Ψυχολογική κατάσταση: 2η φορά Πανελλήνιες

andromaxh07

Νεοφερμένο μέλος

Η andromaxh07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Γεια σε όλους, θέλω να ζητήσω την άποψή σας για την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι σχεδόν έναν μήνα πριν δωσω πανελλήνιες για δεύτερη φορά.

Πέρυσι τελείωσα το λύκειο και ξαναδίνω πανελλαδικές από το πεδίο υγείας με στόχο την Ιατρική. Γενικά μέσα στη φετινή σχολική χρονιά τα πηγαίνω πολύ πολύ καλύτερα σε σχέση με την περσινή, πράγμα που φαίνεται καθαρά σε όλα σχεδόν τα γραπτά μου: στη βιολογία γραφω πάντα 90ρια, παρομοιως στη χημεία, στην εκθεση δεν εχω γραψει κατω απο 17 - η φυσική είναι ίσως η εξαίρεση γιατι με παιδεύει λιγο περισσότερο και δεν εχω γραψει πολλα διαγωνισματα - αν έχετε κανένα τιπ πείτε το παρακαλώ!). Γενικώς είχα αποκτήσει αρκετή αυτοπεποίθηση, που είναι σημαντικό για μένα γιατί είμαι ενα ρεαλιστικό προς απαισιόδοξο άτομο.

Από τα μέσα Μαρτίου έως τώρα, όμως, έχω πέσει πάρα πολύ ψυχολογικά, εξαιτίας του άγχους για το αν θα περάσω φέτος, του ότι δεν έχω βγάλει ακόμα την ύλη στη βιολογία και τη φυσική και της απογοήτευσης που νιώθω από οποιοδήποτε κομμάτι του διαβάσματος που δεν πηγαίνει καλά. Αυτό είχε και έχει ως αποτέλεσμα να προσπαθώ να διαβάσω αλλά να μου είναι αδύνατον να συγκεντρωθω εντελώς, χωρίς να καταβάλλομαι από το άγχος (το οποίο το βιώνω ιδιαίτερα εντονα στη βιολογια).

Νιώθω ότι έχω πάθει κάποιου είδους κατάθλιψη - αν και το ξέρω οτι αυτό δεν είναι και πολύ πιθανό και μάλλον υπερβάλλω - γιατί μου ειναι πλέον αδύνατο να νιώθω χαρούμενη στην καθημερινότητά μου χωρίς να νιώθω τύψεις, κλαίω σχεδόν καθημερινά και νιώθω εντελώς απομονωμένη. Παράλληλα όμως νιώθω μια ανεξήγητη απάθεια ορισμενες στιγμες. Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να μην διαβάσω όσο θα ήθελα και σύμφωνα με το πρόγραμμα μου, στη βδομάδα των 'διακοπών' του Πάσχα. Ελπίζω μέσα στις επόμενες μέρες να καταφέρω να το διορθώσω εν μερει αυτό.

Επίσης, όσον αφορά το διάβασμά μου, είμαι αρκετά αναβλητική, ενώ ξέρω πόσο μη βοηθητικό ειναι, κάτι το οποίο με αγχώνει ακόμα πιο πολύ και με βαζει σε έναν φαύλο κύκλο. Προσπαθώ να υπενθυμίζω στον εαυτό μου τον στόχο μου, τη δουλειά που εχω ρίξει όλη τη χρονιά και πως αν συγκεντρωθω τωρα και επανέλθω στην αρχικη "ποσοτητα" διαβασματος μου, σε 2 μήνες θα με ευγνωμονώ.

Επίσης επειδή η άθλια ψυχολογική μου κατάσταση έχει παρατηρηθεί απο τους γονείς μου, που ανησυχούν για την ψυχικη και σωματική μου υγεία, με πιέζουν να σκεφτώ σοβαρά τo ενδεχόμενο να σταματήσω την προετοιμασία (ναι, εναν μηνα πριν τις εξετασεις) και να μην δώσω καθόλου ή να δώσω "χαλαρά", με στόχο (αν δεν περάσω) να φύγω στη Βουλγαρία. Εγώ δεν θα το ήθελα αυτό, γιατί δεν αντέχω να πάνε στράφι τόσοι μήνες δουλειάς, ταλαιπωρίας και ψυχικής οδύνης και δεν θέλω γενικά να φύγω εξωτερικό, αν ήταν θα έφευγα πέρυσι.

Χωρίς να μακρηγορώ (κι άλλο), έχετε καμιά συμβουλή/τιπ/άποψη για την όλη κατάσταση; Είμαι αρκετά προβληματισμένη όπως μάλλον φαίνεται, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν βάλω τα δυνατά μου θα τα καταφέρω, το θέμα είναι να καταφέρω να συνεχίσω δυναμικά την προσπάθειά μου.

Σημείωση: Μόλις είδα ότι δεν έχω βάλει tags

Τελευταία επεξεργασία:
Γεια. Όπως είπες και εσύ φέτος τα πας πολύ καλά. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς. Προσωπικά όσα άτομα έχω γνωρίσει που έδωσαν 2 φορές πανελλήνιες τουλάχιστον το 95% αυτών έχουν περάσει στην 1η τους επιλογή. Τώρα αυτή την περίοδο νιώθεις πολύ κουρασμένη και δεν έχεις με τίποτα όρεξη για διάβασμα. Το έχουμε ζήσει ΌΛΟΙ όσοι δώσαμε για 2η φορά και εδώ είναι ένα κρίσιμο σημείο. Σκέψου ότι αν περάσει αυτό το μικρό διάστημα που πραγματικά δεν είναι τίποτα, μετά θα έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου και θα είσαι στην σχολή που επιθυμείς. Έχεις κάνει ήδη τόσο δρόμο μέχρι εδώ οπότε κυριολεκτικά δεν έχει μείνει τίποτα. Συνεπώς μην τα παρατήσεις τώρα και αν νιώθεις ότι δεν έχεις όρεξη είναι απόλυτα φυσιολογικό, δεν είναι αποκλειστικά δικό σου θέμα. Γενικά δεν υπάρχει λόγος άγχους, εσύ έκανες την προσπάθεια σου η οποία πήγε πολύ καλά. Τώρα απλώς το μυαλό σου κάνει παιχνίδια αγνόησε τα και συνέχισε στο στόχο σου. Εφόσον εξακολουθείς να πιστεύεις ότι αν βάλεις τα δυνατά σου θα τα καταφέρεις είσαι σε πολύ καλό δρόμο και έτσι ακριβώς είναι. Τώρα στην Φυσική προσπάθησε να κατανοήσεις όχι να αποστηθισεις και να δουλέψεις με τις αρχές της Φυσικής. Επίσης δες τα επαναληπτικά διαγωνίσματα του study4exams όπως και για τα υπόλοιπα μαθήματα. Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!

Γιατί Ιατρική; Αν δεν περάσεις δεν πέρασες δεν θα γίνει κάτι. Και εγώ δεύτερη φορά έδωσα με στόχο καλύτερη σχολή. Επικεντρώσου στο να βελτιωθείς χωρίς να βάζεις τόσο βάρος στον εαυτό σου, μία σχολή ειλικρινά δεν διέπει όλη σου την μετέπειτα ζωή. Πραγματικά πάρ'το πιο χαλαρά, εκτός αν υπάρχει σοβαρός λόγος να περάσεις Ιατρική που δεν διακρίνω από το μήνυμα σου. Όπως και να έχει καλή επιτυχία, ήδη το έχεις κάνει μια φορά, προετοιμάστηκες, δεν θα τα πας χειρότερα.

δωσε και οπου περασεις το 3ο πεδιο εχει αρκετες σχολες με καλη αποκατασταση πχ φυσικοθεραπεια, φαρμακευτικη κλπ. Δεν αξιζει να αγχωνεσαι για το αν θα περασεις ιατρικη, υπαρχουν και αλλες σχολες.

Καταρχας εισαι νεοτατη και εχεις ολο το χρονο μπορστα σου.Εχεις το περιθωριο να ξαναδωσεις και δυο και τρεις φορες μεχρι να τα καταφερεις αν η ιατρικη ειναι ο ενας και μοναδικος στοχος σου.Ειναι λογικο να δυσκολευεσαι στη Φυσικη διοτι δεν διδαχτηκες τα μαθηματικα της γ λυκειου (και συ και ολοι οι συμμαθητες σου του πεδιου υγειας)που πανε χερι χερι με τη φυσικη.Ομως δεν ειναι λογος ανησυχιας αυτος.Δεν ειναι λιγα τα παδια που γραφουν αριστα καθε χρονο στη φυσικη απο το πεδιο σου.Προσπαθησε να εστιασεις στην ποιοτητα του διαβασματος και οχι στην ποσοτητα βαζοντας ρεαλιστικους στοχους και φυσικα δωσε προσοχη στη υγεια σου,σωματικη και ψυχολογικη.εχεις ακομη αρκετο χρονο για να ολοκληρωσεις την προσπαθεια σου.Το δυσκολο κομματι εχει φυγει.Μην αγχωνεσαι που πλησιαζουν οι εξετασεις αλλα νιωσε ανακουφιση που πλησιαζουν γιατι θα σκισεις.Αφου θα εχεις δωσει,και θα εχεις γραψει αριστα θα γελασεις με τον εαυτο σου που αγχωνοσουν τοσο καιρο για αυτες τις εξετασεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back