Georgiaaa_
Νεοφερμένο μέλος
Η Georgiaaa_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών και Μαθήτρια Α' λυκείου. Έχει γράψει 24 μηνύματα.

26-07-25

23:26
Γεια σας παιδιά!!Επειδή τον Σεπτέμβρη θα φοιτήσω στην β λυκείου έχω την εξής απορία..Ήθελα να ρωτήσω πως χωρίζονται τα παιδιά στην συγκεκριμενη τάξη του λυκείου δηλαδή εάν στα γενικής παιδείας θα είμαι με τους συμμαθητές που είχα στην α λυκείου και απλά θα χωριζομαστε στην κατεύθυνση ή ισχυει κάτι άλλο;
Stelios1231
Νεοφερμένο μέλος
Ο Stelios1231 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 15 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 31 μηνύματα.

26-07-25

23:45
Κι εγω θα παω από Σεπτέμβρη β λυκειου. Απ ο,τι εχω καταλαβει ισχύει ακριβώς αυτο. Στα γενικής ειναι το τμήμα το ίδιο ενώ στα κατεύθυνσης χωρίζετε αλλιώς. Τα τμήματα γενικής αν δεν κανω λάθος αλλάζουν στη γ όπου δεν υπάρχει διαχωρισμός βασει γαλλικων-γερμανικων και πάνε με βάση το επίθετο. Αυτά εχω ακούσει.
Georgiaaa_
Νεοφερμένο μέλος
Η Georgiaaa_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών και Μαθήτρια Α' λυκείου. Έχει γράψει 24 μηνύματα.

26-07-25

23:47
Ααα σε ευχαριστώ πολύ!!!
Vasiliis
Νεοφερμένο μέλος
Ο Vasiliis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Δράμα (Δράμα). Έχει γράψει 60 μηνύματα.

26-07-25

23:56
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση, καθώς αυτό εξαρτάται από το πόσα παιδιά θα πάνε στη τάδε κατεύθυνση,γλώσσα ή μπορεί να μην υπάρξει καν τέτοιο κριτήριο(να το πάνε δηλαδή αλφαβητικά μόνο). Στη γενική ο διαχωρισμός γίνεται έτσι όπως το θέλει το λύκειο. .(πχ άμα επιλέξουν 25 παιδιά θεωρητική και 50 θετική, θα γίνει μια τάξη μόνο θεωρητικής χωρίς κάποιο άλλο κριτήριο, και δύο θετικής,με τη διαφορά ότι εδώ θα υπάρχει αλφαβήτικο ή γλωσσικό κριτήριο-όταν πήγα 3η λυκειου, η 2α λυκειου του σχολείου μας διαχωριστικε γλωσσικά μόνο. Εμάς(τώρα μιλάω για όταν πήγα 2α λυκειου) η πρώτη λυκειου ήταν διαφορετική απ τη δευτέρα λυκειου (Η Β1 ήταν όλη θετική, με αποτέλεσμα όσοι πήγαν θεωρητική απο το Α1 να πάνε στο Β2, ενώ κάποια παιδιά από το Α2 στο Β1 εξαιτίας της επιλογής τους να πάνε στη θετική.)Αμα πάει μόνο αλφαβητικά, τότε θα αλλάζετε στην διάρκεια της κατεύθυνσης μερικοί αίθουσα.Γεια σας παιδιά!!Επειδή τον Σεπτέμβρη θα φοιτήσω στην β λυκείου έχω την εξής απορία..Ήθελα να ρωτήσω πως χωρίζονται τα παιδιά στην συγκεκριμενη τάξη του λυκείου δηλαδή εάν στα γενικής παιδείας θα είμαι με τους συμμαθητές που είχα στην α λυκείου και απλά θα χωριζομαστε στην κατεύθυνση ή ισχυει κάτι άλλο;
Είναι αρκετά μπερδεύτηκο...
Stelios1231
Νεοφερμένο μέλος
Ο Stelios1231 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 15 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 31 μηνύματα.

27-07-25

00:00
Α δεν ξερω,σε εμάς το έχουν αλλιώς. Έχουν τα κλασικά τμηματα β1,β2 κτλ. Και έχουν και κατεύθυνσης πχ θβ1,θβ1 ή όπως ειναι για τη θετική. Εν τω μεταξύ με την ευκαιρία ας βγάλω κι εγω τους προβληματισμούς μου. Ποια ειναι η γνώμη σας για κοινωνικη εργασια και αγγλικη φιλολογια; Φυσικά να έχετε στο νου οτι εμείς βγαίνουμε στην αγορά εργασίας κατά το 2034 με 35. Αν ξέρει κανείς παρακαλώ να απατήσει γιατι δε βγάζω ακρη
Georgiaaa_
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

00:01
Όντως..Ισως να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες ο χωρισμός των παιδιών..Πάντως σε ευχαριστώ για την απάντηση!!
Η κοινωνική εργασία είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα σχολή( το ξέρω γιατί η μαμά μου πριν λίγους μήνες πήρε το πτυχίο της ως κοινωνική λειτουργός) και μπορείς να εργάζεσαι σε δομές,κέντρα απεξάρτησης,διάφορους άλλους οργανισμούς κ.α Αγγλική φιλολογία δεν θα σου συνιστούσα καθώς διορίζεσαι πολυ αργά στον δημόσιο τομέα και θα πρέπει να περιμένεις χρόνια για να διοριστείς.Εκτος εάν σου αρέσουν πολύ τα αγγλικά ως ξένη γλώσσα τότε ακολούθησε το απλά μπορεί να μην έχεις σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.Γενικα οι φιλολογικές σχολές έχουν κορεσμό
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Η κοινωνική εργασία είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα σχολή( το ξέρω γιατί η μαμά μου πριν λίγους μήνες πήρε το πτυχίο της ως κοινωνική λειτουργός) και μπορείς να εργάζεσαι σε δομές,κέντρα απεξάρτησης,διάφορους άλλους οργανισμούς κ.α Αγγλική φιλολογία δεν θα σου συνιστούσα καθώς διορίζεσαι πολυ αργά στον δημόσιο τομέα και θα πρέπει να περιμένεις χρόνια για να διοριστείς.Εκτος εάν σου αρέσουν πολύ τα αγγλικά ως ξένη γλώσσα τότε ακολούθησε το απλά μπορεί να μην έχεις σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.Γενικα οι φιλολογικές σχολές έχουν κορεσμό
Stelios1231
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

00:10
Κοινωνικη εργασια μου αρέσει αρκετα. Αλλα μου αρεσουν επίσης και παρα πολυ τα αγγλικα. Γενικα δεν κυνηγάω το διορισμό γιατι αυτο ειναι χαμένο,πλέον το κράτος δε διορίζει και ακόμη κι αν διοριζε δε θα μπορούσα να το κανω γιατι απλά,δεν εχει νόημα. Τα αγγλικά θεωρουνατι δευτερεύοντα και κάνεις δε τα παίρνει στα σοβαρά. Γι αυτο κ,τι σκέφτομαι ειναι στον ιδιωτικό τομέα αν ανοιξω κάποια φροντιστήριο. Ειδάλλως, ευχαριστώ για την απάντηση. Όσον αφορά στα τμήματα,βλέπουμε από Σεπτέμβρη,ας μη βιαζόμαστε γιατι αυτά τα 2 χρόνια θα μας βγει το λάδι.....
Vasiliis
Νεοφερμένο μέλος
Ο Vasiliis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Δράμα (Δράμα). Έχει γράψει 60 μηνύματα.

27-07-25

00:13
Άμα θέλεις ψάξε στο συγκεκριμένο φόρουμ περισσότερες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα τμήματα. Κοινωνική Εργασία συνδυάζει, άμα δεν κάνω λάθος, κοινωνιολογία με ψυχολογία. Αρκετά ενδιαφέρον ακούγεται + η αποκατάσταση είναι καλή (τώρα). Ψάξε για το αντίστοιχο τμήμα που βρίσκεται στο πανεπιστήμιο Πάτρας, καθώς εκεί μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε Κοινωνική εργασία ή Παιδαγωγικο δημοτικής (επιλέγεις στο δεύτερο έτος τη κατεύθυνση και αποκτάς ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα)Α δεν ξερω,σε εμάς το έχουν αλλιώς. Έχουν τα κλασικά τμηματα β1,β2 κτλ. Και έχουν και κατεύθυνσης πχ θβ1,θβ1 ή όπως ειναι για τη θετική. Εν τω μεταξύ με την ευκαιρία ας βγάλω κι εγω τους προβληματισμούς μου. Ποια ειναι η γνώμη σας για κοινωνικη εργασια και αγγλικη φιλολογια; Φυσικά να έχετε στο νου οτι εμείς βγαίνουμε στην αγορά εργασίας κατά το 2034 με 35. Αν ξέρει κανείς παρακαλώ να απατήσει γιατι δε βγάζω ακρη
Georgiaaa_
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

00:14
Κοίτα εάν σου αρεσει να διδάσκεις αγγλικά σε παιδια όπως λες και εσύ μπορείς να ανοίξεις το δικό σου φροντιστήριο και να κάνεις παράλληλα και κάποιο ιδιαίτερο ίσως!!Αλλά ο μισθός μπορεί να μην είναι όσο ικανοποιητικός περιμένεις να είναι..Παρόλα αυτά όμως κανε αυτό που σου αρέσει και μην επηρεαστείς από άλλους.Εγώ στοχεύω ψυχολογία να περάσω!Μου αρέσει πολύ σαν αντικείμενο και από όσα έχω ακούσει είναι ενδιαφέρουσα σαν σχολή
Vasiliis
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

00:18
Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ως απόφοιτος αγγλικής φιλολογίας αλλα δεν θυμάμαι τι ακριβώς...Κοινωνικη εργασια μου αρέσει αρκετα. Αλλα μου αρεσουν επίσης και παρα πολυ τα αγγλικα. Γενικα δεν κυνηγάω το διορισμό γιατι αυτο ειναι χαμένο,πλέον το κράτος δε διορίζει και ακόμη κι αν διοριζε δε θα μπορούσα να το κανω γιατι απλά,δεν εχει νόημα. Τα αγγλικά θεωρουνατι δευτερεύοντα και κάνεις δε τα παίρνει στα σοβαρά. Γι αυτο κ,τι σκέφτομαι ειναι στον ιδιωτικό τομέα αν ανοιξω κάποια φροντιστήριο. Ειδάλλως, ευχαριστώ για την απάντηση. Όσον αφορά στα τμήματα,βλέπουμε από Σεπτέμβρη,ας μη βιαζόμαστε γιατι αυτά τα 2 χρόνια θα μας βγει το λάδι.....
Georgiaaa_
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

00:21
Από αγγλική φιλολογία εάν δεν τον ενδιαφέρει ο εκπαιδευτικός τομέας όντως υπάρχουν κι άλλες προοπτικές σίγουρα
Vasiliis
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

00:27
Όλες οι σχολές που αναφέρατε μέχρις στιγμής έχουν προοπτικές πάντως.
Georgiaaa_
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

00:30
Πιστεύω βέβαια ότι για καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση θα ήταν αναγκαίο και ένα μεταπτυχιακό...Γιατί με ένα πτυχίο δεν ξέρω εάν βρίσκεις τόσο γρήγορα δουλειά
Stelios1231
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

00:36
Καλά εντάξει αυτο ειναι δεδομένο,πέρα από τα μόρια που δίνει σου δίνεται και η ευκαιρία να εμβαθύνεις στο αντικείμενο σου με ο,τι αυτο συνεπάγεται. Ψυχολογια ειναι όντως παρα πολυ καλή επιλογη και αρκετα ενδιαφέρουσα. Απλά να έχεις στο νου σου οτι ειναι επιστήμη,αρα έχεις να κάνεις φουλ με μαθηματικά και στατιστική και επίσης ορι πλέον υπάρχουν 5-6 τμηματα οποτε μην έχεις τίποτα σίγουρο. Αν και πάλι αν σου αρέσει το αντικείμενο θαρρω οτι μπορείς άνετα να διαπρέψεις.
Όσον αφορά στο μεταπτυχιακό ειδικά σε ψυχολογια(και αντίστοιχα νομικη) ειναι υποχρεωτικό επειδη μαθαίνεις παρα πολλά στο πανεπιστήμιο οποτε πρέπει να εξειδικευτείς κάπου και μετα αν θέλεις να γίνεις ψυχοθεραπευτης να κάνεις και κάτι αλλα για να μάθεις θεραπείες κοκ. Αλλα καλή επιλογη και σιγουρα δεν πρόκειται να πεινασεις(θεωρβ εγω)
Όσον αφορά στο μεταπτυχιακό ειδικά σε ψυχολογια(και αντίστοιχα νομικη) ειναι υποχρεωτικό επειδη μαθαίνεις παρα πολλά στο πανεπιστήμιο οποτε πρέπει να εξειδικευτείς κάπου και μετα αν θέλεις να γίνεις ψυχοθεραπευτης να κάνεις και κάτι αλλα για να μάθεις θεραπείες κοκ. Αλλα καλή επιλογη και σιγουρα δεν πρόκειται να πεινασεις(θεωρβ εγω)
Vasiliis
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

00:39
Έτσι είναι,ειδικα απ τη θεωρητική θεωρείται οριακά δεδομένο ( Σε μερικές ενδεχομένως να χρειάζεται και διδακτορικό, πχ φιλολογια άμα θέλεις να μπεις στο δημόσιο δεν αρκεί ένα μεταπτυχιακό)...Καλη είναι,επισης, και μια επιπλέον ξένη γλώσσα εκτός αγγλικών. Ξέρω πολλά παιδιά που μαθαίνουν μια ακόμη , άλλοι για καλύτερη αποκατάσταση, ενώ άλλοι για επικοινωνία .Πιστεύω βέβαια ότι για καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση θα ήταν αναγκαίο και ένα μεταπτυχιακό...Γιατί με ένα πτυχίο δεν ξέρω εάν βρίσκεις τόσο γρήγορα δουλειά
Georgiaaa_
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

00:42
Εχετε δίκιο παιδιά!!Το μεταπτυχιακό την σήμερον εποχή θεωρείται απαραίτητο για να εξελιχθεί κάποιος επαγγελματικά..Συμφωνώ κι εγώ,αφενός γιατί η γνώση μιας επιπλέον γλώσσας λειτουργεί θετικά για το βιογραφικό και αφετέρου γιατι διευρύνεις πνευματικά τους ορίζοντες σου και μαθαινεις έναν νέο πολιτισμό..
Stelios1231
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

00:46
Καλά εντάξει αν ψάχνεσαι για δημόσιο αυτο ειναι δεδομένο για οποια ειδικοτητα(για διορισμό,όχι αναπληρωτες). Όσον αφορά στη φιλολογια εγω την αγαπώ πολυ, αλλα το πρόβλημα με το διορισμό ειναι μεγάλο,ενω για φροντιστήρια εχω τις ανησυχίες μου. Όμως μη το παρατραβάμε, δεν φτάνουμε σε διδακτορικό. Απλά χρειάζεσαι 2 ξένες γλώσσες σε επίπεδο c2 και δύο μεταπτυχιακά. Ίσως αν έχεις πτυχιο με άριστα να χρειαστεί μόνο 1. Αν και απαράδεκτα τα κριτήρια,μη το παρακάνουμε. Απλά στο κάτω κάτω δεν επιλέγεις φιλολογια αν θέλεις να περάσεις σε μια σχολή έτσι γιατι σου έκατσε και μετα το πτυχίο να πας για δουλεια. Έτσι δε κάνεις τίποτα και πουθενά,με εξαίρεση ίσως πολυτεχνείο αλλα εκεί τους φεύγει ο πάτος μέχρι να πάρουν πτυχιο γιατι ειναι πολυ δύσκολα.
Georgiaaa_
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

00:52
Όντως....Το διδακτορικό κατά βάση είναι βασισμένο στην έρευνα οποτε θέλει και αντοχές για να το κάνει κάποιος....Βέβαια έχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας μέχρι να μπούμε στο πανεπιστήμιο αλλά καλό είναι που τα σκεφτόμαστε από τώρα αυτά!Όσον αφορά στην β λυκείου ας επικεντρωθούμε προς το παρόν στα μαθήματα κατεύθυνσης γιατί αυτά θα δώσουμε πανελλήνιες,οι οποίες πλησιάζουν σιγά σιγά..

Vasiliis
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

00:54
Έχω γνωστό που έχει δυο μεταπτυχιακά από φιλολογια και δεν μπήκε ακόμα ως αναπληρωτής πουθενά(οριακα 30 είναι) Ωστόσο δεν γνωρίζω πόσες γλώσσες γνωρίζει, σε τι επίπεδο και το Μ.Ο του. Απ το παιδαγωγικο δημοτικής τα πράγματα είναι μέχρι στιγμής ακόμη καλά (ελπίζω να είναι έτσι μέχρι να αποφοιτησω). Συμφωνω παντως ότι φιλολογια πρέπει να είναι συνειδητή επιλογή... Απορώ πως μερικοί την επιλέγουν έτσι για πλάκα.Καλά εντάξει αν ψάχνεσαι για δημόσιο αυτο ειναι δεδομένο για οποια ειδικοτητα(για διορισμό,όχι αναπληρωτες). Όσον αφορά στη φιλολογια εγω την αγαπώ πολυ, αλλα το πρόβλημα με το διορισμό ειναι μεγάλο,ενω για φροντιστήρια εχω τις ανησυχίες μου. Όμως μη το παρατραβάμε, δεν φτάνουμε σε διδακτορικό. Απλά χρειάζεσαι 2 ξένες γλώσσες σε επίπεδο c2 και δύο μεταπτυχιακά. Ίσως αν έχεις πτυχιο με άριστα να χρειαστεί μόνο 1. Αν και απαράδεκτα τα κριτήρια,μη το παρακάνουμε. Απλά στο κάτω κάτω δεν επιλέγεις φιλολογια αν θέλεις να περάσεις σε μια σχολή έτσι γιατι σου έκατσε και μετα το πτυχίο να πας για δουλεια. Έτσι δε κάνεις τίποτα και πουθενά,με εξαίρεση ίσως πολυτεχνείο αλλα εκεί τους φεύγει ο πάτος μέχρι να πάρουν πτυχιο γιατι ειναι πολυ δύσκολα.
Stelios1231
Νεοφερμένο μέλος

27-07-25

01:06
Την επιλέγουν γιατι εχει επικρατήσει η άποψη του "πάρε ένα πτυχιο να υπαρχει". Απλά αυτο ειναι άλλο θέμα καισ το οποίο δεν ξερω και ο ίδιος τι θέση να παρω(διοτι κιόλας σχετίζεται και με τους αιώνιους φοιτητές που βλέπουμε τωρα). Απ τη μια το πανεπιστήμιο ειναι πανεπιστήμιο,υποτίθεται οτι πας εκεί επειδη γουστάρεις γνώση και θες να μορφωθείς. Είναι επίπεδα πάνω από ένα απλά λυκειο. Απ την άλλη οταν πας ανοίγει το μυαλό σου και αναπτύσσεσαι ως προσωπικότητα,κατι που πρέπει να γίνει για όλους. Άρα ναι. Τέλος παντων,,για το παιδαγωγικό πιστεύω οτι ακόμη η δικιά μας ή γενιά θα ειναι σχετικά κομπλέ,ίσως εμείς να ταλαιπωρηθουμε παραπάνω με καμία 5ετια αναπληρωτες μέχρι να διοριστουμε. Όμως οι υπόλοιπες γενιές ατύχησαν. Ίσως γίνει το αλλοα και οι άλλες γενιές δουν πάλι τη φιλολογια με 18 χιλιάδες μόρια,ποιος ξέρει. Αλλα θαρρω οτι εσείς κι εμείς είμαστε καλά ακόμη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 71 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- globglogabgalab
- Georgiaaa_
- andreouk
- annapdk
- Aggel0sss
- thenutritionist
- thewitcher
- gegeorgiou90
- marrr
- Κλημεντίνη
- st.krf
- jellojina
- SlimShady
- nicole1982
- antonis97
- Corfu kitty
- panunniotis
- sophieee
- Stelios1231
- Linsanity
- Drscientist
- AggelikiGr
- ang12_012
- Indecisive2
- Huener
- ydroxoos
- korlef
- aris65
- Paragontas7000
- Anna1974
- Asterias54
- kyriako
- FNC_Sophia
- Aris_PaP09
- E.Z
- many of Filip
- XRY
- Pyotr_Krasnov
- Scandal
- abyssiniancat
- charmander
- giannhs2001
- kostasst
- Unboxholics
- doctoradrian
- Lia 2006
- jYanniss
- Nala
- elinamav
- gaidouri
- Geraldsaga
- ManDef
- Mammy Nun
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.