον δικο του ρυθμο και αποδιδει διαφορετικα!
αυτό που είπα είχε σχέση με την παράθεση που λες ότι αυτός που έχει λίγα παραπάνω μόρια είναι πιο αποδοτικός οπότε πρέπει αυτόν να διαλέξουν για μετεγγραφή
τι θα πει δεν γινεται να δουλευεις και να σπουδαζεις;;;; το ξερεις οτι υπαρχουν ενα σωρο προπτυχιακες υποτροφιες;;τα οικονομικα προβληματα εμενα δεν μου λενε πολλα...οποιος εχει θεληση τα καταφερνει....ή ξαναδινει στο κατω κατω...
και
οσον αφορα τα 100 μορια ε τι να κανουμε;;; αφου αυτες ειναι οι βασεις...να χαρηζουμε 100 μορια σε οποιον το ζηταει;αν χασεις την πολη που θες....ξαναδωσε....απλα... ρωτησες ποιος να περασει; αυτος με τα περισσοτερα μορια ή αυτος με τα οικονομικα προβληματα; και απανταω το πρωτο...επειδη ο αλλος δεν εχει οικονομικα προβληματα τι σχεση εχει αυτο;;;; να διαλεξουμε τον αλλο;; αφου ο αλλος ηταν πιο αποδοτικος.......
Και σου είπα ότι μπορείς να το θεωρείς "επιφανειακά πιο δίκαιο" αλλά αν το αναλύσουμε σε βάθος π.χ. ότι ο αλλός έκανε παραπάνω φροντιστήρια, μπορεί και να πήγαινε σε ιδιωτικό, τότε σίγουρα δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις πιο αποδοτικό...

οσον αφορα το περιβοητοι καφεδακι δεν το εννουσα κυριλεκτικα ...θα μπορουσε ανταυτου να κοιταει ολη μερα το ταβανι και να βαραει μυγες....αυτο ειναι το θεμα μας που βρηκες εσυ να σχολιασεις;;;;
και
"οταν ο φτωχος επινε καφεδακι", no comment, τα καφενεία ξέρεις γεμίζουν με χλιδάνεργους και πλουσιόπαιδα, ο φτωχός δεν έχει για να πληρώνει τον καφέ στα starbucks και ούτε είναι τόσο μαλ@κας [οι περισσότεροι τους δηλαδή, συγκριτικά με αυτούς που τα έχουν] για να πληρώσει 5πλάσιες τιμές.... Τόσοι που είναι ανάξιοι δουλειάς δουλεύουν σε ένα σύστημα γεμάτο διαφθορά και εσύ έβαλες στο στόχαστρο σου τους φτωχούς και τους αποκαλείς τεμπέληδες και στόκους? Άμα αποκτήσεις μια πιο σφαιρική εικόνα τα λέμε:/:
αν βρισκομασταν καπου αλλου...θα ελεγα ανετα οτι προκειται για προπαγανδα...εκουσιως δηλαδη παρερμηνευεις αυτα που ειπα....!αντε ας υποθεσουμε καλοπροαιρετα οτι και παλι δεν καταλαβες....αυτο με τους γονεις σου ελπιζω να καταλαβεις εστω και καθυστερημενα οτι ειναι κατι που δεν ειπα ουτε εννοησα....και εν ολιγεις το χρησιμοποιεις για επικληση στο συναισθημα....για να το κανεις να φανει πιο τραγικο....η γιολαντα που ειπε μια αδιανοητη αποψη...και κριμα για τους γονεις μου! ειναι απιστευτο που δεν πηρες χαμπαρι...ΑΚΟΜΑ οτι εγω ειμαι με το μερος των ανεργων και δεν τπυς θεωρω ουτε τεμπεληδες...ουτε στοκους(ασε που αυτο ειναι παραλογο....τοσοι πτυχιουχοι ειναι ανεργοι...που κολλαει το στοκοι;;;)
Δηλαδή εννοείς ότι δεν κάνει τίποτα, βαριέται την ζωή του. Πες το έτσι. Αυτό που είπες δεν ήταν λογικό, γι' αυτό και το παρεξήγησα


Δηλαδή κατά την άποψη σου πλούσιοι είναι αυτοί που δεν είναι στόκοι ενώ φτωχοί και άνεργοι είναι οι στόκοι. ????!οριστε;;;
γιατί είπες
αμα ο φτωχοτερος ειχε αλλες βλεψεις .....να διαβαζεεεεεεεεεεε περισσοτεροοοοοοοοοοοοοοο
δεν εχω λεφτα σημαινει οτι ειμαι στοκος αλλα σκασιλα μου....θα περασω σε ενα απο τα καλυτερα πανεπιστημια;;;;;;
εξήγησε μου τι εννοείς τότε:)


οταν ξεκινησε η κουβεντα εγω ηθελα να κανω ενα σχολιο περι μεταγραφων με εμφανεστατη διαφορα υψους χιλιαδων μοριων!
όμως έκανες σχόλια και σε περίπτωση μικρής διαφοράς μορίων
πραγματικα εκπλησσομαι που ξεσυνεριζεσαι την αποψη οτι οι ανεργοι ειναι τεμπεληδες.που μπαινεις καν στον κοπο να σχολιασεις την συγκεκριμενη αποψη του Mr.Crowly που οποιοσδηποτε μπορει να καταλαβει οτι δεν βγαζει νοημα...οχι μονο δεν προκειπτει απο τα οσα ειπα εγω γτ απλουστατα διαφωνω με την αποψη οτι η ανεργια ειναι αποτελεσμα τεμπελιας ....αλλα ακομη και ως ανεξαρτητη αποψη ειναι τραγικοτατη...αναρωτιεμαι πως στην ευχη το σκεφτηκε...δεν ηθελα να σχολιασω περισσοτερο αυτο περι ανεργιας και για αυτο οπως προσεξες εκοψα την συζητηση...επειδη προκειται για μια ασυναρτητη σκεψη...την οποια εσυ παραδοξως.....συνεχιζεις...και ειπα να σου απαντησω με μια δυσανασχετηση βεβαια γτ ειναι offtopic!
Ο Mr.Crowely σε ειρωνεύτηκε, χρησιμοποίησε την λογική που χρησιμοποίησες σε άλλον τομέα... Έτσι κατάλαβα εγώ
-δεν ειμαι υπερβολικη...αμα μιλουσουμε για διαφορα μικρης ταξεως δεν θα αναλυαμε θεματα αδικιας...
κι όμως το έκανες (βλ. πρώτη παράθεση)
εσυ οταν ακουσες πλουσιος ...φανταστηκες καποιον με 5 βιλες στην εκαλη και πισινα;;; οταν ακουσες φτωχος φανταστηκες το κοριτσακι με τα σπιρτα;;;;
όχι φαντάστηκα τα παιδιά που δεν δικαιούνται μετεγγραφή λόγω υψηλότερου εισοδήματος και τα παιδιά που δικαιούνται λόγω χαμηλότερου εισοδήματος. Φαντάστηκα τα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη οικονμική άνεση και αυτά που δεν έχουν. Γι αυτό έβαλα και σε μία στιγμή το πλουσιόπαιδα σε εισαγωγικά για να μην φτάσουμε στα δύο άκρα...

λοιπον ,για να τελειωνουμε ειναι ενα παιδι....που διαβαζε παρα πολυ ολη την χρονια ....κουραστηκε αφανταστα και πηρε 17000 μορια...
ειναι που λες και αλλο ενα που διαβαζε χαλαρουιτα στυλ....ή τουλαχιστον διαβασε αρκετα λιγοτερο και πηρε...13000...και μπαινει που λες στην σχολη στην αθηνα που θελει 17000 μορια επειδη ειναι πολυτεκνος....
για να δουμε...θα μου απαντησεις εσυ...γιατι οι αλλοι το απεφυγαν....πως νιωθει το παιδι με τα 17000 μορια που βλεπει τον αλλο με τα 13000 και μπηκε στην ιδια σχολη....;;;;υπαρχουν ακομα χειροτερα παραδειγματα....εχει τυχει και το γνωριζω καποιος με 13000 μορια να πηγε σε σχολη με 18000 μορια και μετα θυμαμαι γελουσε με μαγκια....επισης ενας σχετικα τεμπελχανειο παιρνει 8700 μορια και ερχεται που λες αθηνα με 14000 μορια...ε πεσμου τωρα οτι ειναι και αυτο δικαιο να τρελαθω...
Δεν είπα ότι είναι... ακόμα και με 100 μόρια διαφορά είναι θεωρητικά "άδικο"... Αλλά υπάρχουν λόγοι που γίνεται αυτό... Τώρα πως να οριστεί από που και μετά το "άδικο" γίνεται πραγματικά άδικο? Υπάρχουν μετεγγραφές που δικαιώνουν άτομα γιατί λόγω οικονομικών είχαν δυσκολίες στο διάβασμα και δυσκολίες να ζουν σε άλλη πόλη, και άλλες που δικαιώνουν μαθητές που έχουν δυσκολίες στο να ζουν σε άλλη πόλη αλλά σε επίπεδο διαβάσματος->σχολή τους "υπερδικαιώνουν". Προσωπικά σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις θα πρότινα να υπάρχει ένα όριο μορίων και αν ένας μαθητής δεν πάρει μεττεγγραφή να του παρέχονται στέγαση και σίτιση. Δυστυχώς όμως πολλοί περισσότεροι μπαίνουν μέσω ειδικών κατηγοριών, προκαλώντας και αυτοί άλλοτε αίσθημα αδικίας και άλλοτε αίσθημα ΑΔΙΚΙΑΣ. Γιατί κάποιοι εκμεταλεύονται τους νόμους και π.χ. μεταναστεύουν για 2 χρόνια στο εξωτερικό για να μπουν πολύ ευκολότερα ως ομογενείς...
και το πιο ηλίθιο που άκουσα στην ίδια συζήτηση: ότι αν μεταναστεύσει κάποιος και δουλεύει στο εξωτερικό, το Ελληνικό κράτος συνεχίζει και τον πληρώνει επίσης για την δουλειά που έκανα λόγω του ότι και καλά είναι κακό που μετανάστευσε και είναι δύσκολο να τα βγάλει πέρα εκτός Ελλάδος, οπότε και τον στηρίζει για κάποια χρόνια. Μακάρι να μην είναι αλήθεια γιατί είναι τελείως γελοίο. Είναι και ειρωνικό από την άλλη, γιατί ενθαρύνει την μετανάστευση

για σκεψου καποιον που εχει μαζεψει 17000 μορια και δεν περασε για 100 μορια εκει που θελει και αναγκαζεται να παει καπου αλλου...και ο γειτονας του ο πολυτεκνος με 13000 μορια ηρθε αθηνα και περασε εκει που ηθελε ο αλλος....γτ;;;;;;;;;; σιγουρα οχι επειδη διαβασε περισσοτερο...! σιγουρα οχι επειδη το αξιζε! σιγουρα οχι επειδη ειχε τα μορια....απλως επειδη....ηταν...πολυτεκνος! για σκεψου τα λιγο αυτα...σε παρακαλω...
Ναι είναι άδικο. Εδώ υπάρχει το 5% σε κάθε σχολή όπου περνούν όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους. και έτσι επειδή δεν έχει κάποιος την πατούσα του λέμε τώρα, μπαίνει στην σχολή με πολύ λιγότερα μόρια. Τι σχέση έχει αυτό με την εκπαίδευση? Οκ να παίρνει επίδομα, αλλά γιατί να έχει θέση κάπου που δεν του αξίζει ΚΑΘΟΛΟΥ σε σχέση με το διάβασμα του? Οκ σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του/της αλλά γιατί να είναι 5% ???!!! Ακόμα και το 10% είναι άδικο...
Οπότε δεν βγάζεις άκρη:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xrusa!

Νεοφερμένος

Η xrusa! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 95 μηνύματα.
Ναι είναι άδικο. Εδώ υπάρχει το 5% σε κάθε σχολή όπου περνούν όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία τους. και έτσι επειδή δεν έχει κάποιος την πατούσα του λέμε τώρα, μπαίνει στην σχολή με πολύ λιγότερα μόρια. Τι σχέση έχει αυτό με την εκπαίδευση? Οκ να παίρνει επίδομα, αλλά γιατί να έχει θέση κάπου που δεν του αξίζει ΚΑΘΟΛΟΥ σε σχέση με το διάβασμα του? Οκ σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση του/της αλλά γιατί να είναι 5% ???!!! Ακόμα και το 10% είναι άδικο...
Οπότε δεν βγάζεις άκρη:/:

Δεν μπορείς να ξέρεις αν του αξίζει ή όχι να μπει σε μια σχολή με πολύ λιγότερα μόρια γιατί δεν ξέρεις πόσο δυσκολεύτηκε αυτό το παιδί να διαβάσει και να βγάλει τον βαθμό που έβγαλε, εσύ δεν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας και ο βαθμός που θα γράψεις εξαρτάτε από το διάβασμα σου όμως δε μπορείς να λες ότι είναι το ίδιο έυκολο για ένα παιδί με λευκαιμία, τύφλωση, σκλύρυνση κατά πλάκας ή οτιδήποτε άλλο να ανταπεξέλθει τόσο καλά όσο εσύ, ούτε οτι έχει τον ίδιο χρόνο γιατί σίγουρα χρειάζεται κάποιο χρόνο να ασχοληθεί με το πρόβλημα του. Επιπλέον με αυτό το τρόπο καταλαβαίνει το παιδί με πρόβλημα υγείας ότι κάποιος νοιάζεται για αυτό και δεν τον αντιμετωπίζουν ρατσιστικά αλλά τον βοηθάνε.
*Με το β ενικό δεν αναφέρομαι σε εσένα αλλά σε κάθε υγειή άνθρωπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mathitisp

Δραστήριο μέλος

Ο mathitisp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 457 μηνύματα.
μα εδω δεν αναφερομαστε σε αυτους που εχουν αναγκη την βοηθεια μας, αναφερομαστε σε αυτους που εκμεταλλευομενοι καποιες περιστασεις ,περνανε σε μια σχολη με 4000 και 5000 μορια λιγοτερα......
Αυτες οι περιπτωσεις(οι τελευταιες) ειναι νομιζω καταδικαστεες......
Σε καμια περιπτωση δεν μιλαω για την περιπτωση που καποιο παιδι εχει καποιο σωματικο προβλημα
Επισης σημαντικο ειναι να βοηθιουνται απο το κρατος αυτοι που εχουν σημαντικη αναγκη για βοηθεια
οπως ενα παιδι που πεθανε προσφατα καποιος γονιος του και κρινεται οτι τα εσοδα της οικογενειας δεν ειναι αρκετα
ή καποιο παιδι πολυτεκνης οικογενειας που εχει οντως αναγκη απο οικονομικη στηριξη

Οσοι υπολοιποι παιρνουν βοηθεια που δεν την αξιζουν ειναι παρασιτα της κοινωνιας

Δεν το βγαλανε τυχαια το : ουδεις ασφαλεστερος εχθρος του ευεργετημενου αχαριστου.....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Insomnie

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Insomnie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 1,461 μηνύματα.
αυτο κατα την γνωμη σας δεν ειναι αδικο????
να υπαρχουν καποιοι που να μπαινουν σε μια σχολη που δεν θελουν με αποτελεσμα να μην γραφνται,
την στιγμη που καποιοι αλλοι μενουν απεξω...
Δηλαδη τι? αν καποιος γραψει λιγοτερο απο την βαση την στιγμη που υπαρχει κενο της ταξης 73%,
δεν του αξιζει να περασει στη σχολη που θελει ???

μα εδω δεν αναφερομαστε σε αυτους που εχουν αναγκη την βοηθεια μας, αναφερομαστε σε αυτους που εκμεταλλευομενοι καποιες περιστασεις ,περνανε σε μια σχολη με 4000 και 5000 μορια λιγοτερα......
Αυτες οι περιπτωσεις(οι τελευταιες) ειναι νομιζω καταδικαστεες......
Τέτοιες περιστάσεις ας πούμε?:p
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mathitisp

Δραστήριο μέλος

Ο mathitisp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 457 μηνύματα.
Τέτοιες περιστάσεις ας πούμε?:p

κυριως τετοιες, με αποτελεσμα να μενουν αλλες σχολες του ιδιου αντικειμενου αδειες!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

marianna.pa

Νεοφερμένος

Η marianna.pa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 68 μηνύματα.
To ΣΕΠ δεν εχει νοημα σαν μαθημα

:( i feel sorry for you:(
πρωτα απολα δεν σου δινω το δικαιωμα να με λυπασαι,δεν με ξερεις και απο χτες και φροντισε να μην κανεις σχολια που προκαλουν τον αλλο σε προσωπικο επιπεδο!
οσον αφορα τα το ΣΕΠ θα διαφωνησω καθετα,ειναι πολλα παιδια που στην πρωτη λυκειου δεν ειναι αποφασισμενα για το τι θελουν να ακολουθησουν και αυτο δεν ειναι επιληψιμο, το ΣΕΠ δεν θα τους πει τι να σπουδασουν αλλα θα τους δωσει ερεθισματα,θα τους ενημερωσει στοιχειωδως για την τριτοβαθμια εκπαιδευση απο και και περα τα παιδια θα πρεπει να κανουν δικη τους ερευνα γιατι οπως ειπα το ΣΕΠ δεν αρκει και μερικες φορες δεν το λες ρεαλιστικο.Παρα ταυτα ειναι πολυ σημαντικος ο ρολος του! οι περισσοτεροι στην πρωτη λυκειου δεν ξερουν τι θα πει τριτοβαθμια εκπαιδευση παρα μονο τι εχουν ακουσει απο δω και απο κει,εσυ λες οτι σου λυθηκαν αποριες στο ΣΕΠ .σκεψου και εκεινους που στην ωρα αυτη εκαναν κενο και ο καθηγητης τους ελεγε εκεινη την ωρα να κανουν γυμναστικη.οχι δεν τα ριχνω στο ΣΕΠ ,δεν συνηθιζω να καταλογιζω ευθυνες σε εκεινους που δεν τους αναλογουν. πρωτα απολα ευθυνη εχουν οι αμεσα ενδιαφερομενοι.αυτοι ειναι που πρεπει να ασχοληθουν με το μελλον τους,αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να παραγκωνιζουμε τον ρολο του ΣΕΠ .δινει μια πρωτη επαφη και αυτο ειναι σημαντικο ειτε το πιστευεις ειτε οχι.

οσον αφορα σε αυτο που ειπα με τα μορια ,ειπα οτι συμφωνω στο οτι οταν καποιος μαζευει ενα x ποσο μοριων,ειναι αδικο να διεκδικει καποιος με x-y ,y-->+00 την ιδια σχολη.Το αν με λυπασαι για τον λογο αυτο αρχικα με ενοχλει αλλα στην συνεχεια αδιαφορω ,δεν μπορω να ασχοληθω με αποψεις τετοιας κλασεως,που δεν αιτιολογουν απλα <<πετανε κατι>>μονο και μονο για να το πουν!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top