Χωρισμός παιδιών β λυκείου

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Δημοτικού. Έχει γράψει 10.706 μηνύματα.
Γεια σας παιδιά!!Επειδή τον Σεπτέμβρη θα φοιτήσω στην β λυκείου έχω την εξής απορία..Ήθελα να ρωτήσω πως χωρίζονται τα παιδιά στην συγκεκριμενη τάξη του λυκείου δηλαδή εάν στα γενικής παιδείας θα είμαι με τους συμμαθητές που είχα στην α λυκείου και απλά θα χωριζομαστε στην κατεύθυνση ή ισχυει κάτι άλλο;
Ναι. Γενικής θα κάνεις με το τμήμα που είχες στην α, κατεύθυνση θα κανεις με αλλα παιδια απο αλλα τμηματα που επελεξαν την κατευθυνση αυτη

Drscientist

Νεοφερμένο μέλος

Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 63 μηνύματα.
Η λογική της κατανομής είναι πολύ απλή...
Όσο το δυνατόν λιγότερα τμήματα τόσο
λιγότερες ώρες τόσοι λιγότεροι
καθηγητές τόσα λιγότερα χρήματα!

Κατά πάσα πιθανότητα στην γενική θα είσαι με τους συμμαθητές από την Α

Για να κάνετε γενικής και κατευθύνσης μαζί θα πρέπει να μην υπάρχει Θεωριτικη ή να κάνουν μόνο μια 2η ξένη γλώσσα στο σχολείο σου

Τώρα βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο μαθητές να πάνε ΕΠΑΛ οπότε να αλλάξουν (μειωθούν) τα τμήματα ή να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα οπότε εάν το όνομα σου ήταν ψιλά στον κατάλογο περιση υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθείς σε άλλο τμήμα

Τώρα είσαι σίγουρη ότι στο σχολείο σου υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός μαθητών Θεωριτικης για να δημιουργήθει τμήμα; Δεν είναι λίγες φορές που μαθητές πήγαν τον Σεπτέμβριο και τους βάλανε σε θετική οπότε έπρεπε να μείνουν ή να φηγουν από το σχολείο

Stelios1231

Νεοφερμένο μέλος

Ο Stelios1231 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 15 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Κατσε υπαρχει σοβαρά κι αυτο το ενδεχομενο; Εμείς στο τμήμα μας είμαστε 4 άτομα θεωρητικη, συνολικά μπορεί κοντα στα 10 με 15,νομίζω. Υπάρχει περίπτωση να μη γίνει καν τμημα;

Drscientist

Νεοφερμένο μέλος

Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 63 μηνύματα.
Κατσε υπαρχει σοβαρά κι αυτο το ενδεχομενο; Εμείς στο τμήμα μας είμαστε 4 άτομα θεωρητικη, συνολικά μπορεί κοντα στα 10 με 15,νομίζω. Υπάρχει περίπτωση να μη γίνει καν τμημα;
Ναι οριακά είστε πάρτε τηλέφωνο στο σχολείο να σας πουν ακριβώς πιο είναι το όριο για να δημιουργήθει κατεύθυνση (έψαξα, δεν το βρίσκω, εάν ξέρει κάποιος να μας πει) και εάν ξέρουν πόσοι έχουν δηλώσει Θεωριτικη

Vasiliis

Νεοφερμένο μέλος

Ο Vasiliis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Δράμα (Δράμα). Έχει γράψει 60 μηνύματα.
Ναι οριακά είστε πάρτε τηλέφωνο στο σχολείο να σας πουν ακριβώς πιο είναι το όριο για να δημιουργήθει κατεύθυνση (έψαξα, δεν το βρίσκω, εάν ξέρει κάποιος να μας πει) και εάν ξέρουν πόσοι έχουν δηλώσει Θεωριτικη
Αυτό που λες είναι ακραία σπάνιο. Στην υγείας Τρίτη λυκειου όταν πήγαινα 2α λυκειου είχανε 4 παιδιά...

Drscientist

Νεοφερμένο μέλος

Αυτό που λες είναι ακραία σπάνιο. Στην υγείας Τρίτη λυκειου όταν πήγαινα 2α λυκειου είχανε 4 παιδιά...
Υγείας μετράει νομίζω και της θετικής για να φτιάξουν τμήμα

Τα 15 είναι καλά αλλά τα 10;

Καλύτερα πάρτε τηλέφωνο στο σχολείο

Βρικα αυτό δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμη είναι του 2013
Οντως ειναι οριακά

https://edu.klimaka.gr/sxoleia/lykeio/1782-tmhmata-katevthynshs-epiloghs

Τελευταία επεξεργασία:

Georgiaaa_

Νεοφερμένο μέλος

Η Georgiaaa_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών και Μαθήτρια Α' λυκείου. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Κοίτα,η αλήθεια είναι ότι από την τάξη μου το πολύ 6-7 παιδιά θα πάνε θεωρητική αλλα από τα υπόλοιπα τμήματα δεν γνωρίζω πόσοι θα πάνε.Στην α λυκείου ειμασταν 6 τμήματα οπότε πιστεύω θα καταφέρει να δημιουργηθεί τμήμα θεωρητικής...Τώρα όσον αφορά αυτό που είχες πει 2 παιδιά από την τάξη μου θα πάνε ΕΠΑΛ αποσο γνωρίζω οπότε ναι μπορεί να επηρεαστεί η κατανομή μου στον κατάλογο.Ημουνα και σχετικά ψηλά στον κατάλογο 4η-5η θέση.Οποτε φέτος μπορεί να βρεθώ και σε διαφορετικό τμήμα @Drscientist

Vasiliis

Νεοφερμένο μέλος

Ο Vasiliis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Δράμα (Δράμα). Έχει γράψει 60 μηνύματα.
Υγείας μετράει νομίζω και της θετικής για να φτιάξουν τμήμα

Τα 15 είναι καλά αλλά τα 10;

Καλύτερα πάρτε τηλέφωνο στο σχολείο

Βρικα αυτό δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμη είναι του 2013
Οντως ειναι οριακά

https://edu.klimaka.gr/sxoleia/lykeio/1782-tmhmata-katevthynshs-epiloghs
Η θεωρητική ούτως ή άλλως πάντα μαζεύει κόσμο. Η μισοί γιατί μισούν τα μαθηματικά και οι άλλοι μισοί γιατί θέλουν να σπουδάσουν κάτι σχετικό από εκεί. Από το δικό μας λυκείο πάντα μαζεύονταν 15-22 παιδιά.

Drscientist

Νεοφερμένο μέλος

Κοίτα,η αλήθεια είναι ότι από την τάξη μου το πολύ 6-7 παιδιά θα πάνε θεωρητική αλλα από τα υπόλοιπα τμήματα δεν γνωρίζω πόσοι θα πάνε.Στην α λυκείου ειμασταν 6 τμήματα οπότε πιστεύω θα καταφέρει να δημιουργηθεί τμήμα θεωρητικής...Τώρα όσον αφορά αυτό που είχες πει 2 παιδιά από την τάξη μου θα πάνε ΕΠΑΛ αποσο γνωρίζω οπότε ναι μπορεί να επηρεαστεί η κατανομή μου στον κατάλογο.Ημουνα και σχετικά ψηλά στον κατάλογο 4η-5η θέση.Οποτε φέτος μπορεί να βρεθώ και σε διαφορετικό τμήμα @Drscientist
Ναι με τόσα τμήματα σίγουρα θα υπάρξει Θεωριτικη όμως ο @Stelios1231 είναι οριακά

Ναι αυτό με την κατανομή το έπαθα και εγώ γιατί και εγώ από 6 τμήματα μειώθηκαν σε 5 και βρέθηκα στο 4 από 5 εάν είσαι στο 1 δεν κυνδυνευης

Η θεωρητική ούτως ή άλλως πάντα μαζεύει κόσμο. Η μισοί γιατί μισούν τα μαθηματικά και οι άλλοι μισοί γιατί θέλουν να σπουδάσουν κάτι σχετικό από εκεί. Από το δικό μας λυκείο πάντα μαζεύονταν 15-22 παιδιά.

Το λύκειο σας πόσα τμήματα έχει; Από όσο κατάλαβα ο Στέλιος μπορεί να έχει 2 με 3

Vasiliis

Νεοφερμένο μέλος

Ναι με τόσα τμήματα σίγουρα θα υπάρξει Θεωριτικη όμως ο @Stelios1231 είναι οριακά

Ναι αυτό με την κατανομή το έπαθα και εγώ γιατί και εγώ από 6 τμήματα μειώθηκαν σε 5 και βρέθηκα στο 4 από 5 εάν είσαι στο 1 δεν κυνδυνευης
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το λύκειο σας πόσα τμήματα έχει; Από όσο κατάλαβα ο Στέλιος μπορεί να έχει 2 με 3
3

Drscientist

Νεοφερμένο μέλος

Screenshot_20250727_130509_com.android.chrome.jpg

Μπορεί να περνάτε ειδική άδεια αλλά εάν υπάρχουν λόγοι

Stelios1231

Νεοφερμένο μέλος

Ο Stelios1231 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 15 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Σε εμάς έχουμε 5 τμηματα η Α. Απλά δεν ξερω γιατι τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε μόνο 1 τμημα θεωρητικής στο οποίο ήταν ξερω γω 15 με 20 παιδιά. Και δεν βλέπω μεγάλη προθυμία. Από την άλλη είχαμε νομιζω 3 τμηματα οικονομικών. Γι αυτο πιο πολυ.

Georgiaaa_

Νεοφερμένο μέλος

Η Georgiaaa_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών και Μαθήτρια Α' λυκείου. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Kαλε πολύ λίγα τα τμήματα σας...Εμείς έχουμε μέχρι Α6 όπως προείπα..Με 3 τμήματα λίγο δύσκολο το βλέπω να δημιουργηθεί τμήμα θεωρητικής κατεύθυνσης εκτός εάν τα περισσότερα παιδιά θέλουν θεωρητική και όχι θετική...Γιατί εμένα ασπουμε στο τμήμα μου πάνω από τους μισούς θα πάνε θετική...Και σε ένα άλλο τμήμα που είναι ένας φίλος μου μου είπε ότι κάπου 7 παιδιά (από τα 26) θα πάνε θεωρητική.Γενικα την θεωρητική κάποιοι δεν την προτιμούν γιατί δεν έχει ευρύ φάσμα επιλογών και είναι περιορισμένη λίγο στα επαγγελματα.Αντιθετως από θετική μπορείς να επιλέξεις μετά κατεύθυνση υγείας ή οικονομικών..

Drscientist

Νεοφερμένο μέλος

Σε εμάς έχουμε 5 τμηματα η Α. Απλά δεν ξερω γιατι τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε μόνο 1 τμημα θεωρητικής στο οποίο ήταν ξερω γω 15 με 20 παιδιά. Και δεν βλέπω μεγάλη προθυμία. Από την άλλη είχαμε νομιζω 3 τμηματα οικονομικών. Γι αυτο πιο πολυ.
Με 5 τμήματα είστε καλά εάν περιση είχατε 15 με 20 τότε φτιάχνεται τμήμα και φέτος εστι όπως είπες 10 με 15 φανταστικά ότι είστε 3 τμήματα

Stelios1231

Νεοφερμένο μέλος

Ναι και εμείς σε μια παρόμοια κατάσταση βρισκόμαστε. Στα 25 άτομα είμαστε 5 ατομα(τα 2 δεν ξέρουν μπορεί να παν θετικη). Το ίδιο πάνω κάτω και με αλλα τμηματα. Εγώ ξερω πχ στο φροντιστήριο που θα κάνουμε προετοιμασία για ιστορία από Νοέμβρη θα είμαστε κοντα 5 με 4 άτομα. Ιστορία μόνο,1 τμημα. Άρα δεν ξερω,νόμιζα οτι ειναι δεδομένο ότι θα γίνει τμημα,ακόμη και για 10 μαθητές.

Vasiliis

Νεοφερμένο μέλος

Kαλε πολύ λίγα τα τμήματα σας...Εμείς έχουμε μέχρι Α6 όπως προείπα..Με 3 τμήματα λίγο δύσκολο το βλέπω να δημιουργηθεί τμήμα θεωρητικής κατεύθυνσης εκτός εάν τα περισσότερα παιδιά θέλουν θεωρητική και όχι θετική...Γιατί εμένα ασπουμε στο τμήμα μου πάνω από τους μισούς θα πάνε θετική...Και σε ένα άλλο τμήμα που είναι ένας φίλος μου μου είπε ότι κάπου 7 παιδιά (από τα 26) θα πάνε θεωρητική.Γενικα την θεωρητική κάποιοι δεν την προτιμούν γιατί δεν έχει ευρύ φάσμα επιλογών και είναι περιορισμένη λίγο στα επαγγελματα.Αντιθετως από θετική μπορείς να επιλέξεις μετά κατεύθυνση υγείας ή οικονομικών..
Εμείς 3 x 25 ήμασταν(γενικής) και θεωρητική έγινε τμήμα με 22 παιδιά στη Β λυκειου, στη 3η λυκειου 20(έφυγαν 2). Υγείας πάντα κάτω από 10 όσο ήμουν στο λύκειο πάντως!

Georgiaaa_

Νεοφερμένο μέλος

Η αλήθεια είναι ότι η θετική κατεύθυνση έχει αρκετή πέραση...Η θεωρητική πέρα από τα 2-3 επαγγέλματα που ανήκουν στην κορυφή (νομική, ψυχολογία και φιλολογίες) τα άλλα βρίσκονται υπό κορεσμό.Ενω εάν επιλέξει κάποιος την θετική έχει περισσότερες προοπτικές,γιατί μετά μπορεί να μεταπηδήσει στην κατεύθυνση υγείας ή στα οικονομικά..Για αυτό λοιπόν η πλειοψηφία των μαθητων προτιμά τον θετικό προσανατολισμό..

Stelios1231

Νεοφερμένο μέλος

Α δεν ξερω,γιατί εμείς έχουμε μπόλικους που πάνε κάθε χρονιά. Καλά εντάξει μπόλικους του τύπου 1 τμημα αλλα με 25-28 παιδια. Τώρα απλά προσπαθώ να σκεφτώ γιατι είμαστε 5 τμηματα με κοντα 25 μαθητές το καθένα. Άρα 125 μαθητές χονδρικά. Αλλα δεν θυμάμαι ποσες αίθουσες έχουμε για κατεύθυνση στη γ. Μια που το πα στη γ ειναι ομως σιγουρο οτι θα γινει τμημα ετσι; Α κι επίσης για όσους δώσουν ειδικό μάθημα γινεται κατι; Εγω θα δώσω πχ αγγλικα και γαλλικα,λογικά ο μόνος στη γ

Drscientist

Νεοφερμένο μέλος

Ναι και εμείς σε μια παρόμοια κατάσταση βρισκόμαστε. Στα 25 άτομα είμαστε 5 ατομα(τα 2 δεν ξέρουν μπορεί να παν θετικη). Το ίδιο πάνω κάτω και με αλλα τμηματα. Εγώ ξερω πχ στο φροντιστήριο που θα κάνουμε προετοιμασία για ιστορία από Νοέμβρη θα είμαστε κοντα 5 με 4 άτομα. Ιστορία μόνο,1 τμημα. Άρα δεν ξερω,νόμιζα οτι ειναι δεδομένο ότι θα γίνει τμημα,ακόμη και για 10 μαθητές.
Πάρε τηλέφωνο στο σχολείο σου για να μην έχεις και ανχος. Τώρα έχουν γίνει και οι δηλώσεις κατεύθυνσης θα ξέρουν

Υγείας πάντα κάτω από 10 όσο ήμουν στο λύκειο πάντως!
Θετικη και υγείας είναι 1 κατεύθυνση που διαχωρίζεται σε 2 επιστημονικά πεδια ανάλογα με το μάθημα
Για να δημιουργήθει τμήμα πρέπει αθροιστικά θετική και υγείας να είναι 15 με 20

Stelios1231

Νεοφερμένο μέλος

Η αλήθεια είναι ότι η θετική κατεύθυνση έχει αρκετή πέραση...Η θεωρητική πέρα από τα 2-3 επαγγέλματα που ανήκουν στην κορυφή (νομική, ψυχολογία και φιλολογίες) τα άλλα βρίσκονται υπό κορεσμό.Ενω εάν επιλέξει κάποιος την θετική έχει περισσότερες προοπτικές,γιατί μετά μπορεί να μεταπηδήσει στην κατεύθυνση υγείας ή στα οικονομικά..Για αυτό λοιπόν η πλειοψηφία των μαθητων προτιμά τον θετικό προσανατολισμό..
Ναι οντως,αν και πέρα από αυτά για να πας θεωρητικη πρέπει να είσαι λίγο τρελός,να έχεις πραγματι πάθος για τα αρχαια και την ιστορία. Αλλιώς δε βγαίνει. Εγώ ειμαι αυτής της άποψης,ενώ ας πούμε στα μαθηματικά αν τα καταλαβαίνεις και να μη σε νοιάζονται μπορείς να γράψεις. Αλλά ιστορια αν δε γουστάρεις δε μαθαίνεις με τίποτα απ έξω 200 σελιδες

Χρήστες Βρείτε παρόμοια