Προσφορά εργασίας υπάρχει στο δημόσιο, όπου η επιλογή γίνεται με ΑΣΕΠ. Αν ο απόφοιτος έχει και σπουδές στο εξωτερικό είναι πολύ πιθανό να τον τσιμπήσει κάνα ιδιωτικό. Όσο επίσης οι πανελλήνιες έχουν χαρακτήρα τόσο έντονου ανταγωνισμού υπάρχει ζήτηση για ιδιαίτερα και φροντιστήρια, που πάλι θα προκρίνεται ο καλύτερος. Και όσο έχουμε ιστορικά μνημεία και μουσεία θα υπάρχει ζήτηση για ξεναγούς. Και όσα άλλα σου είπαν τα παιδιά, που τα ξέρουν πολύ καλύτερα από μένα. Προκύπτει εκ του πράγματος ότι υπάρχει προσφορά εργασίας, δε χρειάζεσαι νούμερα για να το καταλάβεις.
Εξαιρετική γραμμή υπεράσπισης. Μόλις καταρρίψαμε και το σύνολο της οικονομικής επιστήμης καθώς δεν χρειάζεται να ξέρουμε πόση είναι η ζήτηση για να πάρουμε μια απόφαση, αλλά απλά να ξέρουμε ότι υπάρχει.
Αλλά αφού σε ενδιαφέρουν τόσο οι αριθμοί, φαντάζομαι κάπου θα διάβασες ότι οι προοπτικές από το ιστορικό αρχαιολογικό είναι κυριολεκτικά μηδενικές. Παράπεμψέ μας λοιπόν στην έρευνα που έχεις υπόψη.
Μετά είμαι εγώ ο σοφιστής. Όχι, δεν διάβασα πουθενά ότι δεν υπάρχουν προοπτικές. Το υπέθεσα εξ αρχής διότι έτσι λειτουργείς με τα πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν. Αλλά αυτό το ξέρεις ήδη. Το βάρος της απόδειξης της ύπαρξης προσφοράς πέφτει σε αυτού που ισχυρίζονται ότι υπάρχει και γιατί αυτό λέει η λογική, αλλά και γιατί αυτούς αφορά και όχι εμένα.
Αλλά γάμα το, επειδή βαριέμαι πολύ σήμερα να κάνω ουσιαστική δουλειά ας το επιχειρήσω.
Βάζοντας στο Google "ζητειται φιλολογος" η χρυσή ευκαιρία βγάζει 10 αποτελέσματα, τα 8 από τα οποία είναι ιδιαίτερα και τα 2 είναι πιο μόνιμες θέσεις σε φροντιστήρια. Οι 2 αυτές αγγελίες έχουν 600 και 450views αντίστοιχα.
Στο Jooble βάζοντας φιλόλογος μου βγάζει μόνο αγγελίες για ξένες γλώσσες και για ελληνική φιλολογία 2-3 σε φροντιστήρια.
Για Ξεναγούς η Χρυσή ευκαιρία βγάζει 0 αποτελέσματα.
Στο jooble δεν υπάρχει καν σαν επάγγλεμα.
Βλέπω και κάτι αγγελίες για καθηγητές ξεναγών σε κάποια ΙΕΚ. Που σημαίνει ότι ξεναγούς βγάζουν και τα ΙΕΚ. Κομπλέ ακόμη μεγαλύτερη προσφορά δηλαδή.
Με τον ΑΣΕΠ δεν κατάφερα να βρω άκρη καθώς το σαιτ είναι gtp. Ας μου απαντήσει λοιπόν κάποιος που ασχολείται πότε έγινε το τελευταίος διαγωνισμός ΑΣΕΠ, πόσα άτομα δώσανε και πόσες θέσεις καλύφθηκαν, αν μπορεί δηλαδή να βρει κάποια από αυτά τα στοιχεία.
Αρκετό χρόνο ξόδεψα στην έρευνα αγοράς περί φιλολογίας. Αλλά ναι το παραδέχομαι πως είχες δίκιο και με κατέρριψε πανηγυρικά. Δεν είναι μηδενικές οι προοπτικές. Βρήκαμε τουλάχιστο 5 αγγελίες από φροντιστήρια.
Φοβάσαι τόσο πολύ μήπως υπάρξει a crack in your perfect plan που δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις! Είπα εγώ ότι η επαγγελματική του καριέρα θα είναι ως καθηγητής σε φροντιστήρια; Πού το έγραψα αυτό; Είπα ότι έχει ξεκινήσει από τώρα που καλά-καλά δεν έχει εγγραφεί ακόμα στη Σχολή του, να διδάσκει στο φροντιστήριο που πήγαινε, πράγμα που είναι από μόνο του αξιοθαύμαστο! ΄Οσο για τη σύγκριση του Ιστορικού-Αρχαιολογικού με τις θετικές επιστήμες, δεν το εξετάζουμε! Γιατί; Επειδή το παιδί αυτό ήθελε, αυτό του άρεσε και αυτό έκανε! Δεν έβγαλε το μπακαλοτέφτερο να κάνει λογαριασμούς ποια σχολή θα τον οδηγήσει στα περισσότερα λεφτά ώστε να επιλέξει αυτήν ασχέτως αν αυτό ήταν κάτι που θα έκανε με βαριά καρδιά! Επίσης: Δεν θέλω να σου καταρρίψω τα επιχειρήματα, δεν θέλω να σου την πω (καμία σχέση) και δεν θέλω να σε πείσω!!!΄Εχεις έναν τρόπο σκέψης και κάποιοι έχουν έναν διαφορετικό! Ούτε εσύ θα πείσεις τους άλλους ούτε οι άλλοι εσένα! Ούτε δεν καταλαβαίνουμε ούτε σκοπίμως αγνοούμε αυτά που λες, απλά ο τρόπος σκέψης μας είναι διαφορετικός (διαφορετικός, όχι λάθος)!!!
Εν τω μεταξύ Λένω εγώ δε ξέρω τι διαβάζω, αλλά ούτε εσύ μάλλον έχεις καταλάβει πως ξεκίνησε η κουβέντα. Η κουβέντα ξεκίνησε επειδή είπα στον Οδυσσέα πως αν τον ενδιαφέρει η επαγγελματική αποκατάσταση η ψυχολογία είναι καλύτερη από το Ιστορικό. Όλα τα υπόλοιπα γράφτηκαν από τους άλλους για να με πείσουν ότι το Ιστορικό έχει επαγγελματικές προοπτικές και συγγνώμη αλλά δε πείθομαι.
Τώρα για πιο crack σε perfect plan αναφέρεσαι δεν ξέρω. Νομίζω με έχεις παρεξηγήσει και νομίζεις ότι προσπαθώ να πείσω κάποιους να παρατήσουν την σχολή τους και να γίνουν προγραμματιστές. Σε διαβεβαιώ, ποσώς με ενδιαφέρει τι θα κάνει ο καθένας, εγώ μόνο την πάρτη μου κοιτάω. Ότι γράφω, το γράφω αφενός για να κάνω trigger κάποια άτομα καθώς με διασκεδάσει και αφετέρου γιατί ψάχνω δικαιολογίες να μην δουλέψω σήμερα. Αν όντως ήθελα να πείσω άτομα θα είχα πολύ διαφορετική τακτική. Αρχικά θα έκανα έναν μεγάλο πρόλογο για την απεριόριστη αξία των ανθρωπιστικών επιστημών, μετά θα έβρισκα κοινά σημεία στα οποία συμφωνώ μαζί τους και σιγά σιγά θα άρχισα να τους χρυσώνω το χάπι και να εισάγω την λογική μου. Το αποτέλεσμα θα ήταν να νομίζουν ότι κάναν έναν εποικοδομητικό διάλογο. Αντ αυτού ήμουν εριστικός από την αρχή, οπότε οι προθέσεις μου ήταν εμφανείς.