Καλησπέρα, έχω βρεθεί στην ίδια κατάσταση πριν 2 χρόνια και θα σου πω την εμπειρία μου. Για διάφορους προσωπικούς λόγους (δεν έχουμε όλοι γονείς να μας στηρίζουν) όταν τελείωσα το 4ο έτος χρωστούσα 28 μαθήματα και πολλά από αυτά διπλά, δηλαδή και εργασία και εξέταση, μερικά είχαν και προφορική και γραπτή εξέταση και έπρεπε να περάσεις και τα 2 μέρη για να βγεί ο βαθμός. Καταλαβαίνεις ότι ήμουν σε πολύ δύσκολη φάση. Οι ύλες ήταν τεράστιες και κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Κάθε μέρα ήμουν χάλια ψυχολογικά. Κατάφερα και το πήρα με 1,5 χρόνο καθυστέρηση, δηλαδή στα 5,5 χρόνια. Σε αυτό τον 1,5 χρόνο λόγω πίεσης έβγαλα και πρόβλημα υγείας τόσο σοβαρό που έχασα και μία εξεταστική που την προετοίμαζα 1 μήνα για να δώσω μαθήματα, επίσης παράλληλα δούλευα κιόλας τον 1 από τον 1,5 χρόνο που έδινα μαθήματα. Θα σε συμβούλευα να είσαι πιο χαλαρός γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι όσο δύσκολη και να είναι η κατάσταση, όλα λύνονται με διάβασμα και πρόγραμμα. Εμένα αυτό που με βοήθησε ήταν να προγραμματίσω πόσα μπορώ να δώσω με γνώμονα να τα περάσω όλα και αυτό λειτούργησε πολύ καλά, έδινα ότι θεωρούσα ότι θα περάσω σίγουρα. Πχ θα δώσω τώρα 6 αλλά θα τα περάσω και τα 6, είτε είναι εύκολα είτε δύσκολα. Πήγαινε με γνώμονα να περάσεις όλα όσα δώσεις ας είναι και 2-3 στην αρχή. Μετά θα πάρεις τα πάνω σου που μειώνονται και θα δίνεις περισσότερα. Εγώ έκανα 1 μήνα πριν από κάθε εξεταστική πρόγραμμα και το τηρούσα κατά γράμμα. Ένας μήνας πιστεύω αρκεί για να περάσεις 5-6 μαθήματα. Βέβαια κάθε σχολή διαφέρει οπότε εσύ αποφασίζεις πως θα οργανώσεις το διάβασμα σου. Δε θα σου πω ψέμματα, μέχρι να περάσεις και το τελευταίο μάθημα και να πάρεις πτυχίο, η πίεση είναι μεγάλη, αλλά η ικανοποίηση και η χαρά όταν πάρεις το πτυχίο σε κάνει να πεις χαλάλι ο κόπος, ακόμα και αν δεν ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα. Δε θα σου κρύψω ότι ακόμη και τώρα, μετά από 1,5 χρόνο που το πήρα, βλέπω εφιάλτες. Η κούραση ήταν τεράστια αλλά άξιζε. Επίσης, αν δεν μπορείς να παρακολουθείς τα μαθήματα (εγώ δεν παρακολούθησα ποτέ κανένα από το πρώτο έτος γιατί δούλευα) στέλνε μέιλ σε καθηγητές να σε βοηθήσουν αν δεν καταλαβαίνεις κάτι, οι περισσότεροι βοηθάνε αν τους εξηγήσεις την κατάσταση που βρίσκεσαι. Αν έχεις επαφές με συμφοιτητές βοηθάει επίσης πολύ. Αυτή ήταν η δική μου εμπειρία, ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο. Καλό κουράγιο!